Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı’nda 6 ay içerisinde bu ülkeye nefes aldıracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya’da partisinin yeni il binasının açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde oy kullanacak 7,5 milyon gence seslenerek, “Türkiye’nin umudu olan gençler, sizin hayalleriniz benim hedefim olacak” dedi. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak da seçilmeleri durumunda 6 ay içerisinde ülkeye nefes aldıracaklarını söyledi.

Hatice Yetmen – Erdal Akbuğa
MALATYA-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman programının ardından karayolu ile geldiği Malatya’da ilk olarak şehrin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen buluşmanın ardından partisinin yeni il binasının açılışına katılan Kılıçdaroğlu, burada kendisini bekleyen partililere seslendi.

Türkiye’nin geleceğini önümüzdeki seçimlerde ilk defa oy kullanacak olan 7,5 milyon gencin belirleyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İlk kez sandığa gideceksiniz ve oy kullanacaksınız. 7,5 milyon genç, umudum olan geç, Türkiye’nin umudu olan gençler, sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. Sizin bütün hayallerinizi gerçekleştirmekte Bay Kemal’in görevi olacak, böyle bilin” dedi.

Malatya’yı ve Malatyalıları her zaman çok sevdiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Aslında Türkiye, Malatya’nın ne kadar önemli bir kent olduğunu, ne kadar önemli devlet adamları yetiştirdiğini gayet iyi biliyor. Malatya’nın kültürünü, sevgisini, kardeşliğini, beceresini, çalışkanlığını hepimiz biliyoruz. Malatya’nın kayısı markası açısından sadece bir Türkiye değil, dünya markası olduğunu da gayet iyi biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kendisinden önce yapılan konuşmalarda 13. Cumhurbaşkanı ile ilgili bir vurgu yapıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Herkesin çok iyi bilmesini isterim. 6 lider bir aradayız, 6 partinin genel başkanı bir aradayız. Bizi bir araya getiren Türkiye’nin sorunlarıdır, meseleleridir. Hangi yaştan, hangi partiden olursak olalım Türkiye’nin iyiye gitmediğini görüyoruz. Bir sorunumuz var, bir beka sorunumuz var. Türkiye’nin bunu aşması lazım. Bunu aşarken de akılla, bilgiyle, birikimle kucaklaşarak, helalleşerek aşması lazım. Kavga etmeden aşması lazım. Bu ülkenin insanlarının dokularına adalet vurgusu yaparak aşması lazım” şeklinde konuştu.
Sorunları aşmak için kavga değil kucaklaşmaları gerektiğini ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bugüne kadar ayrıştırdılar, kimlik üzerinden, inanç, yaşam tarzı üzerinden ayrıştırdılar. Benim bu millete sözüm var. İnancı ne olursa olsun başımın üstüne. Kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun benim derdim o insanın bu memlekette huzur içinde yaşıyor mu, o insan bu memleketin caddelerinde, sokaklarında, parklarında, kahvelerinde güler yüzlü oturuyor mu, işi var mı, kazanıyor mu, sofrası bereketli mi, benim derdim bu. Bu dert hepimizin ortak derdi. Bu derdi çözmek için 6 lider bir aradayız. Her birimiz ayrı partiyiz, bunun da farkındayız, ama demokrasi aşkımız aynıdır, insan sevgimiz aynıdır. Bu ülkede adalet yok, bunu getireceğiz, bunun kararlığını vurguluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yurt dışından yapılan ithalata tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Birilerine dünyanın parası dolar bazında aktarılırken, fakir fukara ekmek parası bulamıyor. Bu ülkede birileri saraylarda gezerken, yatlarda gezerken, ÖTV’siz, KDV’siz mazot alırken, siz çiftçiye ÖTV’li, KDV’li mazotu satamazsınız. Onlara eğer vereceksiniz ÖTV’siz, KDV’siz mazot vermek zorundasınız. Onlar üretiyor, alın teri döküyor, çiftçiyi toprağa, araziye küstüremezsiniz. Küstürürseniz 85 milyon insan aç kalır. Hep dışarıdan geliyor; canlı hayvan, mercimek, nohut, buğday, yulaf, ayçiçeği yağı dışarıdan geliyor. Peki içeridekiler? Peki çiftçiler neden kazanmıyor, neden insanları küstürüyorsunuz? Neden Türkiye üretimden koptu. Bunların tamamını 6 lider olarak düşünüyoruz. Türkiye’yi kavga etmeden, barış içinde, huzur içinde aydınlığa çıkaracağız. Kucaklaşacağız, helalleşeceğiz, beraber olacağız. Birlik olarak ülkeyi büyüteceğiz, kalkındıracağız” dedi.

