Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Ukrayna, Türkiye’deki kira ve konut fiyatındaki artışta rakam vererek Rusya’yı işaret etti

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Türkiye ve özellikle Antalya’daki kira ve konut fiyatlarındaki artışla ilgili, “Savaş başladıktan sonra Türkiye’ye 400 bin Ukraynalı gelmiş. Şu anda tüm Türkiye’de 50 bin Ukraynalı kalmış. Bu ne demek; Ukrayna’ya ya da üçüncü bir ülkeye taşındı. Rusya’dan ise 800 bin Rus gelmiş, çoğu Türkiye’de kalmıştır. Bu nedenle fiyat artıyor” dedi. Bodnar, devam eden savaşla ilgili de, “Bizim bu savaşımız, Türkiye’nin 100 yıl önceki Kurtuluş Savaşı gibi. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki en korkunç savaş. Şu anda yüzde 20 işgal edildi. Bu nedenle eğer Rusya’ya biz izin verirsek, bizden yüzde 50 alır” ifadelerini kullandı.

Suat Metin
ANTALYA-
Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Antalya Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret etti. AGC Başkanı İdris Taş tarafından makamında ağırlanan Bodnar, ardından toplantı salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Antalya’nın Ukraynalılar için çok popüler bir yer olduğunu belirten Büyükelçi Bodnar, savaş olmadan önce kente 2 milyon Ukraynalı’nın gelmekte olduğunu, savaş sonrası da Ukrayna vatandaşlarının tercihinin Antalya olduğunu söyledi. Türkiye’de şu anda 50 bin Ukraynalı olduğunu ve bunların 35 bininin Antalya ve Alanya’ya yaşadığını kaydeden Bodnar, “Türkiye Devleti’ne çok teşekkür ediyoruz. Bu zor zamanımızda Türkiye bize yardım ediyor ve çocuklarımızı koruyor. Ayrıca Türk gazetecilerine teşekkür ediyorum, çünkü sizler Ukrayna’daki gerçekleri yansıtıyorsunuz” şeklinde konuştu.

“Bizim bu savaşımız, Türkiye’nin 100 yıl önceki Kurtuluş Savaşı gibi”

Devam eden savaşla ilgili açıklamalarda bulunan Bodnar, “Bizim bu savaşımız, Türkiye’nin 100 yıl önceki Kurtuluş Savaşı gibi. Bizim için İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki en korkunç savaş. Binlerce insan evlerini bırakıp terk ettiler. On binlerce insan öldü, aynı sayıda insan yaralandı. Ukrayna’daki elektrik ve ısıtma sisteminin yüzde 40’ı çalışmıyor, çünkü yok etmişler. Bu, Rus ordusunun Ukrayna ordusuna karşı kaybettiğini gösteriyor. Son kazandığımız yerimiz Herson’du. Ne kadar güçlü olduğumuzu gösterebildik. Şu anda Bahmut bölgesinde çok ciddi ve zor bir çatışma devam ediyor. Birkaç aydır Rus ordusu ileri gidemiyor. 8 aylık savaş konuşmuyoruz, bu savaş 8 yıldır devam ediyor. 2014 yılında başladı bu savaş ve bizim toprağımız geri alınana kadar sözleşme ve anlaşma ile ilgili konuşmayacağız. Ukrayna kendi toprağını alana kadar Avrupa’da stabil ve normal bir hayat olmayacak. İlk günden bu yana Türkiye bizi destekliyor ve bu bizim için çok önemli. Bugüne kadar Türkiye Devleti’nin desteğiyle biz sözleşme ve anlaşma yapabildik. Sayın Erdoğan’ın desteğiyle biz burada ilk konuşmayı ve anlaşmayı yapabildik. Mart ayında yapılan ilk anlaşma bizlere güzel umutlar veriyordu. Türkiye desteğiyle biz buğday anlaşması yapıp koridor oluşturduk ve tutuklu askerlerimizi geri alabildik. Ayrıca Türkiye’den çok fazla insanın yardımı geliyor, bu bizim için destekleyici ve önemli” ifadelerini kullandı.

“İzin verirsek yüzde 50 alırlar”

Bodnar, 2014’te Rusya’nın Ukrayna’dan yüzde 7 toprak aldığını hatırlatarak, “Şu anda yüzde 20 işgal edildi. Bu nedenle eğer Rusya’ya biz izin verirsek, bizden yüzde 50 alır” diye konuştu.

“Rusya’dan 800 bin Rus geldi ve çoğu Türkiye’de kaldı. Bu nedenle fiyat artıyor”

AGC Başkanı İdris Taş’ın yerli halkın konut ve kira fiyatlarının artışına ilişkin şikayetlerini dile getirip düşüncesini sorduğu Büyükelçi Bodnar, şu yanıtı verdi:

“Savaş başladıktan sonra Türkiye’ye 400 bin Ukraynalı gelmiş. Şu anda Türkiye’de 50 bin Ukraynalı kalmış. Bu ne demek; Ukrayna’ya ya da üçüncü bir ülkeye taşındı. Rusya’dan 800 bin Rus gelmiş, çoğu Türkiye’de kalmıştır. Bu nedenle fiyat artıyor.”

