Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Evinde uyuşturucu ele geçen kadına elektronik kelepçeli ev hapsi

Samsun’da evinde üç çeşit uyuşturucu madde ele geçen 37 yaşındaki kadın, elektronik kelepçe takılarak ev hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Yenimahalle’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddia edilen 37 yaşındaki M.U. adlı kadının ikametine operasyon düzenledi. Yapılan aramada 90,01 gram metamfetamin maddesi, 50 adet ecstasy hap, 0,38 gram esrar maddesi, 4,73 gram kenevir tohumu, 1 adet hassas terazi, 1 kök dişi Hint keneviri ve 3 adet uyuşturucu içme aparatı ele geçirildi. “Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan gözaltına alınan zanlı, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusunun ardından Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade verdikten sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen M.U.’nun ayağına elektronik kelepçe takılmak suretiyle ev hapsine karar verildi.(Muhammer Ay/iha)

(

Asayiş

2 aylık bebeğinin ölü bulunmasıyla tutuklanan anne: Çocuğuma ne oldu bilmiyorum

Adana‘da, 2 aylık bebekleri Mehtap’ın ölü bulunması üzerine tutuklanan Ayşegül Talay (31) ve eşi Suat Talay (43), 25’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor. Ayşegül Talay, “Çocuğuma ne oldu bilmiyorum” derken, baba Suat Talay ise “Canım yanıyor. Kendimi ifade edemiyorum” dedi.

Neşet KARADAĞ
ADANA-Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi’nde oturan Ayşegül Talay, 27 Mart 2023’te itfaiyeyi arayıp, evde anahtarını unuttuğunu söyleyerek yardım istedi. Ekipler, evde 2 aylık Mehtap bebeğin cesedini ağzı bağlı siyah poşetin içerisinde buldu. Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu kullanmak suçundan kaydı bulunan Suat Talay ile kaçarak evlenen Ayşegül Talay’ı gözaltına aldı. Tutuklanan Talay çifti hakkında Adana 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘İhmalli davranışla kasten öldürme’ suçundan açılan davanın duruşmasına devam edildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Eski HDP Marmaris ilçe başkanı, terör örgütüne finans sağlamaktan tutuklandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, ‘vergi’ adı altında para toplayıp terör örgütü PKK’ya finans sağladığı tespit edilen eski Halkların Demokratik Partisi (HDPMarmaris İlçe Başkanı Abdullah İpekli (51) gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen İpekli, tutuklandı.

Cavit AKGÜN
MUĞLA-İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, PKK silahlı terör örgütüne üye olma suçundan hakkında soruşturma yürütülen 1 şüpheli, 2015’te Marmaris HDP ilçe binasına gidip geldiğini ve o dönem ilçe başkanı olan Abdullah İpekli’nin yönlendirmesi ve talimatı doğrultusunda Marmaris’ten, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gittiğini anlattı. İpekli’nin Suruç’taki bağlantıları vasıtasıyla Mürşitpınar sınır hattından yasa dışı yollarla Suriye Ayn el-Arab (Kobani) bölgesine geçerek 2015’te örgüte katıldığını ifade etti. Şüpheli, ayrıca İpekli’nin, Muğla bölgesinde örgüte müzahir kişilerden vergi adı altında para toplayıp örgüte finans sağladığını iddia etti.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada polis, Abdullah İpekli’yi mart ayında teknik ve fiziki takibe aldı. İpekli hakkında iletişimin tespiti, denetlenmesi, kayda alınması, sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi tedbiri uygulandı ve MASAK’tan mali verileri temin edilerek incelendi. Önceki gün gözaltına alınan İpekli, polisteki işlemlerinin ardından dün sevk edildiği adliyede tutuklandı.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Doktora 7 hastasına ‘cinsel saldırı’dan 153 yıl hapis istemi

Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nde, muayene sırasında 7 kadın hastaya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ahmet Taner Cantimur’un (58), 153 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

