Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Birlikte olmayı reddeden kız arkadaşını öldürüp, trafik kazası süsü vermek istedi

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 18 Mayıs gecesi bir kamyonetin uçurumdan yuvarlandığı ihbarına giden ekipler, olay yerinde Rümeysa Meriç Özcan’ın (18) cansız bedeniyle karşılaştı. Rümeysa’nın boynunda ip bulunmasının ardından polis ekipleri, çalışma başlattı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alınırken, Rümeysa’nın erkek arkadaşı T.A. (22), sorgusunda birliktelik teklifini reddeden genç kızı darbettiğini, hareketsiz kalınca öldüğünü düşünerek trafik kazası süsü vermek için iple boynundan bağladığı kamyonetle birlikte uçurumdan yuvarladığını itiraf etti. Ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapanın da T.A. olduğu öğrenildi.

Nazım Özgün ERBULAN- Selda Hatun TAN
KOCAELİ-Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 18 Mayıs’ta gece saatlerinde meydana gelen olayda; 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bir kamyonetin uçurumdan yuvarlandığı ihbarının gelmesi üzerine ekipler harekete geçti. Olay yerine giden trafik polisleri, yuvarlanan 34 VM 9246 plakalı kamyonetin yanında Rümeysa Meriç Özcan’ın hareketsiz yattığını gördü. Sağlık ekibinin müdahalesinde, genç kızın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde hayatını kaybeden Özcan’ın boynunda ip bulunmasından şüphelenen Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı. Genç kızın cenazesine yapılan otopside, vücudunda darp izleri ve boynunda bulunan ipin neden olduğu kesiklere rastlandı. 

CİNAYETİ İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında; polis ekiplerinin araştırmasında, hayatını kaybeden Rümeysa Meriç Özcan’ın olay günü T.A., C.Ç. (20), E.K. (20), Y.A.A. (20) ve K.N.K.(17) isimli arkadaşları ile buluştuğu tespit edildi. Adresleri tespit edilen şüpheliler, gözaltına alınarak emniyete getirildi. Yapılan incelemelerde T.A. ile Rümeysa Meriç Özcan’ın sevgili oldukları ve gün boyunca birlikte dolaştıkları, diğer şüphelilerden akşam saatlerinde ayrılarak olay yerine doğru gittikleri tespit edildi. Bunun üzerine genç kızın sevgilisi olan T.A. üzerinde yoğunlaşan ekiplerin yaptıkları sorguda, şüpheli cinayeti işlediğini itiraf etti.

TUTUKLANDI

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde kız arkadaşını öldürüp, trafik kazası süsü vermeye çalışan Tunay Aydın (22), sevk edildiği Gölcük Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Şüpheliler C.Ç., E.K., Y.A.A. ve K.N.K. ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Kızını 39, torununu 49 bıçak darbesiyle öldüren damadına ağırlaştırılmış müebbet istendi: Çocuğuna kıyan yaşamasın

Adana’da, eşi Deniz (43) ve oğlu Alperen Suna’yı (16) bıçaklayarak öldüren tutuklu sanık Cem Suna (47) hakkında mütalaasını açıklayan savcı, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Duruşmaya katılan Deniz Suna’nın annesi Neriman Toker (64), “İnsana, çocuğuna kıyan yaşamasın. Onun nefes alması normal değil” dedi.

Anıl ATAR-Yaşar SERİNTÜRK
ADANA-Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’nde 10 katlı apartmanın 9’uncu katındaki dairede, 19 Ağustos 2023’te emekli Cem Suna ile eşi Deniz Suna ve oğlu Alperen arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine iddiaya göre, Cem Suna, mutfaktan aldığı bıçakla eşini ve oğlunu bıçakladı. Suna, ardından bıçakla kendine zarar verdi. Sesleri duyan komşularının ihbarıyla adrese gelen polis, daireye girdiğinde, aileyi kanlar içinde yatarken bulunca sağlık ekibini çağırdı. Yapılan kontrolde Deniz Suna ile oğlu Alperen’in öldüğü belirlendi. Yaralı Cem Suna ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. 17 yıllık eşi Deniz Suna’yı 39, oğlu Alperen’i ise 49 bıçak darbesiyle öldürdüğü, kendisinde de 26 bıçak yarası bulunan Cem Suna, tedavisinin ardından taburcu edilip, 4 Eylül 2023’te tutuklandı.

‘ÇOCUKLARIM İÇİN ADALET İSTİYORUM’

“Olay günü iş yerinden eve geldim, eşim ve oğlumla bir süre balkonda oturduktan sonra içeri geçtik. Ben kanepede uyumuşum. Uyandığımda kendimi hastanede buldum. Evde yaşanan olaydan haberim yok. Eşimi ve oğlumu ben öldürmedim” diyerek kendini savunan Cem Suna hakkında, Adana 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Eş olan kadını canavarca hisle kasten öldürme’ ve ‘Alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçlarından dava açıldı. Tutuklu sanık Cem Suna’nın katılmadığı son duruşmada, Deniz Suna’nın annesi Neriman, babası Mehmet Servet Toker, kız kardeşi Duygu İşler ile tarafların avukatları hazır bulundu. Esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, Cem Suna’nın, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Deniz Suna’nın annesi Neriman Toker, “Sanık, kızım ve torunumu sadistçe öldürmüştür. Çocuklarım için adalet istiyorum” diyerek sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtti.

