Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Milli Savunma Bakanı Akar’dan, video telekonferans yöntemiyle toplantı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar başkanlığında Gnkur. Bşk. Org. Yaşar Güler, Kuvvet Komutanları, Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ve birlik komutanlarının da katılımıyla video telekonferans yöntemiyle toplantı düzenlendi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar toplantıda, devam eden faaliyetlerin son durumuna ilişkin bilgi alarak yapılacak çalışmalarla ilgili talimatlar verdi.

Belediyeler

Havaalanına ulaşımı SAMAIR ile Büyükşehir sağlayacak

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, 1 Haziran’dan itibaren Samsun-Çarşamba Havalimanına yolcu sirkülasyonunu Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak SAMAIR ile kendilerinin sağlayacaklarını duyurdu.

SAMSUN-Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun-Çarşamba Havalimanı ile şehir merkezi ve ilçeler arasındaki ulaşım hizmetini 1 Haziran’dan itibaren SAMAIR ile belediye olarak kendilerinin vereceklerini açıkladı. Samsun-Çarşamba Havalimanı’na ulaşımı sağlamak içim H1-H2-H3 ve H4 numaralı SAMAIR otobüsleri 1 Haziran’dan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Doğan, “Hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda şehrimize hizmet ediyoruz. SAMAIR, Samsun’umuza hayırlı olsun” dedi.

‘SAMAIR 1 HAZİRAN’DAN İTİBAREN HİZMETE BAŞLIYOR’

SAMAIR hizmeti ile havalimanına güvenli ve konforlu ulaşımı Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin sağlayacaklarını belirten Doğan, “Bizler Samsun’umuza hizmet etmek için yola çıktık. Önce hemşehrilerimizi dinledik, anladık; projelerimizi de bu kapsamda oluşturduk. Göreve geldiğimiz günden bugüne de hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda Samsun’umuz için neler yapabiliriz üzerinde durduk. Şimdi, hizmet zamanı diyerek hemşehrilerimizin gönüllerine dokunan, hayatlarını kolaylaştıran hizmetleri hayata geçiriyoruz. Her zaman belirtiyorum bizim merkezimizde insanımız var, insanımızın mutluluğu var. Havalimanına ulaşım konusunda da hemşehrilerimizin yoğun bir talebi vardı. Bizde bu talep doğrultusunda gerekli adımları atmış olduk. Böylelikle, 1 Haziran’dan itibaren SAMAIR ile Samsun-Çarşamba Havalimanımıza güvenli ve konforlu ulaşımı Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz sağlayacağız. Hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda şehrimize hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Bu kapsamda H1-H2-H3 ve H4 numaralı SAMAIR otobüslerimizi devreye alıyoruz. Hemşehrilerimiz yolculuk rezervasyonları için Alo 153 hattımıza ulaşabilirler. Samsun’umuza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

‘SAMAIR DURAK GÜZERGAHLARI AÇIKLANDI’

Samsun- Çarşamba Havalimanına gidecek SAMAIR otobüslerinin durak güzergahları da açıklandı.

H1 Numaralı Otobüs

OMÜ Batı Garajı, Cağaloğlu Bulvarı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı-Ankara Bulvarı, İlkadım Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Samsun- Çarşamba Havalimanı

H2 Numaralı Otobüs

TTTM, 100. Yıl Bulvarı, Karadeniz Caddesi, Akdeniz Caddesi, Akçaabat Sokak, 11. Sokak, İlkadım Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Samsun- Çarşamba Havalimanı

H3 Numaralı Otobüs

Bafra, 19 Mayıs, Atatürk Bulvarı, Samsun- Çarşamba Havalimanı

H4 Numaralı Otobüs

Çarşamba Vefa AVM, Yeni Samsun Caddesi, Atatürk Bulvarı, Samsun- Çarşamba Havalimanı (DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Belediye başkanına saldırıdan tutuklu memur: Başkan, ‘Gıcıklık hakkımı kullanıyorum’ dedi

TRABZON’da, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’i makam odasında darbettiği iddiasıyla tutuklanan 35 yıllık memur Harun Uzun’un (63) ifadesinde, “Çalıştığım gün çıkan tansiyonumu ölçtürmek için H.K. ile eczaneye gidiyorduk. Dışarda başkan ile karşılaştık. Tansiyon ölçümü sonra yeniden mesaimize döndük. Başkan mesai saatleri ihlalden savunma istedi. Durumu anlatmak için makama gittik. Başkan ‘Gıcıklık hakkımı kullanıyorum, bana oy vermediniz’ dedi. Elini bana sallayınca vuracağını düşünerek kendimi koruma amaçlı başkanın yakasından tuttum. Kendisini darbetmedim” dediği öğrenildi.

