Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunların güçlendirmiş parlamenter, demokrasi, sistem palavralarına aldırmayın, buradan bir şey çıkmaz. Buradan bol bol masadan toplanıp dağılmak çıkar. Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Yapılacak istişarelerin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, ”20 yıldır yapageldiğimiz gibi milletimizin her beklentisini hayata geçirerek Türkiye’yi huzurlu ve müreffeh bir geleceğe hazırlıyoruz. Ülkemize bugüne kadar kazandırdığımız kalkınma atılımlarını kesintisiz bir şekilde sürdürerek, milletimize sözümüz olan 2023 Türkiye’sine adım adım yaklaşıyoruz. Dün Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Toplantısı’nda ifade ettiğim gibi son 2 ayda açılışını yaptığımız projelerin her biri tek başına abide. Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı ile İstanbul trafiğine yeni bir nefes borusu açtık. Küçükkuyu Ayvacık yolu, Asos ve Troya tünelleri ile 1915 Çanakkale Köprüsü ile birlikte Marmara’dan Ege ve Akdeniz’e ulaşımı biraz daha kolaylaştırdık. Malatya-Hekimhan yoluyla İç Anadolu ile Doğu Anadolu arasındaki ulaşım hatlarını güçlendirdik. Diyarbakır Güneybatı Çevreyolu’yla Şanlıurfa-Mardin güzergahındaki trafiği rahatlattık” dedi.

“Her şeyden önce biz başardık, başarıyoruz ve başaracağız”

“TOGG fabrikasıyla ülkemizin ilk yerli ve milli aracının seri üretim heyecanını yaşadık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “GAZİRAY ile Gaziantep’in şehir içi ulaşım sorununu çözdük. Batman-Hasankeyf Tüneli ile Ilısu Barajı’ndan etkilenen bölgelerimizdeki yerleşimlerimizi birbirine bağladık. Ülkemizin en büyük, dünyanın 5. büyük barajı Artvin Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni yerleşimi ve yollarıyla hayata geçirdik. Konya üzerinden Akdeniz’e daha hızlı ve güvenli erişilmesini temin ettik. Aselsan Silah Sistemleri fabrikasıyla savunma sanayimizi güçlendirdik. ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projesi ile 50 bin konut, 1 milyon altyapılı arsa, 50 bin iş yerini ülkemize kazandıracak adımı attık. Şehirlerimizdeki organize sanayi bölgelerinde 50 fabrikayı, 100 fabrikayı aynı anda hizmete açtık. Alevi-Bektaşi kardeşlerimizin Cumhuriyet tarihi boyunca çözüme kavuşturulmamış taleplerini hayata geçirecek düzenlemeleri gerçekleştirdik. Türkiye Yüzyılı programımızla milletimize, Cumhuriyetimizin yeni asrına çok daha büyük hayaller ve heyecanlarla gireceği bir umut ışığı yaktık. Uluslararası alandaki temaslarımızı, buradan ülkemiz adına elde ettiğimiz faydaları, şehirlerimize kazandırdığımız küçüklü büyüklü yatırımları saymıyorum bile. Ekonomi, diplomasi, öbür tarafta terörle mücadele, bir diğer tarafta mülteci sorunu konusu. Bu dört ana başlığı her şeyden önce biz başardık, başarıyoruz ve başaracağız” açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta 5,9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Düzce’yi “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan ettiklerini duyurdu.

“Türkiye’nin dününü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz”

Büyüme rakamlarıyla ilgili veriler paylaşan Erdoğan, “2022 yılı üçüncü çeyrek büyümesi 3,9 olarak açıklanırken, 2. çeyrek büyümesi de 7,7 olarak yukarı yönlü revize edildi. Küresel düzeyde resesyon endişesinin giderek arttığı bir dönemde Türkiye’nin büyümesini sürdürmesi çok kıymetlidir. İnşallah 2022’yi dünyaya göre rekor bir düzeyle kapatarak 2023’e iyi bir giriş yapacağız. AK Parti iktidarları döneminde ülkemizin yaşadığı en bariz değişimlerden biri; yatırım, eser, hizmet algımızın çıtasının fevkalade yükselmiş olmasıdır. Bizim toplu açılışlarımız içinde tek başlık olarak geçen herhangi bir yatırımın dahi yanına yaklaşamayacak işleri anlata anlata bitiremeyenler, aslında nasıl komik bir duruma düştüklerini farkında değillerdir” diye konuştu.

2023 yılında da yatırımların, projelerin devam edeceğini ifade eden Erdoğan, ”Geçmişte sadece bu iki aylık eser ve hizmet bilançomuz hükümetleri on yıllar boyunca iktidarda tutmaya yetiyordu. Biz tüm bunları iki aya sığdırıyoruz. 2023’ün her günü her ayını da böyle dolu dolu geçireceğiz. Türkiye’nin dününü olduğu gibi yarınını da biz inşa edeceğiz. Bunun için küresel ve bölgesel krizlerin yol açtığı sorunların tek çözüm adresi Cumhur İttifakı’dır, AK Parti’dir diyoruz. Bunun için ‘Derdimin dermanı, çaresi belli, yarın değil hemen şimdi, doğ ey güneş, başlasın Türkiye Yüzyılı diyoruz’” ifadelerini kullandı.

