Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Yerel basının problemleri masaya yatırıldı

ANTALYA -Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) ile Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği’nin birlikte düzenlediği , “Medyanın Güncel Sorunları” Kemer ‘de düzenlenen panelde ele alındı.

Basın İlan Kurumu (BİK) İlan Hizmetleri Müdürü İdris Armağan Çam, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.İsmail Ayşad Güdekli ile Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt’un konuşmacı olarak katıldığı panele Kemer Belediyesi Başkan Vekili Ferhan Fidan, Basın İlan Kurumu (BİK) Antalya Bölge Müdürü Nedim Engin, Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, AGF Genel Başkanı Gaye Çoşkun, Anadolu İnternet Gazeteciler Federasyonu (AIGF) Genel Başkanı Arif Kurt, Antalya, Hatay, Kahramanmaraş , Osmaniye Cebelibereket, Isparta, Burdur, İskenderun Gazeteciler Cemiyetleri Başkanları ve bu illerden gelen gazeteciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, Kemer’de seminer fikrinin Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Temizyürek’ten çıktığını belirterek, “Bu buluşmada hem yerel basınımızın sorunlarını tartışmak hem de büyük bir stres yükü altında çalışan gazeteci arkadaşlarımızın stres atmalarını amaçladık.” dedi.

Panelde Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün, Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı ve TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir birer selamlama konuşması yaptılar.

Yapılan selamlama konuşmalarının ardından panele konuşmacı olarak katılan Basın İlan Kurumu (BİK) İlan Hizmetleri Müdürü İdris Armağan Çam, Basın İlan Kurumu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çam, “Kurumumuzun tek hedefi var, o da ilan yayınlayan gazetelerimizin hayatlarını sürdürmeleridir. Bu konuda BİK Genel Kurulumuz ve Yönetim Kurulumuz sizlerden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir.”diyerek yeni gelişmeler hakkında bilgiler sundu.Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.İsmail Ayşad Güdekli, gazetecilere iletişim ve etkili konuşma konularında bilgi verdi.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu bünyesinde kurulan Anadolu İnternet Gazeteciler Federasyonu  ile ilgili bilgi veren AIGF Genel Başkanı Arif Kurt ise İnternet haberciliği ve internet siteleri konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.
Panelin sonunda Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Gaye Coşkun yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, ev sahipliğini üstlenen Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün’e günün anısına ipek kozasından yapılmış bir çiçek tablosu hediye etti.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Eğitim

Canik Belediyesi’nden mesleki istihdama katkı

Samsun Canik Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirdiği ücretsiz Mesleki Türkçe Eğitimleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Vatandaşların mesleki istihdamına katkılar sunan eğitim programında, sözlü iletişim, okuma, yazma ve dil bilgisi konularında eğitimler gerçekleştiriliyor.

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN-Canik Belediyesi ve RET International Derneği Samsun Temsilciliği iş birliğiyle ilçe sakinlerinin hizmetine sunulan Benim Hayatım Toplum Merkezi’nde, vatandaşlar ücretsiz Mesleki Türkçe Eğitimleri ile bir araya geliyor. Mesleki istihdama katkılar sunan Mesleki Türkçe Eğitimleri çerçevesinde, kursiyerlere zihinlerinde düşünüp tasarladıklarını, gördüklerini, izlediklerini, sözlü ve yazılı bir biçimde anlatabilme becerisi kazandırılıyor. Uzman eğitmelerin eşliğinde sürdürülen Mesleki Türkçe Eğitimleri’nde konuşma pratiği çalışmaları da gerçekleştiriliyor. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

ÖZGÜR BASIN, MUTLU TOPLUM DEMEKTİR…

“Basın özgürlüğü dünya genelinde tehdit altında. Özgür ve mutlu bir toplum, özgür basın ile mümkündür”

SAMSUN-Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Çakır mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Birleşmiş Milletler (BM) 3 Mayıs 1994 yılında aldığı bir karar ile aynı gün Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kutlanmaya başlandı. Son yıllarda basın özgürlüğü sadece az gelişmiş demokrasilerde değil, çok gelişmiş ve ileri demokratik ülkelerde bile tartışılır hale gelmiştir. Bazı medya kuruluşları ise ekonomik kaygılarla ayakta kalabilmek adına yayın ilkelerinden ve etik değerlerden taviz vermeye başlamıştır. Bu durum medya bağımsızlığını ve basın özgürlüğünü de tehdit etmektedir.

Bunun yanı sıra, maalesef dünyanın birçok ülkesinde basın çalışanları büyük haksızlıklara uğramakta, baskıya ve şiddete maruz kalmaktadır. Özgür basının olduğu yerde daha özgür ve mutlu bir toplum olacaktır.

