Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Başkan Topaloğlu: Turizmde 2019’u yakalarsak kayıpları kapatmış oluruz

Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Bolat Ünsal’ın yeniden başkan seçildiği genel kurulda konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, turizmcilerle yaptığı görüşmelerden bahsederek “Turizmde 2019’u yakalarsak kayıpları kapatmış oluruz” dedi.

ANTALYA-
Arslanbucak Düğün Salonu’nda yapılan Kemer Esnaf Ve Sanatkarlar Odasının olağan genel kuruluna, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez, oda başkanı Bolat Ünsal ve odaya üye esnaf katıldı.

“Her zaman istişare olduk”

Divan Başkanlığını yapan AESOB Başkanı Adlıhan Dere, genel kurulda yaptığı konuşmasında, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu Göynük Belediye Başkanlığı döneminden beri tanıdığını belirtti. Başkan Topaloğlu ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarını anlatan Dere, “Kemer Belediyesi her zaman esnafın yanında oldu. Hocam, öğretmenim ve başkanım Necati Topaloğlu ile esnafa yönelik çalışmalarda her zaman istişare halinde olduk” dedi.

“Kayıpları kapatacaklar”

Belediye Başkanı Topaloğlu, genel kurulda yaptığı konuşmasında, son iki yıldır pandemi nedeniyle zor dönemlerden geçtiklerini belirterek, pandemi sürecinde Kemer Belediyesi olarak Kemer genelinde gereken tüm desteği verdiklerini söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlar, okullar, vatandaşlar, esnaf ve diğer yerlere maske, ilaçlama, dezenfektan gibi ihtiyaçları karşıladıklarını hatırlatan Başkan Topaloğlu, “Belediye olarak esnafımızın her zaman yanında olduk. Kemer Belediye meclisi olarak 2 defa esnafımıza kira indirimi yaptık. Bu zaman zarfında kimseyi icraya vermedik. Bazı durumlar hariç. Turizmdeki kayıplarımız ortada. Esnafımız herhangi bir şey olmazsa bu sene o kayıplarını kapatacaklardır” diye konuştu.

“Seçim herkese hayırlı olsun”

Görüştükleri turizmcilerin bu yıl turizm sezonunun iyi geçeceğini ifade ettiklerini anlatan Topaloğlu, “Aldığımız bilgilere göre 2019’daki sayıları yakalarız diyorlar. Bu sayıları yakalarsak hep beraber eski kayıplarımızı da kapatmış oluruz. Belediye olarak bu zaman zarfında yaptığımız her desteği artırarak yapmaya devam ettik. Hep beraber bu işin içinden çıkacağız. İnşallah 2022 yılı çok iyi olur ve herkesin yüzü güler. Seçimin herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Borsa İstanbul’da tarihi zirve

 Borsa İstanbul BIST 100 endeksi 10.000 puanı aşarak tarihin en yüksek seviyesini gördü.

İSTANBUL-Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Haftaya 76,83 puan ve yüzde 0,77 artışla 9.992,45 puandan rekor seviyede başlayan BIST 100 endeksi, tarihinde ilk kez 10.000 puanı aştı.

Okumaya devam et

Ekonomi

2024’TE EVLENMENİN MALİYETİ 750 BİN TL

ABDULLAH GONCA
ANKARA-
Bu yıl havaların erken ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun da açılmaya başladığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yuva kuracak çiftlerin yaptığı harcamalar başta mobilyacı, beyaz eşyacı, kuyumcu, tekstilci olmak üzere 415 meslek koluna birden etki ediyor. 2023 yılında 565 bin çift evlendi. Bu yıl da artan nüfusa rağmen yaklaşık 600 bin çiftin evleneceğini öngörülüyor. Havaların erken ısınmasıyla birlikte fotoğrafçı, kuaför, berber, gelinlikçi, çiçekçi, pastacı, çeyizci gibi onlarca farklı sektörde esnafımız düğün sezonuna hazır. Bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evliliklerin 500 milyar TL’lik ekonomi oluşturması bekleniyor” dedi.

-“ALTIN FİYATLARI SON 1 YILDA YÜZDE 100’E YAKIN ARTTI”

Piyasanın canlanmak için düğün sezonunu beklediğini belirten
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Günümüz koşullarında ortalama bir düğün yapmanın maliyeti beyaz eşyasından koltuk takımına, düğün salonundan ziynet eşyalarına, kuaförden organizasyon giderlerine kadar 500 bin TL’den başlıyor, 750-800 bini hatta neredeyse 1 milyonu buluyor. Ancak döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyona bağlı olarak tüm ürün ve hizmetlerde çok ciddi fiyat artışları var. Düğünlerin vazgeçilmezi altının fiyatı son 1 yılda yüzde 100’e yakın arttı. Eskiden gelin damada gelen altınlar düğün maliyetini önemli ölçüde karşılardı şimdi o da hayal oldu. Öte yandan düğün salonu kiralarındaki astronomik artış, beyaz eşya ve elektronik eşyalardaki fiyat artışları hesaba katıldığında gençlerimiz işsizlik ve ekonomik nedenler yüzünden evliliği geciktirebiliyor. Devletimiz gençleri evliliğe teşvik etmek için elinden geleni yapıyor. Birtakım teşvik ve destekler var ancak tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarının sağlanması çok önemli. Bu hem çiftlerin düğün masraflarına katkı hem de kuracakları yuvalarla ekonomiye katkıları bakımından çok önemli olacak” diye konuştu.

-“GEÇTİĞİMİZ YIL DÜĞÜNLER PİYASAYA 300 MİLYAR TL KATKI SAĞLADI”

Gençlerin dünya evine girmesi ve piyasaların canlanmasında düğünlerin önemli bir yeri olduğuna değinen Palandöken, “Geçtiğimiz yılın TÜİK verilerine göre düğün sektörü piyasaya 300 milyar TL’lik ekonomik katkı sağladı. İğneden ipliğe yapılan düğün alışverişleri ise emlakçıdan taksiciye, matbaacıdan organizasyoncuya kadar çok sayıda sektöre doğrudan kazanç kapısı oluyor. Bu yıl dünya evine girecek gençlerimizin mağdur olmaması için firmalar elini taşın altına koyarak yeni evlenecek çiftlere özel kampanya ve indirimler yapmalı. Öte yandan bu düğün sezonunda alışveriş yapacak vatandaşlarımız güven, memnuniyet, garanti ve kayıt dışılığı önlemek adına bir sıkıntı yaşamamak için bildiği ve güvendiği esnafı tercih etmeli” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et

Ekonomi

Ekonomik güven endeksi 99,0 oldu

 Ekonomik güven endeksi Mart ayında 100,0 iken, Nisan ayında yüzde 1,0 oranında azalarak 99,0 değerini aldı.

İSTANBUL-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, ekonomik güven endeksi Mart ayında 100,0 iken, Nisan ayında yüzde 1,0 oranında azalarak 99,0 değerini aldı.

Bir önceki aya göre Nisan ayında tüketici güven endeksi yüzde 1,4 oranında artarak 80,5 değerini, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalarak 103,5 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,8 oranında azalarak 117,1 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,9 oranında artarak 115,5 değerini, inşaat sektörü güven endeksi aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.