Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

İŞKUR’un hibe desteğinden yararlanan kadın iş yeri sahibi oldu

Çalışma ve İş Kurumu Osmaniye İl Müdürlüğü’nün “Engelli Bireylere Hibe Desteği” programı kapsamında projesi kabul edilen Ayşegül Şahinoğlu iş yeri sahibi oldu.

Engelli vatandaşların kendi geçimlerini sağlamak üretime ve istihdama katkı sunmak amacıyla İŞKUR tarafından hayata geçirilen “Engelli Bireylere Hibe Desteği” kapsamında hazırladığı projesi kabul edilen Ayşegül Şahinoğlu aldığı destekle iş yerini açtı.

Şahinoğlu’nun Kadirli ilçesinde açtığı iş yerine hayırlı olsun dileklerinde bulunan İŞKUR Şube Müdürü Bülent Öner, “Engelli bireylerimiz kendi iş yerlerini açarak aktif işgücüne dahil olmaları önemlidir. Devlet tarafından desteklenen ve engellilere yönelik hibe desteği ile engelli vatandaşlarımızın yanında olmayı her zaman sürdüreceğiz. Bu projelerin dezavantajlı grupların sosyal hayata ve işgücüne katılımı kolaylaştırdığını biliyoruz. Sunulan bu hibe desteği kuruluş desteği, gider desteği ve demirbaş desteği olacak şekilde en fazla 65 bin TL’ye kadar yapılıyor” diye konuştu.

Ayşegül Şahinoğlu ise, İŞKUR’un engelli hibe desteğinden yararlanarak kendi iş yerini açtığını söyledi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Tüketici enflasyonunda en yüksek ağırlık, gıda harcamalarında

Tüketici fiyatlarına etki eden ana harcama grupları içinde Nisan 2024 döneminde en yüksek ağırlığı yüzde 24,98 oranla gıda ve alkolsüz içecekler oluşturdu.

CANER ÜNVER
ANKARA-Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre; nisan ayında yıllık tüketici enflasyonu yüzde 69,80 oranla bu yılın en yüksek seviyesine çıktı. Tüketici enflasyonunu oluşturan toplam 12 ana harcama grubunda ağırlığı en yüksek harcamalar, yüzde 24,98 oranla gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 17,35 oranla ulaştırma, yüzde 14,20 oranla konut, yüzde 8,17 oranla lokanta ve oteller, yüzde 8,12 oranla ev eşyası ve yüzde 6,94 oranla giyim ve ayakkabı oldu.

Toplam 37 harcama kalemi içeren gıda ve alkolsüz içecekler harcama grubunda en yüksek payı yüzde 2,62 oranla patates ve bazı yumru bitkileri hariç sebze harcamaları aldı. İkinci sırada yer tutan harcama grubu ulaştırmada yüzde 7,07 oranla benzinli otomobil fiyatları tüketici enflasyonuna etki etti. Konut harcamalarının yüzde 5,06 oran ile büyük bir bölümünü kira ödemeleri oluşturdu. Lokanta ve otellerde en yüksek harcama kalemi yüzde 6,01 oranla yiyecek hizmetleri olurken; ev eşyası grubunda yüzde 1,40 oranla temizlik malzemeleri, giyim ve ayakkabı grubunda ise yüzde 2,29 oranla kadın giyimi tüketici enflasyonuna en fazla etki eden harcama kalemi oldu.

AĞIRLIKLARIN TESPİTİ

Ağırlıkların tespitinde ve endeks hesaplamasında Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması kullanıldı. Harcamalar 12 ana grup altında toplandı. Endekste toplam 404 madde kapsama alındı. Ağırlıkların kaynağı ise tüm sosyo-ekonomik gruplardan yaklaşık yıllık 15 bin hane halkı ile yapılan hane halkı bütçe anketi, kurumsal nüfus bireysel tüketim harcamaları anketi, yabancı uyrukluların Türkiye’de yapmış oldukları harcamalar için çıkış yapan yabancı ziyaretçiler anketi ve idari kayıtlardan elde edilen harcama ve ciro bilgileri, ulusal hesaplar hane halkı nihai tüketim harcama verilerinin değişim hızları ile genişletilerek hesaplandı.

Okumaya devam et

Asayiş

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere 61,6 milyon lira ceza uygulandı

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

ANKARA-Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında başta marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları olmak üzere; otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar kurul gündemine alınarak incelendi. Böylece, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uygulandı. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Karadeniz turizminde ‘kayıt dışı’ tehlikesi

Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden gelen yaklaşık 1,5 milyon turistle, 1 milyar doları aşkın döviz geliri elde edilen Trabzon’da, ev ve apart olarak kayıt dışı işletmecilik sayısı 2 bin 800’e yükseldi. Trabzon Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Aksu, kentte kayıtlı 280 otel ve konaklama işletmesine karşılık 2 bin 800 kayıt dışı tesis bulunduğunu belirterek, “Eğer böyle devam ederse hem vergi kaybımız artacak hem de turizm sektörü bölgede batacaktır. Buna sessiz kalırsak çok kötü günler bizi bekliyor” dedi.

Selçuk BAŞAR
TRABZON-Doğa ve kültür turizminde Uzungöl, Sümela Manastırı başta olmak üzere birçok destinasyonu bünyesinde barındıran, Orta Doğu ve Körfez ülkelerinden özellikle yaz mevsiminde gelen yaklaşık 1,5 milyon turistle, 1 milyar doları aşkın döviz geliri elde edilen Trabzon’da, ev, rezidans ve apart, bungalov gibi kayıt dışı işletme sayısında artış dikkati çekiyor.

‘Charter’ uçak seferleriyle yerli-yabancı ziyaretçi sayısı son 2 yılda yüzde 40 artan ve 280 kayıtlı otelin yer aldığı kentte, kayıt dışı işletmecilik sayısı 2 bin 800’e yükseldi.

‘EN ÜST KALİTEDE TURİST AĞIRLAMASINI İSTİYORUZ’ 

Trabzon Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Aksu, Trabzon’da kayıt dışı faaliyet gösteren işletmelerin etkili bir denetim mekanizmasıyla tespit edilip cezalandırılması gerektiğini söyledi. Aksu, “Şehrimize gelen misafirlerin yüzde 17’si kendilerine yöneltilen ‘Bir daha Trabzon’a gelir misiniz?’ sorusuna ‘Gelirim’ dedi. Yüzde 83’e yakını ise ‘Gelmem’ dedi.

Bunun sebebi memnuniyetsizlik. Peki bu memnuniyetsizlik nereden yaratılmıştır? Maalesef Trabzon’umuzda resmi otel sayısı 280’leri bulurken kayıt dışı olan otel sayısının evlerle beraber 2 bin 800’e ulaştı. Trabzon turizm açısından bataklığa doğru gidecek. Bunun böyle olmasını istemiyoruz şehrimizin en üst kalitede turist ağırlamasını istiyoruz” diye konuştu. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.