Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

İBB yöneticisi Yavuz Saltık’a 15 yıla kadar hapis talebi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yönetici olan Yavuz Saltık’ın, terör örgütü PKK/KCK’nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü öne sürülen DİAYDER’in, örgütle bağlantısını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği iddiasıyla yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcılık, Saltık’ın 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sema Demir
İSTANBUL-
Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık’ın, silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın hedefleri doğrultusunda faaliyet yürüttüğü öne sürülen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (DİAYDER), örgütle bağlantısını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanık Yavuz Saltık ile avukatları hazır bulundu.

Saltık’ın yardım kartlarının dernek üzerinden değer ailelerine tesliminin sağlanmasında kastının bulunduğu belirtildi.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, DİAYDER isimli derneğin faaliyetlerine ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan alındığı belirtilen, bir zincir marketlerde kullanılmak üzere 150 liralık yardım kartlarının, örgütün kırsal alanında faaliyet yürüten ya da tutuklanarak cezaevine gönderilen, örgüt tarafından değer ailesi olarak ifade edilen ailelere teslim edildiğinin tespit edildiğini aktardı. Açıklanan mütalaada, yardım talebinin Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan talep edildiğinin anlaşıldığı, sanık Saltık’ın yardım kartlarının DİAYDER isimli dernek üzerinden değer ailelerine tesliminin sağlanmasında ifa ettiği görev çerçevesinde kastının bulunduğu kaydedildi.

15 yıla kadar hapis talebi

Mütalaada sanık Saltık’ın ‘terör örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

“Ben yoksula yardım etmekten başka bir şey yapmadım”

Duruşmada savunma yapan sanık Saltık, “Bu davada yargılananın ben olmadığını biliyorum. Yakamdaki bu bayrakla beni buraya getiren zihniyetin siyaset olduğunu ben biliyorum. Burada İBB’nin Türkiye’de ve dünyada eşi benzeri girmemiş sosyal politikası yargılanıyor. Bugün burada ne karar alınırsa alınsın, maşeri anlamda ve kendi vicdanımda yastığa başımı koyduğumda hiç rahatsızlık duymayacağım çünkü ben yoksula yardım etmekten başka bir şey yapmadım. Bizden önceki dönemde de parasal yardım yapılmış. Onun suç olmadığı yerde ben yardım edince mi suç oluyor, bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Hukuki olarak, kriminal olarak bir şeye sahipse benden önce İBB’de görev yapmış herkesi buraya getirmek zorundasınız. Rahmetli Kadir Topbaş da olmak üzere. Ayrıca o dönemde yapılan da doğrudur. Bu mahkemeden beklentim, bana beraat verilmesi veya verilmemesi. Gerisi umurumda değil. Bana bu lekeyi süren insanları da Allah’a havale ediyorum. Kimse, bir kimseye yardım etme duygusunu elimden alamaz’’ ifadelerini kullandı.

Duruşmada sanık avukatları müvekkilinin beraatlarını talep ettiler.

Mahkeme heyeti, kararını açıklamak üzere müzakere yapmak için birkaç dakika salondan ayrıldıktan sonra geri geldi. Heyet, müzakerenin uzun sürecek gibi durduğunu söyleyerek duruşmayı 22 Eylül’e erteledi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Beyoğlu’nda inşaat çalışmasında mühimmat bulundu

Beyoğlu‘nda inşaat çalışması sırasında mühimmat bulundu.

İSTANBUL-İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Saat 10:30 sıralarında Beyoğlu İlçesi Örnektepe Mahallesi İmrahor Caddesi üzerinde devam eden Beyoğlu Beyoğlu İmam Hatip Ortaokulu inşaat alanında 30 adet askeri mühimmat bulunmuştur. Korozyona uğrayan havan topu olduğu değerlendirilen mühimmat, savcılık talimatıyla bertaraf edilmek üzere emniyet birimlerimizce muhafaza altına alınmıştır” (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Minibüs şoförleri, servis kiralayan üniversitelileri darbetti; olay anı kamerada

TRABZON’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencilerince kiralanan öğrenci servisi minibüsü, ilçede hat üzerinde çalışan minibüs şoförleri tarafından durduruldu. Önleri kesilen dolmuşçuların saldırısına uğradığını öne süren servis sürücüsü ve öğrenciler, darp raporu alıp şikayetçi odu. Yaşananlar da cep telefonu kamerasına yansıdı.

Salim SARIKOÇ
TRABZON-
Olay akşam saatlerinde Çarşı Mahallesi’nde meydana geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören bir grup öğrenci, fakültelerine gidip, gelmek için bir süre önce özel öğrenci servisi kiraladı. İddiaya göre öğrencilerin servis kiralamasına tepki gösteren bazı minibüs sürücüleri, okul çıkışında ilçe merkezinde seyir halinde olan öğrencilerin kiraladığı servisin önünü araçlarıyla keserek, durdurdu. Önü kesilen servis şoförü ve öğrenciler ile minibüs şoförleri arasında tartışma çıktı. Hat üzerinde çalışan sürücülerin saldırısına uğradığını öne süren servis sürücüsü ve öğrenciler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edilirken, darp raporu alan öğrenciler, şikayetçi odu. Servis içi ve dışında yaşananlar da öğrenciler tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. Şikayet üzerine polis ekiplerince soruşturma başlatıldı.

DARGEB’TEN AÇIKLAMA

Deniz Araştırma ve Geliştirme Gönüllüleri Kültür, Sanat Öğrenci ve Mezun Derneği (DARGEB), sosyal medyasından paylaşımda bulunarak, öğrencilerin şiddete maruz kaldığını ifade etti. Paylaşımda, “Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri kendilerine servis kiraladı. Durumu öğrenen Sürmene dolmuşçuları bir araya gelip, özel minibüsün önünü kesti. İddiaya göre bazı öğrenciler darbedildi. Öğrencilerin gitmesine izin vermeden öğrenci kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı da araçtan indirip bütün değerlerine küfür ederek darbettiler. Öğrencilerin ellerinde darp raporları ve olaya ait görüntüler mevcut. Bu şiddete maruz bırakılan öğrencilerin 2004 ve 2005 doğumlu olduklarını da hatırlatmak isteriz. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde okuyan tüm öğrenci kardeşlerimize, arkadaşlarımıza bu olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu durumun sorumlusu olan kişiler için gerekli cezaların ve yaptırımların uygulanmasını, geleceğin umudu olan öğrencilerin eğitim öğretim sürecinde maruz kaldıkları haksızlığın ortadan kalkması için ilgili kurumlara sesimizi duyurmak istiyoruz” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

SİBERGÖZ-37 operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı

ANKARA-İçişleri Bakanı Yerlikaya: 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen “SİBERGÖZ-37” operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. (DHA)


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.