Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Hatay’da depremin 296. saatinde inanılmaz kurtuluş

Hatay’da depremin 296. saatinde biri çocuk 3 kişi enkazdan canlı olarak çıkartıldı.

Emre Sertdemir – Onur Hamzaoğlu
HATAY-
Edinilen bilgilere göre Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı Caddesi Kanatlı apartmanında arama kurtarma çalışmaları yapan ekipler, termal kamera ve hassas dinleme cihazlarıyla yaptıkları incelemede ses tespit etti. Aralarında Kırgız arama kurtarma ekiplerinin de bulunduğu çok sayıda ekip, enkazda yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Ekipler depremin 296. saatinde 1 çocuk, 1 kadın ve 1 erkeği enkazdan canlı olarak çıkarttı. Kurtarılanlar, ilk müdahalelerin ardından hastaneye sevk edildi.

Genel

Bakan Yumaklı: 3 kesimhanenin onayı iptal edilerek faaliyeti sonlandırıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı öncesinde ülke genelinde kesimhanelere yönelik ilave denetimler yapıldığını, denetlenen 532 kesimhaneden 3’ünün onayının iptal edildiğini duyurdu.

 Taha AYHAN
ANKARA-Bakan İbrahim Yumaklı, yazılı açıklama ile 81 ilde onaylı kesimhanelerin rutin resmi kontrollerinin yanında tüm kesimhanelere yönelik 20 Mayıs 2024 itibarıyla ilave denetim yapıldığını belirtti. Ülke genelindeki onaylı 532 kesimhanenin denetlendiğinin altını çizen Bakan Yumaklı, kontroller sonrası 3 kesimhanenin onayının iptal edilip, faaliyetinin sonlandırıldığı bilgisini verdi. Böylece kesimhane sayısının 529’a indiğini aktaran Bakan Yumaklı, “Denetimler neticesinde 529 kesimhanenin 6 tanesinin faaliyeti de hijyen gereklilikleri sağlanıncaya kadar geçici olarak askıya alınmış, 49 kesimhaneye ise bazı eksikliklerini gidermesi için süre verilmiştir. Ayrıca 6 kesimhaneye de idari para cezası uygulanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, tüketicilerin güvenilir gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayarak, vatandaşlardan olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaları çağrısında bulundu. Bakan Yumaklı, “İbadetimizi yerine getirirken hayvanlara eziyet etmeyelim. Kurbanlarımızı ilgili kurumların ve komisyonların belirlediği yerlerde keselim. Hayvanlarımızı kesecek kişilerin ehliyetli kişiler olduğuna dikkat edelim. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, aileleriyle ve sevdikleriyle nice sağlıklı bayramlara kavuşmalarını diliyorum” dedi. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

Şırnak’ta Kuran kursunda 2 öğrenciye tokat atan imam açığa alındı

Şırnak‘ın Silopi ilçesinde Hazreti Ömer Yatılı Kuran Kursu‘nda geçen yıl 2 öğrenciye tokat atan imam İ.İ., görüntülerin ortaya çıkmasının ardından açığa alındı. Olayla ilgili idari soruşturma sürerken, imam İ.İ. “Uyarı amaçlı, bir daha kavga etmemeleri için ikisine de tokat attım” dedi.

Sekvan KÜDEN
ŞIRNAK-
Olay, 10 Ekim 2023’te Silopi ilçesi Başverimli beldesindeki Hazreti Ömer Yatılı Kuran Kursu‘nda meydana geldi. Kursta görevli imam İ.İ., biri 21, biri 17 yaşında olan 2 öğrenciye tokat attı. O anlar, kursun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından imam İ.İ., müftülük tarafından açığa alınarak hakkında idari soruşturma başlatıldı.

‘7-8 AY ÖNCESİNE AİT BİR OLAY’

DHA’nın telefonla ulaştığı İmam İ.İ., çocukların o dönem 1 hafta boyunca kavga ettiklerini, yine kavga ettiklerini duyunca bir daha kavga etmemeleri için kendilerini uyarıp, tokat attığını belirterek, “Çocukların kavga ettiğini duydum. Uyarı amaçlı, bir daha kavga etmemeleri için ikisine de tokat attım.

Onları barıştırdım. Şimdi ağabey-kardeş olmuşlar. Biri 21 yaşında, biri de 17 yaşında. Hala bizim öğrencilerimizler. Şikayet konusu da olmamış.

Ne aileleri ne de kendilerinden herhangi bir şikayet yok. 7-8 ay öncesine ait bir olay. Görüntüler ortaya çıktıktan sonra açığa alındım, idari soruşturma devam ediyor” dedi.(DHA)



Okumaya devam et

Asayiş

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 2’si doktor 4 ölü, 2 yaralı

Sinop‘ta hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 2’si doktor 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

 Esra AKSU
SİNOP-Kaza, saat 08.00 sıralarında Boyabat ilçesi Tıngıroğlu mevkisinde meydana geldi. Ender Çoraklı’nın kullandığı 26 GR 435 plakalı hafif ticari araç ile karşı yönden gelen Selahattin Bulut idaresindeki 34 FA 3602 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada hafif ticari araçta bulunan Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Mehmet Turan Yazlak ile Dr. Sena Sakin ve Ender Çoraklı ile diğer otomobildeki Beyhan Bulut, hayatını kaybetti. Dr. Beyza Nur Çetin ile otomobil sürücüsü Bulut yaralandı. Yaralılar, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN AÇIKLAMA

Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sinop”un Boyabat ilçesinde hekimlerimizi taşıyan hastane hizmet aracıyla başka bir aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki hekim arkadaşımız ve hizmet aracı şoförümüz, karşıdan gelen araçta bulunan bir vatandaşımız hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılardan biri hizmet aracında bulunan bir hekim arkadaşımız, biri ise diğer araçtan vatandaşımızdır. Yaralı hekim arkadaşımız Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde ameliyata alındı, diğer araçtaki vatandaşımızsa yoğun bakımda takip ediliyor. İki hekim arkadaşımıza ve diğer araçta bulunan vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor ve acil şifalar diliyorum. Camiamızın başı sağ olsun” dedi.(DHA)


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.