Partililere seslenen Erdoğan, ”Sizlerden bugüne kadar ülkemize sağladığımız kazanımları, bugünkü sorunların yegane çözüm adresi olduğumuzu milletimize anlatmanızı istiyorum. Bununla kalmayıp aynı zamanda Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına dair hayallerimizi bıkmadan usanmadan insanımızla paylaşmanızı özellikle bekliyorum. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla doğru şekilde bilgilendirmediğimiz her bir kardeşimizin muhalefetin yalan ve iftiralarının hedefi haline geleceğini unutmayalım. Seçim yaklaşıyor, Bay Kemal göreceksiniz tamamen bir yalanlar dünyasıyla milletin karşısına çıkacak. Bu yalanları yine duyacaksınız, göreceksiniz. Vizyonumuzla hayallerini zenginleştirmediğimiz her bir insanımızın muhalefetin sürekli karamsarlık pompalayan hezeyanlarının girdabına katılacağını aklınızdan çıkarmayın. Her geçen gün daha artan bir tempo ile milletimizle aramızdaki gönül köprülerini tahkim etmeliyiz, güçlendirmeliyiz. Kapısına gittiğimiz, selam verdiğimiz, elini tuttuğumuz insanlarda bize karşı küslük varsa barıştırmalıyız. Kırgınlık varsa onarmalıyız. Bezginlik varsa umut vermeliyiz. Korku varsa güven aşılamalıyız. Nefret varsa sevgiyle tedavi etmeliyiz. Muhabbet varsa şükranla değiştirmeliyiz. Onu derin hale getirmek aradaki muhabbeti daha da zenginleştirecektir. Sıkıntı varsa gidermenin yollarını aramalıyız. Ne yapıp edip her bir ferdi ile 85 milyonun tamamına ulaşmalı, kucaklaşmalı, desteğini ve gönlünü kazanmalıyız. Bunu kendimizden ziyade evlatlarımızın geleceği için yapmalıyız. İl teşkilatlarımızın seçime kadarki asli vazifesi, sahayı en küçük bir boşluğa meydan vermeden bu tarihi sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getirmek” açıklamasında bulundu.

“Sistem palavralarına aldırmayın, buradan bir şey çıkmaz”

6’lı masa tarafından hazırlanan güçlendirilmiş parlamenter sistem anayasa değişikliği önerisi ile ilgili konuşan Erdoğan, ”Bunların güçlendirmiş parlamenter, demokrasi, sistem palavralarına aldırmayın, buradan bir şey çıkmaz. Buradan bol bol masadan toplanıp dağılmak çıkar. İranlıların bir atasözü var: Oturdular, konuştular, dağıldılar. Bunların durumu bu. Türkiye, yeni yönetim sistemi ile birlikte işin ruhuna uygun şekilde siyasette iki ittifaklı bir görünüm kazanmıştır. Cumhur İttifakı, ilkeleri ve tarafları gayet net bir ortak hedef birlikteliği olarak milletimizin huzurundadır. Buna karşılık diğer ittifak ise 6’lı masa olarak kamuoyuna çıkmakla birlikte henüz önünde, arkasında kimlerin olduğu, hangi amaçlarla kurulduğu bilinmeyen amorf bir yapıdır. Bu ittifaka en başından beri kendileriyle eser ve hizmet siyasetinde vizyonda, programda, projede yarışmak istediğimizi söyledik ama bunlar karşımızda tek vaatleri Türkiye’yi eski günlerine döndürmek olan omurgasız arkaik bir proje ile çıktılar” dedi.

“Bugüne kadar ne CHP’den ne de şürekasından ülkenin herhangi bir derdine derman, milletin herhangi bir yarasına merhem olacak hiçbir söze rastlanmadı”

