Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Gündem

Fabrika Mescidine Devlet Maaşlı İmam

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde kışın 2, yazın ise 3 vakit namaz kılınan Özyılmaz Fındık Fabrikası mescidine Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından kadrolu imam atanmış.

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde kışın 2, yazın ise 3 vakit namaz kılınan Özyılmaz Fındık Fabrikası mescidine Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından kadrolu imam atanmış.

Çarşamba İlçesi Beylerce mevkiindeki Özyılmaz Fındık Tic. San. Ltd. Şti. Fındık Kırma Fabrikası’nın idari binasının üst katındaki mescide DİB tarafından kadrolu imam atanması, “10 bin kadro açığı bulunan DİB, fabrika mescitlerine neden imam atar ki?” dedirtti. Ağırlıklı olarak kadınların çalıştığı fabrikada erkek çalışanların toplam 50 kişiyi bulmadığı ve yakında cami olmasına rağmen DİB’in buraya 2012 yılından beri kadrolu imam ataması trajikomik olarak değerlendirildi.

16 MİLYAR BÜTÇELİ DİB’DEN ÖZEL FABRİKAYA İMAM KIYAĞI MI?
Bilindiği gibi, DİB’in 2022 yılı bütçesi 16.1 milyar lira. DİB bu bütçeyle 17 bakanlıktan 7’sini geride bıraktı. İçişleri Bakanlığı’nın 14.7 milyar TL, Dışişleri Bakanlığı’nın 7.4 milyar TL, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 4.1 milyar TL, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 4.8 milyar TL, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 6.1 milyar TL, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 4.8 milyar TL ve Ticaret Bakanlığı’nın 8.4 milyar TL’lik bütçelerini 16.1 milyar liralık rakamla geride bırakan DİB’in, uygulamalarıyla dipsiz kuyu olmasının nedeni özel fabrikaya imam kıyağıyla da anlaşılmış oldu.

İçişlerinin bütçesini dahi geride bırakan DİB’in 50 erkek çalışanı olmayan özel fabrikaya imam ataması “pes” dedirtirken, “Cemaatle namaz kılmak için devlet maaşlı imama gerek yok. Özel işletmede dua okumasını bilen bir kişi cemaate imam olabilir” açıklamasına da yer verildi.

DİB’İN 10 BİN İMAM AÇIĞI VARMIŞ!
2020 yılı rakamlarına göre; ülkede 164 bin doktor görev yaparken, DİB’in personel sayısı, 95 bini din hizmetlerinde olmak üzere, 130 bin personeli var. Özel fabrikalara imam atayan DİB’in Başkanı Ali Erbaş geçtiğimiz hafta yaptığı basın açıklamasında, “Diyanet’te 10 bin imam açığı var ve Ramazan ayına kadar 7 bin 800 imam ataması yapılacak” demişti.

DİB’E KADRO VAR MEB’E YOK!
Özel işletmenin cemaati sınırlı mescidine kadrolu imam atayan DİB, 10 bin imam açığının 7 bin 800’ünü önümüzdeki aylarda atamaya hazırlanırken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 100 bin öğretmen açığına karşılık geçtiğimiz günlerde yalnızca 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılmıştı. Özel okullardaki öğretmenlerin maaşlarını özel okul sahipleri, polis yakın korumalarının maaşlarını koruma alanlar öderken, özel şahsa ait fabrika mescidinde devlet maaşlı imamların görev yapması etik bulunmadı.

İSRAF SADECE VATANDAŞA MI HARAM?
İmam atanan fabrikanın kapısında güvenlik olması nedeniyle namaz kılmak isteyen vatandaşların bu mescidi kullanamayacağına işaret edilirken, mesai saatleri sebebiyle kışın bu mescitte sadece 2 vakit namaz kılınabildiği öğrenildi. Cuma Hutbeleri’nde “İsraf Haramdır” fetvası veren Diyanet’in yakınında cami olmasına rağmen, kurum tarafından özel fabrikalara imam atamasının israf kabul edilmemesi de çelişki olarak kabul edildi.

FABRİKA, FETÖ’NÜN “SAMSUN SAĞLIK İMAMI”NIN BABASINA AİT!
2012 yılında imam ataması yapılan Özyılmaz Fındık Fabrikası aile şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Ticari Sicil Gazetesi’ne göre, fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mehmet Azmi Yılmaz yapıyor. Diğer ortaklar ise Mustafa Yılmaz, Erol Yılmaz, Levent Yılmaz ve Selim Yılmaz. FETÖ’nün Samsun’da Sağlık İmamı olduğu gerekçesiyle Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2016/4542 Esas No’lu dosyada yargılanan Dr. Ersin Yılmaz 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmış ve 2018 yılında cezaevinden çıkmıştı. FETÖ İmamı olduğu gerekçesiyle ceza alan Ersin Yılmaz’ın, Özyılmaz Fındık Fabrikası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Azmi Yılmaz amcası, büyük ortaklardan Mustafa Yılmaz ise babası!

