Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Samsun’da Ümit Özdağ’a posterli tepki

Samsun’da esnaf ziyaretinde bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a bir esnaf, Hamas’ın El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin resminin olduğu poster ile tepki gösterdi. Posteri asan esnaf ile Özdağ’ın yanında bulunan partililer arasında sözlü atışma yaşandı.

Erdi Demir
SAMSUN-
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 2024 yerel seçim çalışmalarını başlatmak üzere geldiği Samsun’da esnaf ziyaretine çıktı. Atatürk Anıtı’ndan başlattığı seçim çalışmalarına Saadet ve İstiklal (Çiftlik) Caddelerindeki esnaf ziyaretleri ile sürdürdü. Esnafla selamlaşan Özdağ’a Çiftlik Caddesi’nde ise bir grup esnaftan tepki geldi. Daha önce astıkları Ebu Ubeyde posteri Zafer Partisi’nin itirazı üzerine caddeden kaldıran esnaf, bu kez aynı posteri Ümit Özdağ ve partililer geçerken astı ve “Bu size en büyük cevabımız” diye bağırdılar. Özdağ’ın yanındakiler ise esnafa, “Filistin’e gidin” diye cevap verdiler.

“Zafer Partisi daha önceden astığımız posteri kaldırtmıştı”

Özdağ ve beraberindekilerin posterin asıldığı yerden uzaklaşması üzerine neden protesto ettiklerini ifade eden İbrahim Burkan ve Turgay Atak, “Zafer Partisi daha önceden astığımız posteri, ‘paçavra’ diyerek kaldırtmıştı. ‘Bez parçası’ deyip, Hamas’a ‘terör örgütü’ demişlerdi. Biz de buna karşıyız. Hamas bir terör örgütü değil, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı savunanlardır. Zafer Partisi, Müslüman ve Yahudiler arasındaki olayda Yahudileri savunuyorlar. Bizim astığımız bayrağı da daha önce kaldırtıp, İsrail’i savundular. Kendi bize bir şey demedi. Bir daha buradan geçerse aynı posteri burada bir daha asacağız. Sonuna kadar Filistin’in yanındayız” diye konuştular.

Ümit Özdağ’dan değerlendirmeler

Esnaf ziyaretinde bulunduğu esnada Saadet Caddesi’nden geçen Ümit Özdağ, caddedeki yabancı uyruklu esnafla ilgili olarak, “Burası Samsun’un en fazla sığınmacı ve kaçak barındırdığı sokaklarından bir tanesi. ‘Şamsun Sokağa’ geldik. Levhalardan ve esnaftan da durum anlaşılıyor. Burası gerçekten bir Şam sokağı gibi. Arapça tabelaların bulunduğu berber, tercüman, danışmanlık gibi birçok dükkanları var. Samsun’da da gittikçe artan bir sığınmacı ve kaçak nüfusunun arttığını görüyoruz. Sınırlara ‘anti personel mayın’ döşemediğimiz sürece sınırlarımızın güvenliğini sağlayamayacağız. Göçü teşvik eden politikalar devam ettiği sürece Türk Halkı kendi ülkesinde azınlık durumuna düşecek. Bu konuyu da bizim dışımızda gündeme getiren, çözüm önerisi getiren başka bir partinin olmaması da hayret verici. Bu konuda taviz vermeden Türk vatandaşların sığınmacılar vatanlarına dönsün talebini gündemde tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Dünya

Dışişleri Bakanlığından İsrail Dışişleri Bakanı Katz’a tepki

Dışişleri Bakanlığı, “İsrail hükümetinin soykırım politikaları, artık hem Filistinlilere hem de İsraillilere yönelik bir tehdit haline gelmiştir” dedi.

ANKARA-Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanımız, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği affedilmez suçları cesurca kınıyor. Türkiye, İsrail’in işlediği katliamı sona erdirmek için durmaksızın çaba harcıyor, İsrail’in uluslararası toplum tarafından izole edilmesi yönünde somut adımlar atıyor. Bazı İsrailli siyasetçilerin Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı asılsız iddialarla saygısız biçimde hedef almasının gerçek nedeni budur” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada İsrail’in politikalarının hem Filistinlilere ve İsraillilere karşı bir tehdit haline geldiği belirtilerek, “Türkiye, İsrail’in Filistinlilere karşı uyguladığı ırkçı ve adaletsiz politikaları gündeme taşımaya devam edecek. Filistinliler kendi ülkelerinde, kendi devletlerine sahip olana dek bu haklı davayı savunacağız” denildi.

Okumaya devam et

Siyaset

Yeniden Refah Partili Konakçı: Engelli maaşları en az asgari ücret seviyesine çıkartılmalıdır

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Davut Konakçı, “Engelli vatandaşlarımızın en azından normal bir yaşantıya sahip olmaları için engelli maaşları ve bakım aylıkları en az asgari ücret seviyesine çıkartılmalıdır” dedi.

