Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Süleyman Soylu: Uyuşturucu operasyonlarını gündüz yapalım

Antalya’da düzenlenen Narkotik Suçlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu operasyonlarının sabaha karşı yapılmaması gerektiğinin altını çizerek, “Gündüz milletin gözü önünde yapalım. Gece yapıyoruz uyuşturucu operasyonlarını çok anlatamıyoruz. Gündüz basalım, alalım. Gündüzün gözünde Türk polisinin, jandarmasının nasıl mücadele ettiğini herkese aleni bir şekilde ortaya koyalım. Bunu bütün Türkiye’ye aynı şekilde yayalım”dedi.

İsa Akar-Akif Yılmaz
ANTALYA-
Narkotik Suçlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısı, Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde başladı.

Bakan Soylu, 2017’ de madde bağlantılı ölümlerde 941 görüldüğünde tamda bir aile babası hassasiyetiyle, ne gerekiyorsa yapılması noktasında kendilerini talimatlandıran, fiziki imkanlar ve mevzuat açısından her türlü desteği veren bu konudaki mücadelede kendilerini motive eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek sözlerine başladı.

Geçen kasım ayında Balıkesir’de uyuşturucu satıcılarını takip ederken açılan ateş sonucu 30 yaşında şehit düşen 3 yaşında bir kız çocuğu babası Abdulkadir Güngör’e ve bu davada fedai can eden tüm şehit ve mesai arkadaşlarına, onların ailelerine başsağlığı ve rahmet dileyen Soylu, “ Onlar sadece şehit olmadılar bize istikamet, strateji, adanmışlığın, görev sadakatinin, ehliyetin vatan sevgisinin ne olduğunu çizdiler. Bu çizginin gerisine düşemeyiz. Birileri sulandırmak isteyebilir, birileri cehaletleri ve art niyetleriyle beraber bu işi başka bir mecraya malzeme yapmak isteyebilir ama biz o akıntıya katılamayız yalpalayamayız. Bu sadece şehitlerin varlığın itibari ile de değil tehlikenin büyüklüğü itibariyle de böyledir. Dünyanın geçirdiği değişim ve o değişimin bize etkilerine vurgu yapıyoruz. Küresel gelişmelerin doğrudan temas ettiği coğrafyada yaşıyoruz artık hiçbir sorun ülkelerin kendisine ait değildir, her başkentin yaşadığı her küçük bölgenin yaşadığı sorun dünyada ilk önce komşuları başta olmak üzere coğrafyası, başta olmak üzere dünyaya temas eden bir sorunsa maliyet oluşturan bir süreçtir. Kaynağı kendi coğrafyası zannettiğimiz meselinin binlerce kilometre öteden beslendiğine hepimiz şahidiz. Her şey bir zincir gibi birbirine bağlı. Yerel sorunların uluslararası boyutu var”ifadelerine yer verdi.

“Küresel sorun”

Uyuşturucu meselesinin tamda küresel bir mesele olduğunun altını çizen Bakan Süleyman Soylu, bir ayağında terör olan, bir ayağında kaçak göç olan, bir ayağında organize suç ve sınır aşan suçlar olan, dünyanın doğusundaki istikrarsızlık olan, bir ayağında ise Afganistan’da ise batının yaptıkları olan, bir ayağında da batının gelişmiş teknolojisi ve çürümüş toplumsal yapısı olan bir ayağında tıpkı madde bağımlılığı gibi maddi bağımlılığı para bağımlılığı olan, bir küresel sorunlar yumağının tamamı küresel uyuşturucu meselenin göbeğinde olduğunu belirtti.

Bakan Süleyman Soylu, bugün yakalanan alelade bir torbacının bile hangi küresel ağım bir taşıyışı olduğunu görmeden bu sorunun çözmenin mümkün olmadığını kaydetti.

“Uyuşturucu madde kulanım oranında artış”

Durumun ciddi olduğunu dile getiren Soylu, “Sizler bu işin vehametini herkesten iyi biliyorsunuz. Yaşıyorsunuz. Öyle hikayelerle ile karşılaşıyorsunuz ki nasıl bir durumla karşı karşıya kaldığımızı bazen hayret ederek bazen vicdanınız sızlayarak, bazen insanlığın düştüğü bu durumu lanetleyerek şahit oluyorsunuz. Bunları yaşıyorsunuz. Uyuşturucu konusunda dünyada 2 sahada da hem kullanım hem de üretim alanında dünyanın rakamlarında çok ciddi yükseliş var. Bileşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisinin geçen haziran ayında yayınladığı dünya uyuşturucu raporuna göre 2019 yılında dünya çapında 15- 64 yaş aralığında 275 milyon kişi hayatında bir kez uyuşturucu kullanmış. Oysa bu rakam 2010 yılında 226 milyondu. Yani yüzde 21, 6’lık bir artış, 49 milyon kişi, 2010 ile 2019 arasında tespit edilebilen yeni başlamış. Aynı dönemde dünyanın tüm nüfusundaki artış yüzde 10,8 olmuş” ifadelerine yer verdi.