Geçmişte kurulan kısa süreli hükümetlerin ülke için kayıplara yol açtığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, AK Parti kurulana kadar Türkiye’de neler görmedik ki. 8 aylık hükümetler gördük, 1 yıllık hükümetler gördük. Bunlar bu kadar kısa sürede kuruldular, dağıldılar. Benim milletim bunları biliyor. Bu koalisyonlardan bu ülkeye fayda gelmedi. Netice alamadık. Öyleyse unutmayın; mümin bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Biz bir daha sokulmak istemiyoruz. AK Parti iktidarlarıyla 20 yıldır istikrar var, güven var, güçlü devlet var. Biz bunu sağladık. Dikkat ederseniz bugüne kadar ne CHP’den ne de şürekasından ülkenin herhangi bir derdine derman, milletin herhangi bir yarasına merhem olacak hiçbir söze, hiçbir teklife, adıma rastlanmadı. Dünyanın en doğru, en güzel, en şahane işini de yapsak bizi takdir etmeyeceklerini alenen parlamentoda söylediler mi söylediler” değerlendirmesini yaptı.
6’lı masanın açıkladığı anayasa metnini incelediğini ifade eden Erdoğan, ”Bunlar bu kadar beceriksiz. Alenen bunları söyleyenlerin becerebildikleri tek iş var, anayasa değişikliği metni açıklamak. Eski Türkiye ipiyle indikleri kuyudan çıkarta çıkarta terör örgütünün güdümündeki partiyi kollayan, masanın etrafındakilere gülücük dağıtan ucube bir teklif çıkarttılar. Bir gözden geçirdim. Masanın etrafındakiler artı masanın altındakiler. Bunlara ne verirsek mutlu olurlar, memnun olurlar, buna çalışmışlar. Baştan aşağıya incelediğinizde bunu görürsünüz. Birisinin derdi kapanan belediyeleri, öbürünün derdi hazine yardımları azmış, dolayısıyla hazine yardımlarını en az 1’e çekip herkes buradan nasibini alacakmış. Bunu yapmak suretiyle oy toplayacaklarını zannediyorlar. Benim milletim bunu yutmaz. Benim milletim bu ülkeye, bu millete ve bu devlete ne gelecek, buna bakar” dedi.

Fiyat İstikrar Komitesi kurularak fiyat farklılıklarının önüne geçilecek

Türkiye ekonomisinin güçlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Ekonomide Türkiye bir kalkınmanın içindeyse, üçüncü çeyrekte de 3,9’u yakalayarak G-20 ülkeleri arasında ilk beşin içinde yer alıyorsa bu bir şeyi gösteriyor; Türkiye güçleniyor. Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak mümkün değil. Bununla kalmıyoruz. Biz vatandaşımıza, halkımıza özellikle mağdur olmayacak şekilde ekonomik desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Ancak burada tabii ciddi bir sorun yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel

CHP lideri Özel: 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Maalesef Milli Eğitim Bakanı 2024’te, 2023 yılında emekli olan kadar öğretmen atayacaklarını söyledi. Sayın Erdoğan da ‘Bir miktar atama yapacağız’ dedi, gençleri de çok üzdü. Bu rakam maalesef 23 bin 900’dür. 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez” dedi.

Ömer Faruk Karataş
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Konuşmasında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özel, öğretmen atamalarının daha yüksek oranlarda yapılmasını ve atamalarda mülakatların kaldırılması gerektiğini söyledi. 1 Mayıs hakkında da konuşan Özel, Taksim Meydanı’na kefil olduklarını ve kutlamaların orada olması gerektiğini ifade etti.

“Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur”

Anayasa değişikliği konusunda öncelikle herkesin anayasaya uyması gerektiğini, sonrasında bu konuda değişiklik için destek verebileceklerini söyleyen Özel, “Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddelerin yanında elbette eleştirdiğimiz, değiştirilmesini istediğimiz maddeler olabilir. Ama bu ülkede eğer devlet olacaksa, yani insanların canı ve malı güvende olacaksa bu ülkede en üstteki cumhurbaşkanından en sade vatandaşa kadar herkes bu anayasaya bağlı olacak. Bir ülkede anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp, oradan güç alıp, yetki alıp kullanıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak bir kişide değil herkeste olur. Orada devlet ortadan kalkar, anayasal düzen ortadan kalkar ve keşmekeş olur, karmaşa olur. İşte o zaman beka sorunu olur. O yüzden bu ülkedeki en sade yurttaştan en yeni kamu görevlisine, en kıdemli devlet memurundan cumhurbaşkanına kadar herkesin bu anayasaya harfiyen öncelikle uyması gerekir. Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur” ifadelerini kullandı.

“1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum”

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nın açılması gerektiğini söyleyen Özel, “Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim, orada olacağım. İşçilerle birlikte, bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim’i 1 Mayıs’a açın, 31 Mart’ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin. Ben 31 Mart’ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki ‘Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin elidir, elimiz barışır elidir, elimiz öz güvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir.’ Emekçilerin elini havada bırakmayınız, elimizi havada bırakmayınız” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Genel

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan Mehmet Ali Yılmaz, 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı.

İSTANBUL-
Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 günü Trabzon’da dünyaya geldi. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Bankacılık, Basın alanlarıyla ilgilendi. Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Güneş Gazetesi sahibi, Titibank Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı, Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası, İstanbul gazeteciler Cemiyeti, Gazete sahipleri Sendikası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi olarak görev yaptı.

Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde DYP’den Trabzon Milletvekili seçilerek, 20.10.1991-24.12.1995 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı. Evli, 5 çocuk babasıdır.

Okumaya devam et

Genel

Bakan Tunç: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Burak Can Ekizoğlu
ANKARA-
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecelligahıdır.

Geleceğimizin teminatı evlatlarımız istiklalimize daima sahip çıkacak, Gazi Meclisimiz ilelebet millet egemenliğinin ve demokrasinin merkezi olmaya devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.