ANKARA-Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Engelli Vatandaşlar Birim Başkanı Davut Konakçı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Konakçı açıklamasında, “Engelli ve bakım maaşlarının düşük olması ve bu maaşların tespitinde aile gelirinin ölçü olarak kullanılması sonucunda birçok ağır engelli vatandaşlarımızın kendisinin ve beraber yaşadığı aile fertlerinden birinin üzerine kayıtlı araç veya herhangi bir gayrimenkul olması veyahut da geliri olması durumunda maaşlarının kesilmesi birkaç yıldır yapılan bir uygulamadır. Devletimiz burada açlık sınırının 17 bin 725 lira olduğu bir ortamda zaten açlık sınırının 4/1 ve 7/1 oranında verdiği maaşı da keserek engelliye ‘sadece karnını doyur, sana fazlası yasak’ demektedir. Nitekim geçtiğimiz günlerde yaşlı bir babanın, 50 yaşındaki engelli kızını öldürerek kendisinin de intihar ettiği basına yansımıştır. İnsanımızı bu şekilde çaresizliğe sürüklerken 3 yerden 5 yerden maaş olan bürokratların, aylık 1,5 milyon ve civarında maaş alan genel müdürlerin her gün konforu artırılmakta, yeni kazanç kapıları sağlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın en azından normal bir yaşantıya sahip olmaları için engelli maaşları ve bakım aylıkları en az asgari ücret seviyesine çıkartılmalıdır” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi olarak 31 Mart seçiminde kazandıkları 63 belediyede engellilerle ilgili yapacakları hizmetlere de yer veren Konakçı, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Belediyelerimiz tarafından engellilere yönelik olarak yapılacak olan hizmetlerde, belediyelerimizde çalışan ve engellileri temsil eden meclis üyesi veya dernek üyelerinden danışmanlık hizmeti alınacak ve hizmetler engelliler için en iyi seviyeye çıkarılacaktır. Mevcut trafik ışıkları ve toplu taşıma araçlarında sesli anons sistemleri olacak, mevcut parklar ve bahçeler engellilerin erişilebilirliğini sağlayacak şekilde düzenlenecek, tüm kamu binalarında erişilebilirlik tedbirleri alınacak ve engelsiz ulaşım araçları temin edilecek, kaldırım ve yaya geçitleri engellilere uygun hale getirilecek ve kamu hizmetlerine dair tüm web siteleri engellilerin kolay kullanımına uygun hale getirilecektir. Spor yapmak isteyen engelli vatandaşlarımız için belediyelerimiz tarafından her türlü malzeme temini ve spor alanları oluşturularak, belediyemiz sponsorluğunda engelli spor kulüpleri kurulacak, engelli vatandaşlarımızın rehabilitelerini sağlayacak belediye rehabilitasyon merkezleri ve rehabilite alanları oluşturulacaktır. İktidara geldiğimizde engelli istihdamındaki oran değişikliğini yaparken; 81 ilde 181 fabrika yatırımı projelerimiz ile birlikte çalışanlarının yüzde 90’ını engelli vatandaşlarımızın oluşturduğu, bilhassa engelli vatandaşlarımızın engeline binaen kullanacakları aparat ve malzemelerin üretimini yapacak fabrikalar kurarak engelli vatandaşlarımızın iş, istihdam problemini ortadan kaldırmak ve aynı zamanda ihracat ürünleri üretimi ile ekonomiye katkı sağlamalarına imkân tanıyacağız. Bu projeleri gerçekleştirmeye muktedir olan tek iktidarın milli görüş iktidarı olacağı ortadadır. Yeniden Partisi olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik olan projelerimizi, mevcut hükümetin talebi halinde kendilerine sunmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Yılın 6 günü değil 365 günü engelli vatandaşlarımızın yanında olacağımıza söz veriyoruz. Bu vesile ile 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle tüm engelli vatandaşlarımızın haftalarını kutlar, sağlık ve afiyetler temenni ederim. Engelsiz bir Türkiye’ye kavuşmak ümidiyle.” (DHA)

Okumaya devam et

Dünya

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, görevden alındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu görevden alarak, Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak atadı. Putin, Şoygu’nun yerine eski Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov’u önerdi.

VAHDET AYAZ
Kremlin’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vladimir Putin ‘Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri Hakkında’ kararnameyi imzaladı. Sergey Kuzhugetovich Şoygu’yu Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak atadı. Bu Kararname imzalandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer” denildi.

Rus medyası, Putin’in Şoygu’nun yerine eski Başbakan Yardımcısı Belousov’u önerdiğini duyurdu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.