Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Kadın erkek eline küreği alan yangın bölgesine koştu

Antalya’nın Akseki ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Kepezbeleni Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz gecesi çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Gece boyunca karadan yapılan müdahaleye sabahın erken saatlerinden itibaren havadan da başlandı. Yangın söndürme çalışmalarına çok sayıda vatandaş da destek veriyor.


Güğlen Dağı’nda devam eden yangının Güneykaya Mahallesi’ne ilerlemesi, dün köylülerin de yardımları ile engellenmişti. Yangının yayılmaması için havadan ve karadan müdahale sürüyor. İş makinaları ile yangının önünün kesilmesi için çalışmalar devam ediyor. Güneykaya Mahallesi halkından eli kazma kürek tutan kadın erkek herkes yangın söndürme ekiplerine yardım ediyor. Çevre illerden gelen çok sayıda orman işçisi de arozözlerle yangına müdahale ediliyor.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Samsun’da elyaf fabrikasında yangın; yandaki işletmeye de sıçradı

Samsun‘un Tekkeköy ilçesinde bulunan elyaf fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, yandaki fabrikaya da sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

 Emre ÖNCEL
SAMSUN-Yangın, sabah Tekkeköy ilçesi Organize Sanayi Bölgesi Nenehatun Caddesi’nde bulunan bir elyaf fabrikasında çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Alevler yan tarafta bulunan bir fabrikaya da sıçradı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve 112 ekipleri sevk edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

2 aylık bebeğinin ölü bulunmasıyla tutuklanan anne: Çocuğuma ne oldu bilmiyorum

Adana‘da, 2 aylık bebekleri Mehtap’ın ölü bulunması üzerine tutuklanan Ayşegül Talay (31) ve eşi Suat Talay (43), 25’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle yargılanıyor. Ayşegül Talay, “Çocuğuma ne oldu bilmiyorum” derken, baba Suat Talay ise “Canım yanıyor. Kendimi ifade edemiyorum” dedi.

Neşet KARADAĞ
ADANA-Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi’nde oturan Ayşegül Talay, 27 Mart 2023’te itfaiyeyi arayıp, evde anahtarını unuttuğunu söyleyerek yardım istedi. Ekipler, evde 2 aylık Mehtap bebeğin cesedini ağzı bağlı siyah poşetin içerisinde buldu. Olayla ilgili çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu kullanmak suçundan kaydı bulunan Suat Talay ile kaçarak evlenen Ayşegül Talay’ı gözaltına aldı. Tutuklanan Talay çifti hakkında Adana 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘İhmalli davranışla kasten öldürme’ suçundan açılan davanın duruşmasına devam edildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Eski HDP Marmaris ilçe başkanı, terör örgütüne finans sağlamaktan tutuklandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, ‘vergi’ adı altında para toplayıp terör örgütü PKK’ya finans sağladığı tespit edilen eski Halkların Demokratik Partisi (HDPMarmaris İlçe Başkanı Abdullah İpekli (51) gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen İpekli, tutuklandı.

Cavit AKGÜN
MUĞLA-İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, PKK silahlı terör örgütüne üye olma suçundan hakkında soruşturma yürütülen 1 şüpheli, 2015’te Marmaris HDP ilçe binasına gidip geldiğini ve o dönem ilçe başkanı olan Abdullah İpekli’nin yönlendirmesi ve talimatı doğrultusunda Marmaris’ten, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gittiğini anlattı. İpekli’nin Suruç’taki bağlantıları vasıtasıyla Mürşitpınar sınır hattından yasa dışı yollarla Suriye Ayn el-Arab (Kobani) bölgesine geçerek 2015’te örgüte katıldığını ifade etti. Şüpheli, ayrıca İpekli’nin, Muğla bölgesinde örgüte müzahir kişilerden vergi adı altında para toplayıp örgüte finans sağladığını iddia etti.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada polis, Abdullah İpekli’yi mart ayında teknik ve fiziki takibe aldı. İpekli hakkında iletişimin tespiti, denetlenmesi, kayda alınması, sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi tedbiri uygulandı ve MASAK’tan mali verileri temin edilerek incelendi. Önceki gün gözaltına alınan İpekli, polisteki işlemlerinin ardından dün sevk edildiği adliyede tutuklandı.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.