Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Yunanistan Dışişleri Bakanı hala çocuk gibi ağlayıp duruyor

Mevlüt İşli

ANKARA – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Günde 2 kere 3 kere dışişleri bakanlarını arayıp Türkiye’yi şikayet ettiğini biliyoruz. Yunanistan Dışişleri Bakanı hala çocuk gibi ağlayıp duruyor” ifadelerini kullandı.


Bakan Çavuşoğlu, bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

10 büyükelçinin ‘Osman Kavala’ açıklamasına değinen Bakan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımız, bana bu kişilerin sınır dışı edilmesi yönünde bizzat talimat verdi. Biz de bu talimat doğrultusunda hemen arkadaşlarımızla çalışmaları başlattık, kabineye sunmak amacıyla. Öğrendiğimiz kadarıyla bu hazırlıklarımızdan haberdar olan ve bavullarını toplamaya başlayanlar olmuş. Sonuçta bir panik havası başladı. Bu açıklamayı yapanlar nasıl geri dönebiliriz, bunu nasıl düzeltebiliriz arayışlarına girdiler. Kimisi yardımcısını suçladı. Bunun nasıl gerçekleştiğini de öğrendik. İnsan hakları savunucuları diye genç diplomatlar grubu varmış” dedi.

Kavala’nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararıyla iligili hapisten çıktığını söyleyen Çavuşoğlu, “Kavala hakkında birçok suçlama var, değişik davalar var. Anladığım kadarıyla bu davalar bir dosyada birleşiyor. Sonuçta hakkında başka suçlamalardan dolayı tutukluluğu devam etti. Mahkeme karar verdi o davadan ama hakkındaki diğer dava ve suçlamalardan dolayı tutukluluğu devam etti. O yüzden bu büyükelçiler de yanlış yapıyor, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi de yanlış yapıyor. Avrupa İnsan Haklar Mahkemesi’nin kararlarının uygulanmasıyla ilgili neden sadece bir davayı ön plana çıkarıyorsunuz? Neden diğer ülkelere yönelik böyle bir adım atmıyorsunuz?” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Biden arasında gerçekleşecek görüşme hakkında konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Teklif ABD tarafından geldi. Ya Roma’da G20 marjında ya da COP26 dediğimiz İklim Zirvesi’nde Glasgow’da görüşmek istiyoruz dediler. Öyle görünüyor ki bu görüşme Glasgow’da olacak. Önce konuşma sıraları belli olacak ve diğer ikili görüşmeler. Ona göre arkadaşlarımız görüşmenin yapılacağı saatin tespiti üzerinde çalışıyorlar” açıklamasında bulundu.

“Eğer ABD satmak istemezse, SU-35, SU-57 dahil diğer seçenekler devreye girer

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin F-35 programından haksız bir şekilde Türkiye’yi çıkardığının altını çizerek şunları söyledi:
“Bu konudaki düşüncelerimizi defalarca söyledik. Onlar da biliyor bu konudaki görüşlerimizi. Diğer taraftan 1.4 milyar ödeme yapıldı. Türkiye’nin ya F – 35 programına geri dönmesi lazım ya da Türkiye’nin parasını verdiği F- 35’lerin Türkiye’ye verilmesi lazım. Bu da olmayacaksa ödediğimiz paranın verilmesi lazım veya başka ürünlerle mahsuplaşması lazım. Katsayı kapsamında olmayan birçok ürün var. Burada esas olan silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacıdır.”
Türkiye’nin hiçbir zaman çaresi kalmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, “Şu anda ihtiyacının yüzde 70’inden fazlasını üretiyor. Bir ülkeden herhangi bir engel çıktığı başka alternatiflere yöneldik. Bu SİHA’lar, İHA’lar için de geçerli. Herhangi bir savunma sanayi projesi için de geçerli, alternatiflerimiz var. F-35, F-16 konularında da aynı şey geçerli. Eğer ABD satmak istemezse, bu sorunları çözmek istemezse ya da kongre engellerse bu sefer SU-35, SU-57 dahil diğer seçenekler devreye girer” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin NATO ile ilişkileri

Yunanistan Dışişleri Bakanın Türkiye ile NATO ilişkileri üzerine yaptığı açıklamalara değinen Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’ye yönelik suçlamaları kim yapıyor? NATO’ya doğru dürüst katkısı olmayan Yunanistan yapıyor. Ne katkısı var NATO’ya? Türkiye NATO misyonlarına ve faaliyetlerine katılım bakımından ilk 5’te, bütçesine katkı bakımından ilk 8’de. Yunanistan, NATO dışı ülkelerle ilişkilerin iyi götürmüyor mu? NATO içinde arayışları Fransa başlattı. Özellikle AB olarak ayrı bir güç oluşturma çabası içine girdi” dedi.

