Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Gündem

Erbakan: İstanbul’da aldığımız oy oranı gerçek oyumuz değil

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “İstanbul’da almış olduğumuz oy oranı da aslında bizim gerçek oylarımız değil. İstanbul seçimleri üzerinde özellikle büyük bir kutuplaşma, büyük bir algı operasyonu gerçekleştirildi. Bu bir hayat memat meselesi haline getirildi. Burada büyükşehirde tekrardan CHP kazanmasın diye bizim kendi seçmenimizden Yeniden Refah’a oy vermeyenler oldu. Bunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-Yeniden Refah Partisi, İstanbul’da İl Divan Toplantısı düzenledi. Genel Başkan Fatih Erbakan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantı basına kapalı düzenlendi. Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantı sonrası YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE BARAJI OLAN YÜZDE 7’Yİ AŞTIK”

Erbakan, “31 Mart seçimlerinden sonra İstanbul teşkilatlarımızla ilk defa bir araya geliyoruz. Bundan dolayı büyük bir bahtiyarlık yaşıyorum. 31 Mart seçimlerinde Allah’ın lütfuyla Yeniden Refah Partimiz belediye meclis üyeliği seçimleri, Türkiye geneli yüzde 7’lik oy oranına ulaştı. 3 milyonun üzerinde bir oy sayısına ulaştı. Bu sonuçlara göre daha bir sene önce 14 Mayıs’ta almış olduğumuz oyları yüzde 100’ün üzerinde arttırdığımızı ortaya koymuş olduk. Yine 14 Mayıs öncesinde ulaştığımız 260 binlik üye sayımızı da bu bir senenin içerisinde 530 bine kadar yükselterek aynen oy sayımız gibi üye sayımızı da yüzde 100’ün üzerinde arttırdık. 63 belediye başkanlığı kazandık. Binin üzerinde belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyeliği kazandık. Bununla beraber 130 ilçede yüzde 20’nin üzerinde oy aldık. Bunların içerisinde yüzde 30, yüzde 40, yüzde 45 oy aldığımız yerler var. Belediye başkanlığını kazanamasak dahi yüzde 20’nin, 30’un üzerinde oy aldığımız çok önemli merkezler var. 210 ilçede yüzde 10’un üzerinde oy aldık ve aslına bakarsanız 300’den fazla ilçede de Türkiye barajı olan yüzde 7’yi aştık” dedi.

Önemli sonuçların alındığı illerin olduğunu belirten Erbakan, “Belediye başkanlığını kazanamasak dahi Düzce’de yüzde 30, Kahramanmaraş’ta yüzde 34, Konya’da yüzde 24, Kayseri’de yüzde 20, Elazığ’da yüzde 22 ve Bingöl’de yüzde 20’nin üzerinde oy oranına ulaştık. Bununla beraber Gaziantep’te yüzde 16’nın üzerinde Sakarya’da yüzde 13’ün üzerinde, Rize’de yüzde 17 buçuk ve bunun gibi diğer birtakım illerimizde de yine yüzde 10’un ve 15’in üzerinde oylar aldık. Son derece önemli bir başarıyı ortaya koyduk. Yeniden Refah Partimizin Türkiye siyasetinin en hızlı büyüyen partisi, parlayan yıldızı ve 2028 seçimlerinin favorisi olduğunu bu seçimlerde ortaya koymuş oldu” diye konuştu.(DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Gündem

Paleontolojiye merakıyla 9 yaşında kitap yazdı; birçok bilim dalıyla ilgileniyor

Kayseri’de, 4 yaşında okuma öğrenen Mustafa Çağan Çelen (9), paleontolojiye ilgisi nedeniyle, 9 yaşında, karakterlerini dinozorların oluşturduğu akran zorbalığını konu edinen 40 sayfalık hikaye kitabı yazdı. Astronomi, uzay bilimleri ve dünya siyasetine de ilgi duyan Çağan, “Sayısız kitap okumuşumdur. Tarih, paleontoloji ve coğrafya ile ilgileniyorum. Roman okumayı da severim. Arkadaşlarımla konuştuğumda ‘Ne diyorsun ya?’ diyorlar ve beni anlamıyorlar. Doktor olmayı çok istiyorum” dedi.

