Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Belediyeler

Yatağan Belediyesi’nde sürgün iddiası

Muğla Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün, belediyede çalışan teknik kadrodaki tek harita mühendisi Mustafa Başar Duruş’u, maden atıkları depolama sahasına sürgün olarak gönderdiği iddia edildi. Mühendis Duruş, “Şimdiki görev yerim tuvaleti, suyu, lavabosu olmayan bir yerde hafriyat alanı bekçiliği” dedi

MUĞLA-Muğla Yatağan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde harita mühendisi olarak çalışan ve aynı zamanda Tümbel-Sen Şube Yöneticisi Mustafa Başar Duruş, Bağyaka Mahallesi’ndeki maden atıkları depolama sahasında görevlendirildiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Duruş, kendisine gelen yazıda şunların yazıldığını aktardı:

“Fen İşleri Müdürlüğü’nden Bağyaka Mahallesi inert maden atıkları depolama sahasına, maden firmalarından gelen maden atıklarının döküm alanında belirlenen sınırlar dahilinde haritasal olarak düzenli depolanmasını sağlamak, maden atıklarının sahaya giriş ve çıkışlarının düzenli bir şekilde yapılması, fişlerin düzenli şekilde kesilmesi ve takibini yapmak üzere herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeden çalışmak üzere tarafımdan görevlendirildiniz.”

“Çalışma şartları çok kötü”

Duruş, çalıştığı konteynerde çalışma koşullarının çok kötü olduğunu ifade ederek, “Burası benim, Yatağan Belediye Başkanı tarafından 10 Kasım’da, belediyedeki teknik kadroda tek harita mühendisi olarak 6671 sayılı görevlendirme yerim. Burası 4,5 metrekare bir konteyner. İzolasyon hiçbir şekilde yok. Arkadaşlar söylediler, kışın su akıtıyormuş. Yazın da doğal olarak burada sıcaktan durulmaz. Dışarı çıksanız dışarı da toz oluyordur büyük bir ihtimal. Konteynerde çalışma şartları hem hijyenik değil hem de sağlığa uygun değil. Aynı zamanda da Korona virüs nedeniyle 1 buçuk metrelik sosyal mesafeyi koruma durumu da yok. Şimdi insan ihtiyacı olarak benim, elimi yüzümü yıkamam, lavaboya gitmem ya da bir tuvalet ihtiyacımı gidermek gerekiyor. Bunun için ne yapacağımı arkadaşlar bize gösterecek. Sonuç olarak suyu bile olmayan bir yerde çalışma şartları bu şekilde” diyerek kendisine sürgün muamelesi yapıldığını iddia etti.

“Belediyede 20 yıl mühendislik yaptım”

Yatağan Belediyesi’nde 20 yıllık bir mühendis olarak çalıştığın kaydeden Duruş, “En kıdemli mühendis olarak kamu ihalelerinde uzman teknik personel; gerçekleşen ihalelerde geçici, kesin kabul, ihale kontrol mühendisi, tüm imar uygulamalarında, imar taleplerinde, imar komisyon başkanı; iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat işlerinde teknik kontrol mühendisi; doğrudan temin ihale işlemlerinde Muayene Kabul Komisyon Başkanlığı; Belediye adına yapılan her türlü imar uygulamaları, kamulaştırma, harita işlerinde belediye adına yetkili mühendis; belediye adına taşınmazların tescil, tahsis, satın alma, satış, kiralamalarında yetkili mühendis; Yatağan Kaymakamlığı’na gelen imar şikayetlerini değerlendirmek üzere oluşturulan komisyonda başkanlık yaptım” diye konuştu.

“Şimdiki yerimde tuvalet ve su yok”

Duruş görevlendirildiği iş yerinde tuvalet ve suyun olmadığını sözlerine ekleyerek, “Şimdiki görev yerim tuvaleti suyu lavabosu olmayan, öğlen yemeğini kamyoncular tarafından karşılanan bir yerde hafriyat alanı bekçiliği. Bu iş 28 yıllık mühendis eli ile değil vasıfsız bir personel ile yürütülebilecek normal bir iştir. Meslektaşım, makine mühendisi Mustafa Toksöz başkanıma bu görevi bana layık gördüğü için teşekkür ederim. Yorumu Yatağan halkına ve Türk halkına bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

