Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Serbest piyasada döviz fiyatları

Dolar 18,6370 liradan, euro ise 19,36 liradan güne başladı.

İSTANBUL-İstanbul Kapalıçarşı’da 18,6350 liradan alınan dolar 18,6370 liradan, 19,3580 liradan alınan euro ise 19,36 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 18,63 liradan, euro ise 19,44 liradan satılmıştı.

Ekonomi

Çin menşeli binek otomobil ithalatına, ilave gümrük vergisi kararı

Ticaret Bakanlığı, konvansiyonel (içten yanmalı) ve hibrit binek otomobillerinin Çin Halk Cumhuriyeti menşeli olanlarının ithalatında, ilave gümrük vergisi uygulanmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

ANKARA-Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İthalat Rejimi Kararı ve eklerinde taraf olunan uluslararası anlaşmalar, tüketici güvenliği, kamu sağlığının korunması, yerli üretimin pazar payının korunması, yurt içine yatırımların özendirilmesi ve cari açığın düşürülmesi amaçları doğrultusunda, ithalata ilişkin gerekli düzenlemelerin ilgili kurumlar ile istişare içerisinde yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda, Avrupa Birliği üyesi ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler haricindeki ülkelerden gerçekleştirilen bazı eşyaların ithalatında, gümrük vergisi ile beraber ilave gümrük vergisi uygulandığı belirtilerek, “Tatbik edilen ilave Gümrük Vergileri, ekonomik ve ticari hayattaki gelişmeler ve sektörel ihtiyaçlar dikkate alınarak güncellenmektedir. Bu meyanda, yerli üretimin iç pazardaki düşen payının yükseltilmesi ve korunmasını teminen, dış ticaret dengesine ilişkin gelişmeler ile cari açık hedeflerimiz dikkate alınarak, aynı zamanda yurt içinde yatırım ve üretimi teşvik etmek amacıyla, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan 7 Haziran 2024 tarihli ve 8639 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 8703 Gümrük Tarife Pozisyonu altında sınıflandırılan konvansiyonel ve hibrit binek otomobillerinin Çin Halk Cumhuriyeti menşeli olanlarının ithalatında ‘İthalat değerinin yüzde 40’ı veya 7 bin dolar/adetin yüksek olanı uygulanır’ şeklinde ilave gümrük vergisi uygulanması kararlaştırılmıştır” denildi.

Açıklamada, Ticaret Bakanlığı‘nın yerli üretim, istihdam, dış ticaret ve cari işlemler dengesi hedeflerine ulaşılması amaçları doğrultusunda, ithalat politikalarını etkin bir şekilde düzenlemeye ve uygulamaya devam edeceği bildirildi. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Şimşek: Döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin satış yükümlülüğünü yüzde 40’tan yüzde 30’a indirdik

ANKARA- Bakan Şimşek: Reeskont kredisi kullanan ihracatçılar için yüzde 70 olan TCMB’ye döviz satış yükümlülüğünü 2023 yılı Kasım ayında yüzde 40’a düşürmüştük. Yeni düzenleme ile tüm ihracat bedellerinin ve döviz kazandırıcı hizmet gelirlerinin satış yükümlülüğünü yüzde 40’tan yüzde 30’a indirdik.(DHA)


Okumaya devam et

Ekonomi

Kamu işçilerinin 2024 yılı ilave ödemeleri Haziran ve Aralık ayında ödenecek

Kamu işçilerine 2024 yılı ilave ödemelerinin 14 Haziran ve 13 Aralık tarihlerinde 2 taksit halinde yapılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

ANKARA-Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre, 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere, 2024 yılında verilecek olan ilave ödemelerin iki taksit halinde yapılacağı açıklandı. İlave ödemenin ilk taksiti 14 Haziran, ikinci taksiti ise 13 Aralık tarihinde yapılacak. (DHA)



Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.