Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin’de yaşanan terör saldırısına tepki göstererek, ”iki kadın teröristi kimler istismar ediyor, malum parlamentoda olan parti. Bu iki kadın kendini patlatıyor ve Mersin’de ölüyor. Nasıl bir beyin yıkama ameliyesi yaptınız ki; bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti? Üstelik de Polisevi’mizi imha etmeye çalışırken” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Kuruluştan Bugüne MKYK ve İl Başkanları ile Toplantısı programında konuştu. AK Parti’nin en etkin kadın teşkilatlanmasını kuran parti olduğunu belirten Erdoğan, “AK Parti, Türk siyasi hayatında en yaygın ve etkin kadın teşkilatlanmasını kuran, genel merkezinden sandık kurullarına kadar tüm kademelerinde kadınlara en çok yer veren partidir. Bugüne kadar seçimlerden birinci parti olarak çıkmamızda kadınlarımızın hanelere girerek yürüttüğü gönül kazanma faaliyetlerinin çok büyük etkisi vardır. Dünyada pek çok siyasi parti AK Parti’nin kadın teşkilatlanmasını kendisine uyarlamaya çalışmıştır” dedi. Kadınları her zaman pozitif yönde ayrıştıran çalışmalar yaparak kadınların hayatta daha etkin olacağı işler yaptıklarını belirten Erdoğan, “Yaptığımız her reformda hayata geçirdiğimiz her eser ve hizmette, yürüttüğümüz her mücadelede kadınlarımızı yanımızda görmenin verdiği şevkle daha ileri adımlar attık. Yıllarca sadece sorunlarıyla istismarıyla, dramlarıyla, mağduriyetleriyle gündeme gelen kadınlarımızı ülkemizin beşeri sermayesinin ana unsuru haline dönüştürdük” diye konuştu.

“İki tane terörist kadını kimler istismar ediyor; malum parlamentoda olan parti”

Mersin’deki terör saldırısına tepki gösteren Erdoğan, “Mersin’de yaşanan hadiseyi gördük iki tane terörist kadını kimler istismar ediyor malum parlamentoda olan parti. Adı parti ama dikkat edin terörist olarak kullandığı iki kadın ve bu iki kadın kendilerini patlatıyorlar ve Mersin’de onlar ölüyor. Bu nasıl bir vicdan, nasıl bir beyin yıkama ameliyesi yaptınız ki; bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti. Bunlar hangi yüzle bu milletin karşısına çıkıp kendilerini anlatacaklar. Üstelik Polisevi’mizi imha etmeye çalışırken. Bunlar hangi yüzle bu milletin karşısına çıkıp kendilerini anlatacaklar. Hangi yüzle bunlar, biz Türk siyasi hayatında varız. Biz demokratız, biz özgürlükçüyüz diyecekler” ifadelerini kullandı. Hitabında partisinin kadın kollarına seslenen Erdoğan, “Bugüne kadar yüzlerce kadın, bu batıl bir terör davası için kendilerini yok etti. Biz kadınlarımızla milletimize hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Dağ, taş, kar, kış demeden bunu yapıyoruz. Bunlar ise maalesef bu batıl dava için insanlarını yok ediyor, kadınlarını yok ediyor” dedi. Eğitimden sağlığa, istihdamdan girişimciliğe kadar her alanda kadınların hakkını korumayı, onlara pozitif ayrımcılık yapmayı ilke edindiklerini belirten Erdoğan, “Yükseköğretimde okullaşma oranı yüzde 49’iken erkeklerde bu oran yüzde 40’ta kaldı. Akademiden sağlığa pek çok alanda istihdamda kadın oranı yüzde 50’nin üzerine çıkmıştır. Bu tablo dahi tek başına yıllarca çeşitli bahanelerle okuldan, eğitimden, hayatın pek çok alanından uzak tutulmaya çalışılan kadınlarımızın fırsat eşitliği bakımından ulaştığı yeri göstermeye yeterlidir. Kadını yok saymak aileden üretime kadar insanlığı geleceğini oluşturan alanların tamamının içini boşaltmak demektir. Kadını yok saymak; Rabbimizin kadınlar ve erkekler diyerek beraberce muhatap aldığı insanlığı yaratılıştan gelen bütünlüğüne haşa karşı çıkmaktır” açıklamasında bulundu.

“Bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtü sebebi ile kızlarımıza, kadınlarımıza zulmedilemez”