Tümbel-Sen Muğla Şube Başkanı Turgay Aslan, sendika olarak gerekli hukuki işlemleri başlattıklarını belirtti. Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yatağan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde kadrolu harita mühendisi olarak çalışmakta olan Tüm Bel-Sen Muğla Şube Yürütme Kurulu üyemiz, Hukuk ve Toplu İş Sözleşme Sekreteri Mustafa Başar Duruş, 10 Kasım 2021 tarih ve 6671 sayılı yazı ile Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz tarafından hiçbir gerekçe olmadan, sürgün edilmiştir. Şube Yürütme Kurulu üyemizin görevlendirmesinin yapıldığı yerde harita mühendisi olarak yapması istenen maden atıklarının döküm alanında belirlenen sınırlar dahilinde haritasal olarak düzenli depolanmasını sağlamak üzere sürekli görev yapmasını gerektirecek bir durum yoktur. Çünkü Yatağan Belediye Başkanlığı bünyesinde iki harita mühendisi çalışmaktadır. Birisi üyemiz Mustafa Başar Duruş olup; diğer Harita Mühendisi de Belediye Teknik Başkan Yardımcısı olarak idari görevde çalışmakta ve teknik olarak harita mühendisi olarak çalışmamaktadır. Yürütme Kurulu üyemizin görevlendirildiği Bağyaka Mahallesi İnert maden atıkları depolama sahası insanca çalışılabilecek fiziki koşulların olmadığı bir alandır. Bu yeri; elektriği olan sadece bir konteynırın içerisinde insanın tuvalet ihtiyacını karşılayabileceği bir tuvaletin bile bulunmadığı, sağlıklı bir suyun olmadığı, yemek yiyebilmek için 15 kilometrelik bir yolun gidilip gelinmesi gereken bir yerde olduğu; belediyenin sadece sabah ve akşam işe gidiş geliş için araç tahsis ettiği bir yerde kişinin kendi aracı yoksa aç olarak sürgün edildiği bir çalışma alanı olarak tanımlayabiliriz. Belirtilen depolama alanında harita mühendisi dışında 1 zabıta memuru ve 1 işçi çalışmaktadır” dedi.

“Sürgün olduğunu düşünmekteyiz”

Arslan açıklamasının devamında, “Bir insanın insanca çalışamayacağı bir ortamda çalışmaya zorlanan ve belediyenin fiilen çalışan tek Harita Mühendisinin burada görevlendirilmesinin kendisi makine mühendisi olan aynı zamanda TMMOB üyesi olan bir belediye başkanının tüm mühendislik etiklerine de uygun olmadığını bunun bir sürgün olduğunu düşünmekteyiz. Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz tarafından yapılan yasal olmayan bu sürgünün bir an önce durdurulması için gerekli tüm hukuki işlemlerin sendikamız avukatları tarafından başlatılmış olduğunu Muğla ve Yatağan halkıyla Tüm Bel-Sen Muğla Şube Yürütme Kurulu adına paylaşmak isteriz.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Belediyeler

Canik’ten çölyak hastalarına destek

Canik Belediyesi, çölyak hastalarına glütensiz gıda paketi desteği sağlıyor.

SAMSUN-
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede sosyal belediyecilik çalışmalarını yeni projelerle taçlandırıyor. Çölyak hastalığına yönelik ilçede birçok farkındalık çalışması gerçekleştiren Canik Belediyesi, glütensiz gıda paketlerini çölyak hastası vatandaşlarla buluşturacak. Glütensiz gıda desteğini sürdürdüklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, ilçedeki çölyak hastası vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Canik Belediyesi, 26 Nisan 2024 Cuma günü saat 17.00’a kadar glütensiz gıda desteği başvurularını almaya devam edecek.

Son başvuru 26 Nisan

Çölyak hastaları için glütensiz gıda desteklerini sürdürdüklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canikimizdeki çölyak hastası vatandaşlarımıza yönelik glütensiz gıda desteğimize devam ediyoruz. Her zaman olduğu gibi glütensiz gıda paketlerimizi hazır hale getirip vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Çölyak hastalığı ile mücadele eden vatandaşlarımızın glütensiz gıdaya erişimde yaşadığı zorlukları yakinen biliyoruz. Çölyakın farkındayız. Glütensiz gıda desteklerimizle birlikte çölyak farkındalık çalışmalarımızı da hassasiyetle sürdüreceğiz” dedi.
Başvurular, Canik Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü üzerinden şahsen başvuru yoluyla alınıyor.

