Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri: Türkiye: 30 – Sırbistan: 36

A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2022 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde sahasında Sırbistan’a 36-30 yenildi.

Vedat Yunus İkizoğlu
KASTAMONU-
A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup’taki 5. maçında Sırbistan ile Kastamonu’da karşılaştı. Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda oynanan EHF Euro 2022 Eleme Grubu 5. maçında A Milli Kadın Hentbol Takımı salondan mağlup ayrıldı. İlk yarıyı 16-17 önde kapatan konuk ekip Sırbistan olurken, ikinci yarıda oyunda üstünlüğü ele geçiren ve farka giden Sırbistan maçı da 30-36 kazanmayı başardı.
A Milliler, bu mağlubiyet ile EHF Euro 2022 Avrupa Şampiyonasına katılma şansını kaybetti.

“Yeneceğimize inanmıştık ama olmadı”

A Milli Hentbol Takımı Kaptanı Serpil İskenderoğlu, “Sırbistan maçına çok iyi hazırlanmıştık. Gerçekten sahaya yenmek için çıkmıştık yeneceğimize de inanmıştık. Ama olmadı elimizden bu kadarı geldi. Gerçekten üzgünüm. Ama önümüzdeki maçlardan çok daha iyi maçlar çıkaracağımıza inanıyorum. Bütün arkadaşlarımızın ellerine sağlık. Herkese teşekkür ediyorum. Eskiye nazaran biraz daha disiplinli bir oyun sergiliyoruz. Bu da benim için gelecek yıllarda umut oluyor. Önümüzdeki yıllarda genç arkadaşlarımızın takıma daha da adapte olmasıyla genç arkadaşlarımızın oynadıkları karşılaşmalarda tecrübe edinmeleriyle daha iyi maçlar çıkaracağıma inanıyorum. Benim hala umudum var” dedi.

Sevilay ve Yeliz, A Milli Hentbol Takımı’na veda etti

A Milli Hentbol Takımı’nın başarılı oyuncularından Yeliz Özel ve Kaleci Sevilay İmamoğlu Öcal, ay-yıldızlı takıma veda ettiklerini açıkladı.

Milli oyuncu Yeliz Özel, “Sırbistan’a karşı kaybettik ama bence kaybedilen bir şey yok, aksine kazanılan çok şey var. Çünkü bu yeni bir ekip, alttan gelen sporcular var. İçlerinde tecrübeliler var ama Sırbistan takımı Dünya ve Avrupa Şampiyonasına her zaman giden bir takım. Yenebilir miydik yenebilirdik ama birazda tecrübe lazımdı. Ben gerçekten Milli Takımımızla bugün gurur duydum. Kızlarla gurur duydum. Bence çok iyi mücadele ettik ama bazı kritik noktalarda üstünlük sağlayamadık. Umarım daha iyi olacak, arkadaşlarımın ellerine sağlık. Tamamen geleceğe yönelik bir takım kuruldu” diye konuştu.

15 yaşımdan beri milli takım forması giydiğini söyleyen Özel, “27 yıl olmuş, 25 yıl boyunca da bu takımın kaptanlığını yaptım. Hem çok üzüntülüyüm hem de çok mutluyum. Çünkü alttan gelen genç arkadaşlarımıza da fırsatlar tanımamız lazım. Onlarda layıkıyla bugün burada bunu gösterdiler. Üzüntülüyüm hentbol yaşım kısaldı. Burada milli takımı artık bıraktım. Tabii ki her zaman hentbolun kıyısında köşesinde olacağım. Çünkü benim yaşam tarzım hentbol. Bu yolda devam edeceğim” şeklinde konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Vezirköprülü kızlar Türkiye Şampiyonası’nda

Amasya’da oynanan Voleybol Yıldız Kızlar Bölge Birinciliği Müsabakaları’nda Samsun’un Vezirköprü Voleybol Takımı final maçında Sivas Voleybol Takımı’nı yenerek bölge şampiyonu oldu.

Hayati Ağca
SAMSUN-
Amasya’da Hamit Kaplan Spor Salonu’nda 25-28 Nisan 2024 tarihlerinde oynanan Yıldız Kızlar Bölge Müsabakaları’nda Vezirköprü Küçük Kız Voleybol Takımı rakipleri Amasya Voleybol Takımı’nı 3-0, Çorum Küçük Kız Voleybol Takımı’nı 3-0, Tokat Voleybol Küçük Kız Takımı’na karşı 3-0, ve Sivas Voleybol Takımı’nı da 3-0 yenerek bölge şampiyonu oldu. Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya’ya, Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar, Yıldız Kızlar Bölge Birinciliği Müsabakaları’nı izlemeye giderek sporculara destek verdi. Final maçı sonrası Kaymakam Özgür Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resül Özata, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ve Öğretmenevi Müdürü Hasan Dursun sporcuları Vezirköprü girişinde karşılayarak tebrik ettiler.

Bölge finalisti olan Vezirköprü Küçük Kız Voleybol Takımı 4-11 Haziran tarihleri arasında Konya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda hem bölgeyi hem de Samsun’u temsil edecekler.

Okumaya devam et

Spor

Trabzonspor’da hedef Türkiye Kupası

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında yarın sahasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek.

Gökmen Şahin
TRABZON-
Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor, yarın Fatih Karagümrük’ü ağırlayacak. Saat 20.30 başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Şansalan’ın yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ve Süleyman Özay yapacak.

Bordo-mavililer, bu sezon kupaya 4. turdan başladı. Bu turda Çorum FK’yı 3-1’le geçen Trabzonspor, 5. turda ise Manisa FK’yı yine aynı skorla eledi. Son 16 turunda ise Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-1 mağlup eden Karadeniz ekibi, çeyrek finalde de evinde Başakşehir’i 1-0 yenerek yarı finalde Fatih Karagümrük ile rakip oldu.

Trabzonspor, 10. kez kupayı müzesine götürmek istiyor

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda daha önce 9 kez mutlu sona ulaştı. Karadeniz temsilcisi, Türkiye Kupası’nı ilk olarak 1976-1977 sezonunda kazandı. Bordo-mavililer, 1977-78, 1983-84, 1991-92, 1994-95, 2002-03, 2003-04, 2009-10 ve son olarak 2019-20 sezonunda kupa sevinci yaşadı.

Okumaya devam et

Spor

El Clasico’da gülen Real Madrid oldu

La Liga’nın 32. haftasında Real Madrid, Barcelona’yı 3-2 mağlup ederek şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Turgay Kılıç
İSTANBUL-
El Clasico nefesleri kesti. La Liga’nın 32. haftasında Real Madrid, Santiago Barnabeu’da Barcelona’yı konuk etti. Mücadele oldukça tempolu başladı. 6. dakikada Raphinha’nın pasında Andreas Christensen fileleri havalandırarak Barça’yı 1-0 öne geçirdi. 18. dakikada Real Madrid, Junior Vinicius’un penaltıdan attığı golle eşitliği yakaladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda da tempo oldukça yüksekti. 69. dakikada Fermin Lopez yeniden Barcelona’yı öne geçiren golü attı. (1-2). Madrid bu gole karşılık vermekte gecikmedi ve 73. dakikada Lucas Vazquez’in golüyle yeniden eşitliği yakaladı. 90+1. dakikada sahneye Jude Bellingham çıktı ve Real Madrid’i 3-2 öne geçirdi. Bu gol aynı zaman da maçın da skoru oldu.
Öte yandan maç kadrosunda yer alan milli oyuncu Arda Güler forma şansı bulamadı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.