Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

MHP’li Büyükataman: Tetikçi Soros ve teröristlerin yanında olan zillettir

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanlığının düzenlediği iftar programına katılan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Türkiye’nin zora girmesini siyasal ranta çevirenler, kifayetsizlerdir. Zamlardan şikayet edip, İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapan zillettir. Tetikçi Soros ve teröristlerin yanında olan zillettir. Türkiye inşallah zillete düşmeyecek. Bu kirli oyunları görüp endişe taşıyanlar istiklâline sahip çıkmak adına ulaşabildiği herkese ulaşıp Cumhur İttifakı çatısı altında ülkesine sahip çıksın” dedi.

Ahmet Burak Öztürk
BURSA-
Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftarda konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Türkiye’nin zora girmesini siyasal ranta çevirenler, kifayetsizlerdir. Zamlardan şikayet edip, İstanbul’da toplu ulaşıma yüzde 40 zam yapan zillettir. Tetikçi Soros ve teröristlerin yanında olan zillettir. Türkiye inşallah zillete düşmeyecek. Kimsenin endişesi olmasın, güvence Cumhur İttifakı’dır. Milli irade dışında bir takım küresel çetelerden medet umanlar, iktidar yolu gözleyenlerin yolu çıkmazdır. Bunlara gereken cevabı bu zamana kadar olduğu gibi yine sandıkta vereceğiz. ‘Zillet İttifakı’, demokrasi adına aciz bir metin sundu. Bu metni bir AB Büyükelçisine de göndermişler. Konuyu geçiştirmeye çalışıyorlar. 12 Nisan’da ABD İnsan Hakları Raporu yayınladı. Baştan sona ülkemize karşı ön yargı ve peşin hüküm içeren isnatlarla dolu bir rapor sundular. Kendi kirli geçmişlerine baksınlar. Utanmadan bütün terör örgütlerine destek veriyorlar. Bir de Türkiye’ye ders vermeye kalkıyorlar. Bunları dikkate bile almıyoruz. Bize göre tesadüf değil. 12 Eylül’de ABD’nin yayınladığı rapordan kısa süre sonra Kılıçdaroğlu ziyaretler yapıyor. Zillet İttifakı kapalı kapılar ardında ülkemizin geleceğine karşı iş tutuyorlar. Dün olduğu gibi yarında elimizin tersi ile yıkıp atacağız. Bursa’da İYİ Parti İl Başkanı’nı İngiltere’den ziyaret ediyorlar. Övünülecek bir şey gibi medyaya servis ediliyor. Yazıklar olsun. Kim ziyaret etti, ajanlık faaliyeti miydi? Kirli oyunlara müsaade etmeyeceğiz. Mutlaka bertaraf edeceğiz. 2023 seçimleri çok önemlidir. Bu seçim bir kader seçimidir. Bir dahası yoktur. Geçmişte tercihi ne olursa olsun, bu kirli oyunları görüp endişe taşıyanlar istiklâline sahip çıkmak adına ulaşabildiği herkese ulaşıp Cumhur İttifakı çatısı altında ülkesine sahip çıksın. Bursa’da sorumluluklarımızın idraki ile 2023 seçimlerinde tartışmasız olarak ilk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesini sağlayacağız. Mecliste büyük çoğunluğu alacağız. Sizlerle birlikte olmaktan mutlu oldum. Allah’a emanet olun” dedi.

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu ise, “Son 20 yılda 30 küsur iç çatışma yaşanan ülkeler merkezindeyiz. Darbeler görmüş ülkeyiz. Dünya devlerinin karşısında dik durmak zorundayız. İki liderin bir araya gelerek kurduğu Cumhur İttifakı ihtiyacımız vardı ve kuruldu. Türk dünyasına, İslam dünyasına hizmetlere devam etmek nasip olsun diyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Türkiye’nin içinde bulunduğu hassas süreç herkesin malumu. Komşulara bakın her yer ateş çemberi. Rusya Ukrayna savaşını görüyorsunuz. İki yiğit adam Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli kirli hesapları gördü ve ittifak yaptı. Rengini şehit kanından alan bayrağımız ve bağımsızlığımız tehdit altında. Ülkemizin birliği ve bekası için el ele, kol kola yürümek zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.

MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ise, “Hedefimiz gönül kazanmaktır. Fikrimiz köklüdür. Nereye ulaşacağımızı bilen teşkilatlarız. Milletimiz ne diyorsa sözümüz odur. 2023 yılı ülkemizin kader ve karar yılıdır. Ötüken’den çıkıp bozkurtla yürüyorduk. Bedir’in aslanları ile beraberdik. Büyük Taarruz’da öne atılanlardık. Biz milliyetçi ülkücü hareketiz. Beka davasının savunucusuyuz. İnanıyoruz ki Allah’ın izniyle ebedi yurdumuzun kader seçiminde Cumhur İttifakı zaferle çıkacaktır” dedi.

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel cinsiyetsizleştirme belasının önüne geçeceğimize inanıyorum

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkenin çocuklarıyla inanç değerleri arasına kimsenin girmesine izin vermeyiz. Milletin evlatlarının camiye gidiyor, namaz kılıyor, başörtüsü takıyor diye fişlendiği, baskıya uğradığı, ötekileştirildiği kötü günler artık geride kaldı. Televizyon ekranlarından imam hatip okullarımızın öcüleştirildiği günler geride kaldı. Kılık kıyafetinden dolayı insanımızın horlandığı hakarete maruz bırakıldığı günler geride kaldı. Eski Türkiye’nin kötü alışkanlıklarının tekrar nüksettirilmesine müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz” dedi.

 Altan ÇİMEN – Ömer HASAR
İSTANBUL-Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ isimli yeni müfredatının tanıtım toplantısı Ataşehir Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törene Erdoğan’ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Valisi Davut Gül, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad DEMİRLİ, Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Toplantı yeni müfredat programının tanıtım videosunun gösterimiyle başladı. Ardından öğrencilerin hazırladığı mini konseri ile devam etti. Konserin sonrasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açılış konuşması yaparak yeni müfredat hakkında bilgiler verdi.

“1 TRİLYON 620 MİLYAR LİRAYI EĞİTİME TAHSİS ETTİK”

Tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni muhalif modelimizin öğrencilerimiz, ailelerimiz öğretmenlerimiz ülkemiz ve milletimiz için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. Modelimizin hazırlanmasında emeği ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Yeni modelimizin detaylarına geçmeden önce bazı temel gerçekleri ifade etmek istiyorum. Bundan 21 yıl evvel aziz milletimizin iradesini temsilen Türkiye’ye hizmet yolculuğuna başladığımızda dört önceliğimizden birinin eğitim olacağını ilan etmiştik. Bu sözümüze ve ahdimize hamdolsun bugüne kadar hep sadık kaldık. Her yıl bütçeden aslan payını, eğitime ayırdığımız gibi bu yıl da geleneği bozmayarak yaklaşık 1 trilyon 620 milyar lirayı eğitime tahsis ettik. Eğitime harcanan her kuruşun, Türkiye’nin aydınlık yarılarına yapılan muazzam bir yatırım olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Çocuklarımıza daha iyi, daha kaliteli, zamanın şartlarına daha uygun bir eğitim verebilmek için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Eğitimde yaptığımız hizmetlerin listesi oldukça kabarık. Sadece son bir yılda yaptıklarımızı dahi anlatsak uzun vakit alır. Ancak özetin de özeti mahiyetinde bazı rakamları sizlerle ve ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarımla paylaşmakta fayda görüyorum” diye konuştu.

