Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Samsun’da uyuşturucu operasyonu; 5 gözaltı

SAMSUN’un Atakum ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı.

EMRA ÖNCEL
SAMSUN-İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün saat 05.00 sıralarında İlkadım ilçesinin İlyasköy ve Atakum ilçesinin Balaç mahallelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İlkadım ilçesindeki adreslere yapılan aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız pompalı tüfek, 2 hassas terazi, 11 fişek ve 8 kartuş, Atakum ilçesindeki adreslerde yapılan aramalarda ise 42 bin 143 sentetik hap, 374,68 gram kokain ve 340 gram metamfetamin ele geçirildi. Ekipler, Ö.U. (25), B.K. (25), S.Ç. (34), A.O. (50) ve S.K.’yi (20) gözaltına aldı. (DHA)

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Depremde 140 kişinin öldüğü binada kaçak asma kat yapılmış

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, Hatay’da 140 kişinin yaşamını yitirdiği Elit Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili aralarında müteahhit Mithat Tümyürek ve bina sahibi Akil İnal’ın da bulunduğu 2’si tutuklu, 7 sanık hakkında 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede bina sahibi Akil İnal’ın, zemindeki iş yerlerinin kullanım alanını artırmak amacıyla izinsiz asma kat yaptırması, müteahhit Mithat Tümyürek’in de inşa aşamasında donatı detaylandırması eksikliği nedeniyle binanın yıkılmasında asli kusurlu oldukları belirtildi.

Ruken KADIOĞLU
ANKARA-6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’da, Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi, İnönü Caddesi’nde 2019’da yapımı tamamlanan 7 katlı Elit Apartmanı yerle bir oldu. Bina enkazında 140 kişi hayatını kaybetti. 10 yaşındaki Elif Gövce’nin, enkaz altında ölmeden önce cep telefonundan babasına gönderdiği ‘Baba ben burada öleceğim’ şeklindeki ses kayıtlarıyla hafızalara kazınan Elit Apartmanı’nın yıkılmasıyla ilgili Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Elit Apartmanı ile depremde yıkılan 7 binanın müteahhidi olan Mithat Tümyürek, gözaltına alınıp, tutuklandı. Soruşturma tamamlandı ve 7 kişi hakkında iddianame hazırlanarak, dava açıldı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, müteahhit Mithat Tümyürek, bina sahibi Akil İnal, şantiye şefi Burak Kimyon, yapı denetim firması yetkilisi Gökhan Tutar, proje uygulama denetçisi Mustafa Kahraman, yapı ruhsatlarında müteahhit firma adına imzası bulunan Bilal Alkan ve projede görevli inşaat mühendisi Mehmet Yılmaz hakkında ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

MÜTEAHHİT VE BİNA SAHİBİ ASLİ KUSURLU

İddianamede, 2019’da 7 katlı olarak yapımı tamamlanan binanın, daha sonra zeminde yapılan asma kat nedeniyle 8 kata çıkarıldığı belirtildi. Zemin ve asma katın iş yeri, üstteki 6 katın ise mesken olarak kullanıldığı belirtilerek, binanın depremden önceki ve sonraki fotoğraflarına yer verildi. İddianamedeki Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda sanıklardan bina sahibi Akil İnal’ın, zeminde bulunan iş yerlerinin kullanım alanını artırmak amacıyla asma kat yaptırdığı belirtildi. İnal’ın, izinsiz, projesiz ve ruhsatsız tadilat yaptırarak, binanın yıkılmasında asli kusurlu olduğu kaydedildi. Raporda ayrıca binanın statik proje içeriğinin yeterli ve uyumlu olmadığı, temel donatı alanı yetersizliği ve temel zemin emniyet gerilmesi yetersizliği bulunduğu, proje aşamasında yapılan bu eksikliklerden yapı denetim firması yetkilileri ve yapı denetim firmasında görevli statik proje denetçileri ile belediyenin proje kontrolünden sorumlu kişilerin kusurlu olduğu aktarıldı. Binanın yapım aşamasında donatı detaylandırması yetersizliğinin olduğu, inşa aşamasındaki bu eksiklikten ise binanın kaba inşasının tamamlamasından sorumlu olan müteahhit Mithat Tümyürek’in asli kusurlu olduğu belirtildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Düğünde tartıştığı kuzeni tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Niğde‘de bir düğünde çıkan tartışmada Serhat Elçik (19), kuzeni Y.İ. (16) tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Adnan ÇELEBİ
NİĞDE-Olay, gece saatlerinde merkeze bağlı Yeşil Gölcük beldesinde meydana geldi. Serhat Elçik ile halasının oğlu Y.İ. arasında katıldıkları düğünde bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile Y.İ., kuzeni Elçik’i bıçakla yaraladı. İhbarla bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı Elçik, ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Elçik, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan Y.İ. jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Y.İ.’nin jandarmadaki sorgusu devam ediyor.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Ankara’da kamyonet, otomobile çarptı; 1 ölü, 2 yaralı

Ankara– Niğde Otoyolu üzerinde kamyonet, önünde giden otomobile arkadan çarptı. Bariyerle kamyonet arasında sıkışarak demir yığını haline dönüşen otomobilde bulunan 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Zeynep GÖRGÜLÜ-ŞEREFLİKOÇHİSAR
ANKARA-Kaza, saat 13.00 sıralarında Ankara-Niğde otoyolu Aksaray İstikametinde meydana geldi. C.K. yönetimindeki 34 FVB 506 plakalı kamyonet, önünde seyir halinde olan H.K.Ü. yönetimindeki 06 DMP 932 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kamyonet ve demir bariyerler arasında sıkışan otomobil demir yığını haline dönüştü. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde otomobil içinde bulunan D.Ü.’nün (39) hayatını kaybettiği belirlenirken yaralanan sürücüsü H.K.Ü. ile kamyonette yolcu olarak bulunan B.K. ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Şereflikoçhisar Devlet Hastanesine sevk edildi. Kamyonet sürücüsü C.K. ise Şereflikoçhisar ilçe jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.(DHA)


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.