Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Teknoloji

Pilot olmak isteyenlere 3’üncü fırsat

Zeytinburnu Gençlik Merkezi (ZEYGEM)’nin 3’üncü dönem drone eğitimleri başlıyor. Drone kullanmaya meraklı gençler eğitim sonunda ‘SHGM Onaylı Ticari İHA-1 Ehliyeti’ne sahip oluyorlar.

İSTANBUL-
Zeytinburnu Gençlik Merkezi (ZEYGEM), gençlerden gelen yoğun istek üzerine 3’üncü dönem drone eğitimleri için ön kayıtları almaya başladı. 07 – 14 Mayıs tarihleri arasında ön kayıtların kabul edileceği drone eğitimleri ise 21 Mayıs Cumartesi tarihinde başlayacak. Zeytinburnu’nda ikamet eden, 15 – 25 yaş arası gençlerden mülakatla seçilecek 40 kişilik öğrenci grubuna verilecek 4 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayanlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Onaylı Ticari İHA-1 ehliyeti almaya hak kazanacaklar. Yaygın olarak halk arasında drone ehliyeti diye tabir edilen SHGM Onaylı Ticari İHA-1 ehliyeti ile ağırlığı 25 kilograma kadar olan cihazları kullanılabiliyor. Eğitim, SHGM tarafından yetkilendirilmiş kuruluş olan İstanbul Aydın Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştiriliyor.

Nitelikli İHA pilotu olma fırsatı

ZEYGEM tarafından verilen İHA-1 eğitimleri İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı’nda (SHT-İHA) belirtilen nitelikleri taşıyan ve ticari amaçlarla insansız hava aracı kullanmak isteyen gençlere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Bu sayede sivil havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli İHA pilotlarının yetiştirilmesine de katkı sağlanıyor. Toplamda 38 saat sürecek derslerde; İHA Tanıtım, Havacılık Kuralları, Hava Aracı, Uçuş Dinamiği ve Uçuş Prensipleri, Genel Meteoroloji Bilgisi, Hava Trafik Kontrol (ATC) Usulleri ve Havacılık Freyzyolojisi, Uçuş Operasyonu, Kumanda Edilebilir Sistemler, İTKİ Sistemleri, Aviyonik Sistemler, Kontrol, Bakım ve Onarım, Kumanda Göstergeleri, Kalkış ve İniş Komutları, Yatay ve Dikey Komutlar, Kumanda ve Uçuş Modları, Acil Durumlar ve Uçuş eğitimleri verilecek.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Eğitim

Samsun Uğur Okulları’na EN İYİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ

Samsun Uğur Okulları, Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen UMakerfest’e katıldı. İlkadım ve Canik Kampüsü öğrencilerinin projeleri jürinin dikkatini çekti. Canik Kampüsü ‘En İyi Araştırma Ödülü’nü kazandı. Samsun Uğur Okulları Kurucusu Ender Gür, başarılı öğrencileri tebrik etti.

FİRDEVS BOZKURT GONCA
SAMSUN-Uğur Okulları öğrencilerinin el becerileri, inovasyon yetenekleri ve problem çözme pratiklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen UMakerfest etkinliğinin 8’incisi, İstanbul’da bulunan Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampüs Kemerburgaz’da gerçekleşti.

Öğrencilerin üretici becerilerini kazanmalarını, teknolojik araçlarla deneyler yapmalarını ve ilgi alanlarına göre yeni deneyimler edinmelerini sağlayan UMakerfest organizasyonuna 181 öğrenciden oluşan 45 takım katılırken, Samsun Uğur Okulları İlkadım ve Canik Kampüsü öğrencileri de bu festivalde yer aldı.

ÖĞRENCİLER PROJELERİNİ SUNDU

Uğur Okulları öğrencilerinin yıl boyunca Bilgi ve İletişim Teknolojileri derslerinde edindikleri bilgileri UMakerfest VIII’de sergilerken öğrenciler; Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na uygun 10 farklı kategoride yarıştı.

İlkadım Kampüsü adına UBIT Öğretmeni Gülay Uz’un danışmanlığında ortaokul öğrencileri Emir Bozoğlu, Bora Ekim ve Emir Aras Çeviker, “Sudaki Yaşam” kategorisi ile oyun tasarımı alanında çalışmalarını anlatırken; Canik Kampüsü adını ise Biyoloji Öğretmeni Dilek Abay’ın danışmanlığında lise öğrencileri Fatih Taha Saraç, Zeynep Sude Ekinci, Melek Yıldızoğlu ve Erinç Bektaş, “Turuncu Yalıtım” isimli projelerini sundular.

