Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: “Bizim için önemli olan egemenliğimizdir”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bizim için önemli olan egemenliğimizdir. Rum cumhuriyetinin ne kadar meşruiyeti varsa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de o kadar meşruiyeti vardır” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sivrihisar gezisinin ardından Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti. Vali ziyaretini tamamladıktan sonra Kıbrıs gazileri ve şehit yakınlarıyla bir araya gelerek yemek yiyen Tatar, burada yaptığı konuşmasında KKTC’nin her an Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliğinde olduğuna dikkat çekerek, federasyon başkanlığını asla kabul etmeyeceklerinin altını çizdi.

“KKTC her koşulda Türkiye Cumhuriyeti ile İş birliğine devam edecektir”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuşmasında, “Şimdiye kadar hep federasyon konuşuldu. Federasyon bir ortaklıktır. Çoğunluğun azınlığı yöneteceği, zaman içinde Kıbrıs Türk halkının yok edileceği, Türkiye’nin de Avrupa Birliğinde olmadığı için garantörlüğünü bırakacağı, Kıbrıs’tan da çekileceği beklentisi içinde Karadağ’ın federasyon maskaralığını bize dayatmaya çalışıyorlar. Asla kabul etmeyeceğiz. Bizim için önemli olan egemenliğimizdir. Rum cumhuriyetinin ne kadar meşruiyeti varsa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de o kadar meşruiyeti vardır. Bizleri Türkiye Cumhuriyeti tanıyor. Dünyaya da artık yan yana yaşayan, egemen eşitliğe dayalı iki devletin iş birliğiyle ancak Kıbrıs’ta bir anlaşmanın olabileceğini var gücümüzle haykırmaya devam ediyoruz. İHA’larımızla, SİHA’larımızla her türlü iş birliğiyle hem denizlerde Mavi Vatan’da enerji kaynakları bakımından hem hava sahasında tüm üstünlüğümüzü korumak ve Akdeniz’e hâkim olmak için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her koşulda Türkiye Cumhuriyeti ile iş birliğine devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Vali Erol Ayyıldız ise, “Kutsal emaneti yarınlara, şeref ve şanla taşıyan Kıbrıs Barış Harekatında görev alan alan şehit ve gazilerimiz dahil ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimi rahmet ve minnetle anıyorum. Eskişehir’de 257’si olmak üzere yaklaşık 24 bin Kıbrıs gazimize ailelerine ve şehit yakınlarımıza sağlıklı huzurlu mutlu günler diliyorum” dedi.

Gazilerle buluşma sonrasında Cumhurbaşkanı Tatar, Dede Korkut Parkı ve Millet Bahçesini gezdi. Tatar, ardından Kıbrıs’ta Rumlar tarafından uçağı düşürüldükten sonra esir alınan ve işkenceyle öldürülen Cumhuriyet Döneminin ilk hava harp şehidi Cengiz Topel’in anıtına çelenk sundu.
Cumhurbaşkanı daha sonra otelde yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Hepsiburada Moda Haftası başladı

Hepsiburada, 10 bin marka ve birçok üründe geçerli olan Moda Haftası‘nın başladığını duyurdu. 16 Mayıs’a kadar sürecek olan etkinlik kapsamında moda, kozmetik ve giyilebilir teknoloji ürünlerinde müşteriyi, peşin fiyatına 12 taksit, Hepsiburada limiti ve kapıda kolay iade gibi avantajlar bekliyor.

İSTANBUL-Moda Haftası kapsamında 4 gün boyunca erkekler ve kadınlar için giyim, çanta-ayakkabı, saat, gözlük & aksesuar, kişisel bakım, giyilebilir teknoloji ürünlerinde cazip kampanyalarla alışveriş yapılabilecek.

Peşin fiyatına 12 taksit imkanı ile bütçeleri zorlamadan alışveriş keyfinin yanı sarı, Hepsiburada limiti ile kartsız taksitle ödeme ve kapıda kolay iade gibi avantajlar da Moda Haftası’nda kullanıcıları bekliyor. Moda tutkunları, ‘İyi fiyata süper görün’ mottosuyla hayata geçen etkinlikte tarzını yansıtacak ürünlere uygun fiyatlarla sahip olabilecek.

ÖZEL İNDİRİMLERLE AVANTAJLI ALIŞVERİŞ

Erkekler ve kadınlar için geniş bir yelpazede, binlerce markanın milyonlarca ürününün yer alacağı Moda Haftasında, giyim ürünleri, saat, gözlük ve aksesuar çeşitleri, kişisel bakım ve kozmetik ürünleri, akıllı saatler ve bileklikler gibi giyilebilir teknolojiler avantajlı fırsatlarla sunuldu.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Yumaklı: Yıllık 2 bin tarımsal Ar-Ge projesi yürütüyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal alanda Ar-Ge’ye ve inovasyona yapılan her yatırımın, ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyleyerek, “Güçlü tarımsal Ar-Ge alt yapımızla, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle iş birliği içerisinde çalışıyor, yıllık yaklaşık 2 bin Ar-Ge projesi yürütüyoruz” dedi.

