Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

31 yaşındaki kadın cinnet geçirip anne ve anneannesini baltayla parçaladı

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 31 yaşındaki bir kadın, sabaha karşı cinnet geçirerek anne ve anneannesini baltayla doğrayıp, uzuvlarını evin penceresinden sokağa attı. Olay sonrası şüpheli gözaltına alınırken, cesetler ise adli tıpa kaldırıldı.

Murat Sulucak
ZONGULDAK-
Edinilen bilgiye göre olay, sabah 05.00 sıralarında Devrek’e bağlı Çaydeğirmeni beldesindeki toplu konutlarda yaşandı. İddialara göre, bir süredir psikolojik sorunlar yaşayan 31 yaşındaki Rabia Ç., sabah 05.00 sıralarında cinnet geçirdi. Annesi Şeyda Ç. ile anneannesi Medine Küçükkaya’yı baltayla öldürüp parçalayan katil zanlısı, eşyalarıyla birlikte uzuvlarını da camdan sokağa attı.

Gürültüye uyanan komşular durumu ekiplere haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, evin kapısını balyozla kırarak içeriye girdi. Rabia Ç. gözaltına alınırken, anne ve anneannesinin cesedine ait parçalar toplanarak tabuta konuldu. Cesetler otopsi için adli tıpa kaldırıldı. Katil zanlısının jandarmadaki sorgusu sürüyor.

Asayiş

MİT, PKK/KCK-HPG sözde konsey yöneticilerinden ‘Şevger Çiya’ kod adlı Sedat Aksu’yu, Irak’ta etkisiz hale getirdi

MİT, PKK/KCK-HPG sözde konsey yöneticilerinden ‘Şevger Çiya’ kod adlı Sedat Aksu’yu, Irak’ta etkisiz hale getirdi.


Okumaya devam et

Asayiş

MSB: Suriye ve Yunanistan sınırında 10 kişi yakalandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türkiye’den Yunanistan‘a, Suriye‘den de Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2’si terör örgütü üyesi 10 kişinin yakalandığını duyurdu.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Ülkemizden Yunanistan’a ve Suriye‘den ülkemize yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 10 şahıs hudut birliklerimiz tarafından yakalandı. Yapılan inceleme sonucunda yakalanan şahıslardan 1’inin FETÖ, 1’inin de PKK/KCK terör örgütü mensubu olduğu belirlendi” denildi. (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

4 çocuk annesini aile meclisi kararıyla öldürüp ormana gömen 12 şüpheli tutuklandı

Kocaeli’de 7 yıldır hiçbir resmi işlem kaydı olmayan 4 çocuk annesi Güneş Yıldıztan’ın (27), bir başka erkekle kaçtığı için aile meclisi kararıyla ormanda öldürülüp, gömüldüğü iddiasıyla gözaltına alınan, eşi ve yakınları, toplam 12 şüpheli tutuklandı.

Selda Hatun TAN
KOCAELİ-Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2017 yılında kadın sığınma evine yerleştirilip, kısa süre sonra kaçan 4 çocuk annesi Güneş Yıldıztan’ın, o tarihten sonra hiçbir resmi işlem kaydının olmadığını tespit etti. Yıldıztan’ın ailesinin evine giden ekipler kadına ulaşamadı. Güneş Yıldıztan’ın 2017 yılının Aralık ayında M.A. isimli erkekle birlikte polise başvurup eşi Nihat Yıldıztan’ın kendisine şiddet uyguladığını bu nedenle evden kaçtığını belirterek, can güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle tedbir alınmasını istediği, ardından da kadın sığınma evine yerleştirildiği, bir süre sonra da kaçtığı belirlendi. O dönem polisin yaptığı çalışmada Yıldıztan’a ulaşılamadığı saptandı. Güneş Yıldıztan’ın öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Yıldıztan’ın eşi, ailesi, akrabaları, komşuları ve tanıdıkları olmak üzere 50’den fazla kişinin ifadesi alındı.

3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, alınan ifadeler ve ulaşılan deliller doğrultusunda o dönem eşi şiddet uygulayınca M.A. ile kaçtığı öne sürülen Güneş Yıldıztan’ın aile meclisi tarafından infaz edildiği iddiasıyla Kocaeli, İstanbul ve Van’da operasyon düzenledi. Operasyonda infaz kararının alındığı aile meclisinde bulunan, cinayete iştirak eden ve bilgisi olduğu halde ölümü sakladıkları öne sürülen 26 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden, aralarında Güneş Yıldıztan’ın 4 kardeşinin de olduğu 14’ü, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Bu kişilerin ifadelerinde, Güneş Yıldıztan’ın öldürüldüğünü bildikleri, aile meclisinde bu kararın alındığı ve Körfez ilçesinde ormanda infaz edildiğine dair bilgiler verdikleri öğrenildi.

12 KİŞİ TUTUKLANDI

Diğer şüpheliler Yıldıztan’ın eşi Nihat Yıldıztan ve yakınları S.Y., M.Y., B.Y., F.Y.,O.Y., A.Y., S.Y., Z.Y., B.Y., M.Y., M.Y. polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 12 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis ekipleri öldürülen genç kadının cenazesine ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.