Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Canik Belediyesi Yaz Spor Okulları

Canik’te çocuklar yaz tatili boyunca farklı branşlarda spor yapma imkânı buluyor.
Canik Belediyesi tarafından “Haydi Canik Spora” sloganıyla 18 Haziran-31 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 7-14 yaş grubuna yönelik ücretsiz spor kurslarıyla çocuklara pek çok branşta spor yapma imkânı sağlanıyor.

Samsun’un Canik ilçesinde bulunan Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde 200’e yakın öğrencinin ücretsiz eğitim aldığı Yaz Spor Okulları sayesinde 9 farklı spor dalında genç sporcular yetişiyor. Pandemi süresince evde kalıp spor yapma imkânı bulamayan çocukların sosyalleşmesi amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları’na katılan sporcular; basketbol, futbol, güreş, judo, boks, tekvando, muay thai, kick boks, wushu dalında eğitim almaya devam ediyor.


Yaz dönemi sonrasında da devam edecek kurslarla spor hayatını sürdürmeyi hedefleyen gençlere Canik Belediyesi tarafından lisanslı sporcu olma imkânı tanınıyor. Takım ve bireysel sporlar bazında pek çok başarı serüveni bulunan Canik Belediyesi’nin Türkiye’deki ilçeler arasındaki başarı sıralamasında birinci sırada yer aldığı belirtildi.
Türkiye, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonası’nda şampiyonluk ve dereceler kazanan Canik Belediyesi sporcularının 2019 Haziran ayı itibariyle toplam müsabakalarda 20’ye yakın madalya kazandığı ifade edildi. Canik Belediyesi antrenörleri eşliğinde antrenmanlara devam eden milli sporcuların önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Avrupa ve Dünya Şampiyonası müsabakalarına katılacağı bildirildi.

Canik’te genç nüfusun yoğunlukta olduğuna vurgu yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, gençlerin daha iyi şartlarda spor yapmalarını sağlamak için ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırdıklarını söyledi.
Genç sporcuların başarılarından gurur duyduğunu dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik’te mevcut spor salonunun iki katı büyüklüğünde bir spor merkezini 2022 yılı sonuna kadar ilçeye kazandıracaklarını kaydetti.(iha)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nin 3’üncü haftasına galibiyetle başladı

Son Milletler Ligi (VNL) şampiyonu A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 FIVB Milletler Ligi’nin üçüncü haftasının ilk maçında Tayland’ı 25-17’lik setlerle 3-0 mağlup etti. Dokuzuncu maçında yedinci galibiyetini alan Filenin Sultanları, puanını da 21’e yükseltti.

İSTANBUL-Türkiye – Tayland: 3-0

SALON: Hong Kong Coliseum

HAKEMLER: Hee-Joo Kang (KOR), Stefano Cesare (ITA)

TÜRKİYE: Eda Erdem, Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Aslı Kalaç, Melissa Vargas, Hande Baladın (Simge Aköz, Ayça Aykaç, Cansu Özbay, Derya Cebecioğlu)

TAYLAND: Natthanicha, Chatchu-On, Thatdao, Pimpichaya, Wipawee, Hattaya (Piyanut, Sasipapron, Sangthong, Thanacha, Ajcharaporn, Donphon, Wimonrat)

SETLER: 25-17, 25-17, 25-17

SÜRE: 60 dakika

Milliler, Hong Kong’un ev sahipliği yapacağı Milletler Ligi’nin üçüncü haftasında yarın ikinci maçında TSİ 15.30’da Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.(DHA)

Okumaya devam et

Spor

Fernando Santos, Azerbaycan Milli Takımı’nın yeni teknik direktörü oluyor

Azerbaycan Futbol Federasyonu (AFFA), teknik direktörlük görevine son olarak Beşiktaş’ı çalıştıran Fernando Santos‘u getirmeye karar verdi.

Metin ARSLANCAN
İSTANBUL-AFFA’dan yapılan açıklamaya göre federasyonun 3 Haziran’da yaptığı toplantıda teknik direktör konusu masaya yatırılırken Portekizli teknik direktör Fernando Santos‘un adaylığı gösterildi. Açıklamada, “Görüşmelerde güçlü, rekabetçi ve başarılı bir milli takım oluşturulmasının yanı sıra ülkemizde çocuk futbolunun geliştirilmesi gerektiği de belirtildi. Bu bağlamda, Fernando Santos’un dünyanın tanınmış futbol uzmanlarından biri olarak zengin tecrübesi, Avrupa şampiyonluğu da dahil olmak üzere profesyonel kariyeri boyunca elde ettiği başarılar dikkate alınarakAzerbaycan Milli Takımı‘nın teknik direktörü olarak atanmasına karar verildi. Sürecin kısa vadeli olmayacağı, belli bir süreyi kapsayacağı düşünüldüğünde Portekizli teknik adama, rekabetçi bir takım oluşturarak EURO 2028 eleme aşamasında başarılı bir performans sergileme hedefi veriliyor” ifadelerine yer verildi.(DHA)

Okumaya devam et

Spor

Aziz Yıldırım, Olağan Seçimli Genel Kurulu’ndan ayrıldı

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda yapılan divan başkanlığı seçimini gayri demokratik bulduğunu belirterek kurulu terk etti.

 Sezer AFŞAR – Olgucan KALKAN
İSTANBUL-Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu, Ülker Stadyumu’nda devam ediyor. Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, 01.01.2023-31.05.2023 mali dönem ve 01.06.2023-29.02.2024 mali dönemine ilişkin Denetim Kurulu Raporu’nu okuduğu esnada başkan adayı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu listesinde yer alan isimler tribünden sahaya inerek konuşmanın gerçekleştirildiği alana yürüdü. Başkan Ali Koç ve yönetiminde yer alan isimlerle tokalaşan Yıldırım, ardından konuşmanın yaptığı kürsüye geldi. Genel Kurul Divan Başkanlığına seçilen Vefa Küçük, Aziz Yıldırım’a “Benden söz almanız gerekmektedir” deyince, Yıldırım, “Ben alırım. Sen orada seçilmeden oturdun” şeklinde cevap verdi. Konuşmaların sürmesinin ardından Küçük, “Kürsü işgal edilmiştir, kürsüyü boşaltacağız. Aziz Başkan kürsüye kadar geldiğine göre kendisine 30 saniye konuşma hakkı tanıyalım, zaten başkan adayı olarak konuşacak” dedi.

Bu sözlerin ardından kısa bir açıklama yapan Yıldırım, “Burada Fenerbahçe’ye yakışır bir kongre olmasını istiyoruz ancak yapılan seçim gayri demokratik bir seçimdir. Ben buradan ayrılıyorum. Yarın oy atmaya geleceğim. Benim arkadaşlarımdan isteyen kalabilir isteyen ayrılır, hepinize teşekkür ederim” diyerek kürsüden indi ve arkadaşlarıyla birlikte stadı terk etti.

AZİZ YILDIRIM VE EKİBİNDEN OYLAMAYA İTİRAZ

Yönetici Fethi Pekin, Olağan Seçimli Genel Kurul’da Divan Başkanlığı için Vefa Küçük’ün oylanmasının ardından “İkinci oylamaya gerek kalmadı” ifadesini kullandı ve ardından ikinci oylamayı da gerçekleştirdi. Oylama sonucunda oyların eşit olduğu ve seçimin oldu bittiye getirildiği yönünde Aziz Yıldırım kanadından itiraz geldi. Avukat Savaş Adalet, oylamaya itirazda bulundu ve itiraz dilekçesini Fethi Pekin’e sundu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.