“Yunanistan Dışişleri Bakanı hala çocuk gibi ağlayıp duruyor”

Hiçbir gücün Doğu Akdeniz’de gücü değiştirmeye yönelik hamlesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, “Biz uluslararası hukuktan yanayız. Biz hakça paylaşımdan yanayız. Hakkımızı yemeye kalktıklarında sahada ve masada gereğini yapıyoruz. Doğru olan yolda biz hakkımızı savunmak için sonuna kadar gideriz” diye konuştu.
Yunanistan’ın her toplantıda Türkiye’yi şikayet ettiğini de vurgulayan Çavuşoğlu, “ Günde 2 kere 3 kere dışişleri bakanlarını arayıp Türkiye’yi şikayet ettiğini biliyoruz. Hala çocuk gibi ağlayıp duruyor Yunanistan Dışişleri Bakanı. Doğu Akdeniz’de bize yönelik olan oyunları bozduğumuz için hakkımızı savunduğumuzu gösterdiğimiz için Yunanistan Dışişleri Bakanı günde 5 sefer ağlamazsa olmaz, Türkiye’yi şikayet etmezse olmaz” şeklinde konuştu.

“Bir gece ansızın”

Suriye’de askeri bir çözümün mümkün olmadığını da bildiren Bakan Çavuşoğlu, “Askeri bir çözümle Suriye’ye barışın istikrarın gelmesi mümkün değil. Muhalefet ile rejimin bir araya gelip Suriye’nin geleceği konusunda anlaşmaları için biz onlara ancak siyasi platform hazırlıyoruz. İsterlerse teknik destek de veririz ama daha o aşamaya gelmediler. Rejimin askeri çözümü tercih ettiğini görüyoruz. Bu yanlıştan dönülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Suriye operasyon konusunda ise Çavuşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın hepimizin belleğine kazınan bir sözü vardır. ‘Bir gece ansızın” diye konuştu.

Genel

CHP lideri Özel: 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Maalesef Milli Eğitim Bakanı 2024’te, 2023 yılında emekli olan kadar öğretmen atayacaklarını söyledi. Sayın Erdoğan da ‘Bir miktar atama yapacağız’ dedi, gençleri de çok üzdü. Bu rakam maalesef 23 bin 900’dür. 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez” dedi.

Ömer Faruk Karataş
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Konuşmasında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özel, öğretmen atamalarının daha yüksek oranlarda yapılmasını ve atamalarda mülakatların kaldırılması gerektiğini söyledi. 1 Mayıs hakkında da konuşan Özel, Taksim Meydanı’na kefil olduklarını ve kutlamaların orada olması gerektiğini ifade etti.

“Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur”

Anayasa değişikliği konusunda öncelikle herkesin anayasaya uyması gerektiğini, sonrasında bu konuda değişiklik için destek verebileceklerini söyleyen Özel, “Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddelerin yanında elbette eleştirdiğimiz, değiştirilmesini istediğimiz maddeler olabilir. Ama bu ülkede eğer devlet olacaksa, yani insanların canı ve malı güvende olacaksa bu ülkede en üstteki cumhurbaşkanından en sade vatandaşa kadar herkes bu anayasaya bağlı olacak. Bir ülkede anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp, oradan güç alıp, yetki alıp kullanıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak bir kişide değil herkeste olur. Orada devlet ortadan kalkar, anayasal düzen ortadan kalkar ve keşmekeş olur, karmaşa olur. İşte o zaman beka sorunu olur. O yüzden bu ülkedeki en sade yurttaştan en yeni kamu görevlisine, en kıdemli devlet memurundan cumhurbaşkanına kadar herkesin bu anayasaya harfiyen öncelikle uyması gerekir. Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur” ifadelerini kullandı.

“1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum”

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nın açılması gerektiğini söyleyen Özel, “Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim, orada olacağım. İşçilerle birlikte, bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim’i 1 Mayıs’a açın, 31 Mart’ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin. Ben 31 Mart’ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki ‘Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin elidir, elimiz barışır elidir, elimiz öz güvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir.’ Emekçilerin elini havada bırakmayınız, elimizi havada bırakmayınız” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Genel

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan Mehmet Ali Yılmaz, 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı.

İSTANBUL-
Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 günü Trabzon’da dünyaya geldi. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Bankacılık, Basın alanlarıyla ilgilendi. Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Güneş Gazetesi sahibi, Titibank Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı, Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası, İstanbul gazeteciler Cemiyeti, Gazete sahipleri Sendikası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi olarak görev yaptı.

Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde DYP’den Trabzon Milletvekili seçilerek, 20.10.1991-24.12.1995 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı. Evli, 5 çocuk babasıdır.

Okumaya devam et

Genel

Bakan Tunç: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Burak Can Ekizoğlu
ANKARA-
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecelligahıdır.

Geleceğimizin teminatı evlatlarımız istiklalimize daima sahip çıkacak, Gazi Meclisimiz ilelebet millet egemenliğinin ve demokrasinin merkezi olmaya devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.