Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Atakum’da zafer coşkusu: Selçuk Balcı ve İsmail Altunsaray konseri

Atakum Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı konserinde unutulmaz bir gece yaşandı. Selçuk Balcı ve İsmail Altunsaray sevilen şarkılarını Samsunlular için söyledi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Türk tarihinin en şanlı sayfasını kutluyoruz. Bu zaferi ilelebet birlikte yaşatacağız” dedi.

Milli bayramları birbirinden önemli organizasyonlarla kutlayan Atakum Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı 99. yılında muhteşem bir konsere daha ev sahipliği yaptı. Atakum Kent Meydanı’nda gerçekleşen konsere CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci, CHP Samsun İl Kadın Kolları Başkanı, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda yurttaş katıldı. Konserlerin öncesinde DJ İnanç Seven müzikleriyle keyifli dakikalar yaşattı.

Selçuk Balcı ve İsmail Altunsaray ise daha sonra sevilen şarkılarını Samsunlular için seslendirdi. Balcı ve Altunsaray’ın düeti ise dakikalarca alkışlandı. Unutulmaz anların yaşandığı konserde zafer coşkusu Atakum’dan taştı. Yaptığı konuşmada Samsunluların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Ben, Atakum Belediye Başkanı olarak siz hemşehrilerimizi ve Türk milletini bu kutlu günde ayrışmaya değil, birleşmeye davet ediyorum. Birlik olmaya, kardeş olmaya, Cumhuriyet’in çocukları olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Dünyada benzeri yok”

Türk tarihinin en şanlı sayfasını kutladıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bu savaşın ve zaferin dünyada bir benzeri yok. 19 Mayıs Kurtuluş Yolu, İnönü Savaşları, Sakarya Savaşları, 9 Eylül İzmir, Lozan…Türk bağımsız tarihinin yol haritası bu.

Bu yol haritasında bu zaferleri sadece emperyalist işgalcilere karşı değil içeride Damat Feritlere, Mustafa Sabrilere, İskilipli Atıflara, Ali Kemallere, Nemrut Mustafalara, Delibaşlara, Şeyh Saitlere, Çapanoğulları’na, Postacı Nazımlara ve buna benzer binlercesine karşı kazanılmış Türk zaferidir. Bu zaferi, bu saydıklarımdan ve art gelenlerinden küçümseyenler var. Ama bu zaferi, zafer olarak kutlayan siz Cumhuriyet gençlerisiniz. Bu zaferi ilelebet birlikte yaşatacağız. Bir halk sevinçlerini, acılarını paylaşıp milli ve dini bayramlarını birlikte büyük bir coşkuyla kutlayabiliyorsa o bir millettir. Bu halkı millet yapan kendi değerlerinde coşkuyla buluşabilmektir. Biz, Türk milleti olarak böyle bir milletiz ve bunu dünyaya kanıtladık. Ben, Atakum Belediye Başkanı olarak siz hemşehrilerimizi ve Türk milletini bu kutlu günde ayrışmaya değil, birleşmeye davet ediyorum. Birlik olmaya, kardeş olmaya, Cumhuriyet’in çocukları olmaya davet ediyorum.

Ne diyor büyük ozan: ‘Dörtnala gelip Uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket, bizim. Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak ve ipek bir halıya benzeyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın, yok edin insanın insana kulluğunu, bu davet bizim. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim.’” İfadelerini kullandı.
Konser alanındaki gençlere seslenen Başkan Deveci, “Atatürk, bu eşi ve benzeri olmayan Cumhuriyet’i ve onun değerlerini size emanet etti. Onu gözünüz gibi korumalısınız” diye konuştu.

Sanatçılara ve sponsorlara plaket

Etkinliğin sponsorları CityMall AVM, Yeşilyurt AVM, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON), otel, market ve diğer firma temsilcileri ile sanatçılar Selçuk Balcı ve İsmail Altunsaray’a Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu teşekkür plaketlerini takdim etti.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Samsun’da renkli 1 Mayıs kutlamaları

Samsun’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü renkli görüntüler ile kutlandı. Etkinlikte “Katil sürüleri Filistin’den defolun” yazılı pankart açıldı.

Erdi Demir
SAMSUN-
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Samsun’da Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başladı. Gar Kavşağı’nda toplanan işçi ve emekçiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden etkinliklerin düzenleneceği meydana kadar sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdüler. Zaman zaman kıyafetleriyle yürüyen madenciler, fırıncılar ve diğer meslek grupları yürüyüşe katılanların beğenisini toplarken, bazı tepkiler de dikkat çekti.

Filistin halkına ve direnişine destek verdikleri için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden grup, Türk halkı olarak her zaman özgür Filistin’in yanında olduklarını ve bölgede barışın sağlanması gerektiğini söylediler.

Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcilerinin konuşmalarının ardından şarkılar ve marşların söylenmesi ve halaylar çekilmesi ile sona erdi.

Okumaya devam et

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Okumaya devam et

Eğitim

Uğur Okulları öğrencisine ödül

Uğur Okulları Samsun Canik Kampüsü öğrenci ve öğretmenleri ‘Küresel Kaynama Yeni bir Çağdır temalı Birleşmiş Milletler Simülasyonu’na katılmak üzere Antalya’ya gitti. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

RÜMEYSA BULUT
HABER MERKEZİ-Dünyada ilk kez 1953 yılında Harvard Üniversitesi tarafından uygulanan, her öğrencinin ‘Birleşmiş Milletler Delegesi’ gibi hareket ettiği ve diğer ülkelerin öğrencileriyle birlikte küresel sorunlara çözüm bulabilmek için çalıştığı Model United Nations (MUN) konferanslarının bu yıl 4’ncüsü gerçekleşti.

IV. MUN Konferansı, ‘Global Boiling is the New Era (Küresel Kaynama yeni bir Çağdır)’ temasıyla 5-7 Nisan tarihleri arasında Antalya’da Asteria Kremlin Palace’da gerçekleşti. Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü’nün davet edildiği bu önemli konferansta; 17 öğrencinin yanı sıra öğretmenler yer aldı.

Dünya gençliğinin bir araya geldiği MUN Konferansı’nda; Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü 11. sınıf öğrencisi Uras Ada Sular’ın ‘Chair’ olarak yürüttüğü konferansta her bir öğrenci ülkelerini başarıyla temsil etti ve ödüllerle döndü. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.