“Sentetik madde üretilmeye başlandı”

1990’lardan sonra sentetik uyuşturucu maddeler üretilmeye başlandığını aktaran Bakan Süleyman Soylu, “Avrupa uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı izleme merkezi verilerine göre AB erken uyarı sistemine her hafta yeni bir madde ekleniyor. 2019 yılında izlediği 790 pisikoaktif maddenin, 53’ü ilk kez 2019’da tespit edilmiş. 2001 yılında afyon üretimini yasaklayan ve 185 tona çeken Afganistan’da ABD müdahalesi sonrası 2017’de 9 bin ton ile üretim rekoru kırıldı. O tarihten bu güne kadar 6 bin tonun altına hiç inmedi. Geçen yılı da 6 bin 800 ton ile kapattılar. İşin şekli hızla değişiyor. Vaktimiz yok. Amerika’nın Afganistan’ı işgalinden sonra ortaya çıkan gelişme sadece Afganistan’daki uyuşturucu üretim miktarını arttırmadı, sadece Afganistan’ı savaş cenderesi içine sokmadı aynı zamanda bütün dünyaya orada ABD’nin ortaya koyduğu süreç başarısızlıklarının ve beceriksizliklerinin maliyetini yansıttı” diye konuştu.

Asayiş

MSB: Suriye ve Yunanistan sınırında 10 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye’den Yunanistan‘a, Suriye‘den de Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si terör örgütü üyesi 10 kişinin yakalandığını duyurdu.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye‘den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 10 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1’inin FETÖ, 1’inin de PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

Süper Loto’nun 83 milyon 9 bin 784 liralık ikramiyesi, Aydın’a çıktı

Milli Piyango‘nun 5 Mayıs Pazar günü yapılan Süper Loto çekilişinde 6 bilen 1 kişi çıktı. 83 milyon 9 bin 784 liralık ikramiye ise Aydın’ın Germencik ilçesinde oynanan kupona isabet etti. Kuponun oynandığı Milli Piyango bayisinin sahiplerinden Tahsin Pehlivan, “83 milyon lira ihtiyacı olan birine çıktı” dedi.

 Nevra UÇKAÇ – Tekin GÜRBULAK
AYDIN-Salı, perşembe ve pazar günleri olmak üzere haftanın 3 günü çekilen Milli Piyango Süper Loto‘nun 5 Mayıs’ta yapılan çekilişinin şanslı sayıları 22-24-26-27-30-59 oldu. Çekilişte 6 bilen bir kişi çıktı ve 83 milyon 9 bin 784 liranın isabet ettiği kupon Aydın’da oynandı. Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi’ndeki Tahsin Pehlivan ve Kadir Elgünlü’nün ortak olduğu Minik Şans Oyunları Bayii’nde kuponu oynayarak kazanan ve inşaat işçisi olduğu öğrenilen talihli ise çekini teslim aldı.

‘1 HAFTA ARAYLA İKİ BÜYÜK İKRAMİYE VERMİŞTİK’

2021 yılında bir hafta arayla iki kez büyük ikramiye kazandıran bir bayi olduklarını dile getiren Pehlivan, “Daha önce iki büyük ikramiye bu bayiden oynan kuponlara isabet etti. 4 sene önce Kazı Kazan’dan kazandırmıştık. 1 hafta arayla vermiştik. Bu duyulunca satışlarımız da çok arttı. Talepler çoğaldı. İnsanlar şansını aramaya başladı. Çok mutluyuz. Dün Denizli’den biri gelip, ‘Şanslı bayi burası mı?’ dedi. Hem oyun oynadı hem de benimle fotoğrafları çekildi. Şehir dışından da gelenler oluyor” dedi.

‘İKRAMİYE BÜYÜDÜ, CİROLAR ARTTI’

Talebin artmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten Kadir Elgünlü de şunları söyledi: “Pazar günü yapılan çekilişte Süper Loto’dan 6 bilen arkadaşımız büyük ikramiye kazandı. İnşallah para hayır getirir. Kim olduğunu biliyoruz. Ortaklar bayisi olarak şanslı bir bayiyiz. Herkesi bekleriz. Özellikle Milli Piyango’ya ilgi arttı. Çünkü oyun sayıları arttı. İkramiyeler büyüdü. Bizim de cirolarımız arttı. Memnunuz. İnşallah böyle devam eder.”(DHA)

Okumaya devam et

Genel

Erdoğan: Yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükümet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz” dedi.

ANKARA-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin düzenlemenin geleceğini bildirdi. Erdoğan konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir. Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükümet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRETMENLERE YÖNELİK İŞLENEN SUÇLARA YENİ KANUN DÜZENLEMESİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kanun teklifi olarak Gazi Meclisimize sunacağımız düzenlemeyle; Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek. Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek. Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.”

ÖĞRETMENLERİMİZE KARŞI ŞİDDET OLAYLARINA ASLA SESSİZ KALMADIK, KALMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmenlerimiz müsterih olsun. Böylesine önemli bir mesleği ülkemizin her bölgesinde fedakârca yürüten öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Bu vesileyle, İstanbul’da canice yapılan bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.