Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Organlarıyla 6 kişiye umut olan anneden kuvözdeki bebeğine son dokunuş

İzmir’de, 35 haftalık hamileyken beyninde tümör olduğu öğrenilen ve tanı konulduktan 1 hafta sonra vefat eden 28 yaşındaki Özlem Serbes, organlarıyla 6 kişiye umut oldu. 35 haftalık bebek, operasyonla anne karnından alınırken, genç kadından geriye ise kuvözde evladına son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı.

Mehmet Pamuk – Sinan Yeniçeri
İZMİR-
İzmir’de hamile olduğu için hastaneye rutin kontrollere giden 28 yaşındaki Özlem Serbes, bir süre sonra işitme ve görmeyle ilgili problem yaşaması üzerine, 18 Eylül 2023 tarihinde Çiğli ilçesinde bulunan özel bir hastanede tekrar doktora başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu beyninde büyük bir kitle olduğu öğrenilen 35 haftalık hamile genç kadına, beyin tümörü tanısı konuldu. Daha sonra ise doktorların planlamasıyla anne karnından erken doğumla bebek alındı. Genç kadın, tümör tanısı konulduktan 1 hafta sonra ameliyata alındı; fakat bütün çabalara rağmen beyin ölümü gerçekleşerek vefat etti.

6 kişiye can oldu

Özlem Serbes’in eşi Togay Serbes (31) ise vefat haberini alması üzerine ailesi ile birlikte genç kadının organlarını bağışlama kararını verdi. Organ bağışı talebinin kabul edilmesiyle birlikte organ nakli süreci başlatıldı. Organları bağışlanan genç kadın, 6 kişiye umut oldu. Organlar, çeşitli illerde nakil bekleyen hastalara nakledildi.

Evladına adeta veda etti, geriye bebeğinin elini tuttuğu fotoğrafı kaldı

35 haftalık bebek ise aynı hastanede kuvöze alındı. Anne Özlem Serbes, kuvöze alınan bebeğini son kez öpüp koklayarak adeta bebeğine veda etti. Genç kadından geriye ise evladını son kez gördüğü, elini tuttuğu fotoğrafı ve mutlu hâtıraları kaldı.

Sağlık durumun iyi olduğu öğrenilen bebek ise daha sonra taburcu edildi. Özlem Serbes’in eşi Togay Serbes de, genç kadının defin işlemlerinin ardından hastanede doktorları ziyaret etti.

“Öyle tahmin ediyorum ki anne adayı bu belirtilerin bir kısmını gebeliğine bağlamış”

Gebelikten dolayı tümörün hissedilememiş olabileceğini söyleyen Op. Dr. Muzaffer Keskiner, “18 Eylül 2023 Pazartesi günü 35 haftalık genç bir anne adayı hastanemize başvurdu. Hastamızda özellikle son 1-2 günde birdenbire işitme kaybı ve görme problemleri ortaya çıkmış. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanımız gerekli değerlendirmelerini yaptıktan sonra göz hastalıkları ve kulak burun boğaz hastalıkları uzmanlarımız da gerekli değerlendirmelerini yaptılar. Yapılan radyolojik incelemelerin sonunda 35 haftalık gebe annenin beyninde çok büyük bir tümoral kitle tespit edildi. Normalde beyindeki bu tümoral kitle bu büyüklüğe ulaşıncaya kadar önemli sayılabilecek ön belirtiler verir; fakat öyle tahmin ediyorum ki anne adayı bu belirtilerin bir kısmını gebeliğine bağlamış, anne olmanın belirtileri gibi düşünmüş ya da çevresinde başta eşi olmak üzere onlara hep güzel haberler, müjdeler verebilmek, olumlu şeyler söyleyebilmek amacıyla onlarla hiç paylaşmamış da olabilir. Dolayısıyla anne adayımız hastanemize geldiği anda beyninde çok ileri düzeyde büyük bir tümöral kitle, o kitleye bağlı işitme ve görme kayıpları söz konusuydu. Yapılan kapsamlı incelemelerden sonra aile ile hastamızın klinik durumu paylaşıldı” dedi.

“İlk önce bebeği, birinci canı kurtarmayı planladık”

Hastanemizde sağlıklı bir şekilde doğumu gerçekleştirdiklerini belirten Op. Dr. Keskiner, “Biz öncelikle bebeği, birinci canı kurtarmayı planladık. Sağlıklı bir şekilde doğumu gerçekleştirdik. Biraz erken doğum olması nedeniyle yeni doğan yoğun bakımda klinik takibini yaptık. Sonra da annenin bekleyecek zamanı olmadığı için beyin tümörüne yönelik cerrahi müdahale planladık ve çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdik; fakat beynin inanılmaz plastik bir özelliği vardır. Tıpkı hamur kıvamındadır. Uzun süre baskıda kalan beyin dokusu üzerindeki baskıyı ortadan kaldırsanız dahi; yani tümöral kitleyi çıkarsanız bile beyin fonksiyonları geri dönmeyebilir. Bütün çabalarımıza rağmen, annenin beynindeki baskı ve ona bağlı dolaşım bozuklukları normale dönmedi ve beyin ölümünden hastamızı maalesef kaybettik. Bütün bu süreç 18 Eylül’de başlayıp 25 Eylül’de yani bir hafta içerisinde yaşandı” şeklinde konuştu.