KUPA VE MADALYA KAZANDILAR

Festivalde öğrencilerin projeleri akademisyenler ile sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilirken, takımlar kupa ve madalya ile ödüllendirildi. Festivale; “Turuncu Yalıtım” projesiyle katılan Samsun Uğur Okulları Canik Kampüsü öğrencileri ‘U-Makerfest En İyi Araştırma Ödülü’nü almaya hak kazandı.

SAMSUN UĞUR OKULLARI JÜRİNİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Samsun Uğur Okulları Kurucusu Ender Gür, UMakerfest’e katılan İlkadım ve Canik Kampüsü öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik ederken, “Öğrencilerimizin el becerileri, inovasyon yetenekleri ve problem çözme pratiklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen festivalde Samsun Uğur Okulları adından söz ettirmeyi başardı. İlkadım ve Canik kampüsümüz sundukları projelerle jürinin dikkatini çekti. Canik Kampüsü öğrencilerimiz; ‘U-Makerfest En İyi Araştırma Ödülü’nün sahibi oldu. Bu başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Okumaya devam et

Genel

İTÜ Robot Olimpiyatları’nda geleceğin teknoloji liderlerini destekledi

Telemecanique Sensors, İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen İTÜ Robot Olimpiyatları’nın bronz sponsoru oldu

ABDULLAH GONCA
HABER MERKEZİ-Şirket, üç gün süren etkinlik çerçevesinde geleceğin robot dünyasını şekillendirecek gençler, akademisyenler ve sektör temsilcileri ile buluşma fırsatı elde etti.

90 yılı aşkın deneyimiyle 20’den fazla ülkede sensör teknolojileri alanında fark yaratan Telemecanique Sensors, geleceğin mühendislerine destek olmak amacıyla sponsorluk çalışmalarına devam ediyor. Son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen İTÜ Robot Olimpiyatları’na bronz sponsor olarak katılan şirket, robot alanında çalışmalar yürüten öğrencilerin çalışmalarına katkı sağladı.

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen etkinlik; heyecan verici yarışmalar, eğitici seminerler ve workshoplarla üç gün boyunca katılımcılara özel bir deneyim sundu.

Okumaya devam et

Teknoloji

DİJİTAL KEŞFEDİŞ BAŞLIYOR

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde “Dijital Keşfediş II: Dijital Çağ, Dijital Dünya, Değişim ve Geleceğe Hazırlanmak” temalı dijital sanat sergisi düzenleniyor.

FİRDEVS BOZKURT GONCA
HABER MERKEZİ
– 20-24 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan ve Sanal Gerçeklik (VR), Artırılmış Gerçeklik (AR) ile Yapay Zekâ (AI) destekli sanat eserlerinin yer alacağı sergi, Konya’da yine bir ilk olma özelliği taşıyor.

Geçmişte The Journey of Being (Varolmanın Dijital Yolculuğu), Karatay Verse, Dijital Keşfediş etkinlikleri ile benzersiz bir öğrenme ve geleceğin teknolojileri ile etkileşim kurma ortamı sunan KTO Karatay Üniversitesi, “Dijital Keşfediş II” dijital sanat sergisinin ikincisine ev sahipliği yapıyor. Özellikle gençlere dijital teknolojilerin gelişimi ile ilgili ilham verilmesi, yapay zekâ hakkında farkındalık oluşturulması ve farklı bir bakış açısı kazandırılması amaçlanan sergide, katılımcıların dijital dünyanın hayatımızdaki derin etkilerini anlama çabalarını destekleyerek, dijital çağın gereklilikleri konusunda kapsamlı bir perspektif sunulması hedefleniyor.

Dijital Keşfediş II, Dijital Sanata Yeni Bir Soluk Getiriyor

Etkinlik kapsamında, ayrıca dijitalle sanatın buluştuğu, dijital sanatın imkânlarının konuşulup tartışılacağı söyleşiler, simülasyon ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Mühendislik, güzel sanatlar, tıp, tasarım, psikoloji ve sosyal bilimler alanlarının dijitalle yorumlandığı birbirinden farklı etkinlikler ve spesifik konularda sunuşlar da düzenlenecek. Özel olarak tasarlanmış interaktif deneyim alanlarıyla, ziyaretçilere sadece gözlemci olmanın ötesinde eserlerle doğrudan etkileşimde bulunma imkânı sunacak.

20 Mayıs’ta başlayacak olan “Dijital Keşfediş II”, 24 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Etkinlik gün ve saatlerine https://dijitalkesfedis.com web sitesinden ulaşılabilecek.

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.