Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Fatih Erbakan’dan EYT düzenlenmesine destek

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları çerçevesinde geldiği Şanlıurfa’da balkon konuşmasıyla vatandaşlara seslendi. Erbakan, EYT’lilerle ilgili konuşmasında, “Millete faydası olacak, millete hizmet olacak her işte biz hükümetin arkasında olacağımızı her zaman söylüyoruz. Faydalı bir adım atılıyor. İnşallah diğer mağduriyetlerin giderilmesi için de aynı duyarlılık gösterilir, adım atılır” dedi.

Bekir Şeyhanlı
ŞANLIURFA-
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Anadolu Buluşmaları çerçevesinde Şanlıurfa’ya geldi. Parti binasında üyelerle bir araya gelen Erbakan, balkon konuşması ile vatandaşlara seslendi. Erbakan konuşmasında, kurtuluşun yolunun milli görüşte ve Yeniden Refah Partisinde olduğunu söyledi.

Balkon konuşmasının ardından basınla bir araya gelen Erbakan, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili hükümete destek olduklarını ifade etti. Erbakan, “Millete faydası olacak, millete hizmet olacak her işte biz hükümetin arkasında olacağımızı her zaman söylüyoruz. Faydalı bir adım atılıyor. İnşallah diğer mağduriyetlerin giderilmesi için de aynı duyarlılık gösterilir, adım atılır. Bir senede devlet bütçesinden 565 milyar lirayı faize verirken, yüz milyar lirayı 5 tane imtiyazlı holdinge verirken, milyarlarca lira israfa para harcanırken, milyonlarca EYT’linin mağduriyetinin giderilmesi için gereken paranın ayrılması gerekiyordu, bu yapılmış oldu. İnşallah dediğim gibi hayırlı olsun. Diğer mağduriyetler de inşallah bir an önce giderilir” dedi.

“Faizde dünya rekortmeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi”

Dolar bazında dünyada faiz borçlanması konusunda konuşan Erbakan, “Dünya rekoru borçlanma faizleri dolar bazında Almanya yüzde 2 ile borçlanıyor, Japonya yüzde 0,2 ile borçlanıyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yüzde 9-10 ile borçlanıyor ama dünya rekoru İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait. Yüzde 10,75’le dolar borçlanıyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi. E borç ve faiz ekonomisi bakımından o zaman masanın ve kasanın bir farkı var mı? İktidar kanadı hükümet, en yüksek faizle dolar borçlanıyor. Bu borcun faizini zamla, vergiyle millete yüklüyor. Masanın en büyük ortağı CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi yüzde 10,75 ile dolar borçlanıyor, bunun faizini de İstanbul’da ulaştırma yaptığın zam ile millete yüklüyor. İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya yüzde 29 gibi astronomik oranda zam yaptı. Sayın İmamoğlu Belediye Başkanı olduğu günden bugüne geçen üç buçuk yılda yapılan toplam zam yüzde 155’i buldu. Halbuki Sayın İmamoğlu belediye Başkanı olmadan önce İstanbul’da ulaşım ücretlerini sembolik ücretleri indireceğiz, İstanbul’da ulaşım kesinlikle ucuzlayacak diye vaatlerde bulunuyordu. Ama Belediye Başkanı olduğundan bugüne geçen üç buçuk senede İstanbul’da ulaşıma yüzde 155 zam yaptı” ifadelerini kullandı.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Genel

Samsun’da renkli 1 Mayıs kutlamaları

Samsun’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü renkli görüntüler ile kutlandı. Etkinlikte “Katil sürüleri Filistin’den defolun” yazılı pankart açıldı.

Erdi Demir
SAMSUN-
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları Samsun’da Atatürk heykeline çelenk sunumu ile başladı. Gar Kavşağı’nda toplanan işçi ve emekçiler, Cumhuriyet Caddesi üzerinden etkinliklerin düzenleneceği meydana kadar sloganlar ve pankartlar eşliğinde yürüdüler. Zaman zaman kıyafetleriyle yürüyen madenciler, fırıncılar ve diğer meslek grupları yürüyüşe katılanların beğenisini toplarken, bazı tepkiler de dikkat çekti.

Filistin halkına ve direnişine destek verdikleri için böyle bir eylem gerçekleştirdiklerini ifade eden grup, Türk halkı olarak her zaman özgür Filistin’in yanında olduklarını ve bölgede barışın sağlanması gerektiğini söylediler.

Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcilerinin konuşmalarının ardından şarkılar ve marşların söylenmesi ve halaylar çekilmesi ile sona erdi.

Okumaya devam et

Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

Hülya Keklik
ANKARA-
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizle birlikte tüm dünyada kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum. Helal rızık peşinde koşan tüm işçi ve emekçi kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.”

Okumaya devam et

Eğitim

Uğur Okulları öğrencisine ödül

Uğur Okulları Samsun Canik Kampüsü öğrenci ve öğretmenleri ‘Küresel Kaynama Yeni bir Çağdır temalı Birleşmiş Milletler Simülasyonu’na katılmak üzere Antalya’ya gitti. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

RÜMEYSA BULUT
HABER MERKEZİ-Dünyada ilk kez 1953 yılında Harvard Üniversitesi tarafından uygulanan, her öğrencinin ‘Birleşmiş Milletler Delegesi’ gibi hareket ettiği ve diğer ülkelerin öğrencileriyle birlikte küresel sorunlara çözüm bulabilmek için çalıştığı Model United Nations (MUN) konferanslarının bu yıl 4’ncüsü gerçekleşti.

IV. MUN Konferansı, ‘Global Boiling is the New Era (Küresel Kaynama yeni bir Çağdır)’ temasıyla 5-7 Nisan tarihleri arasında Antalya’da Asteria Kremlin Palace’da gerçekleşti. Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü’nün davet edildiği bu önemli konferansta; 17 öğrencinin yanı sıra öğretmenler yer aldı.

Dünya gençliğinin bir araya geldiği MUN Konferansı’nda; Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü 11. sınıf öğrencisi Uras Ada Sular’ın ‘Chair’ olarak yürüttüğü konferansta her bir öğrenci ülkelerini başarıyla temsil etti ve ödüllerle döndü. 11. sınıf öğrencisi Sevde Öztürk ise ‘Kenya Delegesi’ olarak ‘Outstanding Delegate Ödülü’ aldı.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.