 Aslı DURAN
ANTALYA-Kentte, bağırsak ve mide rahatsızlıkları yaşayan T.A. adlı kadın, geçen yıl Kepez Devlet Hastanesi Gastroenteroloji bölümünde uzman doktor olarak 5 yıldır görev yapan Ahmet Taner Cantimur’a muayene oldu. T.A., muayene sırasında doktor Cantimur’un kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla önce Kepez Devlet Hastanesi yönetimine şikayetçi oldu, ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın durumu Sağlık Bakanlığı’na aktarmasının ardından uzman doktor Ahmet Taner Cantimur hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Cantimur’un, 2018’de F.K., 2019’da S.U. ve D.B., 2021’de D.D., 2023 yılında T.A., F.D. ve N.S.’ye yönelik muayene esnasında cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildi. Uzman doktor Ahmet Taner Cantimur, 15 Mart’ta çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

‘NİTELİKLİ CİNSEL SALDIRI EYLEMİ’

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cantimur hakkında hazırlanan iddianamede; şikayetçilerin genelde bağırsak ve mide rahatsızlıkları nedeniyle muayene olmak için hastaneye başvurup, konunun uzmanı Cantimur’a muayene oldukları anlatıldı. İddianamede, şikayetçilerin hepsinin ortak şikayetinin, Ahmet Taner Cantimur’un muayene etme şekliyle ilgili olduğu, kimi şikayetçilerin Kepez Devlet Hastanesi yönetimine, kimilerinin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na, kimilerinin ise Sağlık Bakanlığı İletişim Başkanlığı’na başvurup şikayetlerini dile getirdiği belirtildi. İddianamede, ortak şikayet konusunun, şüpheli Ahmet Taner Cantimur’un hastası olan şikayetçileri muayene odasına yalnız aldığı, muayene ederken kıyafetlerini soyduğu, muayene şeklini aşarak cinsel saldırıda bulunduğu, bazılarına cinsel amaçlı ifadeler kullandığı aktarıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORU YER ALDI

İddianamede ayrıca, olaya ilişkin bilirkişi raporu da yer aldı. Bilirkişi raporunda; şikayetçi T.A.’ya rektal muayenenin fiziki muayenenin tamamlayıcı unsuru olduğu, ancak süresinin 15-20 dakika olmasının usule aykırı olduğu, vajinal muayeneyi gerektirecek herhangi bir endikasyon olmadığı belirtildi. Raporda, yine şikayetçi D.D.’ye yönelik vajinal muayeneyi gerektirecek bir endikasyon olmadığı, tıbbi muayene usul ve bilimsel verilere uygun olmadığı, diğer şikayetçilere de rektal muayenenin hastalığın teşhisi için uygun olduğu, ancak vajinal muayenenin herhangi bir endikasyon olmadığı kaydedildi.

‘CİNSEL SALDIRI EYLEMİNİN GERÇEKLEŞTİĞİ ANLAŞILDI’

Ahmet Taner Cantimur’un 153 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

“Alınan ifadeler müştekilerin birbirlerini doğrulayan ve birbiri ile örtüşen beyanları, bu beyanları destekleyen tanık beyanları, bilgi alma tutanakları, uzmanlık raporu birlikte değerlendirildiğinde; şikayetçilerin genelde mide ve bağırsak rahatsızlığı sebebiyle Kepez Devlet Hastanesi’ne gittikleri, orada uzman olan şüpheli tarafından muayene edildikleri, şüphelinin şikayetçilere yönelik rektal muayenesinin müştekilerin rahatsızlıklarının tespiti açısından tıbbi verilere uygun olduğu, ancak şüphelinin pek çok hastasına vajinal muayene yaptığı, şikayetçiler D.D., F.D., F.K. ve T.A.’ya yönelik nitelikli cinsel saldırı eyleminde bulunduğu, bu eylemi şikayetçi T.A.’ya yönelik birden fazla yaptığı, şikayetçiler D.B., N.S. ve S.U.’ya yönelik cinsel saldırı eylemini gerçekleştirdiği anlaşılmıştır.”

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Şüpheli Ahmet Taner Cantimur ise ifadesinde, suçlamaları reddetti. Cantimur; hastanede bu dalda tek uzman olduğunu, gelen kadın hastaları paravanın arkasında muayene odasında yalnız muayene ettiğini, kendisine kimsenin refakat etmediğini, mide ve bağırsak rahatsızlığı olan hastaların muayenesini işin doğası gereği elle anal yoldan yaptığını, bazen ilerlemiş kanser vakalarını bu şekilde tespit edebildiğini, bu muayene şeklini işin doğası gereği yaptığını, şikayetçilere cinsel saldırıda bulunmadığını ileri sürdü. Ahmet Taner Cantimur’un yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.