Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Çevre

’25 milyon TL tasarruf sağlayacak’

’25 milyon TL tasarruf sağlayacak’ olan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İlkadım ilçesine kurulan beton santrali faaliyete başladı. Saatte 90 metreküp üretim yapan beton santrali, merkez 4 ilçenin beton ihtiyacını karşılayacak.

İlçelerde yol yapım faaliyetlerini sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, kaliteyi artıracak, çalışmaları hızlandıracak ve maliyetleri düşürecek beton santrallerini faaliyete geçirmeye başladı. İlkadım ilçesine kurulan ve Canik, Tekkeköy, Atakum ilçelerinin de ihtiyacını karşılayacak olan santralin açılışı Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Köksal ile Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanı Ahmet Bayır’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yılda 25 milyon TL tasarruf sağlayacak santral, yol çalışmalarına da hız katacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun için önemli bir gün olduğunu ifade eden Genel Sekreter İlhan Bayram, “Beton maliyetleri çok yükseldiği için ‘imalatını daha ekonomik üretelim’ dedik. Samsun’da birçok alanda yol ve üst yapıda betona bizim sürekli ihtiyacımız var ve kendimiz üretelim prensibinden yola çıktık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’in talimatıyla Bafra, Çarşamba, İlkadım ve Kavak olmak üzere 4 tane beton santralini kurduk. Kendi beton ihtiyacımızı bu santrallerimizden karşılayacağız. Gerektiğinde piyasaya da satış yapacağız. 24 adet de mikser siparişi verildi. Bunların 9’u şu an geldi. Makine parkı bakımından güçlü bir belediyeyiz. Büyükşehir olarak mıcırımızı, taşımızı kendimiz üretiyoruz. Geçen yıl bin 200 kilometrenin üzerinde yol yaptık. Bu sene bu sayıyı geçmeyi planlıyoruz. Alt yapısı yapılmamış hiçbir yer kalmayacak” dedi.

Çiftçilere organik gübre desteği
Samsun Büyükşehir Belediyesi, DOKAP desteği ile birlikte organik üretimin desteklenmesi amacıyla çiftçilere 2 bin 110 adet organik gübre ve 180 adet de bitki koruma ilacı dağıttı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve DOKAP’ın da desteklediği “Çarşamba İlçesi Çakmak Barajı Çevresel Sulama Havzasının Korunması ve Organik Üretimi Destekleme Projesi” kapsamında yapılan dağıtım törenine yoğun bir katılım sağlandı.
Yapılan bu proje ile 2 bin 700 hektar alanda 4 bin 400 ton organik fındık üretiminin yapıldığı Samsun’da Çakmak Barajı Havzası’nda doğal yaşamın korunması ve içme suyunun kirlenmesinin önlenmesi amaçlandığı ifade edildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, “Organik fındık tarımında verim ve kaliteyi artırmaya yönelik faaliyetler kapsamında organik gübre, bitki koruma ilacı desteği sağlıyoruz. Bu proje ile içme suyu havzası korunurken alandan elde edilen üretimin artması ve çiftçinin gelir seviyesinin yükseltilmesi de amaçlanıyor. Hedefimiz organik fındık üretiminin devam etmesi ve yeni organik üreticilerin sayısı ve ekim alanlarının artırılması. Bu havzada organik tarımı teşvik eden çitçilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Törene ayrıca DOKAP Başkan Yardımcısı Şeref Demir, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ali Korkmaz, Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve üreticiler katıldı.

Yaşlılar Günü etkinliği
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde kalan yaşlılar hobi atölyesinde yaptıkları el emeği ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda sergiledi.
Samsun’da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı örnek bir çalışmaya imza attı. Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılar, hobi atölyesinde kendi emekleriyle yaptıkları el ürünlerini sergiye çıkardı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Emrah Baş, “Huzurevimizde kalan yaşlılarımız hobi atölyesinde yapmış oldukları el emeği ürünleri sergileme fırsatı buldu. Pandemi kuralları çerçevesinde belediye olarak çeşitli etkinlikler planlıyoruz. Huzurevinde ve şehrin belli noktalarında yaşlılarımıza keyifli vakitler geçirmelerini sağlıyoruz. Onları tıpkı kendi annemiz babamız gibi 7 gün 24 saat koruyup kolluyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Cumhuriyet Meydanı’nda açtığımız bu sergide ürünlerini sergileyip bir nevi kendilerine de katkı sağlıyorlar. Bu tür etkinlikler yaşlılarımıza ayrıca psikolojik açıdan çok büyük katkı sağlıyor” şeklinde konuştu
Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk’ un da katılımı ile huzurevi sakinleri ile Sevgi Kafe’de yemek organizasyonu da yapıldı. Programa Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Ergün de katıldı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Çevre

Bursa Valiliği’nden toz taşınım uyarısı

Bursa Valiliği tarafından vatandaşlara toz taşınımı uyarısı yapıldı.