Taha AYHAN- Ali Eren İĞDE
ANKARA-Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde ‘2024 Uluslararası Tarım Teknolojileri Festivali’nin açılışına katıldı. Bakan Yumaklı, tarımsal üretimlerini geliştirmek ve dünyayla rekabet gücünü arttırmak için son dönemde önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bitkisel üretimden hayvansal üretime, su ürünleri üretiminden tarımsal Ar-Ge’ye, kırsal kalkınma yatırımlarından su ve sulama yatırımlarına, birçok alanda üretimi ve üreticimizi destekledik. Yıllık 69,2 milyar dolarlık tarımsal hasılayla; Avrupa’da 1’inci, dünyada ilk 10 ülke arasına girdik. Bunların sonucunda bugün 85 milyon nüfusumuzun ve 60 milyona yaklaşan turistin gıda ihtiyacını sorunsuz karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra; 31 milyar dolar tarımsal ürün ihracatımızla ekonomimize önemli katkı sağlıyoruz. Hem ihtiyacımız olan gıdayı üretiyoruz, hem de ürettiğimiz gıdanın fazlasını ihraç ediyoruz. Ancak bu başarı bizde rehavet oluşturmamalı. Son 10 yıl içinde ülkemizin bulunduğu coğrafyada önemli değişimler oluyor. Savaşlar, pandemi, afetler, iklim değişikliği, nüfus artışı. Bu sıraladığım bütün risk faktörleri, başta tarım sektörümüz olmak üzere, tüm alanlarda ekonomimizi etkiledi ve etkilemeye devam ediyor. İşte biz bu risk faktörlerini yeni normal olarak tanımlıyoruz. Uzun değil, 2050 yılında dünya nüfusu 10 milyar, Türkiye nüfusu da 105 milyon olacak. Bu durum gıdaya olan talebin yüzde 70 daha fazla olacağını gösteriyor. Ülkemiz gıda üretimi noktasında büyük bir potansiyele ve üretim kabiliyetine sahip. Ülkemiz tarımını geleceğe taşıyacak olan insan kaynağını yetiştirme ile bilim ve teknoloji üretme konularında üniversitelerimize büyük görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.

‘POLİTİKALARIMIZDA AR-GE VE İNOVASYON KONUSUNUN AYRI YERİ VAR’

Bilim ve teknolojinin her alanda geliştiği bir çağda yaşadıklarını aktaran Bakan Yumaklı, şöyle konuştu:

“Tarımsal alanda Ar-Ge’ye ve inovasyona yapılan her yatırımın, bu ülkenin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu çok iyi biliyoruz. Bakanlık politikalarımızda Ar-Ge ve inovasyon konusunun ayrı bir yeri var. Bugün Türkiye, bulunduğu coğrafyanın en büyük ve en güçlü tarımsal Ar-Ge altyapısına sahip ülkesinden biri. Tarımsal Ar-Ge anlamında; 49 araştırma enstitümüz, 300 laboratuvarımız, 2 binden fazlası akademik seviyede olmak üzere 6 bin 500 personelimiz ile ihtiyaç duyulan her alanda ülkemizin hizmetindeyiz. Güçlü tarımsal Ar-Ge alt yapımızla, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle iş birliği içerisinde çalışıyor, yıllık yaklaşık 2 bin Ar-Ge projesi yürütüyoruz. Bu çalışmalarla üreticimizin verimli ve kaliteli ürün almasını sağlıyoruz. Araştırma kurumlarımızda; tarla bitkilerinde 1004, bahçe bitkilerinde 1041 yerli ve milli tohumluk çeşidi geliştirdik. Ata Tohumu Projesi kapsamında, farklı türlerde 37 yerel çeşidi tescil ettik ve koruma altına aldık. Tarımsal üretimin geleceğinin teminatı olan 318 bin genetik materyali gen bankalarımızda koruyoruz. Küresel iklim değişikliğinin etkilerini her geçen gün daha fazla hissettiğimiz bir dönemdeyiz. Bunun için kuraklığa, soğuğa ve hastalıklara dayanıklı tohum çeşitleri geliştiriyoruz. Bu bağlamda, 79 tohumluk çeşidi geliştirdik ve çiftçilerimizin hizmetine sunduk.”

‘HİBE DESTEKLERİNE ÖNEMLİ YENİLİKLER GETİRDİK’

Bakan Yumaklı, tarımsal üretimde gençlerin söz sahibi olması için genç girişimcilerine hibe destekleriyle pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, “Buradaki temel amacımız, kırsalda teknolojiyi ve inovasyonu üretime katarak, üretimde verimliliği sağlayan genç ve kadın çiftçi sayısını arttırmak. Çünkü artan nüfusun gıda ihtiyacını karşılamak için daha az kaynak kullanarak, daha çok üretmemiz gerekiyor. Bu kapsamda ekonomik yatırımlar ve IPARD programları ile genç ve kadın girişimcilerimizin projelerine ekstra puan ve hibe desteği veriyoruz. Bu yıl hibe desteklerimizle ilgili önemli yenilikler getirdik. Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı’nda hibe desteğine esas proje limitlerini 7 milyon TL’den, 14 milyon TL’ye yükselttik. 42 ilde uyguladığımız IPARD programını da 81 ilimize yaygınlaştırdık. Yeni hayvancılık yol haritamız kapsamında; hayvancılık desteklerimizde gençlere ve kadınlara daha çok destek vereceğiz. Bunun yanı sıra; tarım ve ormancılık alanında yükseköğrenim görmüş gençlerimizin sektöre yatırım yapması için Uzman Eller Projesi’ni başlattık. Projeyle tarımsal üretime katma değer sağlayan her projeye 250 bin lira hibe desteği sağlıyoruz. TARSİM, ORKÖY ve daha birçok alanda kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceğiz” dedi.(DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

MSB: Suriye ve Yunanistan sınırında 10 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye’den Yunanistan‘a, Suriye‘den de Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si terör örgütü üyesi 10 kişinin yakalandığını duyurdu.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye‘den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 10 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1’inin FETÖ, 1’inin de PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.