Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Havayolu firmasını dolandıran acente sahiplerine operasyon

İstanbul merkezli 8 ilde, usulsüz uçak bileti sattıkları iddiasıyla acenta sahiplerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 36 kişi gözaltına alındı. 10 şüphelinin de arandığı öğrenilirken, usulsüz uçak bileti sattıkları iddiasıyla daha önce acente ruhsatları iptal edilen şüphelilerin başka kişiler adına açtıkları acenteler üzerinden faaliyetlerini yürüttükleri belirlendi.

Sadık Kahraman
İSTANBUL
-Alınan bilgilere göre, yolculara usulsüz uçak bileti satarak illegal kazanç elde eden bazı acente firmalarının yetkileri daha önce iptal edilmiş, söz konusu firmaların faaliyetlerine son verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya göre, lisansları iptal edilen söz konusu acentelerin, sonradan yurt içinde ve yurt dışında yabancı kişilerin üzerilerine yeni acenteler açtıkları ve bu acenteler üzerinden bilet sattıkları tespit edildi. Satılan biletlerin havayolu şirketine ödemeleri gereken parayı ödemedikleri belirlenen şebeke üyesi 46 şüpheli tespit edildi.

Soruşturma kapsamında harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından dün İstanbul, Düzce, Ağrı, İzmir, Denizli, Hatay, Van ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyon düzenledi. Aranan 46 şüpheliden 36’sı yakalanarak gözaltına alındı. Baskın yapılan evlerdeki aramalarda çok sayıda belge ve doküman ele geçirilirken, 36 şüpheli sorgulanmak üzere İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

“Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek veya Üye Olmak, Nitelikli Dolandırıcılık” konuları ile ilgili yürütülen çalışmalarda, zanlıların usulsüz uçak bileti düzenledikleri belirlenerek yetkilerine son verilen acentelerin, daha sonra ülke içinden ve yurt dışında yabancı şahısların üzerilerine açtıkları acenteler aracılığı ile yeniden bilet sattıkları ortaya çıktı. Şebekenin, ilgili havayolu şirketine ödemeleri gereken bilet tutarlarını ödemedikleri ve firmayı maddi zarara uğrattıkları belirlendi.

Öte yandan operasyonda adreslerinde bulunamayan firari 10 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Teleferik kazası şüphelilerinin 27 yıla kadar hapsi istendi

Antalya’da, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin hazırlanan iddianamede, Kepez Belediye Başkanı CHP’li Mesut Kocagöz’ün de aralarında olduğu 5’i tutuklu 12 şüphelinin, 27 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, kazada Kocagöz’ün asli kusurlu olduğu belirtildi.

Semih ERSÖZLER-Alparslan ÇINAR
ANTALYA-Antalya’da, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin hazırlanan iddianamede, Kepez Belediye Başkanı CHP’li Mesut Kocagöz’ün de aralarında olduğu 5’i tutuklu 12 şüphelinin, 27 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, kazada Kocagöz’ün asli kusurlu olduğu belirtildi.

Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan’da meydana gelen, 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 7 kişinin yaralandığı ve mahsur kalan 174 kişinin 23 saatte kurtarıldığı teleferik kazasıyla ilgili, teleferik işletmecisi ANET’in önceki Yönetim Kurulu Başkanı, mevcut Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı. Kocagöz’ün tutukluluğuna yapılan itiraz ise reddedildi. Kocagöz’ün avukatları, tutukluluğa tekrar itiraz için bilirkişi raporunu bekledi. Bilirkişi raporunun dosyaya eklenmesinin ardından savcılık tarafından hazırlanan iddianame, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Hazırlanan 36 sayfalık iddianamede, kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş dahil olmak üzere, 150 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı. Aynı iddianamede aralarında Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz, ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, Okan Erol ve Serkan Yellice’nin de olduğu 12 kişi de şüpheli olarak yer aldı. Savcılık, 12 şüphelinin, ‘Trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma’ ve ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlarından cezalandırılmasını istedi.

‘SORUMLULUĞU ORTADAN KALDIRAMAYACAK’

İddianamede, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile ilgili, ‘Mesut Kocagöz’ün 28 Kasım 2023 tarihine kadar Tünektepe Teleferik İstasyonu’nu işleten ANET A.Ş.’de ‘Genel Müdür’ olarak görev yaptığı, ancak Ticaret Sicil Gazetesi’ne göre bu yetkisinin 19.02.2024’te son bulduğu, her ne kadar görev yaptığı süre içerisinde teleferikle ilgili işlem ve bakımların yapılması amacıyla ANET A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Buğra Samsunlu’ya imza yetkisi vermişse de bu yetki devrinin yapılan işlemlerin sorumluluğunu ortadan kaldıramayacağı, görev süresi içerisinde yukarıda bahsedildiği üzere ANET A.Ş.’nin MegaTower A.Ş.’ye yaptırmış olduğu bakımlarda eksikliklerin bulunduğu, kazaya sebep olan makara sistemindeki arıza ile ilgili olarak her hakedişte 42 adet makaranın değişmiş olduğu yazılmasına rağmen aynı zamanda toplam makara sayısı olan 196 adet makaranın tornalanmış olduğunun belirtildiği ve bu durumun çelişkiye neden olduğu, zira 42 adet hangi direğe ait olduğu belli olmayan makaranın değişiminden sonra tornalanmasının mantığa uygun olmadığı’ ifadelerine yer verildi.


