Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Prefabrik ev yaptığı halası 300 bin lirayı vermeyince tepki gösterdi, öldürüldü

Adana’da 4 çocuk babası Burak Kayacan (36), deprem korkusu yaşayan halasına 1,5 yıl önce yaptığı prefabrik evin 300 bin liralık ücretini alamayınca telefonda tepki gösterdi. Eniştesi Kemal Aktaşlı (59), oğlu, yeğeni ve diğer 3 kişiyle evine geldiği Kayacan’ı darbedip, tabancayla vurarak öldürdü. Kayacan’ın kayınvalidesi Fadime Yıldız (66), “Avluya çıktığımda, Burak yere sırtüstü düşmüştü. ‘Burak’ diye seslenip, kucağıma aldım ancak ölmüştü. İyilik yaptı, karşılığında kötülük buldu. Sabi çocuklarının vebalini nasıl çekecekler? Torunlarımı perişan ettiler, bizi yaktılar” dedi. Polis, 6 şüpheliyi adreslerine yapılan operasyonda gözaltına aldı.

Anıl ATAR- Yaşar SERİNTÜRK
ADANA-Olay, 1 Temmuz’da saat 18.00 sıralarında Çukurova ilçesi Dörtler Mahallesi Topalak Sokak’ta meydana geldi. Kaynakçılık ve kebapçılık yapan 4 çocuk babası Burak Kayacan, deprem korkusu yaşayan halası Hülya Aktaşlı için evinin karşısındaki arsaya prefabrik ev yaptı. Kayacan, bu zamana kadar halası ve eniştesi Kemal Aktaşlı’dan (59) 300 bin liralık masrafını alamadı. Kayacan, telefonla arayıp parayı istediği halasından, iddiaya göre, “Parayı ödemeyeceğiz, orası bizim evimiz” yanıtını aldı.
Bunun üzerine Burak Kayacan, “Bu evi yıkarım, size de yar etmem” diyerek tepki gösterdi. Ertesi gün Gaziantep’ten yola çıkan enişte Kemal Aktaşlı, oğlu Emre Kaan Aktaşlı (27), yeğeni Akın Aktaşlı (26) ve tanıdıkları 3 kişiyle Kayacan’ın evine geldi. Küfrederek bahçeye giren Aktaşlı ve beraberindekiler, Burak Kayacan’ı darbedip, tabancayla ateş açtı. Kayacan da kendini korumak için evden aldığı av tüfeğiyle karşılık verdi. Çıkan çatışmada Kemal Aktaşlı bacağından, Kayacan göğüs ve karnından, bacanağı Mahmut Demir (46) ise ayağından vurularak yaralandı. Kayacan kanlar içinde yere yığılırken, şüpheliler ise otomobille kaçtı.

ŞÜPHELİLER OPERASYONLA YAKALANDI

Çevredekilerin yardımıyla otomobille Çukurova Devlet Hastanesi’ne götürülen Burak Kayacan, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı, bacanağı Mahmut Demir ise tedaviye alındı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Saklandıkları adreslere eş zamanlı baskın yapılan 6 şüpheli, yakalandı. Yaralı olarak kaçan Kemal Aktaşlı, tedavi için özel bir hastaneye götürüldü. Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsisinin ardından teslim alınan Burak Kayacan’ın cenazesi, ailesi tarafından Kabasakal Mezarlığı’nda defnedildi.(DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Sinan Ateş Davasında tutuklu 10 sanık tahliye edildi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş‘in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davada tutuklu 10 sanık tahliye edildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Lise müdür yardımcısı cinayetinde tetikçi: Bize para, araba ve ev vereceklerini söylediler

Kocaelide Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç’ın (48) öldürüldüğü olayda silahı kullanan D.G.’nin (17) savcılıkta verdiği ifadeye DHA ulaştı. Cinayet emrini Yunanistan’da firari durumda olan D.S. ve Y.A.’nın verdiğini iddia eden D.G., “Bize bir şahsı silahla öldüreceğimizi, karşılığında bizi Yunanistan’a alacaklarını, para, araba ve ev vereceklerini söylediler” dedi. D.G., olaydan 1 gün önce caddede keşif yaptıklarını, olayın ardından taksiyle İstanbul’daki bir eve gittiklerini anlatarak, “Herkes işinin ne olduğunu biliyordu ve sadece işini yaptı” ifadelerini kullandı. Ölüm emrini veren D.S. ve Y.A.’nın ‘Bayğaralar Çetesi’ ile bağlantısı araştırılıyor.

 Erol POLAT
KOCAELİ-Olay, 26 Haziran sabahı, Çayırova ilçesi Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi’nde meydana geldi. Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olan Mahir Çoğaç, okula gitmek için evinden çıkıp, caddede park halinde olan kendisine ait otomobile bindi. Çoğaç, emniyet kemerini takarken, caddenin karşısında yaklaşık 1 saat bekleyen şüpheli, aracın yanına gelip, Çoğaç’ın başına tabancayla 1 el ateş ettikten sonra yaya olarak kaçtı. İhbarla bölgeye sevk edilen ambulansla Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mahir Çoğaç, kurtarılamadı. Çoğaç’ın cenazesi, 27 Haziran’da görevli olduğu okulda yapılan törenin ardından, aynı ilçedeki Akse Mezarlığı’nda toprağa verildi.

