Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Çevre

Felaketin 7’nci gününde de çalışmalar devam ediyor

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinin 7’nci gününde de kayıp vatandaşları arama ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Devam eden çalışmalar havadan da görüntülendi.

Batı Karadeniz bölgesinde 11 Ağustos tarihinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kastamonu’dan 62, Sinop’tan 14 ve Bartın’dan 1 kişi olmak üzere hayatını kaybedenlerin sayısı 77’ye ulaşırken, yaralı olarak kurtulan 7 vatandaşın tedavilerine devam ediliyor. Öte yandan, da kaybolan vatandaşların aranması ve enkaz kaldırma çalışmaları durmaksızın devam ediyor.

Bu kapsamda Kastamonu’da; 5 bin 325 personel, 747 araç, 36 ambulans, 31 UMKE, 5 helikopter, 1 JİKU, 1 drone, 2 İHA, 3 AFAD mobil koordinasyon TIR’ı, 1 mobil mutfak tırı, 1 mobil harekat merkezi, 1 mobil laboratuvar, 697 iş makinesi, 15 vidanjör, 5 helikopter, 1 mobil enerji aracı, 70 bobcat, 15 itfaiye aracı, 1 korvet, 8 cenaze aracı, 21 bot ve 61 motopomp, 3 dalgıç pompa, 20 jeneratör, 4 kepçe, 14 arama köpeği, 5 bin kişi kapasiteli sahra mutfak bölgedeki çalışmalarda yer alıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Kastamonu’da toplamda bin 480 vatandaşın tahliye edildiği, 600 vatandaşın ise yakınlarının yanına ulaştırıldığı öğrenildi.
Ayrıca Kastamonu genelinde elektrik verilemeyen köy bulunmadığı, Kastamonu’ya Samsun AFAD’dan 1 mobil enerji aracı bölgeye sevk edildiği ve Kastamonu ilçelerinde 89 jeneratörün çalışır durumda olduğu öğrenildi.

Mustafa Uslu – Harun Yıldız – Burak Can Tokyürek

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Çevre

AKOM’dan uyarı: Çarşamba gününe dikkat, İstanbul’da kuvvetli kar yağışı geçişleri bekleniyor

AKOM Çarşamba günü İstanbul’da kuvvetli kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Hava sıcaklıklarının 1 ila 6 derece arasında seyretmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOMÇarşamba günü İstanbul’da kuvvetli kar yağışının etkili olacağını duyurdu. AKOM’un değerlendirmelerine göre, kar yağışı Çarşamba sabah saat 07.00 itibarıyla Avrupa Yakası’nın batı ilçelerinde (Başakşehir, Büyükçekmece, Arnavutköy, Silivri ve Çatalca) başlayacak. Öğle saatlerinden itibaren ise Anadolu Yakası’nın doğu ilçelerinde (Şile, Kartal, Pendik ve Tuzla) yoğun kar geçişleri yaşanacak. Yağış anında ulaşımda aksama ve görüş mesafesinde azalma yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunuldu. Hava sıcaklıklarının 1 ila 6 dereceye arasında seyretmesi bekleniyor. AKOM, özellikle buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Yetkililer, zorunlu olmadıkça özel araç kullanımından kaçınılması ve toplu taşımanın tercih edilmesi gerektiğini belirtti.  (DHA)

Okumaya devam et

Çevre

Ege Denizi’nde 15 saatte 89 deprem

Ege Denizi‘nde 00.30 ile 15.30 saatleri arasındaki 15 saatlik zaman dilimde büyüklükleri 1.7 ile 4.8 arasında değişen 89 deprem oldu.

 Seza Nur ALPDÜNDAR
İZMİR-Ege Denizi‘nde 28 Ocak itibarıyla yoğunlaşan sismik hareketlilik sonucunda bölgedeki deprem sayısı 400’ü geçti. Yunanistan’ın Santorini Adası’nın yaklaşık 25 kilometre kuzeydoğusunda yoğunlaşan, derinlikleri 5 ile 25 kilometre arasında değişen depremler Türkiye’de hissedilmese de tedirginliğe neden oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, bugün 00.30 ile 15.30 saatleri arasındaki 15 saatlik zaman dilimde en küçüğü 1.7 en büyüğü 4.8 olmak üzere toplam 89 deprem meydana geldi. (DHA)

Okumaya devam et

Çevre

Prof. Dr. Şengör: Depremde Marmara’da 7 metre tsunami dalgası olabilir

Prof. Dr. Celal Şengör, “Eğer bir yer kayması olursa merkezi havzada bu tsunami yaratabilir. Doğu Marmara’da bu hesaplandı büyük bir yer kayması muhtemel bir yer kayması olması neticesinde 7 metreye yakın tsunami dalgası olabilir diye Türk Hava Kuvvetleri’nin isteği üzerine böyle bir araştırma yapıldı. Hava Harp Okulu’nun bulunduğu yerde dalga yüksekliği 7 metreyi buluyor Yeşilköy’de” dedi.

Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR
TEKİRDAĞ-Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi İlçe Belediyesi ve İstanbul Yaşam Derneği iş birliğinde, ‘Beklenen İstanbul Depremi Marmaraereğlisi’ne Etkileri’ konulu konferans, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter ve vatandaşların katıldığı konferansa konuşmacı olarak katılan jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, depremle ilgili bilgiler verdi.

Slaytlar eşliğinde görsellerin izletilmesinin ardından konuşan Prof. Dr. Şengördeprem konusunda gerçekçi olunmak zorunda olunduğunu söyledi. Şengör, “Kuzey Anadolu Fay Hattı, İstanbul’dan başlayıp, Marmaraereğlisi’ne kadar uzanıyor ve bu fayın hareketi, bölgedeki deprem riskini doğrudan etkiliyor. Maramaraereğlisi’nde 7,6 deprem bekleniyor. Dolayısıyla Marmarereğlisi topun ağzında. Bir yer kayması olup olmamasına bağlı. Eğer bir yer kayması olursa ki olabilir, merkezi havzada bu tsunami yaratabilir. Doğu Marmara’da bu hesaplandı büyük bir yer kayması muhtemel bir yer kayması olması neticesinde 7 metreye yakın tsunami dalgası olabilir diye Türk Hava Kuvvetleri’nin isteği üzerine böyle bir araştırma yapıldı. Hava Harp Okulu’nun bulunduğu yerde dalga yüksekliği 7 metreyi buluyor Yeşilköy’de” dedi.

‘GERÇEKÇİ OLMAK MECBURİYETİNDEYİZ’

Karanlık bir manzara çizdiğini söyleyen Şengör, “Ama gerçekçi olmak mecburiyetindeyiz. Her şey güllük gülistanlık deyip de kendimizi aldatıp yaşayamayız. İstanbul’da olacak felaketin düşünemiyorum. Korkunç olacak ve bunun için tedbir alınmadığından emin olun” dedi. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.