Geçmişte kimi cehaletten, kimi yanlış kabullerden, kimi dış etkilerden kaynaklanan sebeplerle kadınların sıkıntılar çektiğini, haklarını kullanmakta zorluklar yaşadığını söyleyen Erdoğan, “Sadece başörtüleri sebebiyle maalesef polis copları altında, üniversite kapılarında kızlarımızın analarıyla beraber inletildiği durumları herhalde yok sayamayız. Bu ülke bunları yaşadı. Kızlarımızın okul kapılarında neler çektiğini gayet iyi biliriz. Geldik, artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtü sebebi ile kızlarımıza, kadınlarımıza zulmedilemez. O dönem bitti. Bu beşeri yanlışları inancımıza ve kültürümüze mal etmek hem büyük bir haksızlık hem de büyük bir bühtandır. CHP şimdi ne yapıyor bakıyorsunuz, sembolik olarak her zamanki yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor, yakasına bir rozet takıyor; biz sizinle beraberiz. Ben buradan o kardeşlerime sesleniyorum, gelmeyin bu oyuna sizin bu oyuna gelişiniz bu işi bu ülkede hakkıyla yapanlara haksızlık olur. Türkiye’nin 85 milyon vatandaşının kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla her bireyinin gücüne, enerjisine, emeğine, gayretine ihtiyacı vardır. Milli mücadelede kucağında çocuğuyla cepheye malzeme taşıyan kadınımızdaki ruh ve bilinç neyse bugün evinde, işyerinde, hayatın farklı alanlarında kendisi, ailesi, ülkesi ve milleti için çalışan, üreten kadınlarımızın gayreti aynıdır. Bizim ülkemize yaptığımız en büyük hizmetlerden biri, kadınlarımızı destekleyerek hayatın her alanında haklarını alabilmelerini sağlamak, onlara özgüven sağlamak olmuştur. Biz bunu başardık” diye konuştu.

“Önümüzdeki dönemi aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline hep beraber getireceğiz”

Ailenin toplumlar için önemine vurgu yapan Erdoğan, “Elbette bazı alanlarda hala eksikliklere, aksaklıklara rastlanabilir. Özellikle aile yapısının korunması, çocuğun sağlıklı gelişiminde kadının rolü konusunda kat etmemiz gereken bir mesafe olduğunu biliyoruz. Gündemdeki diğer meseleler çözüldükçe bu konularda daha fazla ve yoğun gayret gösterme imkanına kavuşuyoruz. Önümüzdeki dönemi aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline hep beraber getireceğiz. Güçlü olmayan ailede milleti güçlü kılamazsınız. Ailelerimiz güçlü olursa Allah’ın izni ile millet de güçlü demektir. Batı’nın yaşadığı ve topyekun geleceğini tehdit edecek sıkıntıların temelinde aile müessesinin dağılması ve aşınmasının yer aldığını görüyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası vizyonumuzu ailenin korunması ve geliştirilmesi hassasiyetinde yürütmekte kararlıyız” değerlendirmesinde bulundu.

“Biz bu milletin dertleriyle dertleniyor, hayalleriyle kendimize ufuk çiziyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gözümüz hep gelecekteki büyük hedeflerimizde olmuştur. 11 yıl önce Türkiye hazır, hedef 2023 diyerek Cumhuriyet tarihinin en iddialı kalkınma programını milletimizle paylaşmıştık. Artık 2023‘e bir adım mesafede olduğumuz şu dönemde yeni hedefimizi 2053 vizyonu çerçevesinde şekillendiriyoruz. Biz bu milletin dertleriyle dertleniyor, hayalleriyle kendimize ufuk çiziyoruz” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya

Bakan Fidan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile görüştü

GAMBİYA-Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi’ne katılmak için gittiği Gambiya’nın başkenti Banjul’da, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile görüştü.



Okumaya devam et

Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasetin yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.

MİKAİL BIYIKLI – ERDİ DEMİR
İSTANBUL-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak, Cuma namazı için Çilehane Camii’ne geçti. Burada cuma namazını kılan Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesini sorması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bildiğiniz gibi Özgür Bey şu anda CHP’de genel başkan oldu. Genel başkan olduktan sonra böyle bir ziyareti kendisinin gerçekleştirmiş olması iktidar ve ana muhalefet arasında aslında olumlu bir gelişme oldu. Bundan önceki süreçlerde bu tür maalesef adımlar atılmadı. Ve bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey’e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türk siyasetinin buna ihtiyacı var. Ve ilk fırsatta da bu ziyareti gerçekleştirerek Türkiye’de siyasetin yumuşama sürecini başlatalım istiyorum. Bu adımı da atacağız” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Eğitim

Canik Belediyesi’nden mesleki istihdama katkı

Samsun Canik Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirdiği ücretsiz Mesleki Türkçe Eğitimleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Vatandaşların mesleki istihdamına katkılar sunan eğitim programında, sözlü iletişim, okuma, yazma ve dil bilgisi konularında eğitimler gerçekleştiriliyor.

RÜMEYSA BULUT
SAMSUN-Canik Belediyesi ve RET International Derneği Samsun Temsilciliği iş birliğiyle ilçe sakinlerinin hizmetine sunulan Benim Hayatım Toplum Merkezi’nde, vatandaşlar ücretsiz Mesleki Türkçe Eğitimleri ile bir araya geliyor. Mesleki istihdama katkılar sunan Mesleki Türkçe Eğitimleri çerçevesinde, kursiyerlere zihinlerinde düşünüp tasarladıklarını, gördüklerini, izlediklerini, sözlü ve yazılı bir biçimde anlatabilme becerisi kazandırılıyor. Uzman eğitmelerin eşliğinde sürdürülen Mesleki Türkçe Eğitimleri’nde konuşma pratiği çalışmaları da gerçekleştiriliyor. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.