Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Murzioğlu: Amacımız firmalarımızı rekabette ön sıralara taşımak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından iş dünyası temsilcilerine “Yeni Nesil Girişimcilik Model ve Stratejileri Eğitimi” verildi. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Amacımız, ülkemizin hedefleri doğrultusunda, firmalarımızın profesyonel kadrolarının hızla değişen şartlara ayak uydurmalarını ve rakipleriyle rekabette ön sıralara taşıyacak donanıma sahip olmalarını sağlamak” dedi.

SAMSUN-
Samsun TSO’nun Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, oda üyelerine yönelik eğitim düzenlendi. Daha önceden belirlenen programlar kapsamında Eğitmen Doç. Dr. Mustafa Kemal Topçu tarafından “Yeni Nesil Girişimcilik Model ve Stratejileri Eğitimi” verildi. İlginin oldukça fazla olduğu eğitimde Eğitmen Mustafa Kemal Topçu katılımcılara, ‘Yeni Nesil Girişimcilik Model ve Stratejileri’, ‘Türk Girişimcilik Ekosistemi’ başlıklarında bilgi aktardı. Eğitimde ayrıca, katılımcılar arasında atölye çalışmasıyla, Yalın Kanvas İş Modeli Uygulaması gerçekleştirildi.

Murzioğlu: “Firmalarımızı rekabette ön sıralara taşımayı amaçlıyoruz”

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’da faaliyet gösteren işletmelerin rekabet gücünü geliştirmeye destek vermek adına belirli aralıklarla birçok konuda eğitimler vermeye devam ettiklerini belirtti. Düzenlenen eğitimin önemine işaret eden Salih Zeki Murzioğlu, “Günümüzde her şey çok hızlı ilerliyor. Değişen dünya düzeninde rekabet avantajımızı güçlendirmek, inovasyonu teşvik etmek ve iş stratejilerimizi güncellemek büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda, yeni nesil girişimcilik modeli ve stratejileri, sürdürülebilir başarı için girişimcilik ekosistemi ve iş modelleri ile ilgili detayların paylaşıldığı bir eğitim gerçekleştirdik. Amacımız, ülkemizin hedefleri doğrultusunda, firmalarımızın profesyonel kadrolarının hızla değişen şartlara ayak uydurmalarını ve rakipleriyle rekabette ön sıralara taşıyacak donanıma sahip olmalarını sağlamak. Bu doğrultuda da eğitimlerimiz aralıksız sürüyor” dedi.

Ekonomi

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 32,44 liradan, euro ise 34,7360 liradan güne başladı.

İSTANBUL-İstanbul Kapalıçarşı’da 32,4380 liradan alınan dolar 32,44 liradan, 34,7340 liradan alınan euro ise 34,7360 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 32,38 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

Okumaya devam et

Ekonomi

Borsa İstanbul’da tarihi zirve

 Borsa İstanbul BIST 100 endeksi 10.000 puanı aşarak tarihin en yüksek seviyesini gördü.

İSTANBUL-Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Haftaya 76,83 puan ve yüzde 0,77 artışla 9.992,45 puandan rekor seviyede başlayan BIST 100 endeksi, tarihinde ilk kez 10.000 puanı aştı.

Okumaya devam et

Ekonomi

2024’TE EVLENMENİN MALİYETİ 750 BİN TL

ABDULLAH GONCA
ANKARA-
Bu yıl havaların erken ısınmasıyla birlikte düğün sezonunun da açılmaya başladığını söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yuva kuracak çiftlerin yaptığı harcamalar başta mobilyacı, beyaz eşyacı, kuyumcu, tekstilci olmak üzere 415 meslek koluna birden etki ediyor. 2023 yılında 565 bin çift evlendi. Bu yıl da artan nüfusa rağmen yaklaşık 600 bin çiftin evleneceğini öngörülüyor. Havaların erken ısınmasıyla birlikte fotoğrafçı, kuaför, berber, gelinlikçi, çiçekçi, pastacı, çeyizci gibi onlarca farklı sektörde esnafımız düğün sezonuna hazır. Bu yıl yapılacak düğünlerle birlikte evliliklerin 500 milyar TL’lik ekonomi oluşturması bekleniyor” dedi.

-“ALTIN FİYATLARI SON 1 YILDA YÜZDE 100’E YAKIN ARTTI”

Piyasanın canlanmak için düğün sezonunu beklediğini belirten
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Günümüz koşullarında ortalama bir düğün yapmanın maliyeti beyaz eşyasından koltuk takımına, düğün salonundan ziynet eşyalarına, kuaförden organizasyon giderlerine kadar 500 bin TL’den başlıyor, 750-800 bini hatta neredeyse 1 milyonu buluyor. Ancak döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyona bağlı olarak tüm ürün ve hizmetlerde çok ciddi fiyat artışları var. Düğünlerin vazgeçilmezi altının fiyatı son 1 yılda yüzde 100’e yakın arttı. Eskiden gelin damada gelen altınlar düğün maliyetini önemli ölçüde karşılardı şimdi o da hayal oldu. Öte yandan düğün salonu kiralarındaki astronomik artış, beyaz eşya ve elektronik eşyalardaki fiyat artışları hesaba katıldığında gençlerimiz işsizlik ve ekonomik nedenler yüzünden evliliği geciktirebiliyor. Devletimiz gençleri evliliğe teşvik etmek için elinden geleni yapıyor. Birtakım teşvik ve destekler var ancak tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma olanaklarının sağlanması çok önemli. Bu hem çiftlerin düğün masraflarına katkı hem de kuracakları yuvalarla ekonomiye katkıları bakımından çok önemli olacak” diye konuştu.

-“GEÇTİĞİMİZ YIL DÜĞÜNLER PİYASAYA 300 MİLYAR TL KATKI SAĞLADI”

Gençlerin dünya evine girmesi ve piyasaların canlanmasında düğünlerin önemli bir yeri olduğuna değinen Palandöken, “Geçtiğimiz yılın TÜİK verilerine göre düğün sektörü piyasaya 300 milyar TL’lik ekonomik katkı sağladı. İğneden ipliğe yapılan düğün alışverişleri ise emlakçıdan taksiciye, matbaacıdan organizasyoncuya kadar çok sayıda sektöre doğrudan kazanç kapısı oluyor. Bu yıl dünya evine girecek gençlerimizin mağdur olmaması için firmalar elini taşın altına koyarak yeni evlenecek çiftlere özel kampanya ve indirimler yapmalı. Öte yandan bu düğün sezonunda alışveriş yapacak vatandaşlarımız güven, memnuniyet, garanti ve kayıt dışılığı önlemek adına bir sıkıntı yaşamamak için bildiği ve güvendiği esnafı tercih etmeli” şeklinde konuştu.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.