Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Siyaset

Ticaret kanunu Meclis’te kabul edildi

Fahiş Fiyat ve Stokçuluk teklifini içeren, ‘Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ mecliste kabul edildi.

 Aliekber METE
ANKARA- TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’, kabul edildi. Ticaret sektörünün adil, şeffaf ve rekabet ortamını korumayı hedefleyen kanunla, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeleri tarafından bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış yapılmasına dair hükme aykırı hareket edenlere, her bir aykırılık için 100 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar idari para cezası, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeleri, piyasaların dengesini, rekabet ortamını bozacak uygulamalar ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlere bulunulmayacağı hükmüne aykırı davranması halinde ise 1 milyon TL’den 12 milyon TL’ye kadar ceza kesilecek. Diğer taraftan Ticaret Bakanlığı, bu karara rağmen 1 yıl içerisinde 3 defa aykırı işlem yapan işletmelere, 6 günlük kapatma cezası verebilecek. İdari para cezalarının bir yıl içerisindeki toplam tutarı ise işletmelere göre değişecek. Buna göre işletme küçük ölçekli ise 20 milyon, orta ölçekli ise 200 milyon, büyük ölçekli olması durumunda ise 1 milyar TL’den fazla idari para cezası verilmeyecek.

STOKÇULUK YAPILAN ÜRÜNÜN YÜZDE 10’U KADAR İDARİ PARA CEZASI VERİLEBİLECEK

Tüketicinin haklarının korunması için bazı değişiklikleri de beraberinde getiren kanunla, işletmelerin, ürettikleri malları zamanında teslim veya monte etmediği her bir aykırılık için 2 bin 200 TL, ürünleri stoklaması halinde ise tüm vergiler dahil ürünün toplam satış fiyatının yüzde 10’u kadar idari para cezası verilecek. Kanunla birlikte lisanslı depoculuk ücret tarifesinde belirlenenin üzerinde veya tarifede yer almayan hizmetler için ücret talep eden, tahsilat yapan ya da ürün teslimi sırasında mevzuata aykırı şekilde kesinti yapan işletmelere 200 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar idari para cezası kesilecek. Teslim yükümlülüğü düzenlenmiş ve iptal edilmemiş ürünün, temsil ettiği tarım ürününün tümü veya bir bölümü için başka bir senet düzenleyemeyecek. Teslim yükümlülüğü Saniye ve Ticaret Bakanlığının uyarı ve idari tedbirlerine rağmen verilen süre içerisinde kanuna aykırı hareket etmesi halinde 200 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar ceza verilebilecek. İdari para cezalarında her bir aykırılık için bir yıl içerisinde verilen bir önceki cezanın iki katı kadar idari para cezası uygulayabilecek.

İNTERNET ORTAMINDAKİ ALDATICI REKLAMLAR ENGELLENECEK

Kanun ile birlikte kapalı pazar yerlerindeki satış yerlerinin sınırlı ayni hak yöntemiyle pazarcılık mesleğinden olmayan diğer kişilere verilmesi sonucu pazarcıların maliyetlerinin artmasının önüne geçilecek. Tüketicinin internet ortamında bulunan aldatıcı reklamlardan korunmasını sağlamak için Rekabet Kurulu’na, erişime kısıtlama getirme yetkisi de verildi.(DHA)

Siyaset

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İstanbul Tersanesi Komutanlığında denetlemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İstanbul Tersanesi Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Altan ÇİMEN
İSTANBULMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile İstanbul Tersanesi Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Bakan Güler ve beraberindeki heyet, İstanbul Tersanesinde yapımı ve tadilatı süren projeler hakkında görevli personel tarafından bilgilendirildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan ziyaret fotoğraflarında Bakan Güler’in 17 Ağustos 2023 tarihinde bakım ve onarım için İstanbul Tersanesine getirilen Savarona yatını da gezdiği görüldü.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

Yaşamını yitiren eski bakan Erkovan için TBMM’de tören

Ankara’da hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı ve 12, 15, ve 16’ncı dönem Ankara Milletvekili Mustafa Kemal Erkovan (95) için TBMM‘de tören düzenlendi.

 Mikail KARAMAN
ANKARA-Mustafa Kemal Erkovan, yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle dün Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Erkovan için bugün TBMM‘de düzenlenen cenaze törenine ailesi ve yakınlarının yanı sıra; Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, milletvekilleri ve Meclis çalışanları katıldı.

Erkovan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu görevlilerin omuzlarında TBMM Şeref Kapısı merdivenleri önüne getirildi. Erkovan’ın hatırasına saygı duruşunda bulunulmasının ardından dua okundu. Meclis’teki törenin ardından Erkovan’ın cenazesi, Kocatepe Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

AVUKATLIK YAPTI

Mustafa Kemal Erkovan, 1929’da Niğde’de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Erkovan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi’nde görev yaptı. Bir süre de serbest avukatlık yapan Erkovan, TBMM’nin 12’nci döneminde Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nden Ankara Milletvekili seçilerek ilk kez parlamentoya girdi.

Ardından 15 ve 16’ncı dönemlerde MHP’den Ankara Milletvekili seçilen Erkovan, 31 Mart 1975’te dönemin Başbakanı Süleyman Demirel’in kurduğu 39’uncu Hükümet’te Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Erkovan, evli ve 2 çocuk babasıydı.(DHA)

Okumaya devam et

Gündem

AK Parti’de 7 il başkanlığına yeni atama

AK Parti‘de 7 il başkanlığına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni atamalar gerçekleştirildi.

Kaan ULU
ANKARA-AK Parti Teşkilat Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensibiyle Adıyaman İl Başkanlığı’na Faruk Bülent Kablan, Afyonkarahisar İl Başkanlığı’na Turgay Şahin, Erzincan İl Başkanlığı’na Alpay Kabadayı, Gaziantep İl Başkanlığı’na Fatih Muhaddis Fedaioğlu, Kastamonu İl Başkanlığı’na Ahmet Sevgilioğlu, Osmaniye İl Başkanlığı’na Mehmet Sadi Binboğa ve Zonguldak İl Başkanlığı’na Mustafa Çağlayan’ın atandığı belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar göstermiş olduğu özverili çalışmalarından dolayı bir önceki il başkanı ve il başkan vekillerine teşekkür edilip, yeni il başkanlarına da başarılar dilendi.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.