“BU ORANLARLA OECD ORTALAMASINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE YAKALAMIŞ BULUNUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için şartlı eğitim yardımından barınma ve bursların arttırılmasına, ücretsiz yemek hizmetinden, ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynaklara kadar çok kapsamlı adımlar attık. Sadece son bir yılda 19 milyon 600 bin öğretim materyalinin baskı ve dağıtımı yapalım. Yine bu sene 20 milyon 385 bin adet yardımcı kaynak kitabı 8-12’inci sınıf öğrencilerimize ulaştırdık. 2003 yılından bugüne kadar toplam 372 bin 995 adet yeni derslik yapımını tamamlayarak eğitim camiamızın hizmetine sunduk. Geride bıraktığımız bir yılda 13bin 715 yeni dersliği ülkemize kazandırdık. Derslik başına düşen öğrenci sayısını ilköğretimde 23’e Ortaöğretimde ise 22’ye indirdik. Bu oranlarla OECD ortalamasını önemli ölçüde yakalamış bulunuyoruz. Fırsat eşitliğini güçlendirmek için okul öncesi 5 yaş okullaşma oranını yüzde 95’e ilköğretimde yüzde 98’e çıkardık. Yaklaşık 19 milyon öğrenci, 1 milyonun üzerinde öğretmen, 74 binin üzerinde eğitim kurumuyla toplam 20 milyonluk büyük bir aile olduk, Elhamdülillah ailemiz her yıl daha da genişliyor” dedi.

“20 BİN YENİ ÖĞRETMENLE EĞİTİM ORDUMUZU DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Erdoğan, “Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen ataması yapan hükümetiyiz. Öğretmen kadromuzu yaptığımız 800 bin yeni atamayla tahkim ettik. 2023 yılının Mayıs ayında tek seferde 45 bin öğretmenimizi öğrencileriyle buluşturduk. Böylece tarihimizin en büyük öğretmen atamasını gerçekleştirdik. Aynı şekilde 4 bin 366 engelli öğretmenin atama işlemlerini tamamladık. İnşallah bu sene atayacağımız 20 bin yeni öğretmenle eğitim ordumuzu daha da güçlendireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımız süreci titizlikle ve şeffaf bir şekilde yürütüyor” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLERİN EK GÖSTERGELERİNİ 3600’E ÇIKARDIK”

Erdoğan, “Sadece atama boyutunda değil, özlük hakları ve mali imkanlar açısından da öğretmenlerimizi destekliyoruz. Söz verdiğimiz üzere öğretmenlerin ek göstergelerini 3600’e çıkardık. Fatih Projesi’yle 619 bin etkileşimli tahtanın kurulumunu yaptık. Üniversiteye girişteki katsayı farklılıklarını giderdik. 4+4+4 sistemiyle eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkardık. Meslek okullarına, üvey evlat uygulamasına son verdik. Mesleki eğitim politika belgesini oluşturduk. Sektör içi okuldan, ortaokullarda mesleki yönlendirme atölyelerinin kurulmasına kadar farklı projeleri hayata geçirdik. Öğretmenlik mesleği ve milli eğitim akademisi kurulmasıyla ilgili kanunun hazırlıklarını tamamladık. İnşallah yakında meclisimizde görüşmeleri başlayacak” dedi.

“EL ELE VEREREK KÜRESEL CİNSİYETSİZLEŞTİRME BELASININ ÖNÜNE GEÇECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Erdoğan, “Kur’an-ı Kerim, Hazreti Peygamber’in hayatı ve çeşitli dersleri seçmeli hale getirdik. Bu sene seçimlik dersler havuzunu biraz daha genişlettik. Nezaket ve görgü kuralları, adabımuaşeret, Türk toplumsal yapısında aile gibi dersleri ilave ederek ailelerimizden gelen talebi karşıladık. Burada şunu vurgulamak durumundayım. Aile konusu son günlerde altını çizdiğim üzere bizim için hayati öneme sahiptir. Çok erken yaşlardan itibaren çocuklar küresel kültürün dayatmalarına maruz kalmaktadır. Bunların en başında da cinsiyetsizleştirme projeleri vardır. Çizgi filmlerden, sinema yapımlarına, dijital oyunlardan, sosyal medyaya kadar pek çok alanda evlatlarımız bu projelerle sık sık karşılaşıyor. Amerika başta üzere birçok batı ülkesinde, ailelerin temel endişe kaynağı çocukları objeleştiren bu sapkın akımlardır. Hep beraber el ele vererek küresel cinsiyetsizleştirme belasının önüne geçeceğimize inanıyorum” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Siyaset

