Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

“Altılı masanın mesajlarında her kafadan bir ses çıkıyor”

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Millet İttifakı’nın yer aldığı 6’lı masayı eleştirerek, “Karşılıklı açıklamalara baktığımızda işlerinin zorlaştığını görüyoruz” dedi.

Sadi Uzun
ZONGULDAK-
AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, yaklaşık 8 ayda Millet İttifakı’nın altı toplantı yapabildiğini ve parlamenter sisteme geri dönebilmekten başka vaatlerinin olmadığını öne sürerek şu ifadelere yer verdi:

“Altılı masanın işi çok zor. Son zamanlarda karşılıklı açıklamalara baktığımız zaman işlerinin zorlaştığı görülüyor. Altılı masadan bir şey çıkmayacağını milletimiz gayet iyi biliyor. Altılı masa 8 aydan beri altı toplantı yapabildi ve toplantılardan çıkan tek sonuç parlamenter siteme geri dönebilmek. Başka bir vaatleri yok. Yeni sistemi sonlandırmak istiyoruz. ‘Recep Tayyip Erdoğan iktidarını sona erdirmek istiyoruz ve eski sisteme parlamenter sisteme geri dönmek istiyoruz’ diyorlar. Milletimiz bunları kabul etmez. Çünkü milletimiz parlamenter sistemin ne olduğunu unutmadı. Parlamenter sistem, koalisyonlar sistemi en önemli özelliği istikrarsızlık. Bir buçuk yılda değişen hükümetler yatırımların durduğu projelerin yürümediği ekonomik krizlerin olduğu ve bu siyasi krizlerin ekonomik krizlerin siyasetçiye güvenin azalttığı bir sistem siyasetçiye güven azalınca da vesayetçi anlayışın güçlendiği on yılda bir muhtıranın on yılda bir darbenin gerçekleştiği ve ülkeyi bir adım ileriye götürmeyen iki adım atılmışsa dört adım geriye götüren sistem. Dolayısıyla bu eski sitemi vaat etmenin millet nezdinde bir alıcısı yok. Çünkü biz yaz boyunca tüm milletvekillerimiz halkımızın içindeydik. Hiçbir kişiden duymadık ‘eski sisteme geri döndürelim’ diyene rastlamadık. Dolayısıyla milletimiz Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile istikrarı yakaladı.”

“Milli meselelerde birlik olmazsanız nasıl yöneteceksiniz?”

Pandemi sürecinde küresel enflasyonun etkilerinden hızlı kararlar sayesinde halkı küresel enflasyona ezdirmediklerini anlatan Yılmaz Tunç, şöyle devam etti:

“Bakınız 4 buçuk yıldır seçim yok. Hem yasama süreci açısından hem yürütme açısından hem yargı bağımsızlığı açısından Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi daha güçlendiren sitem olduğunu dış politikada nasıl dirayetli bir duruş sergileyebildiğimizi bu sistem sayesinde yürütmede nasıl bir hızlı kararlar alıp uygulayabildiğimizi milletimiz gördü. Özellikle iki yıl süren pandemi süreci küresel enflasyonun etkilerinden hızlı kararlar alarak peşi sıra açıkladığımız ekonomi paketlerimizle halkımızı küresel enflasyona ezdirmediğimizi de milletimiz şu dönemde görmüş oldu. Eski sisteme krizler üreten sisteme geri dönmeyi düşünmeyecektir. Tabi altılı masanın altı artı bir yedisinin de birbirine benzemediğini biliyoruz Tek ortak noktaları AK Parti iktidarını ve Cumhur İttifakını başarısız kılmak ve Cumhurbaşkanımızı iktidardan düşürmek olduğunu da biliyoruz. Ama milletimiz buna müsaade etmeyecektir. Milletimiz Türkiye’nin daha güçlü adımlarla yoluna devam etmesini isteyecektir. Çünkü altılı masanın bugüne kadar verdiği mesajlara baktığımızda zaman her kafadan bir ses çıkıyor. İşte Suriye konusunda farklı düşünüyorlar. HDP konusunda farklı düşündüklerini söylüyorlar biz farklı siyasi partileriz diyorlar da ama ülkenin en temel meselelerinde dış politika konularında milli güvenlik konularında milli savunma konularında siz ortak düşünmezseniz, iktidarıyla muhalefetiyle milli meselelerde birlik olmazsanız iktidara geldiğinizde nasıl yöneteceksiniz? Milletimiz böyle bir kaos ortamını elbette ki müsaade etmeyecektir. Bakanlık verilebilir HDP’ye şeklindeki sözlerden sonra çıkan tartışmalara baktığımız zamanda bu tartışmalarda İyi Parti’den önce bir ses çıktı daha sonra tartışmaların biraz daha genişlediğini görüyoruz. Ama tabi bunlar unutulduğunda ittifak halindeyiz, tek aday için çalışıyoruz şeklinde mesajlar vermeğe çalışacaklardır. Bu tabi ki samimi olmadıklarını bunun bir göstergesi geçmişte de TBMM’deki oylamalarında bunları görüyoruz. Birisi tezkereye evet diyor; diğer ortak hayır diyor. En önemli konu yani Suriye ye asker gönderme konusu. Suriye bir terör devletini oluşmasını ve Türkiye ye zarar vermesi önlemek için değil mi Suriye’ye asker göndermek. 30 kilometrelik bir koridor kurduk çok sayıda harekat yaptık ve şehitler verdik. Şimdi o bölgede terör devletinin oluşmaması için orada görevimiz devam ediyor. Siz asker göndermeye hayır derseniz diğer ortağınız evet derse bu nasıl bir tutum olur. Yine Libya konusunda da aynı Azerbaycan konusunda farklı.”