Gazetecinin toplumda örnek bir yeri olduğuna değinen AGC Başkanı İdris Taş ise, bu konuda bir gazetecinin savaşı kışkırtıcı bir yayın yapamayacağını ve tüm ulusları, din, dil, ırk ve mezhep ayrı tutmaksızın her yönüyle insan olarak görmek zorunda olduğunu vurguladı. Dünya barışına katkı yapmak için tüm gazetecilerin barış isteyeceğini belirten Taş, Türk gazetecilerin her ülkenin kişiliklerini ve açıklamalarını objektif bir şekilde yayınlamaya devam ettiğini aktardı.

Genel

CHP lideri Özel: 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, “Maalesef Milli Eğitim Bakanı 2024’te, 2023 yılında emekli olan kadar öğretmen atayacaklarını söyledi. Sayın Erdoğan da ‘Bir miktar atama yapacağız’ dedi, gençleri de çok üzdü. Bu rakam maalesef 23 bin 900’dür. 23 bin 900 öğretmenin atanması asla kabul edilemez” dedi.

Ömer Faruk Karataş
ANKARA-
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen grup toplantısında konuştu. Konuşmasında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Özel, öğretmen atamalarının daha yüksek oranlarda yapılmasını ve atamalarda mülakatların kaldırılması gerektiğini söyledi. 1 Mayıs hakkında da konuşan Özel, Taksim Meydanı’na kefil olduklarını ve kutlamaların orada olması gerektiğini ifade etti.

“Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur”

Anayasa değişikliği konusunda öncelikle herkesin anayasaya uyması gerektiğini, sonrasında bu konuda değişiklik için destek verebileceklerini söyleyen Özel, “Türkiye Cumhuriyeti bir anayasa devletidir. Sahip çıktığımız maddelerin yanında elbette eleştirdiğimiz, değiştirilmesini istediğimiz maddeler olabilir. Ama bu ülkede eğer devlet olacaksa, yani insanların canı ve malı güvende olacaksa bu ülkede en üstteki cumhurbaşkanından en sade vatandaşa kadar herkes bu anayasaya bağlı olacak. Bir ülkede anayasanın işine gelen kısımlarını uygulayıp, oradan güç alıp, yetki alıp kullanıp, işine gelmeyen kısımlarını ihlal edersen bu hak bir kişide değil herkeste olur. Orada devlet ortadan kalkar, anayasal düzen ortadan kalkar ve keşmekeş olur, karmaşa olur. İşte o zaman beka sorunu olur. O yüzden bu ülkedeki en sade yurttaştan en yeni kamu görevlisine, en kıdemli devlet memurundan cumhurbaşkanına kadar herkesin bu anayasaya harfiyen öncelikle uyması gerekir. Anayasaya uymak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına, Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına, bağlayıcılığına uymakla olur” ifadelerini kullandı.

“1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum”

1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı’nın açılması gerektiğini söyleyen Özel, “Şimdi buradan karar alıcılara sesleniyorum. Var mısın? Ben kefilim, orada olacağım. İşçilerle birlikte, bir kişinin burnu kanamadan 1 Mayıs’ın kutlanmasına ve o meydanın boşalmasına kefaleti ben koyuyorum. Taksim’i 1 Mayıs’a açın, 31 Mart’ın mesajını aldığınızı anlatın. Açın, özgüvenli olduğunuzu gösterin. Ben 31 Mart’ın birinci partisinin genel başkanı olarak, son genel seçimlerin birinci partisinin genel başkanına diyorum ki ‘Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin elidir, elimiz barışır elidir, elimiz öz güvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması, bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir.’ Emekçilerin elini havada bırakmayınız, elimizi havada bırakmayınız” ifadelerine yer verdi.

Okumaya devam et

Genel

Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulunan Mehmet Ali Yılmaz, 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı.

İSTANBUL-
Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş’taki evinde ölü bulundu. Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 günü Trabzon’da dünyaya geldi. İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Bankacılık, Basın alanlarıyla ilgilendi. Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Güneş Gazetesi sahibi, Titibank Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı, Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası, İstanbul gazeteciler Cemiyeti, Gazete sahipleri Sendikası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi olarak görev yaptı.

Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde DYP’den Trabzon Milletvekili seçilerek, 20.10.1991-24.12.1995 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemini düzenleyen kişidir. Trabzonspor’a tesis kazandırdı. Evli, 5 çocuk babasıdır.

Okumaya devam et

Genel

Bakan Tunç: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Adalet Bakanı Tunç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Burak Can Ekizoğlu
ANKARA-
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Tunç paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
“Şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecelligahıdır.

Geleceğimizin teminatı evlatlarımız istiklalimize daima sahip çıkacak, Gazi Meclisimiz ilelebet millet egemenliğinin ve demokrasinin merkezi olmaya devam edecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ve tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.”

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.