Cevdet Yılmaz: Merkez Bankası brüt rezervleri 143,6 milyar dolar seviyesine yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Merkez Bankası brüt rezervleri 143,6 milyar dolar seviyesine yükselmiş, swap hariç net rezervler yaklaşık 4 yıl aradan sonra ilk kez pozitif bölgeye geçmiştir” dedi.

ANKARA-Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Finansal ve makroekonomik istikrarımız güçlenirken, rezervlerimiz artmaya devam etmektedir. Merkez Bankası brüt rezervleri 143,6 milyar dolar seviyesine yükselmiş, swap hariç net rezervler yaklaşık 4 yıl aradan sonra ilk kez pozitif bölgeye geçmiştir. Uluslararası kaynak girişinin hızlanması, ihracat gelirlerimizin artması ve yurtiçi yatırımcının dövize yönelik talebinin azalmasıyla birlikte Merkez Bankası’nın rezerv biriktirme süreci hızlanmıştır” ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, artan güven, iyileşen risk primi, azalan cari açık ve hızlanan dış kaynak girişiyle, ileriki dönemde daha da artmasını bekledikleri rezervlerin, dezenflasyon sürecini hızlandırarak, Türkiye’nin ekonomik istikrar ve sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunacağını belirtti.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

TBMM Genel Kurulu’nda ‘Gazze’ tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan’ın, ‘Burada, ‘Gazze‘ diye ağlıyor ama Hakkâri’ye Gazze politikası uyguluyor, burada İsrail’in zulmünden bahsediyor ama Hakkâri’nin iradesini kabul etmiyor’ şeklindeki sözleri üzerine tartışma çıktı.

Aliekber METE
ANKARA-TBMM Genel Kurulu, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini’ görüşmek üzere Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı. Kanun teklifi görüşmeleri sürerken söz alan DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, “Türkiye’de AKP’de Meclis üyesi olanlara, il başkanlarına, il yöneticilerine, ilçe başkanlarına, ilçe yöneticilerine, bu halkın yarın yüzüne bakacaksanız, bu partiden istifa etmeniz gerekiyor, bu partiden derhal ayrılmanız gerekiyor. Bu parti kirlenmiştir, bu parti kul hakkına girmiştir, bu parti günah işliyor, bu parti İslam’ı temsil edemez, İslam’la zerre kadar alakası yoktur, münafıktır, yanlış yolda yürüyor. Allah’la, inançla, dinle, imanla zerreyimiskal kadar alakası yoktur. Burada, ‘Gazze‘ diye ağlıyor ama Hakkâri’ye Gazze politikası uyguluyor. Burada İsrail’in zulmünden bahsediyor ama Hakkâri’nin iradesini kabul etmiyor. Ne diyeceğiz buna. Hakkârili yoksul halkın elinden seçme ve seçilme hakkı alınmış, ne diyeceğiz buna? Neyle açıklayacaksınız bunu? Bir halkın seçme ve seçilme hakkını elinden almışsınız, iradesini gasp etmişsiniz” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM KARŞIMIZDA TERÖR ÖRGÜTLERİ VARDIR’