“Bütün insanlık için ayakta alkışlanacak, şükran duyulacak, onurlu bir davranıştır”

Op. Dr. Keskiner, “Düşünsenize kızınıza beyin tümörü tanısı konuluyor, bir hafta sonra kaybediyorsunuz ve siz onun organlarını bağışlama kararı veriyorsunuz. Bu yalnızca bizler için değil, bütün insanlık için ayakta alkışlanacak, şükran duyulacak, onurlu bir davranıştır. Ben insanlık adına, mesleğim adına bu kararı veren, organ bağışını onaylayan aileye ve özellikle de eşine sonsuz şükranlarımı sunuyorum” diye ekledi.

Asayiş

MSB: Suriye ve Yunanistan sınırında 10 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye’den Yunanistan‘a, Suriye‘den de Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si terör örgütü üyesi 10 kişinin yakalandığını duyurdu.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye‘den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 10 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1’inin FETÖ, 1’inin de PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

Süper Loto’nun 83 milyon 9 bin 784 liralık ikramiyesi, Aydın’a çıktı

Milli Piyango‘nun 5 Mayıs Pazar günü yapılan Süper Loto çekilişinde 6 bilen 1 kişi çıktı. 83 milyon 9 bin 784 liralık ikramiye ise Aydın’ın Germencik ilçesinde oynanan kupona isabet etti. Kuponun oynandığı Milli Piyango bayisinin sahiplerinden Tahsin Pehlivan, “83 milyon lira ihtiyacı olan birine çıktı” dedi.

 Nevra UÇKAÇ – Tekin GÜRBULAK
AYDIN-Salı, perşembe ve pazar günleri olmak üzere haftanın 3 günü çekilen Milli Piyango Süper Loto‘nun 5 Mayıs’ta yapılan çekilişinin şanslı sayıları 22-24-26-27-30-59 oldu. Çekilişte 6 bilen bir kişi çıktı ve 83 milyon 9 bin 784 liranın isabet ettiği kupon Aydın’da oynandı. Germencik ilçesi Ortaklar Mahallesi’ndeki Tahsin Pehlivan ve Kadir Elgünlü’nün ortak olduğu Minik Şans Oyunları Bayii’nde kuponu oynayarak kazanan ve inşaat işçisi olduğu öğrenilen talihli ise çekini teslim aldı.

‘1 HAFTA ARAYLA İKİ BÜYÜK İKRAMİYE VERMİŞTİK’

2021 yılında bir hafta arayla iki kez büyük ikramiye kazandıran bir bayi olduklarını dile getiren Pehlivan, “Daha önce iki büyük ikramiye bu bayiden oynan kuponlara isabet etti. 4 sene önce Kazı Kazan’dan kazandırmıştık. 1 hafta arayla vermiştik. Bu duyulunca satışlarımız da çok arttı. Talepler çoğaldı. İnsanlar şansını aramaya başladı. Çok mutluyuz. Dün Denizli’den biri gelip, ‘Şanslı bayi burası mı?’ dedi. Hem oyun oynadı hem de benimle fotoğrafları çekildi. Şehir dışından da gelenler oluyor” dedi.

‘İKRAMİYE BÜYÜDÜ, CİROLAR ARTTI’

Talebin artmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten Kadir Elgünlü de şunları söyledi: “Pazar günü yapılan çekilişte Süper Loto’dan 6 bilen arkadaşımız büyük ikramiye kazandı. İnşallah para hayır getirir. Kim olduğunu biliyoruz. Ortaklar bayisi olarak şanslı bir bayiyiz. Herkesi bekleriz. Özellikle Milli Piyango’ya ilgi arttı. Çünkü oyun sayıları arttı. İkramiyeler büyüdü. Bizim de cirolarımız arttı. Memnunuz. İnşallah böyle devam eder.”(DHA)

Okumaya devam et

Genel

Erdoğan: Yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükümet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz” dedi.

ANKARA-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin düzenlemenin geleceğini bildirdi. Erdoğan konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Evlatlarımıza kattıkları bilgi ve değerler bütünüyle ülkemizin kalkınma mücadelesinde hayati önemde olan öğretmenlerimizi her türlü olumsuzluktan korumak, onlara mesleklerini icra edecekleri rahat ve güvenli ortamı sunmak asli görevimizdir. Ulvi bir mesleği icra eden, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizi inşa ve ihya eden öğretmenlerimiz başımızın tacıdır. Bu anlayışa kararlılıkla sahip çıkan bir hükümet olarak öğretmenlerimize ve diğer eğitim çalışanlarımıza yönelik şiddete ilişkin kapsamlı bir düzenlemeyi süratle hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ÖĞRETMENLERE YÖNELİK İŞLENEN SUÇLARA YENİ KANUN DÜZENLEMESİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kanun teklifi olarak Gazi Meclisimize sunacağımız düzenlemeyle; Öğretmenlerimize yönelik fiillerde ceza kanunlarında öngörülen cezalar yarı oranında artırılacak. Bu fiilleri işleyenlerin cezasının ertelenmesi engellenecek. Bu fiiller tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılamanın önüne geçilecek. Özel kurumlarda çalışan öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız da görevleri sebebiyle kendilerine yönelik işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılacak.”

ÖĞRETMENLERİMİZE KARŞI ŞİDDET OLAYLARINA ASLA SESSİZ KALMADIK, KALMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmenlerimiz müsterih olsun. Böylesine önemli bir mesleği ülkemizin her bölgesinde fedakârca yürüten öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Bu vesileyle, İstanbul’da canice yapılan bir saldırı sonucu hayatını kaybeden İbrahim Oktugan öğretmenimize Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve tüm eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.