FABRİKAYA İLK İMAMI GAFLARI İLE MEŞHUR MÜFTÜ ÖZTÜRK ATAMIŞ
Fabrikaya 2012 yılında ilk imam ataması yapıldığında Samsun İl Müftüsü olarak Hayrettin Öztürk görev yapıyordu. Hayrettin Öztürk’ün 2014 yılında, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle, İl Müftülüğü’nde düzenlenen etkinlikte “Camiler ve Gençlik” konulu paneldeki, “18 yaşındakinin zinasına karşı çıkamıyorsanız, 17 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşlarıdır” sözleri Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Yaptığı gaflarla sürekli Türkiye gündemine oturan Öztürk’ün o yıllarda görevden alınmasının önüne bir AK Parti Samsun Milletvekili’nin engel olduğu basına yansımıştı.

SAMSUN İL MÜFTÜSÜ AÇIKLAMA YAPMADI!
Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde özel bir fabrikaya atanan imam rezaleti üzerine Samsun Etik Haber Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ile Genel koordinatör Sezer Sezer, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır’ı makamında ziyaret ederek iddiaları kendisine sordu. İl Müftüsü Çakır, kendisinin memur olduğunu ve dini konular dışında açıklama yapmasının kanunlar gereği mümkün olmadığını, bu konuyla ilgili açıklama yapabilmek için Samsun Valiliği’nden izin alması gerektiğini belirterek soruları cevapsız bıraktı. Müftünün açıklama yapabilmesi için basın Valiliğin izin vermesini bekliyor.

(Kaynak: samsunetikhaber3.com)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere 61,6 milyon lira ceza uygulandı

Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

ANKARA-Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında başta marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki fahiş fiyat artışları olmak üzere; otomotiv sektöründeki stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki fahiş fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine aykırı satışlar kurul gündemine alınarak incelendi. Böylece, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından 2023 yılında fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uygulandı. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da motosikletiyle otomobile arkadan çarptığı kazada yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede 2 ay sonra hayatını kaybeden Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Gizem KARADAĞ- Canberk ÖZTÜRK
ANKARA-Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, 7 Mart’ta akşam saatlerinde Gölbaşı ilçesine bağlı Kızılcaşar Mahallesi Kiraz Bulvarı’nda motosikleti ile hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, ağır yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılan el-Burhan Rahman, hastanenin yoğun bakım sevisine alındı. Yaklaşık 2 aydır yaşam mücadelesi veren Sudan Cumhurbaşkanı‘nın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, dün hayatını kaybetti.

Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman için Ankara’da Karşıyaka Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan, ailesi, yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ile çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Öğle kılınan namazın ardından Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

İliç’teki maden faciasında cansız bedenine ulaşılan 2 işçi, toprağa verildi

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden Ramazan Çimen ile Kenan Öz’ün cenazeleri, bugün törenle toprağa verildi.

Muzaffer KOŞAN
ERZİNCAN-İliç ilçesinde Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ait altın madeninde, 13 Şubat’ta yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın yamaçtan akması ile heyelan altında kalan 9 işçiden kıdemli kırıcı vardiya süpervizörü Ramazan Çimen ile kıdemli istifleme ve aglomeratör süpervizörü Kenan Öz’ün, dün akşam saatlerinde cansız bedenlerine ulaşıldı.
Evli ve 3 çocuk babası olan Ramazan Çimen ile evli ve 2 çocuk babası olan Kenan Öz için bugün cenaze töreni düzenlendi. İliç ilçesindeki Yusuf Ziya Demir Camisi’nde öğlen kılınan cenaze namazına protokol, Çimen ve Öz’ün ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Erzincan Müftüsü Muharrem Gül’ün kıldırdığı cenaze namazı sonrası Çimen ve Öz’ün cenazeleri ilçe mezarlığında toprağa verildi.

5 İŞÇİ ARANIYOR

Faciada toprak altında kalan 9 işçiden Ramazan Çimen ile Kenan Öz ile birlikte 4 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Çok sayıda iş makinesi ve personelin katıldığı aramalarda ilk olarak 5 Nisan’da Uğur Yıldız’ın, 19 Nisan’da Adnan Keklik’in cenazesi bulunmuştu.

Halen toprak altında olan 5 işçiye ulaşmak için çalışmalar aralıksız sürüyor. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.