Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’de güvenlik toplantısına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik toplantısını gerçekleştirmek üzere Mardin’e geldi.

Kübra Nur Atik – Mihdi Aydoğan
MARDİN-
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında 2022 yılı güvenlik toplantısı Mardin’de başladı. Bakan Soylu, protokolü selamlamasının ardından toplantı odasına geçti. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Muhterem İnce, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ve il protokolü katıldı.

Siyaset

Müsavat Dervişoğlu: Türkiye’nin büyük problemlerinin üstünü örtecek tartışmaların figüranı olmayacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Bugün gündemde bulunan anayasa tartışmalarının ve yine bugün gündeme taşınan milli eğitimdeki müfredat tartışmalarının elbette ki bir tarafı olacağız ama Türkiye’nin büyük problemlerinin üstünü örtmesine vesile olacak bir tartışma zemininin kesinlikle figüranı olmayacağız” dedi.

MUSTAFA KIRLAK
ORDU-27 Nisan’da yapılan kongrede İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu, ilk mitingini memleketi Ordu’nun Fatsa ilçesinde düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Dervişoğlu, yeni bir yolculuğa kendi kentinden ve kendi şehrinden başladığını söyledi. Adalet, eşitlik, hürriyet ve kardeşlik peşinde sonuna kadar mücadele edeceğini belirten Dervişoğlu, “Emeklisi ve dulu, yetimiyle, atanamayan öğretmeniyle, tenceresini kaynatamayan sabit gelirlisiyle, kendisine vize kuyruklarında istikbal arayan gençlerimizle bir ve beraber olmaya ve onların hak ve hukukunu savunmaya devam edeceğim. Buradan kendi memleketimden sesleniyorum; benim vatandaşımın bu denli büyük dertlerle karşı karşıya bulunduğu bir dönemde, dört mevsimi kara kış gibi yaşadığı bir dönemde hiçbir siyasetçiye bu meydanlarda baharı yaşatmayacağımın sözünü veriyorum” diye konuştu.

‘MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İZİNİ SİLDİRTMEYECEĞİZ’

Yapay tartışmalarla kamuoyunun meşgul edilmesine izin vermeyeceğini kaydeden Dervişoğlu, “Türkiye’nin yıkıcı sorunlarını unutturmaya çalıştırarak, sıradan tartışmalar yaratmak isteyenlerin de oyununa düşmeyeceğimi de açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Türkiye’nin yakıcı sorunlarını konuşmayı bir kenara bırakıp, yapay tartışmalarla bu milletin meşgul edilmesine de asla ve kata izin vermeyeceğim, müsaade etmeyeceğim. Bugün gündemde bulunan anayasa tartışmalarının ve yine bugün gündeme taşınan milli eğitimdeki müfredat tartışmalarının elbette ki bir tarafı olacağız ama Türkiye’nin büyük problemlerinin üstüne örtmesine vesile olacak bir tartışma zemininin kesinlikle figüranı olmayacağız. Milli eğitim müfredatından Mustafa Kemal Atatürk’ün izini sildirtmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘VALLAHİ DE, BİLLAHİ DE DÜNYAYA KAFA TUTARIM’

Dervişoğlu, vatandaşların dertlerine derman olma arayışını sürdürmeye de devam edeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Ekmek bulup bulamayanların, tencere kaynatıp kaynatamayanların, çocuğuna istikbal temin edip edemeyenlerin, dertlerine derman olma arayışını sürdürmeye devam edeceğiz. ‘Biz bir anayasa yapacağız, bu dertleri unutturacağız’ diyenlere de buradan sesleniyorum; ‘bu millete ekmek bulamazsanız anayasa yiyin’ dedirttirmeyeceğiz. Siz benim yanımda olun yeter. Siz benim yanımda ve arkamdaysanız, ben Müsavat Dervişoğlu vallahi de billahi de dünyaya kafa tutarım. Haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, yolsuzluğa, hırsızlığa, uğursuzluğa, asil ve soylu Fatsa’dan öğrendiğim direniş kültürü ile başkaldırırım.” (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

TBMM’de eski Devlet Bakanı Kocabatmaz için cenaze töreni

Ankara’da vefat eden eski Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz (78), TBMM‘de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Torunu Mehmet Efe, Kocabatmaz’ın fotoğrafını taşıdı.