Ekonomik olarak güçlü olan bir ülkenin her alanda güçlü olduğuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Kuru kuruya dünyaya meydan okumanın hiçbir anlamı yok, meydan okumanın yolu ekonomik olarak güçlü olmaktan geçer. Ekonomimiz güçlüyse zaten size kimse bir şey diyemez. Ama ekonominiz zayıfsa dolar, avro dilenmek için ülke ülke gezerseniz, değeriniz olmaz. Biz milli Kurtuluş Savaşı vermiş bir gelenekten geliyoruz. Bizim milli Kurtuluş Savaşı sıradan bir savaş değildir. Bizim Kurtuluş Savaşımız bütün mazlum milletlere örnek olan bir savaştır. Mazlum milletlere örnek olduk, ekonomik kalkınmada da bütün mazlum milletlere örnek olmalıyız. Üreterek, çalışarak, kazanarak ve yatırım yaparak, okuyarak, üniversitelerde bilgi üreterek büyümek zorundayız. Eğer biz bunları yaparsak ki yapacağız, göreceksiniz yapma konusunda kararlıyız. Millet İttifakı’nda 6 ay içerisinde bu ülkeye nefes aldıracağız. Bu ülkenin insanlarına nefes aldıracağız” şeklinde konuştu.

Ülkede işsizlik sorunu olduğunu ve gençlerin yurt dışına çıkmak için çaba sarf ettiğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, “Neden bu insanlar kendi ülkelerinde çalışmasın, neden kendi ülkelerinde üretmesinler. Neden bu insanlar kendi ülkelerinde alın teri döküp kazanmasın. Bunu yapacağız, sizden tek isteğim var, sakın moralinizi bozmayın. Bu ülkenin çiftçisinin, işçisinin, emeklisinin, EYT’lisinin, taşeronunun, çalışanların, KPSS sınavına giren, haksızlığa uğrayanların, şiddet gören kadınların yanında duracağız. Haksızlığa uğrayan kim varsa oy veren ya da vermeyen, nerede bir adaletsizlik varsa onun karşısında duracağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, unutmayın adalet olmazsa olmazdır. Devletin dili adalettir, kainat adalet üzerine inşa edilmiştir, adaleti olmayan bir ülkenin, devletin yaşama şansı, büyüme şansı yoktur. Bu nedenle adaleti mutlaka getireceğiz” diye konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasetin yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.

MİKAİL BIYIKLI – ERDİ DEMİR
İSTANBUL-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak, Cuma namazı için Çilehane Camii’ne geçti. Burada cuma namazını kılan Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bildiğiniz gibi Özgür Bey şu anda CHP’de genel başkan oldu. Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Eğitim

Canik Belediyesi’nden mesleki istihdama katkı

Samsun Canik Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirdiği ücretsiz Mesleki Türkçe Eğitimleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Vatandaşların mesleki istihdamına katkılar sunan eğitim programında, sözlü iletişim, okuma, yazma ve dil bilgisi konularında eğitimler gerçekleştiriliyor.