‘FARKLI AYAK İZLERİ MEVCUT’

Sanık avukatı ise Cem Suna’nın, olay gününe dair hiçbir şey hatırlamadığını savunarak, “Olay yerinde farklı ayak izleri mevcuttur. Müvekkilin köpeği kapalı bir yerdeyken, olay yerine nasıl gittiği yeterince araştırılmamıştır. Sanık suçsuzdur. Ayrıntılı savunma yapmak için süre talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, Suna’nın tutukluluk halinin devamına karar verip, karar için taraflara esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için ek süre vererek duruşmayı erteledi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Birlikte iş yaptığı kişiyi öldüren dorse imalatçısına müebbet hapis talebi

Konya‘da birlikte fason iş yaptığı Suriye uyruklu Ammar Tabbuş’u (28) alacak meselesi nedeniyle çıkan tartışmada öldüren dorse imalatçısı Şükrü Güler (30) için müebbet hapis cezası istendi.

 Salih BÜYÜKSAMANCI
KONYA-Olay, 15 Eylül 2023’te saat 18.00 sıralarında Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi’ndeki Zafer Sanayi Sitesi Efsane Sokak’ta meydana geldi. Dorse imalatçısı Şükrü Güler’in iş yerine giden Suriye uyruklu Ammar Tabbuş, bin liralık alacağını istedi. Burada, taraflar arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Çevredekiler, araya girip, tarafları ayırdı. İş yerinden ayrılan Tabbuş, bir süre sonra kardeşleriyle geri döndü. Bunu görüp tüfekle ateş açan Şükrü Güler, Ammar Tabbuş’u karnından yaraladı. Tabbuş, kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Bu sırada dükkanda olan ve olaya karıştığı öne sürülen baba Bekir Güler ile çalışanları Abdullah Kara, gözaltına alındı. Kaçan Şükrü Güler ise Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından iş yerinin yakınlarında kaldırımda otururken yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Şükrü Güler tutuklandı, Bekir Güler ile Abdullah Kara da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘TÜFEĞİ ALIP, YAN DÜKKANIN KAPISININ ARKASINA KOYDUM’

5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava duruşmasında tutuklu Şükrü Güler ile tutuksuz Abdullah Kara, salonda hazır bulundu. Mahkemede savunma yapan ve niyetinin delil karartma olmadığını söyleyen Abdullah Kara, “Kaynakçı olarak çalışıyorum. Olayın ardından tüfeği alıp, yan dükkanın kapısının arkasına koydum. Tek niyetim, olayın daha fazla büyümemesiydi. Benim olayla ilgim yok. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

DİĞER SANIKLAR İÇİN HAPİS TALEBİ

Cumhuriyet savcısı da sanıklar hakkındaki mütalaasını, mahkeme heyetine sundu. Savcı, mütalaada Şükrü Güler’in suçu haksız tahrik altında işlediğini belirterek ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Bekir Güler için ‘Tehdit ve hakaret’ suçundan 2 yıla kadar, Abdullah Kara için ise ‘Suç delillerini karartma’ suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Gaziantep’te 61 sağlık personeli akşam yemeğinden zehirlendi

Gaziantep‘te bazı hastanelerde görev yapan 61 sağlık personeli, yedikleri akşam yemeğinden zehirlendi. Hastaneye alınan personellerin tedavisi devam ediyor.

 Ahmet ATMACA
GAZİANTEPGaziantep’te iddiaya göre, bazı hastanelerde görev yapan ve akşam yemeğini hastanede yiyen toplam 61 sağlık personeli, mide bulantısı şikayetleri ile bulundukları hastanelere başvurdu. Sağlık çalışanları, Ersin Arslan Mücahitler Hastanesi ve Yavuzeli Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Zehirlenme vakasının ardından açıklama yapan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, “Hastalarımızın sağlık durumları genel olarak iyi. Hastalarımızın tedavileri sürüyor” dedi. 

Şahin, şöyle devam etti:

“Bugün akşam yemeğinde aynı noktadan hizmet alımı yapılmış olan yemekten yiyen 61 civarında kişinin besin zehirlenmesiyle hastanemize müracaat ettiğini gördük. Gelen vakaların büyük kısmına Ersin Arslan Hastanemizin acil biriminde müdahale edildi. Geriye kalanların bir kısmı da Yavuzeli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Toplam 61 civarında sağlık çalışanımız etkilendi. Sağlık çalışanlarımızın tedavileri yapıldı. Hastanelerimizin acil birimleri rahat. Kapatılan herhangi bir acil birimi yok. Tedaviler devam ediyor. Durumu ağır olan hastamız yok. Durum kontrol altında.”

Yemek alımı yapılan kurumla ilgili Tarım İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin numune alımlarını yaptığını ve inceleme başlattıklarını söyleyen Şahin, “Yemeğin yapıldığı yerle ilgili hem Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hem Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerimiz numune alımı işlemlerine başladılar. Onunla ilgili çalışmalar da ayrıca yürütülüyor” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.