Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Manavgat’ta yangında ölen Gardaş çiftine son görev

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında hayatlarını kaybeden Osman-Şehri Gardaş çiftinin cenazesi, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı törenle toprağa verildi.

Manavgat ilçesinde iki gün önce öğle saatlerinde başlayan ve devam eden yangına Karavca Mahallesi Deliormanlı mevkindeki müstakil evlerinde yakalanan 55 yaşındaki Osman Gardaş ve eşi 50 yaşındaki Şehri Gardaş, dumandan ve alevlerden etkilenerek hayatlarını kaybetti.

Bu mahallede evlenip yuva kuran Gardaş çifti için Cuma namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Karavcasuyu Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, siyasiler, Gardaş ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Alana gelen bakanlar taziyelerini aile yakınlarına iletti. Kılınan cenaze namazının ardından Şehri Gardaş ve Osman Gardaş çiftinin tabutlarını Bakanlar Pakdemirli ve Çavuşoğlu mezarlığa kadar omuzlarında taşıdı. Aile yakınlarının defin sırasındaki feryatları yürekleri dağladı.
Gözyaşları arasında toprağa verilen çiftin cenazesinin ardından protokol üyeleri bölgeden ayrıldı.

Asayiş

Otelde ölü bulunan 2 kardeşin yediği kek ve ton balığından alınan numuneler incelenecek

İzmir‘de Ege Uğraş (14) ve Handan Uğraş (12) kardeşlerin otel odasında ölü bulunduğu olayda, anne Gönül Uğraş’ın (35) aynı gün diğer 2 çocuğuyla birlikte gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye başvurduğunu söylemesi üzerine ailenin marketten alıp, yediği kek ve ton balığından alınan numuneler incelemek üzerine laboratuvara gönderildi.

 Kadir ÖZEN- Tekin GÜRBULAK
İZMİR-Olay, Konak ilçesi Basmane semti 1296 Sokak’ta bir otelin 1’inci katında meydana geldi. Bayındır ilçesinde yaşayan ve çiçekçilik yapan Gönül Uğraş, 21 Haziran Cuma günü akşam saatlerinde 5 çocuğundan 4’ü ile otele konaklamaya geldi. Geceyi burada geçiren Gönül Uğraş, sabah saatlerinde 2 çocuğunu yanına alarak otelden ayrıldı.

RESEPSİYON GÖREVLİSİ FARK ETTİ

Resepsiyon görevlisi Z.Ö., ailenin kaldığı odayı kontrol ettiğinde Ege ve Handan Uğraş kardeşleri yatakta hareketsiz buldu. Z.Ö.’nün ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Otele gelen sağlık ekipleri, 2 kardeşin hayatını kaybettiğini belirledi. Kardeşlerin cenazeleri, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan otopsi sonrası yakınları tarafından teslim alınan kardeşlerin cenazeleri, annelerinin yaşadığı Bayındır ilçesinin Çırpı Mahallesi’nde toprağa verildi.

İFADESİ SONRASI SERBEST BIRAKILDI

Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, ifadesine başvurulmak üzere anne Gönül Uğraş’a ulaşıp, emniyete götürdü. Gönül Uğraş ifadesinde, 2 çocuğuyla birlikte gıda zehirlenmesi şüphesiyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittiklerini, ardından da ağabeyinin evine döndüğünü söyledi.

Ulaş, “Akşam çocuklarımla marketten aldığımız kek ve ton balığını yedik. Sabah mide bulantısı şikayetiyle uyandım. Handan ve Ege, sabah saatlerinde kustu. Fakat durumları kötü değildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi olmaya gittim. Tedavim bitince sağlık durumum kötü olduğu için ağabeyimin evine geçtim. Çocuklarımın öldüklerini ise haber verilince sonradan öğrendim” dedi. Gönül Uğraş, ifadesi sonrası serbest bırakıldı.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Damat, kayınpederi ve kayınbiraderinin tabancalarından çıkan 7 kurşunla öldü

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde Emrah Mengübeti (33), tartıştığı kayınpederi Metin Ç. (47) ve kayınbiraderi Mert Ali Ç.’nin (17) tabancalarından çıkan 7 kurşunla hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Metin Ç. ile oğlu Mert Ali Ç., adliyeye sevk edildi.

Onur KAYA
TEKİRDAĞ-Kapaklı’da yaşayan Emrah Mergübeti, tartıştığı 1 çocuğunun annesi eşinin evi terk edip, baba evine gitmesi üzerine dün saat 20.30 sıralarında Mevlana Mahallesi Songül Sokak’ta bulunan kayınpederi Metin Ç.’nin evine gitti. Evde damat Mergübeti ile kayınpederi Metin Ç. ve kayınbiraderi Mert Ali Ç., arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında baba ve oğlu, üzerlerinde bulunan tabancaları çıkarıp, Emrah Mergübeti’ye ateş açtı. 2 tabancadan çıkan kurşunların 7’si vücuduna isabet eden Mergübeti, kanlar içinde yere yığıldı. Silah seslerini duyan komşularının ihbarıyla eve polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan Mengübeti, kaldırıldığı Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Polis, olayda kullanılan ruhsatsız 2 tabanca ile birlikte Metin Ç. ile oğlu Mert Ali Ç.’yi gözaltına aldı. Baba ile oğlu, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

6 ilde DEAŞ terör örgütüne operasyon; 31 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen ‘Bozdoğan-46′ operasyonlarında 31 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

ANKARA-Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, Mersin ve Ordu olmak üzere 6 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirtti. Yerlikaya, operasyonlarda 31 şüphelinin yakalandığını ifade ederek, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Tek bir hedefimiz var; son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek. Kesintisiz 365 gün operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.