Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Serbest piyasada altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 521,70 lira oldu.

İstanbul Kapalıçarşı’da 521,50 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 521,70 liradan, 3 bin 438 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 3 bin 459 liradan, 476 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 480 liradan, 3 bin 360 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 3 bin 380 liradan, bin 680 liradan alınan Yarım Ziynet bin 690 liradan ve 840 liradan alınan Çeyrek Ziynet 845 liradan satılıyor.

Ekonomi

İstanbul 2 No’lu Barosu Gazze için imza kampanyası başlattı

İstanbul 2 No’lu Barosu Başkanlığı, İsrail’in Gazze‘yi işgal etmesiyle 38 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği savaşın durdurulması için kurdukları platformda imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında hazırlanan dosyalar, hem Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) hem de UNICEF’e teslim edilecek.

İSTANBUL-7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırı ile başlayan ve İsrail’in Gazze‘yi işgal etmesiyle devam eden süreç, dünyanın birçok ülkesinde protesto ediliyor ve savaşın sonlandırılması adına uluslararası çapta çağrılar yapılıyor. İstanbul 2 No’lu Baro Başkanlığı, 21 bini çocuk olmak üzere, 38 bin aşkın kişinin hayatını kaybettiği işgale karşı barış mücadelesinin hukuksal boyuta taşınması amacıyla dijital bir platform kurularak imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında hazırlanan dosyalar, hem Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) hem de UNICEF’e teslim edilecek.

 “HAYATINI KAYBEDENLERİN YÜZDE 70’İNDEN FAZLASI KADINLAR VE ÇOCUKLAR”

 Konuya dair açıklamada bulunan İstanbul 2 No’lu Baro Başkanı Av. Yasin Şamlı, “İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve yaptırımları insani değerlerin ve hukukun ötesine geçti. 7 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin yüzde 70’inden fazlasını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Bu acımasızlık, büyüyerek devam ederken susmak, doğru değil. Bu doğrultuda kurduğumuz platform aracılığıyla bir imza kampanyası başlattık” dedi.

 12 FARKLI ÜLKEDEN 3 BİN 61 HUKUKÇU İMZALADI

 İstanbul 2 No’lu Barosu olarak, uluslararası hukuk kurumlarını harekete geçirmek amacıyla 2023’te UCM ve BM’ye başvurduklarını söyleyen Av. Şamlı, “Savaşa ilişkin 8 klasör delil ibraz ettik. Yeni hazırladığımız 2 dosyayı kampanya tamamlandığında sunacağız. İmza kampanyasını tüm dünyadaki insanların katılımına açtık. Şu ana kadar 12 farklı ülkeden 3 bin 61 hukukçu imzaladı. Kampanyamızın daha geniş kitlelere ulaştırılması için çabalıyoruz. İnsanlık dışı bu olayların son bulması için herkesi gazzeicinimza.org web sitesinden imza kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.(DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Bakan Şimşek, G20 Brasil 2024’te konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brezilya’da düzenlen G20 Brasil 2024 toplantılarında, küresel ekonomi ve vergi politikaları ile Türkiye’nin istikrar ve reform programına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ANKARA-Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “G20Brasil toplantılarında, küresel ekonomi ve vergi politikaları ile istikrar ve reform programımıza ilişkin değerlendirmelerde bulundum. Toplantılarda artan oranlı vergilendirmenin gelir ve servet eşitsizliğini azalttığı, mali disiplini güçlendirdiği, vergi adaletini ve kapsayıcı büyümeyi desteklediği konusunda uzlaşı sağlanırken G20 tarihinde ilk kez vergide iş birliği odaklı bir bildirge yayınlandı. Küresel ekonomide zorlukların devam ettiği, düşük verimliliğin küresel büyümeyi sınırlandırdığı günümüzde yapay zeka ve benzeri teknolojilere hazırlık büyük önem arz ediyor. Programımızla makro istikrarı güçlendirirken yapısal reformlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek büyüme potansiyelimizi artıracağız” ifadelerini kullandı. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Esnaf Perakende Yasası’nı çıkarmayan meclise veryansın etti

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüm sektörlerin sermayenin elinde olduğuna dikkat çekerek, bu şekilde enflasyonun düşmesinin mümkün olmadığını dile getirdi

ABUDALLAH GONCA
HABER MERKEZİ-Enflasyonla mücadelenin en önemli ayağı olan esnaf ve sanatkarların haksız rekabet karşısında dayanacak gücü kalmadığını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Tüm sektörler sermayenin elinde. Maalesef perakende yasası bir türlü çıkmıyor. Çıkmayınca da haksız rekabetle birlikte fiyatları regüle edecek mahalle esnafı neredeyse yok noktasına geldi. Artan nüfusa karşı esnaf sayısında büyük bir artış yok. Sokakta kasap, manav kalmadı. Karşılıklı fiyatların ucuzlamasını sağlayacak bir sistem gerekiyor. Öncelikle zincirlerin haftada 1 gün tatil ve açma kapama saati belli olmalı. Bunun içinde perakende yasası şart. Yasanın olmaması, Hakkari’de, İstanbul’da, Ankara’da veya Bursa’da da aynı fiyatları dayatmaya yol açıyor. Oysa esnaf ve sanatkarlarımız enflasyonla mücadelenin en önemli ayağıdır. Anayasanın 173. Maddesinde olduğu gibi esnaf ve sanatkar korunmalı. Meclis tatile girmek üzere bundan sonraki süreçte açılır açılmaz perakende yasası tartışılacak ilk madde olmalı” dedi.

-“ESNAFI TEZGAHTAR, ÇİFTÇİYİ İŞÇİ KONUMUNA GETİRDİLER”

Haksız rekabet yüzünden esnafın tezgahtar çiftçinin ise işçi konumuna geçtiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türkiye’de, gelişmiş ülkelerden örneği alınanla hiç uyuşmayan bir haksız rekabet var. Tüm sektörler sermayenin elinde. Tüm sektörlerdeki ürünleri sattıkları yetmiyormuş gibi ülkenin her yerindeki ürünlerin fiyatını tek tuşla belirleyebiliyorlar. Esnafı bitirdiler, tezgahtar yaptılar. Çiftçiyi de kendilerine işçi yaptılar. Fideyi veriyor, ürettiriyor. Ondan sonra ürünü toplayıp kendi mağazalarına gönderiyor. Fiyatı da kendisi belirliyor. Bir tarafta işsizler ordusu varken diğer tarafta da iştigal edecek, kendi kendine iş yeri müteşebbis olacak insan yok. Artık her şey sermayenin elinde. Ben yaparım, ithal ederim diyor. Bireysel işletme kalmadığı müddetçe etin fiyatının düşmesini kimse beklemesin” şeklinde konuştu.

-“HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Her şeyi bol olan ülkemizde fiyatları düşürememe sıkıntısı olduğunu dile getiren Palandöken, “Küçük esnafımız enflasyonla mücadelenin olmazsa olmaz ayağıdır. Her şeyi bol olan bir ülkede fiyatları düşürememenin sıkıntısı var. Sorunun çözümü belli. Perakende Yasası acilen esnafın ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmeli. Devletimizin enflasyonla mücadele ederken aldığı tedbirlerin işe yarayabilmesi için önce esnaf ve sanatkarların korunması şart. Küçük işletmeler ayakta kalmalı ki vatandaş fiyatları mukayese edip gerçek indirimin farkına varılmalı.” dedi

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.