Okumaya devam et

Asayiş

Babasının bıçakladığı Buse, 4 günlük yaşam savaşını kaybetti

Kayseri‘de, babası Yunus Yılmaz (48) tarafından bıçaklanan Buse Erkin (23), tedavi gördüğü hastanede 4 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Erkin’in, 8 aylık kız bebeğinin olduğu öğrenildi.

Furkan KAVUKLU
KAYSERİ-Olay, 3 Mayıs’ta saat 14.00 sıralarında, Melikgazi ilçesi Esenyurt Mahallesi Porsuk Sokak’ta meydana geldi. Yunus Yılmaz, evli ve 1 çocuk annesi kızı Buse Erkin’in yanına gitti. Baba ve kızı arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Kavgada Buse Erkin, yerden aldığı taşla babasını başından yaraladı. Yılmaz ise kızını meyve bıçağıyla bıçakladı. Buse Erkin, yaralı halde bir pide fırınına sığındı.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen ekiplerin ilk müdahalesinin ardından Buse Erkin, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, babası Yunus Yılmaz ise Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

BABA TUTUKLANDI

Hastanede tedavisi tamamlanan Yunus Yılmaz, polis merkezine götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Yılmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. ‘Kızına karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu gerçekleştiren Yılmaz’ın, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘6284 sayılı kanuna muhalefet’, ‘kişilerin huzur ve sükunetini bozma’, ‘kötü muamele’ suçlarından toplam 38 suç kaydı olduğu öğrenildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Eşinin boğup uçuruma attığı Bedriye’nin cesedi yeniden arandı

Konya‘da, eşi Tayfur Kılıç’ın, (35) boğarak öldürüp, uçuruma attığı Bedriye Kılıç’ın (35), cesedinin bulunması için ailesinin başvurusu üzerine yeniden kadavra köpekleri eşliğinde arama yapıldı. Ancak Bedriye Kılıç’a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Kılıç’ın babası Oktay Er, “Kızımın kaybolduğu zamanlarda, bu mevkide geniş yol çalışmaları vardı. Buraya toprak hafriyatı dökülüyordu. Attım dediği yerde bulunmayınca, buraya gömmüş olabileceğinden ya da attığından şüphelendim, aranmasını istedim” dedi.

ATİLLA MEMİŞ
KONYA-Akşehir’de oturan Tayfur Kılıç, geçen yıl 6 Temmuz’da kiraz bahçesinde mevsimlik işçi olarak çalışan eşi, 3 çocuk annesi Bedriye Kılıç’ın işe gitmek için evden ayrıldığını ve bir daha dönmediğini belirterek, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polisin çalışmasında, Kılıç’ın izine rastlanmadı. Bedriye Kılıç bulunamayınca aileler, televizyon programına katıldı. Tayfur Kılıç, katıldığı televizyon programında çelişkili konuşma ve davranışları üzerine, 28 Ekim’de program sonrası memleketine dönerken Konya Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yolcu otobüsünde gözaltına alındı. Emniyete götürülen Kılıç sorgusunda, “Eşimin telefonuna sürekli mesajlar geliyordu. Kıskançlık nedeniyle kavga ettik. Evde eşimi boğarak öldürdüm. Sonra cesedini otomobile taşıyıp, Akşehir-Isparta kara yolu üzerinde dağlık bir alandaki uçuruma attım” dedi.

KADAVRA KÖPEKLERİYLE ARAMA

Tayfur Kılıç, soruşturmadaki yer keşfi çalışmasında savcı ve polislere, eşinin cesedini attığı alanı gösterdi. Kılıç, işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Güvenlik güçleri de AFAD ekipleri ve kadavra köpekleriyle Kılıç’ın cesedinin atıldığı belirtilen bölgede arama yaptı. Çalışmalarda Kılıç’ın cesedine ulaşılamadı. Soruşturma kapsamında Tayfur Kılıç’ın babası Adem Kılıç da 1 Aralık’ta gözaltına alındı. Adem Kılıç, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede cinayete yardım ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

CESEDİN BULUNMASI İÇİN YENİDEN ARAMA YAPILDI

Bedriye Kılıç’ın babası Oktay Er’in mahkemeye verdiği dilekçe üzerine Engili Kempes Mevkisi’nde dün eğitimli kadavra köpeği eşliğinde polis ve jandarma tarafından yeniden arama yapıldı. Ancak yapılan çalışma sonucu Bedriye Kılıç’a ait herhangi bulguya rastlanılmadı.

Herhangi bir ize rastlanılmaması üzerine gözyaşlarına hakim olamayan anne Sona Er, “Yardım etsinler bize, elimizden tutsunlar. Kanı yerde kalmasın. Ne olur yardım etsinler bize, başka bir şey istemiyorum. Aylardır ne çektiğimizi bir Allah biliyor, bir de ben biliyorum” diye konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.