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Emekliliği iptal edilip, 9 aylık maaşı geri istendi

Antalya’da yaşayan aşçı Taner Baysal’ın (46), EYT düzenlemesiyle emekli olduktan 9 ay sonra emekliliği iptal edildi. 27 yıl öncesinden borcu olduğu söylenen Baysal, ödeme yapıp tekrar başvurarak emekli oldu. Baysal’dan 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da tahsil edileceği bildirildi.

Semih ERSÖZLER
ANTALYA-Kepez ilçesinde yaşayan 2 çocuk babası Taner Baysal, bir otelde aşçılık yaparken, çıkan EYT düzenlemesi nedeniyle emekli olmak için geçen yıl mart ayında başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edilen Baysal, haziran ayından itibaren 7 bin 500 lira olan emekli maaşını almaya başladı. 9 ay boyunca emekli maaşı alan Baysal, mart ayında maaşı yatmayınca SGK’ya başvurdu. Maaşının neden kesildiğini anlamaya çalışan Baysal’a, 1997 yılında tarım sigortası girişi olduğu ve 2 bin 500 lira borcu olduğu için maaşının kesildiği, bu nedenle yeniden emekliliğe başvurması gerektiği belirtildi. Baysal, borcu ödeyip nisan ayında tekrar başvuru yaparak emekli oldu. Baysal’a, 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da her ay 2 bin 500 lira şeklinde emekli maaşından kesilerek tahsil edileceği söylendi.

‘EMEKLİ OLUP OLMADIĞIMI BİLMİYORUM’

Taner Baysal, kendi sorumluluğu dışında yaşanan olaylardan dolayı bir anda borçlu çıktığını belirterek, “2023 mart ayında EYT düzenlemesiyle başvuru yapıp emekli oldum. 9 ay emekli maaşı aldım. Birkaç ay önce emekli maaşım bir anda kesildi. SGK’ya başvurup sorduğumda borcum olduğu söylendi. O borcu ödedim ancak o an emekli olup olmadığımı bilmiyordum, kafam çok karıştı. Bu durumu maaşım yatmayınca fark ettim. Bunun üzerine gidip görüşünce emekliliğimin iptal edildiğini öğrendim” dedi.

Mecburen çalışmaya devam ettiğini söyleyen Baysal, “1997 yılında tarım sigortasına kayıt yaptırmışım ancak ödeme yapılmamış. Ancak 1 gün dahi sigortası gözükmüyor. Ben SSK’dan emekli oldum. Yine de onu ödedim ve ödediğimi bildirdim. Ancak yeniden emeklilik başvurusu yapmam gerektiği söylendi. Yaptım ve nisan ayından itibaren tekrar emekli olduğumu söylediler. Ancak bu kez 9 aydır aldığım maaşı, faiziyle 101 bin lira olarak geri istediler. Öncesinde 6 bin 150 günüm vardı, o zaman da emekliliği hak ediyordum” diye konuştu.

Okumaya devam et

Genel

Sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik karar Resmi Gazete’de

Resmi Gazete‘de yayımlanan karara göre sözleşmeli öğretmen istihdamına yönelik mülakat puanı, KPSS puanının yüzde 50’si ile mülakat puanının yüzde 50’si alınarak belirlenecek.

KADİRCAN GÜLER
ANKARA-Resmi Gazete‘de yayımlanan karara göre, sözleşmeli öğretmen istihdamında mülakat puanının Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanının yüzde 50’si ile sözlü mülakattan alınan puanın yüzde 50’si alınarak belirlenmesine karar verildi.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Hepsiburada Moda Haftası başladı

Hepsiburada, 10 bin marka ve birçok üründe geçerli olan Moda Haftası‘nın başladığını duyurdu. 16 Mayıs’a kadar sürecek olan etkinlik kapsamında moda, kozmetik ve giyilebilir teknoloji ürünlerinde müşteriyi, peşin fiyatına 12 taksit, Hepsiburada limiti ve kapıda kolay iade gibi avantajlar bekliyor.

İSTANBUL-Moda Haftası kapsamında 4 gün boyunca erkekler ve kadınlar için giyim, çanta-ayakkabı, saat, gözlük & aksesuar, kişisel bakım, giyilebilir teknoloji ürünlerinde cazip kampanyalarla alışveriş yapılabilecek.

Peşin fiyatına 12 taksit imkanı ile bütçeleri zorlamadan alışveriş keyfinin yanı sarı, Hepsiburada limiti ile kartsız taksitle ödeme ve kapıda kolay iade gibi avantajlar da Moda Haftası’nda kullanıcıları bekliyor. Moda tutkunları, ‘İyi fiyata süper görün’ mottosuyla hayata geçen etkinlikte tarzını yansıtacak ürünlere uygun fiyatlarla sahip olabilecek.

ÖZEL İNDİRİMLERLE AVANTAJLI ALIŞVERİŞ

Erkekler ve kadınlar için geniş bir yelpazede, binlerce markanın milyonlarca ürününün yer alacağı Moda Haftasında, giyim ürünleri, saat, gözlük ve aksesuar çeşitleri, kişisel bakım ve kozmetik ürünleri, akıllı saatler ve bileklikler gibi giyilebilir teknolojiler avantajlı fırsatlarla sunuldu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.