ANKARA-Mehmet Kocabatmaz, Ankara’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Kocabatmaz için bugün TBMM‘de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kocabatmaz’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra milletvekilleri ile Meclis çalışanları katıldı. Cenaze, görevlilerin omuzlarında TBMM Şeref Kapısı merdivenlerinin önüne getirildi. Cenaze alayının önünde yürüyen torunu Mehmet Efe, Kocabatmaz’ın fotoğrafını taşıdı. Dua okunması ve saygı duruşunun ardından tören sona ererken, Kocabatmaz’ın cenazesi, yarın toprağa verilmek üzere memleketi Denizli’ye gönderildi.

MEHMET KOCABATMAZ

Mehmet Kocabatmaz, 1946 yılında Denizli’nin Tavas ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirdi, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı’nda ‘Doktora’ yaptı. Fırat Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakülteleri Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Selçuk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Kurulu Üyeliği, 21’inci Dönem Denizli Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. Kocabatmaz, evli ve 2 çocuk babasıydı.(DHA)

Okumaya devam et

Genel

Fatih Erbakan’dan ‘İsrail’ çağrısı: Dünyada da ahirette de yakamızı bırakmayacak bir vebaldir

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İslam dünyasını bir kez daha İsrail’in saldırılarına karşı fiili adım atma çağrısında bulunarak, “Masum sivil kardeşlerimize uygulanan bu vahşeti sadece kınayarak seyretmeye devam etmek, dünyada da ahirette de yakamızı bırakmayacak bir vebaldir” dedi.

ANKARA-Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, İsrail’in Refah’a saldırısına ilişkin İslam dünyasına seslenerek, “Bu noktada Müslüman ülke yöneticilerinin ciddi yaptırımlar ortaya koyması gereklidir. İsrail ve Amerika’ya yapılan petrol ve doğalgaz sevkiyatının durdurulması dahi çok ciddi bir caydırıcı unsur olacaktır. Türkiye’nin de bunun için gerekli girişimleri hayata geçirmesi gereklidir. Özellikle de Müslüman ülkelerin yöneticilerinin eylemsizliği kabul edilemeyecek boyuta ulaşmış durumdadır. Bilindiği üzere çocuk katili Siyonist rejim Hamas ateşkes önerilerini kabul etmesine rağmen Refah’a saldırı başlattı. Siyonist canavarlar Gazze’de yaptıkları katliamın üzerine şimdi de Refah’ta kadın çocuk demeden masum insanları katlediyorlar. Aylardır sergiledikleri vahşeti artırarak devam ettiriyorlar. Bu vahşete karşı Batı ülkelerinde dahi halklar tepki ortaya koyuyor. Amerika’da üniversite öğrencileri geniş kapsamlı protesto gösterileri düzenliyor, Fransa’da lise öğrencileri dersleri boykot ediyorlar. Tüm dünyada protesto mitingleri ve yürüyüşler düzenleniyor. Ancak ne acıdır ki yetki sahibi devlet yöneticileri seyretmekle veya sadece konuşmakla yetinmektedirler. Özellikle de Müslüman ülkelerin yöneticilerinin eylemsizliği kabul edilemeyecek boyuta ulaşmış durumdadır. Bu noktada Müslüman ülke yöneticilerinin ciddi yaptırımlar ortaya koyması gereklidir. İsrail ve Amerika’ya yapılan petrol ve doğalgaz sevkiyatının durdurulması dahi çok ciddi bir caydırıcı unsur olacaktır. Türkiye’nin de bunun için gerekli girişimleri hayata geçirmesi gereklidir. Masum sivil kardeşlerimize uygulanan bu vahşeti sadece kınayarak seyretmeye devam etmek, dünyada da ahirette de yakamızı bırakmayacak bir vebaldir” ifadelerini kullandı. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.