Bu düşüncelerin ışığında, ülkemizde basın özgürlüğünün çok daha ileri noktalara taşınmasını istiyor, halkın sesi olan tüm gazetecilerimizin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyor, meslektaşlarıma başarılar diliyorum.”

Okumaya devam et

Genel

Son 5 yılda 1 milyondan fazla dövme sildirme işlemi uygulandı

Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Kanada’da 2019-2024 yılları arasında 1 milyondan fazla dövme silme tedavilerini kapsayan araştırmanın verileri paylaşıldı. Dövme sildirmenin en yaygın nedenleri arasında, ‘İş ve işyeri gereksinimlerini karşılama, yaşam değişiklikleri, dövmenin anlamını yitirmesi, dövme kalitesi ilgili hayal kırıklığı ve yeni bir dövme için yer açmak’ olarak belirtildi.

İSTANBUL-Recovery tarafından dövme sildirme verileri yayınlandı. Veriler; Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Kanada’da sadece son 5 yılda 1 milyondan fazla dövme sildirme tedavisi sonucu elde edildi. 88,5 milyon Amerikalının dövmesi olduğunun belirtildiği araştırmada, her yıl 11 milyon yeni dövme yaptırıldığı ifade ediliyor. 28 milyon Amerikalının ise memnun olmadıkları veya sevmedikleri en az bir dövmesi var. ABD’de bir kişinin sahip olduğu dövme sayısı 3,3 olarak görülüyor.

Araştırmada en popüler dövme trendleri dönem olarak ise şu şekilde paylaşıldı:

“1950-1980 yılları arasında en popüler dövme trendleri askeri dövmeler ve Sailor Jerry Designs dahil olmak üzere eski dövme tasarımları, 1980’lerde en popüler dövme trendleri alevler, ejderhalar, kaleler, büyücüler, kirazlar, güller ve çizgi film karakterleri, 1990’larda en popüler dövmeler Çin sembolleri, göbek deliklerinin etrafındaki güneşler, deniz sembolleri ve alt sırt kabile tasarımları, 2000’li yıllarda en popüler dövme trendleri, tüyler, leopar baskı, kırlangıçlar ve sonsuzluk sembolleri. 2010’larda en popüler dövme trendleri, bulutlar, güvercinler, dua eden eller, neo-geleneksel ve noktalı virgül tasarımlar. 2020’lerde en popüler dövme trendleri ise mikro dövmeler”

“DÖVMEDE KULLANILAN MÜREKKEP TÜRÜ ÇIKARMAYI ETKİLEYEBİLİR”

Yayınlanan verileri değerlendiren ve dövme silme işlemi hakkında bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Yıldırım, dövmede kullanılan mürekkep türünün bile önemli olduğunu ifade etti. Yıldırım, “Dövmede kullanılan mürekkep türü çıkarmayı etkileyebilir. Profesyonel mürekkepleri, genellikle daha çeşitli pigmentler içerdikleri için amatör mürekkeplere göre çıkarılması genellikle daha zordur. Eski dövmeler, çıkarılmaya yenilerinden daha iyi yanıt verme eğilimindedir. Bunun nedeni, zamanla mürekkep parçacıklarının parçalanması ve vücut tarafından ortadan kaldırılması için daha kolay silinebilir hale gelmesidir. Amatör dövmelerde genellikle daha az mürekkep kullanılır bu da daha derin mürekkep penetrasyonuna sahip profesyonelce yapılmış dövmelere kıyasla onları çıkarmayı biraz daha kolaylaştırır” dedi.

“GEÇİCİ YAN ETKİLERE NEDEN OLABİLİR”

Uzman olmayan doktor veya dövme lazeri olmayan lazerler ile gerçekleştirilen işlemlerde ten renginde değişiklik olabileceğini belirten Yıldırım, “Bir dövme silme seansı dövmenin boyutuna göre değişir, ancak tedaviler genellikle çok hızlıdır, küçük bir dövme için 5 dakikadan az veya bir dövmenin büyük bir bölümü için genellikle 15 dakikadan azdır. Ortalama tedavi değişen faktörlere göre 8-12 seans sürebilir. Lazer dövme silme herkes için farklı hissettirebilir. Çoğu danışan lazer dövme silme hissini “biraz dikenli” olarak ifade eder. Kızarıklık, şişme, kabarma ve hatta yara izi gibi geçici yan etkilere neden olabilir” diye konuştu.

“48 SAAT BOYUNCA SICAK SUDAN KAÇININ”

Dövme silme tedavisinden sonra bölgenin temiz ve kuru tutulması gerektiği söyleyen Yıldırım, “48 saat boyunca sıcak ve sıcak sudan kaçının. 24 saat boyunca yoğun egzersizi azaltın. Elinizle oynamayın. Güneşe maruz kalmaktan kaçının ve güneş kremi kullanın” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.