Selçuk BAŞAR
TRABZON-Olay, 24 Mayıs’ta, Tonya ilçesi merkezi Orta Mahalle’deki Tonya Belediye Başkanlığı makamında meydana geldi. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, iddiaya göre, ilçe belediyesinde görevli memurlar Harun Uzun ve Harun K. (64) hakkında mesai saatine uymadıkları gerekçesiyle tutanak tutturup, savunmalarını istedi. Tutanağa tepki gösteren 2 memur, makam odasına girip, Beşel ile tartıştı. Memurlardan biri iddiaya göre, Başkan Beşel’e kafa atıp yumrukla saldırdı. Diğer belediye görevlilerinin araya girmesiyle memurlar, makamdan uzaklaştırıldı. İhbarla belediyeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dudağında şişlik oluşan Başkan Beşel, götürüldüğü ilçe devlet hastanesindeki tedavisi sonrası taburcu edildi. Başkan Beşel, darp raporu alıp şikayetçi olurken, 2 memur ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Tonya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada 2 memur, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Harun Uzun, ‘Cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan tutuklanırken, Harun K. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Başkan Beşel’i makam odasında darbettiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada tutuklanan 35 yıllık memur Harun Uzun, memur Harun K. ve diğer tanıkların ifadeleri ortaya çıktı. Olay günü yaşananları anlatan Harun Uzun, savcılık ve hakimlikteki savunmasında, “35 yıldır belediyede yardımcı hizmetler sınıfında memur olarak çalışmaktayım. Başkan Beşel ile yaklaşık 10 yıl birlikte çalıştık. Olay günü mesaide tansiyonumu ölçtürmek için H.K. ile eczaneye doğru gidiyorduk. Dışarıda yürürken başkan ile karşılaştık. Tansiyon ölçümü sonra yeniden mesaimize döndük. Başkan, mesai saatlerini ihlalden bizden savunma istedi. Bizlere bu hususta evrak tebliğ edildi. Buna istinaden durumu anlatmak için makama gittik. Odadaki misafirlerin çıkmasını bekledik. Makamda 2 kapı bulunmakta, bu odalardan danışma tarafındaki açık olan kapıdan içeri girdik. Başkan misafirleri uğurlarken, kapıyı kapatıp, kilitledim. Suç işlemek için kapıyı kilitlemedim. Başkan rahatsız edilmesin diye o kapı kilitli tutulurdu. Ben de nezaket gereği kapıyı kilitledim. Başkan ayaktaydı, kendisine ‘Neden yasal işlem başlattığını’ söyledik. Başkan bize ‘Gıcıklık hakkımı kullanıyorum, bana oy vermediniz’ dedi. Elini bana sallayınca vuracağını düşünerek kendimi koruma amaçlı başkanın yakasından tuttum. Kendisini darbetmedim. Araya girdiler aramızda itişme oldu. Biz odaya sadece konuşmak için gitmiştik. Üzerimde herhangi bir silah yoktu. Suçsuzum” dediği belirtildi.