 Furkan KAVUKLU
KAYSERİ-Talas ilçesinde yaşayan Hava (40) ve Ömer Çelen çiftinin tek çocukları 3’üncü sınıf öğrencisi Mustafa Çağan Çelen, annesinin yardımıyla 4 yaşında okumayı öğrendi. Küçük yaşta annesinin aldığı oyuncaklar ile oynamaya başlayan Mustafa Çağan, dinozorların hayatına ilgi duydu. Teyzesinin kitaplığında bulduğu dinozorların hayatını anlatan üniversite seviyesinde kitabı bitiren Çağan, dinozorlar hakkında birçok bilgiye sahip oldu. Ayrıca astronomi, uzay bilimleri, tarih, coğrafya ve dünya siyasetiyle ilgili birçok makale ve kitap okuyan Çağan, duyduğu sesleri evindeki piyanosunda çalabiliyor.

‘YAŞITLARIMLA SOHBET EDİP, KONUŞAMIYORUM’

Okuldaki yarışma için karakterlerini dinozorların oluşturduğu akran zorbalığını konu edinen 40 sayfalık bir kitap yazan Mustafa Çağan Çelen, “Okumaya 4 yaşında başladım. Sayısız kitap okumuşumdur. Tarih, paleontoloji (fosilleri veri olarak kullanan dünyada yaşamın tarihini inceleyen bilim) ve coğrafya ile ilgileniyorum. Roman okumayı da severim. Arkadaşlarımla konuştuğumda ‘Ne diyorsun ya?’ diyorlar ve beni anlamıyorlar. Okulun kitap yazma yarışması vardı. Ben de bu yarışmaya katıldım. Yaşıtlarım çok kitap okusun. Bir sürü bilgi öğrensinler. Çünkü ben yaşıtlarımla sohbet edip konuşamıyorum. Paleontolog da olmak isterdim ama doktor olmayı daha çok istiyorum” ifadelerini kullandı.

‘MUSTAFA ÇAĞAN’A HAMİLEYKEN 3’ÜNCÜ ÜNİVERSİTEMİ OKUYORDUM’

Anne Hava Çelen, 4 üniversite bitirdiğini belirterek, “Mustafa Çağan, küçükken bilgiler verirdi, büyüdükçe ona yetişememeye başladım. Sorduğu şeyleri düşünüyorum, araştırıyorum ve öyle cevap veriyorum. Kitap okumayı çok severdim. Mustafa Çağan, karnımdayken 3’üncü üniversitemi okuyordum. Aslında zekasında, okuma isteğinde biraz da bunun etkisi olduğunu düşünüyorum. Kitap okumaya başlamadan önce Mustafa Çağan 2,5 yaşındayken odasının kapısına alfabedeki harfleri yapıştırdık. Mustafa her gördüğünde bize harfleri soruyordu. Biz harfleri tanıttıkça Mustafa Çağan, ‘Anne bu harfler kitapta da var ama nasıl okunuyor?’ dedi. 4 yaşlarında yatarken sohbet ederdik ve ben de bu esnada harflerin nasıl birleştirildiğini ve nasıl okunduğunu ona öğrettim” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

Kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu

Kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.


Okumaya devam et

Gündem

AK Parti’li Çelik: UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, “Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’ın milli futbolcumuz Merih Demiral’ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez” dedi.

Kaan ULU
ANKARA-Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’ın, milli futbolcumuz Merih Demiral’ın gol sevincini hedef alarak yaptığı açıklama ve UEFA’nın başlattığı soruşturma kabul edilemez. Irkçılık ve faşizm arayanların Avrupa’da son zamanlarda farklı ülkelerdeki seçim sonuçlarına odaklanmaları yerinde olacaktır” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.