Ömer Öcalan’ın sözleri üzerine konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, “Burada birkaç hatip Türkiye ile Gazze’yi mukayese etme cüretine girerek, Gazze’de kendi topraklarını savunan kahramanlar ile Türkiye’yi mukayese etmiştir. Türkiye, her zaman, tarih boyunca emperyalistlerin karşısında durmuş hür, bağımsız, müstakil bir devlettir, kıyamete kadar da öyle kalacaktır. Türkiye, Gazze’deki mazlumların da Gazze’deki direnişin de yanında yer almaktadır. Bizim karşısında olduğumuz terör örgütleridir, terör örgütlerine destek verenlerdir, şiddeti destekleyenlerdir. 10 binlerce kilometre öteden gelip Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru kurmak isteyenlere sesi çıkmayanlar, onlara sırtını dayayan iş birlikçileri de emperyalistleri de vekâlet savaşçılarını da çok iyi tanıyoruz. Bunlarla mücadelemizi de sürdüreceğiz. Türkiye her zaman mazlumların hukukun ve demokrasinin yanında olacaktır. Bunu da böyle ifade etmek istiyorum” dedi.

‘BU MUKAYESEDE HİÇBİR HATA YOKTUR’

Gül’ün sözleri üzerine söz alan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, “Hatibimizin mukayesesi bir fotoğraf üzerineydi. İki fotoğraf gösterdi hatibimiz. Biri Hakkâri Belediyesinin fotoğrafıydı, biri Gazze parlamentosunun fotoğrafıydı. Birinin önünde İsrail askerleri duruyordu. Filistin halkının iradesine el konulmuştu. Birinin önünde de polisler duruyordu ve Hakkâri halkının iradesine el konulmuş. Şimdi biz hukuksuzluk nerede olursa karşı çıkalım. Mazlum Filistin halkının mücadelesini biz burada kürsüden de, binlerce yıldır devam eden bu mücadeleyi selamlıyoruz ama Filistinli öğrenciler İstanbul’da eylem yaptığında gözaltına alanlar, buradan ticaret gemilerini gönderenlerin bence dönüp bir kez daha aynaya bakmaları gerekir. Bu mukayese de hiçbir hata yoktur. Halkın iradesi her yerde geçerlidir” diye konuştu.

‘TSK’YI İŞGALCİ İSRAİL ASKERLERİNE BENZETMEYİ ASLA AMA ASLA KABUL ETMİYORUZ’

Koçyiğit’in sözlerine cevap vermek için tekrar söz alan Abdulhamit Gül, “Türkiye, Suriye’deki, Irak’taki, dünyanın neresinde olursa olsun Kürtlere, coğrafyasını, vatanını açmıştır. Suriye’de yaşanan her gelişmede, Türkiye, Suriye’deki Ezidisiyle, Kürdüyle, Türkmeniyle, Arabıyla herkesin anavatanı olmuştur. Mazlumların yanında yer almıştır. Türkiye’yi, Türk Polisini, Türk Silahlı Kuvvetlerini, işgalci İsrail askerlerine benzetmeyi asla ama asla kabul etmiyoruz, bunu reddediyoruz” dedi.

‘DEMOKRASİYE DÖNÜN’

Genel Kurul‘da tartışmalar devam ederken söz alan Koçyiğit, “Burada bulunan milletvekilleri de kastın ne olduğunu gayet iyi anladılar. Ortada halkın seçtiği eş başkanını haksız hukuksuz tutuklayan, oradaki halkın iradesine ipotek koyan, oradaki belediyeyi 3 dönemdir gasp eden ve bu gaspı meşrulaştırmak için argüman üretmeye çalışan, bunu bastırmak için oraya askeri, polisi yığan, valiliğin önünü kuşatan, sokaklara akrepleri, kirpileri doluşturan bir görüntü var. İsrail ile mukayese edilmek istemiyor musunuz? Bizde mukayese etmek istemiyoruz. O zaman demokrasiye, hukuka, vicdana göre hareket edin. Demokrasiye dönün ve halkın iradesini gasp etmeyin” ifadelerini kullandı. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.