‘ARAYA GİREREK TARAFLARI AYIRMAYA ÇALIŞTIM’

Soruşturmada adli kontrolle serbest kalan diğer memur Harun K. ise “Başkana belgeleri gösterip, konuşmaya başladık. Konuşma sırasında herkes ayaktaydı. Başkan ellerini kaldırarak ‘Git’ şeklinde harekette bulunup, bize ‘Gıcıklık yapma hakkımı kullanıyorum. Zaten bana oy vermediniz’ dedi. Harun başkanın ellerini tuttu, itişme yaşandı, başkana hiçbir şekilde vurmadı. Araya girerek tarafları ayırmaya çalıştım. Bunun yakışmadığını söyledim. Harun Uzun’un üzerinde herhangi bir silah bulunmamaktaydı. Elini beline atarak silaha davranma olmadı. Bende ruhsatlı silah vardı, ancak hiçbir şekilde belimden çıkartmadım ve birine de göstermedim. Olay sonrası başkanın yüzünde bir yaralanma ya da kanama görmedim. Başkanı yaralayacak bir eylemde bulunmadık; suçsuzum” diyerek kendisini savundu.

‘KAFA ATMAYA ÇALIŞTI AMA BAŞKANA VURAMADI’

Olayda Başkan Beşel’in seslenmesi üzerine odaya giren belediye personeli A.İ., tanık olduğu anları anlatarak, “Başkan seslenince içeri girdim. Başkanı kenara çekip, Harun Uzun’a sarıldım. Bu sırada Harun Uzun kafa atmaya çalıştı ama başkana vuramadı. Araya diğer görevliler girdi, 2 memuru dışarı çıkarttık. Olayda silah ve silah çekmeye teşebbüs eden birini görmedim” dedi.

Odaya giren zabıta memuru A.Ç. ise ifadesinde, “Birbirlerinin kollarından tutarak itişiyorlardı. Tehdit, hakaret içerikli söz duymadım. Hengame sırasında ben odada olduğum sürede birbirlerine vuran olmadı. Harun Uzun, başkana kafa atmaya çalıştı, ancak vuramadı” diye konuştu.

TÜM BELEDİYE BAŞKANLARI TONYA’YA GİDECEK

Bu arada kentte gündem olan olay sonrası Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç öncülüğünde, Trabzon’daki tüm belediye başkanları bugün, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel’e makamında destek ziyaretinde bulunacak. (DHA)

Okumaya devam et

Genel

Bakan Tunç: Yeni 27 Mayıs’ların yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Aziz milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bir daha yeni 27 Mayıs’ların, 12 Eylül’lerin, 28 Şubat’ların ve 15 Temmuz’ların yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 Eda KOÇ
ANKARA-Bakan Tunç, 27 Mayıs 1960 darbesinin 64’üncü yıl dönümü nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Tunç, darbelerin ve darbe girişimlerinin amacının demokrasiyi sekteye uğratmak ve Türkiye’nin her alandaki gelişmesini ve kalkınmasını durdurmak olduğunu belirterek, “Zulmün adresi olan darbeler, insanlık suçudur. 27 Mayıs 1960 darbesi, vatanımıza ve milletimize yapılan bir ihanettir. Demokrasi tarihimizin kara lekesidir. Milli iradeye yapılan 27 Mayıs 1960 darbesini, vesayetçi zihniyetin ülkemize karşı yaptığı en büyük kötülük olarak hafızalarımızdan hiçbir zaman çıkarmayacağız. Vesayetçi ve eski Türkiye özlemi çekenlere, kirli senaryoların ürünü karanlık oyunlara, milletimizin huzuruna kastedenlere ve kirli emellerine asla geçit vermeyeceğiz” dedi.

‘DAİMA DEMOKRASİDEN YANA OLACAĞIZ’

Tunç, şöyle devam etti:

“Aziz milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, bir daha yeni 27 Mayıs’ların, 12 Eylül’lerin, 28 Şubat’ların ve 15 Temmuz’ların yaşanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Her zaman milli iradeye sahip çıkacak, istiklalimiz ve istikbalimiz için, daha büyük ve güçlü Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Daima adaletten, haktan ve demokrasiden yana olacağız. 27 Mayıs 1960 darbesinin 64’üncü yıl dönümünde tüm darbeleri, darbe girişimlerini, vesayetten medet umanları kınıyor ve lanetliyorum. Millet iradesi ile seçilmiş ancak vesayetçiler tarafından haksız ve hukuka aykırı bir şekilde idam edilen milletin adamı merhum Adnan Menderes ile arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı, tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.