Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

“Masa diyorlar, kasa diyorlar, bunlardan bir şey çıkmadığını zaten alem görüyor”

Birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti İl Başkanlığında altılı masaya göndermede bulundu.

Işık Çapanoğlu – Serkan Erkoç
KARS-
Bakan Kirişci, “2023 hepimiz için kritik bir seçim dediğimde benim bir endişem yok, bir korkum yok. Şimdi masa diyorlar, kasa diyorlar, bunlardan bir şey çıkmadığını zaten alem görüyor ve ellerindeki oyuncaklar da yavaş yavaş düşmeye başladı” dedi.

AK Parti İl Başkanlığında partililere seslenen Bakan Kirişci, “Şimdi bu lider bir adım daha attı. Hani bunlar barış yanlısı ya, sözde bunlar hep barıştan söz ediyor ya ama ne kadar savaş varsa dünyada, irili ufaklı bu savaşların altını kaldırdığımızda bunlar altından çıkıyor. Bazen de açık yüreklilikle kendilerini gösterirler, gizleme ihtiyacı hissetmezler. Şimdi barış yanlısı görünenlerin bu konuda ne kadar geri kaldıkları ve ne kadar samimiyetsiz oldukları ortaya çıktı. Yine iş kime düştü, Cumhurbaşkanımıza. Dün ne oldu, esirlerin takası gerçekleştirildi. Bu savaş dönemlerinde nadir ülkelerin yapabilecekleri iştir. Genellikle bu tür yerler için ilk olarak İsviçre, başkent olarak Cenevre seçilir. Ama artık bu Türkiye oldu. Türkiye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu barış konusunda da barış elçisi olduğunu bir kez daha bu esirleri takasında da göstermiş oldu” diye konuştu.

Altılı masaya da göndermede bulunan Bakan Kirişci, “2023 hepimiz için kritik bir seçim dediğimde benim bir endişem yok, bir korkum yok. Şimdi masa diyorlar, kasa diyorlar, bunlardan bir şey çıkmadığını zaten alem görüyor ve ellerindeki oyuncaklar da yavaş yavaş düşmeye başladı. Dolayısıyla onlarda da şimdi büyük bir panik var ama bizim de rehavete düşmememiz lazım” şeklinde konuştu.
Bakan Kirişci, daha sonra cuma namazını kılmak üzere Evliya Camii’ne geçti.

Dünya

BM’den İsrail açıklaması: İfade özgürlüğü temel bir insan hakkıdır, yasağı kaldırın

İsrail Güvenlik Kabinesi’nin ülke içinde Al Jazeera medya kuruluşunun yayın yapmasını yasaklama kararı vermesinin ardından Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, İsrail hükümetini yasağı kaldırmaya çağırdı.

VAHDET AYAZ
BM İnsan Hakları Konseyi’nden yapılan açıklamada, “Kabinenin İsrail‘deki Al Jazeera’yı kapatma kararını üzüntüyle karşılıyoruz. Özgür ve bağımsız bir medya, şeffaflık ve hesap verebilirliğin sağlanması için elzemdir. Gazze’den yapılan haberlere getirilen sıkı kısıtlamalar göz önüne alındığında bu durum daha da önem kazanmaktadır. İfade özgürlüğü temel bir insan hakkıdır. Hükümeti yasağı kaldırmaya çağırıyoruz” denildi.

NETANYAHU VE İLETİŞİM BAKANI KARHİ TALEP ETTİ

İsrail hükümeti dün Başbakan Binyamin Netanyahu ve İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi’nin talebiyle Al Jazeera’nin İsrail’de kapatılmasına karar verdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, konuyla ilgili açıklamasında, “Güvenlik Kabinesi’nde yapılan görüşmelerin ardından ve benim talimatım doğrultusunda, Hükümet bugün Al Jazeera’nin İsrail’deki yayınlarının durdurulmasını görüştü. Al Jazeera muhabirleri İsrail’in güvenliğine zarar vermiş ve IDF askerlerine karşı kışkırtıcılık yapmıştır. Hamas’ın sözcüsünü ülkemizden çıkarmanın zamanı gelmiştir. İletişim Bakanı Shlomo Karhi’ye bu konudaki faaliyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“EKİPMANLARINA EL KONULACAK”

İsrail İletişim Bakanı Karhi, kuruluşun derhal kapatılacağını ve ekipmanlarına el konulacağını belirterek, “Basın özgürlüğünü İsrail’in ve IDF askerlerinin güvenliğine zarar vermek ve savaş zamanında terörizmi teşvik etmek için kullananlara karşı derhal harekete geçeceğiz. Hamas’ın İsrail’deki sözcüleri için ifade özgürlüğü olmayacaktır. Al Jazeera derhal kapatılacak ve ekipmanlarına el konulacaktır” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Genel

Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı

Ankara’da motosikletiyle otomobile arkadan çarptığı kazada yaralanıp, tedavi gördüğü hastanede 2 ay sonra hayatını kaybeden Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan’ın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Gizem KARADAĞ- Canberk ÖZTÜRK
ANKARA-Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, 7 Mart’ta akşam saatlerinde Gölbaşı ilçesine bağlı Kızılcaşar Mahallesi Kiraz Bulvarı’nda motosikleti ile hafif ticari araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, ağır yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılan el-Burhan Rahman, hastanenin yoğun bakım sevisine alındı. Yaklaşık 2 aydır yaşam mücadelesi veren Sudan Cumhurbaşkanı‘nın oğlu Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman, dün hayatını kaybetti.

Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman için Ankara’da Karşıyaka Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Sudan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Burhan, ailesi, yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ile çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Öğle kılınan namazın ardından Mohamed Abdulfettah el-Burhan Rahman’ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.(DHA)

Okumaya devam et

Dünya

Bakan Fidan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile görüştü

GAMBİYA-Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Zirvesi’ne katılmak için gittiği Gambiya’nın başkenti Banjul’da, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile görüştü.



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.