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN-Canik Belediyesi ve RET International Derneği Samsun Temsilciliği iş birliğiyle ilçe sakinlerinin hizmetine sunulan Benim Hayatım Toplum Merkezi’nde, vatandaşlar ücretsiz Mesleki Türkçe Eğitimleri ile bir araya geliyor. Mesleki istihdama katkılar sunan Mesleki Türkçe Eğitimleri çerçevesinde, kursiyerlere zihinlerinde düşünüp tasarladıklarını, gördüklerini, izlediklerini, sözlü ve yazılı bir biçimde anlatabilme becerisi kazandırılıyor. Uzman eğitmelerin eşliğinde sürdürülen Mesleki Türkçe Eğitimleri’nde konuşma pratiği çalışmaları da gerçekleştiriliyor. (DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Bahçeli’den ‘Türkçülük Günü’ mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “1944 Türkçülük ve Turancılık Davası’nın 80’inci yıl dönümünde, Türk milliyetçiliğinin merhum ve muhterem inanç anıtlarını rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum” dedi.

ANKARA-Bahçeli, 3 Mayıs Türkçülük Günü mesajında, “Türk milliyetçiliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu fikriyatı, Türk milletinin kurtuluş ilhamı, aynı zamanda var oluş iradesidir. Merhum Peyami Safa’nın isabetle temas ettiği üzere, yeni Türk devletinin iki ana davasından birisi çağdaşlaşmak ise diğeri milliyetçiliktir. Şayet millet ortak değerler etrafında kenetlenmişse, şayet birlik ve dayanışma hissiyatıyla kaderini tayin etmişse, bunun dibacesi, en bariz dinamiği milliyetçiliktir.

3 Mayıs meşalesi, esas itibarıyla Türk milliyetçilerinin iç ve dış çalkantılar karşısında göstermiş oldukları direncin aydınlığı; baskı, dayatma ve zor şartlarda sivil, meşru ve demokratik duruşun ahkamıdır. Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi, 3 Mayıs milli şuurun ayağa kalkışı, küresel güç blokları arasında sarkaç gibi gidip gelen köşesiz politikalara karşı Türk milliyetçilerinin hür ve ahlaki direniş kararıdır. Bugün bir bayram veya kutlama gününden ziyade bir idrak, bir ifade, bir anma, istikbale yönelik milliyetçi çağrının maşeri vicdanda kök salma özleminin bir hamlesidir” dedi.

Bahçeli, 1 Mayıs kutlamalarına değinerek, “Emek ve değer nedir bilmeyen, adalet ve hukuk nedir tanımayan; yağma, talan ve yıkımı ideoloji haline getiren başıbozuk güruhun 1 Mayıs’ta sahneledikleri vandallıklar medeniyet ve meşruiyet ölçüleriyle bağdaşmazken, Türk milliyetçilerinin tam 80 yıl evvel kanuni sınırlar içinde, fikir ve demokrasi namusuna riayet ederek yaptıkları gösteriler hala takdir ve tazimle hatırlanmaktadır. Diyor ya Merhum Hüseyin Nihal Atsız; ‘Maviyi unutsak bile mazi kökümüzdür, en tatlı gülen yüz bize mazideki yüzdür.’ İnancım odur ki, mazinin parlayan yüzü hiç solmayacak, Türk tarihinin derinliklerinden çağlayarak yükselen milliyetçi çağrı Türk milletinin diriliş azmini canlı tutacak, geleceğini de inşa ve ihya edecektir. Dünyanın çetin ve çetrefilli bir tarih aralığında, İkinci Dünya Savaşı’nın beşeriyeti yakıp yıktığı bir zaman sürecinde Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın devrin Başbakanına yazmış olduğu iki açık mektup sonucunda başlayan 1944 Türkçülük ve Turancılık Davası’nın 80’inci yıl dönümünde, Türk milliyetçiliğinin merhum ve muhterem inanç anıtlarını rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. 3 Mayıs ruhunun, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşma mücadelesinde sahip olduğumuz milli şuura daha da güç ve feyz vermesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. (DHA)



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.