BURSA-
Bu gece 23:59’a kadar sürmesi beklenen meteorolojik olayla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Yapılan son değerlendirmelere göre; Çarşamba günü bölge genelinde (Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik) toz taşınımı beklenmektedir. Toz taşınımı nedeni ile görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Okumaya devam et

Çevre

Tokat’ta 191 konut zarar gördü, 2 bin yıllık köprüde çatlak bile yok

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremde üç ilçede toplam 191 konutta hasar oluşurken, 2 bin yıllık tarihi köprüde çatlak dahi oluşmadı.

Yasin Kıras – Yunus Çiftci
TOKAT-
Tokat, aynı gün içinde üst üste gelen depremlerle sarsıldı. Önceki gün meydana gelen 4.7, 4.1 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde ve 30 köyde 191 konutta hasar tespit edildi. Deprem sonucunda ahır duvarları yıkıldı, cami minareleri hasar gördü ve birçok evde çatlaklar oluştu. Ancak ilçe merkezinde bulunan ve halen çevre köylere ulaşımı sağlayan Roma döneminden kalma tarihi Sulusaray Köprüsü depremde zarar görmedi. 2 bin yıllık tarihi yapı, köylere olan karayolu ulaşımını güvence altına almaya devam ediyor.
Öte yandan, depremin etkileri gün ağarırken dronla havadan görüntülendi.

Okumaya devam et

Çevre

Deprem uzmanından uyarı: Tokat’ın üzerinde bulunduğu fay hattında beklenen büyük şiddetli deprem hala olmadı

Gazi Üniversitesi DEMAR (Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi) Müdürü Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Tokat’ın da üzerinde bulunduğu Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda beklenen büyük şiddetli depremin hala olmadığını kaydetti.

Muhammed Musab Gümüşer – Tolga Başer
ANKARA-
Prof. Dr. Abdussamet Arslan, Tokat’ta meydana gelen ve Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum gibi çevre illerde de hissedilen 5.6 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arslan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Bingöl çevresinde birleşen Doğu Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın birbirleri üzerinde sürekli hareket halinde olduğunu kaydederek, “Son 1 ayda özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın her iki ucunda hareketlenmeler mevcut. 4’ün üzerinde çok fazla sayıda deprem oldu. Hem Doğu bölgesinde özellikle Adıyaman’ın biraz daha ilerisinde depremler oldu hem de hattın batı ucunda yani Yunanistan’da 4’ün üzerinde depremler oldu. Dolayısıyla bu fay hattının üzerinde bir hareketlenmenin olduğu çok net bir şekilde ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Doğu Anadolu Fay Hattı’nın, Kuzey Anadolu Fay Hattı’na doğru 9 metre kaydığını kaydeden Arslan, yukarıya doğru meydana gelen hareket sonucu Kuzey Anadolu Fay Hattı’nda kırılmalar meydana geldiğini ve Tokat’ın da bu hat üzerinde olduğunu kaydetti.

Arslan, iki hattın birleştiği noktalarda bulunan Bingöl, Erzincan, Bitlis ve Muş çevresinde stres birikimi yaşandığını kaydetti. Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde ortaya çıkan jeolojik verilere değinen Arslan, 10 yıl içerisinde bu hat üzerinde 7.0 ila 7.5 büyüklüğünde bir deprem olma ihtimalinin yüzde 90 olduğuna dikkati çekti.

“Deprem olan bir bölgede bir kırılmanın tekrar yaşanma ihtimalinin neredeyse sıfır”

Deprem olan bir bölgede bir kırılmanın tekrar yaşanma ihtimalinin neredeyse sıfır olduğunu belirten Arslan, sözlerine şöyle devam etti:
“Ne zamana kadar? Periyodu doluncaya kadar. Kahramanmaraş depreminin periyodu 450 ila 500 yıl civarındadır. Dolayısıyla da Pazarcık bölgesinde fayın tekrar kırılması için 450 yıla daha ihtiyacımız var ancak buradaki kırık meydana geldiğinde hem Elazığ ve Bingöl’e doğru olan bir bölgede hem de Hatay’ın daha güneyinde olan bölgelerde gerilme birikmesi meydana geldi. 9 metreye ileriye doğru giden hareket, Malatya civarında durdu. Sonra bu hareket bir türlü devam edecek, kırılmayı tamamlayacak.”

“Önümüzdeki 10 yılda Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz”

Bingöl civarında büyük şiddetli depremin hala olmadığını ifade eden Arslan, “İki fay hattının buluştuğu kavşak nokta olan Bingöl’de henüz beklediğimiz deprem olmadı. Bu depremi de hakikaten bekliyoruz. Kuzey Anadolu Fay Hattı boyunca 7.0 ila 7.5 büyüklüğündeki depremi beklememek çok hata değil ama zamanlamasını söyleyebilmek çok zor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde kesinlikle 7.0 ila 7.5 civarında deprem beklemek yanlış olmaz” değerlendirmesinde bulundu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.