Okumaya devam et

Belediyeler

Başkan Togar: İlçemize 61 adet park ve yeşil alan kazandırdık

Tekkeköy Belediye Başkanı ve Adayı Hasan Togar, “Samsun’un en çok yeşil alan, park ve spor tesisi yapan belediyesi olmanın haklı gururunu paylaşıyoruz. Son 10 yılda 61 adet park ve yeşil alanı ilçemize kazandırdık” dedi.

HAMİDE GONCA
SAMSUN-
10 yılda yapılanlar hakkında bilgiler veren Başkan Togar, “Bugüne kadar ilçemizin merkezinden kırsal mahallelerine kadar oyun alanları, kamelyaları, spor aletleri gibi farklı malzemelerle donattığımız 61 yeni parkımız ve 110 bin metrekarenin üzerinde bir alanı halkımızın hizmetine sunduk. En çok nüfusu barındıran 19 Mayıs Mahallemizde bu rakam 20 bin metrekarenin üzerinde ve yeni nesillere yemyeşil bir çehre bırakabilmek için 68 bin fidanı da toprakla buluşturduk” diye konuştu.

Kent merkezinde yer alan Nostalji Parkı’nın da bu alanda yapılan özel çalışmalardan biri olduğunu belirten Togar, “Yaptığımız tüm park ve yeşil alanların en özellerinden birisi ise Nostalji Parkımız. Kent merkezimizdeki eski gar binalarımızı tarihin ve doğanın eşsiz büyüleyici güzellikleri içerisinde bir asırlık çınar ağaçları gölgesinde adeta botanik bahçesine dönüştürdük. Asırlık tren istasyonumuzun tarihi dokusuna zarar vermeden restore ederek turizme kazandırdığımız bu çalışmamız insanlarımız için kentin içinde nefes alabilecekleri bir yaşam alanı olarak hizmet vermeyi sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et

Belediyeler

Başkan Demirtaş’tan görme engellilere ‘beyaz baston’ desteği

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 40 adet beyaz bastonu Altı Nokta Körler Derneğine hediye etti.

ABDULLAH GONCA
SAMSUN-
Hizmet gezileri sırasında Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Ufuk Gürbüz ve yönetim kurulu üyelerine misafir olan Başkan Necattin Demirtaş, beyaz baston talebinde bulunan dernek üyelerinin isteğini karşıladı. Başkan Demirtaş, dernek başkanı Ufuk Gürbüz ve üyelerle bir araya gelerek, 40 adet beyaz baston hediye etti.

Ziyarette konuşan Ufuk Gürbüz, “İstihdam ve erişim sorunlarımızın yanı sıra bizim can güvenliğimiz, yol arkadaşımız olan bastonları bir ricamızla bizlere ulaştıran Başkanımız Necattin Bey’e şükranlarımızı sunarız. Görme engeli kardeşlerimizin sorunlarını yüzde 10 düşürebileceğimiz beyaz bastonumuz bir metal gibi görünebilir. Bu bastonlar arkadaşlarımız normal yaşamlarında kullanacakları bir yol arkadaşıdır. Bizlere karşı yapılan bu hareket bir birlikteliktir. Sıcak ilişkilerdir. İleriki zamanlarda ortak büyük makro projelerimizi beraber yürüteceğiz. Artık sizin İlkadım’da 40 tane manevi kardeşiniz var” dedi.

“Biz hep onlarlayız”

Her zaman engellilerin ihtiyaçlarına öncelik verdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Ufuk başkanımızı ziyarette gitmiştik. Bize taleplerini dile getirmişti. O zaman biz de kendisine yardımcı olacağımızı ifade etmiştik. Talepleri en doğal, en temel ve en zaruri ihtiyaçları olan beyaz bastondu. Bugüne nasip oldu. Bugün 40 adet beyaz bastonu teslim etme imkanı bulduk. Hayırlı olsun. Elbirliğiyle onların şehirdeki ihtiyaçları neyse, bunları da gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.