Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’ye geliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Ocak 2023 Perşembe günü Denizli’ye gelecek.

Eren Elyesa Polat
DENİZLİ-
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir dizi program ve açılışlar için Denizli’ye geliyor. 12 Ocak 2023 Perşembe günü sabah saatlerinde kentte olması planlanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk olarak Bozkurt ilçesinde muhtarlarla bir araya gelmesi bekleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu toplu açılışlardan sonra kadın, genç ve kanaat önderleriyle bir araya gelecek.

Genel

Erdoğan: Yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükümet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz” dedi.

ANKARA-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin düzenlemenin geleceğini bildirdi. Erdoğan konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir. Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükümet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRETMENLERE YÖNELİK İŞLENEN SUÇLARA YENİ KANUN DÜZENLEMESİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kanun teklifi olarak Gazi Meclisimize sunacağımız düzenlemeyle; Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek. Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek. Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.”

ÖĞRETMENLERİMİZE KARŞI ŞİDDET OLAYLARINA ASLA SESSİZ KALMADIK, KALMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmenlerimiz müsterih olsun. Böylesine önemli bir mesleği ülkemizin her bölgesinde fedakârca yürüten öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Bu vesileyle, İstanbul’da canice yapılan bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Müsavat Dervişoğlu: Türkiye’nin büyük problemlerinin üstünü örtecek tartışmaların figüranı olmayacağız

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Bugün gündemde bulunan anayasa tartışmalarının ve yine bugün gündeme taşınan milli eğitimdeki müfredat tartışmalarının elbette ki bir tarafı olacağız ama Türkiye’nin büyük problemlerinin üstünü örtmesine vesile olacak bir tartışma zemininin kesinlikle figüranı olmayacağız” dedi.

MUSTAFA KIRLAK
ORDU-27 Nisan’da yapılan kongrede İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu, ilk mitingini memleketi Ordu’nun Fatsa ilçesinde düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Dervişoğlu, yeni bir yolculuğa kendi kentinden ve kendi şehrinden başladığını söyledi. Adalet, eşitlik, hürriyet ve kardeşlik peşinde sonuna kadar mücadele edeceğini belirten Dervişoğlu, “Emeklisi ve dulu, yetimiyle, atanamayan öğretmeniyle, tenceresini kaynatamayan sabit gelirlisiyle, kendisine vize kuyruklarında istikbal arayan gençlerimizle bir ve beraber olmaya ve onların hak ve hukukunu savunmaya devam edeceğim. Buradan kendi memleketimden sesleniyorum; benim vatandaşımın bu denli büyük dertlerle karşı karşıya bulunduğu bir dönemde, dört mevsimi kara kış gibi yaşadığı bir dönemde hiçbir siyasetçiye bu meydanlarda baharı yaşatmayacağımın sözünü veriyorum” diye konuştu.

‘MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İZİNİ SİLDİRTMEYECEĞİZ’

Yapay tartışmalarla kamuoyunun meşgul edilmesine izin vermeyeceğini kaydeden Dervişoğlu, “Türkiye’nin yıkıcı sorunlarını unutturmaya çalıştırarak, sıradan tartışmalar yaratmak isteyenlerin de oyununa düşmeyeceğimi de açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Türkiye’nin yakıcı sorunlarını konuşmayı bir kenara bırakıp, yapay tartışmalarla bu milletin meşgul edilmesine de asla ve kata izin vermeyeceğim, müsaade etmeyeceğim. Bugün gündemde bulunan anayasa tartışmalarının ve yine bugün gündeme taşınan milli eğitimdeki müfredat tartışmalarının elbette ki bir tarafı olacağız ama Türkiye’nin büyük problemlerinin üstüne örtmesine vesile olacak bir tartışma zemininin kesinlikle figüranı olmayacağız. Milli eğitim müfredatından Mustafa Kemal Atatürk’ün izini sildirtmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘VALLAHİ DE, BİLLAHİ DE DÜNYAYA KAFA TUTARIM’

Dervişoğlu, vatandaşların dertlerine derman olma arayışını sürdürmeye de devam edeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Ekmek bulup bulamayanların, tencere kaynatıp kaynatamayanların, çocuğuna istikbal temin edip edemeyenlerin, dertlerine derman olma arayışını sürdürmeye devam edeceğiz. ‘Biz bir anayasa yapacağız, bu dertleri unutturacağız’ diyenlere de buradan sesleniyorum; ‘bu millete ekmek bulamazsanız anayasa yiyin’ dedirttirmeyeceğiz. Siz benim yanımda olun yeter. Siz benim yanımda ve arkamdaysanız, ben Müsavat Dervişoğlu vallahi de billahi de dünyaya kafa tutarım. Haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, yolsuzluğa, hırsızlığa, uğursuzluğa, asil ve soylu Fatsa’dan öğrendiğim direniş kültürü ile başkaldırırım.” (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

TBMM’de eski Devlet Bakanı Kocabatmaz için cenaze töreni

Ankara’da vefat eden eski Devlet Bakanı Mehmet Kocabatmaz (78), TBMM‘de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Torunu Mehmet Efe, Kocabatmaz’ın fotoğrafını taşıdı.

ANKARA-Mehmet Kocabatmaz, Ankara’da bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybetti. Kocabatmaz için bugün TBMM‘de cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kocabatmaz’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra milletvekilleri ile Meclis çalışanları katıldı. Cenaze, görevlilerin omuzlarında TBMM Şeref Kapısı merdivenlerinin önüne getirildi. Cenaze alayının önünde yürüyen torunu Mehmet Efe, Kocabatmaz’ın fotoğrafını taşıdı. Dua okunması ve saygı duruşunun ardından tören sona ererken, Kocabatmaz’ın cenazesi, yarın toprağa verilmek üzere memleketi Denizli’ye gönderildi.

MEHMET KOCABATMAZ

Mehmet Kocabatmaz, 1946 yılında Denizli’nin Tavas ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirdi, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı’nda ‘Doktora’ yaptı. Fırat Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakülteleri Dekan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Selçuk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Genel Kurulu Üyeliği, 21’inci Dönem Denizli Milletvekilliği ile Devlet Bakanlığı yaptı. Kocabatmaz, evli ve 2 çocuk babasıydı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.