Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Araç sahiplerine hem maddi, hem de mazot desteği

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü kentin ulaşımını sağlayan araç sahiplerine yönelik önemli bir destek paketini açıkladı. Özlü, araç sahiplerine maddi ve mazot desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Ali Yıldız
DÜZCE-
Ulaşım Hizmetleri A.Ş, 2022 yılı için alt yüklenici olan araç sahiplerine yönelik gelir desteği miktarlarını belirledi. 2022 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olacak çalışmaya göre araç sahiplerinin aylık sabit giderlerinin karşılanması için 16 bin 500 lira ve ilave ek gelir desteği olarak da 4 Bin lira ödenmesi Ulaşım A.Ş tarafından kararlaştırıldı. Böylelikle kentin ulaşımını sağlayan her araç için sabit olarak 20 bin 500 lira ödenecek.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün önerisiyle mazot desteğini de masaya yatıran Düzce Ulaşım Hizmetleri A.Ş. yönetimi, araçlarda kullanılan kart ve navigasyon sisteminden elde edilen aktif çalışma kilometre verilerine göre her 100 kilometre için 12.5 litre mazot bedeli ödenmesini belirledi. Düzce’nin ulaşım yükünü çeken uğur böcekleri, her 100 kilometrelik seferi için 12,5 litre mazot desteği almış olacak.

“Araç sahiplerimize desteğimizi artırdık”

Araç sahiplerini de mağdur etmek istemediklerini ve başlattıkları çalışmanın kısa süre içinde tamamladıklarını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Vatandaş memnuniyetini artırmak amacıyla toplu taşıma sistemini sil baştan değiştirdik. Yeni sistem ile hem sefer sayılarımızı azalttık hem de esnaflarımızı sürece dahil ettik. Birçok ile örnek olan ulaşım sistemimizde esnafımıza olan desteğimizi de her zaman yaptık. Araç sahiplerinin maliyetlerin artmasından dolayı iyileştirme talebini değerlendirerek çalışma yaptık. Araç sahiplerimize 20 Bin 500 TL maddi ve her 100 kilometre için de 12.5 litre mazot bedeli desteği veriyoruz.
Hemşehrilerimizin memnuniyetini sağlamak bizim görevimiz ve biz de bunun için çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.(İHA)


Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

2024’TE EVLENMENİN MALİYETİ 750 BİN TL

ABDULLAH GONCA
ANKARA-
Bu yıl havaların erken ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun da açılmaya başladığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yuva kuracak çiftlerin yaptığı harcamalar başta mobilyacı, beyaz eşyacı, kuyumcu, tekstilci olmak üzere 415 meslek koluna birden etki ediyor. 2023 yılında 565 bin çift evlendi. Bu yıl da artan nüfusa rağmen yaklaşık 600 bin çiftin evleneceğini öngörülüyor. Havaların erken ısınmasıyla birlikte fotoğrafçı, kuaför, berber, gelinlikçi, çiçekçi, pastacı, çeyizci gibi onlarca farklı sektörde esnafımız düğün sezonuna hazır. Bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evliliklerin 500 milyar TL’lik ekonomi oluşturması bekleniyor” dedi.

-“ALTIN FİYATLARI SON 1 YILDA YÜZDE 100’E YAKIN ARTTI”

Piyasanın canlanmak için düğün sezonunu beklediğini belirten
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Günümüz koşullarında ortalama bir düğün yapmanın maliyeti beyaz eşyasından koltuk takımına, düğün salonundan ziynet eşyalarına, kuaförden organizasyon giderlerine kadar 500 bin TL’den başlıyor, 750-800 bini hatta neredeyse 1 milyonu buluyor. Ancak döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyona bağlı olarak tüm ürün ve hizmetlerde çok ciddi fiyat artışları var. Düğünlerin vazgeçilmezi altının fiyatı son 1 yılda yüzde 100’e yakın arttı. Eskiden gelin damada gelen altınlar düğün maliyetini önemli ölçüde karşılardı şimdi o da hayal oldu. Öte yandan düğün salonu kiralarındaki astronomik artış, beyaz eşya ve elektronik eşyalardaki fiyat artışları hesaba katıldığında gençlerimiz işsizlik ve ekonomik nedenler yüzünden evliliği geciktirebiliyor. Devletimiz gençleri evliliğe teşvik etmek için elinden geleni yapıyor. Birtakım teşvik ve destekler var ancak tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarının sağlanması çok önemli. Bu hem çiftlerin düğün masraflarına katkı hem de kuracakları yuvalarla ekonomiye katkıları bakımından çok önemli olacak” diye konuştu.

-“GEÇTİĞİMİZ YIL DÜĞÜNLER PİYASAYA 300 MİLYAR TL KATKI SAĞLADI”

Gençlerin dünya evine girmesi ve piyasaların canlanmasında düğünlerin önemli bir yeri olduğuna değinen Palandöken, “Geçtiğimiz yılın TÜİK verilerine göre düğün sektörü piyasaya 300 milyar TL’lik ekonomik katkı sağladı. İğneden ipliğe yapılan düğün alışverişleri ise emlakçıdan taksiciye, matbaacıdan organizasyoncuya kadar çok sayıda sektöre doğrudan kazanç kapısı oluyor. Bu yıl dünya evine girecek gençlerimizin mağdur olmaması için firmalar elini taşın altına koyarak yeni evlenecek çiftlere özel kampanya ve indirimler yapmalı. Öte yandan bu düğün sezonunda alışveriş yapacak vatandaşlarımız güven, memnuniyet, garanti ve kayıt dışılığı önlemek adına bir sıkıntı yaşamamak için bildiği ve güvendiği esnafı tercih etmeli” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et

Ekonomi

Ekonomik güven endeksi 99,0 oldu

 Ekonomik güven endeksi Mart ayında 100,0 iken, Nisan ayında yüzde 1,0 oranında azalarak 99,0 değerini aldı.

İSTANBUL-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, ekonomik güven endeksi Mart ayında 100,0 iken, Nisan ayında yüzde 1,0 oranında azalarak 99,0 değerini aldı.

Bir önceki aya göre Nisan ayında tüketici güven endeksi yüzde 1,4 oranında artarak 80,5 değerini, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı düzeyde kalarak 103,5 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,8 oranında azalarak 117,1 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,9 oranında artarak 115,5 değerini, inşaat sektörü güven endeksi aynı düzeyde kalarak 88,6 değerini aldı.

Okumaya devam et

Ekonomi

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 32,4270 liradan, euro ise 34,7790 liradan haftaya başladı.

İSTANBUL-İstanbul Kapalıçarşı’da 32,4250 liradan alınan dolar 32,4270 liradan, 34,7770 liradan alınan euro ise 34,7790 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,44 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.