3 İLDE 11 KİŞİYE YÖNELİK OPERASYON

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından olay günü saldırgan ile olay sırasında yanında bulunan şüpheliyi gözaltına aldı. İfadeler doğrultusunda soruşturmayı genişleten ekipler, 27 Haziran’da Kocaeli, İstanbul ve Adana’daki operasyonlarda 9 kişiyi daha gözaltına alıp Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirdi. 1 Temmuz’da işlemleri tamamlanan, cinayeti işlediği belirlenen D.G. ile diğer şüpheliler B.Y. (20), O.D. (18), H.Z. (22), E.K. (32), M.Ç. (27), L.A. (44), M.Ö. (24), A.H. (53), E.B. (39) ve T.Ö., ifadelerinin alınmasının ardından Gebze Adliyesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden cinayeti işleyen D.G. ile B.Y., M.Ç., O.D., H.Z., T.Ö., E.K., M.Ö. tutuklanırken, L.A., A.H. ve E.B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘BAYĞARALAR ÇETESİ’ İDDİASI

Cinayetin Adana’da ‘Bayğaralar Çetesi’ olarak bilinen çeteyle bağlantısı olduğu iddia edildi. Mahir Çoğaç’ın kardeşi Emin Çoğaç’ın, 13 Ocak 2020’de Adana’daki bir kafede Baygara ailesinden Bedirhan Bayğara’nın (36) öldürülmesi olayının şüphelilerinden biri ve firari olduğu ortaya çıktı. Bu cinayetin ardından uzun yıllardır husumetli olan Çoğaç ve Bayğara aileleri arasında zaman zaman silahlı çatışmaların yaşandığı öğrenildi. Bedirhan Bayğara’nın öldürülmesinin ardından ‘Bayğaralar Çetesi’ tarafından Emin Çoğaç’ın ağabeyi Mahir Çoğaç’ın ölüm emrinin verildiği öne sürüldü.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Hakime, liseli stajyerine cinsel saldırıdan dava

Adana’da 4’üncü Çocuk Mahkemesi’nde görev yapan hakim A.E. (36) hakkında, yanında staj yapan Adalet Bölümü öğrencisi liseli B.I. (18) adlı kıza cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, B.I.’nın hakimin odasından panik halde hızla çıkıp yürüdüğü anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü delil olarak yer aldı.

 Ruken KADIOĞLU
ANKARA-Adana’da bir lisenin Adalet Bölümü’nde öğrenim gören B.I., 2022 yılının Eylül ayında Adana 4’üncü Çocuk Mahkemesi hakimi A.E.’nin yanında staj yapmaya başladı. Hakim A.E., haftanın 3 günü yanında staj yapan B.I.’ya iddiaya göre kasım ayında odasında cinsel saldırıda bulundu. Olayın ardından psikolog kuzenine yaşadıklarını anlatan B.I., annesinin de öğrenmesi ile okul müdürüne giderek durumu bildirdi. Okul yönetiminin devreye girmesi ile Adana 4’üncü Çocuk Mahkemesi hakimi A.E. hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma aşamasında hakimin önce görev yeri değiştirildi, ardından görevden uzaklaştırıldı. Adana Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlanarak, hakim hakkında ‘basit cinsel saldırı’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘PERDELERİ KAPATTI’

Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede ifadesine yer verilen mağdur B.I., “Staj yaptığım bir gün odasında çok güzel olduğumu söyledi. Daha sonra konu yüzmeye geldi, yüzmeyi sevdiğimi söyleyince bana yüzerken videom olup olmadığını sordu. Olmadığını söyledim. Sonra konu birden alkole geldi. Biraz daha konuştuktan sonra bana dans etmeyi sevip sevmediğimi sordu. Ben dans etmeyi bilmediğimi söyledim. Daha sonra perdeleri kapattı. Ben ayağa kalktım, ayaktayken ‘gel dans edelim’ dedi. Ben bilmediğimi söyledim. Elini elime koydu ve diğer elini de belime koydu. Dans sırasında bana 6-7 kez değdi. Dudağımı öpmek istedi, ben geri çekildim. Rahatsız olduğumu, gitmek istediğimi söyledim. O esnada ellerimin ikisini de tutarak öptü. Kendimi geri çektim ve çıktım” dedi.

Hakim A.E., iddianamedeki ifadesinde suçlamayı reddederken, B.I.’nın hakimin odasından panik halde hızla çıkıp yürüdüğü anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü de delil olarak yer aldı. Mağdur kızın telefon incelemesine ilişkin bilirkişi raporu da iddianamede yer aldı. Raporda olay gününden sonraki gün hakim A.E.’nin ‘Bugün geldin mi adliyeye, her şey yolunda mı?’ şeklinde mesaj gönderdiği ve cevapsız aramaları olduğu belirtildi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.