Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Öğrencilerden Bakan Özer’i gülümseten istek: Müzikten bırakıyorlar, sınıfta kalma olmasın

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Samsun’da bir okula ziyaretinde öğrencilerin “Müzikten bırakıyorlar, sınıfta kalma olmasın” şeklindeki isteği herkesi gülümsetti.

Ünsal Karka – Furkan Abrek Ünal
SAMSUN-
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Samsun’un Canik ilçesinde yeni yapılan Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nun açılışını gerçekleştirdi. Bakanın ilkokula geleceğini duyan 8. sınıf öğrencileri de okula gelerek bahçede beklemeye koyuldu. Bakan Özer, okul binasından çıktığı esnada kendisini alkışlayan öğrencileri yanına çağırdı ve onlarla fotoğraf çektirdi.

“Müzikten bırakıyorlar”

Çekilen fotoğraf sonrası öğrenciler, Bakan Özer’e gülümseten isteklerini sıraladı. Öğrenciler, “Hocam müzikten bırakıyorlar. Sınıfta kalma olmasın. Hep sınıfta kalıyoruz. LGS kolay olsun” dedi. Bakan Özer de, “Derslerinize iyi çalışın, her şeyi başarırsınız” karşılığını verdi. Öğrencilerin istekleri Bakan Özer ve beraberindeki protokolü gülümsetti. Özer, çocukların isteklerini dinledikten sonra okuldan ayrıldı.

Okul çıkışında da Bakan Özer’i alkışlarla uğurlayan ortaokul öğrencileri, daha sonra isteklerini basın mensuplarıyla da paylaştı. Öğrenciler isteklerini, “Sınıfta kalma olmasın. Beden 4 ders olsun. LGS kolay olsun” diye sıraladı. Bazı öğrenciler matematik, Türkçe ve İngilizce derslerinden şikâyet ederek, aldıkları notları söyledi.

Asayiş

MSB: Suriye ve Yunanistan sınırında 10 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye’den Yunanistan‘a, Suriye‘den de Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si terör örgütü üyesi 10 kişinin yakalandığını duyurdu.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye‘den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 10 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1’inin FETÖ, 1’inin de PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

Süper Loto’nun 83 milyon 9 bin 784 liralık ikramiyesi, Aydın’a çıktı

Milli Piyango‘nun 5 Mayıs Pazar günü yapılan Süper Loto çekilişinde 6 bilen 1 kişi çıktı. 83 milyon 9 bin 784 liralık ikramiye ise Aydın’ın Germencik ilçesinde oynanan kupona isabet etti. Kuponun oynandığı Milli Piyango bayisinin sahiplerinden Tahsin Pehlivan, “83 milyon lira ihtiyacı olan birine çıktı” dedi.

 Nevra UÇKAÇ – Tekin GÜRBULAK
AYDIN-Salı, perşembe ve pazar günleri olmak üzere haftanın 3 günü çekilen Milli Piyango Süper Loto‘nun 5 Mayıs’ta yapılan çekilişinin şanslı sayıları 22-24-26-27-30-59 oldu. Çekilişte 6 bilen bir kişi çıktı ve 83 milyon 9 bin 784 liranın isabet ettiği kupon Aydın’da oynandı. Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi’ndeki Tahsin Pehlivan ve Kadir Elgünlü’nün ortak olduğu Minik Şans Oyunları Bayii’nde kuponu oynayarak kazanan ve inşaat işçisi olduğu öğrenilen talihli ise çekini teslim aldı.

‘1 HAFTA ARAYLA İKİ BÜYÜK İKRAMİYE VERMİŞTİK’

2021 yılında bir hafta arayla iki kez büyük ikramiye kazandıran bir bayi olduklarını dile getiren Pehlivan, “Daha önce iki büyük ikramiye bu bayiden oynan kuponlara isabet etti. 4 sene önce Kazı Kazan’dan kazandırmıştık. 1 hafta arayla vermiştik. Bu duyulunca satışlarımız da çok arttı. Talepler çoğaldı. İnsanlar şansını aramaya başladı. Çok mutluyuz. Dün Denizli’den biri gelip, ‘Şanslı bayi burası mı?’ dedi. Hem oyun oynadı hem de benimle fotoğrafları çekildi. Şehir dışından da gelenler oluyor” dedi.

‘İKRAMİYE BÜYÜDÜ, CİROLAR ARTTI’

Talebin artmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten Kadir Elgünlü de şunları söyledi: “Pazar günü yapılan çekilişte Süper Loto’dan 6 bilen arkadaşımız büyük ikramiye kazandı. İnşallah para hayır getirir. Kim olduğunu biliyoruz. Ortaklar bayisi olarak şanslı bir bayiyiz. Herkesi bekleriz. Özellikle Milli Piyango’ya ilgi arttı. Çünkü oyun sayıları arttı. İkramiyeler büyüdü. Bizim de cirolarımız arttı. Memnunuz. İnşallah böyle devam eder.”(DHA)

Okumaya devam et

Genel

Erdoğan: Yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükümet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz” dedi.

ANKARA-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin düzenlemenin geleceğini bildirdi. Erdoğan konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir. Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükümet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRETMENLERE YÖNELİK İŞLENEN SUÇLARA YENİ KANUN DÜZENLEMESİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kanun teklifi olarak Gazi Meclisimize sunacağımız düzenlemeyle; Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek. Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek. Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.”

ÖĞRETMENLERİMİZE KARŞI ŞİDDET OLAYLARINA ASLA SESSİZ KALMADIK, KALMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmenlerimiz müsterih olsun. Böylesine önemli bir mesleği ülkemizin her bölgesinde fedakârca yürüten öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Bu vesileyle, İstanbul’da canice yapılan bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.