Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Babasının kazayla ezdiği Zeynep 12 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelmiş

İstanbul’dan Ordu’nun İkizce ilçesindeki baba evine gelen Ünal Bektaş’ın arabayla çarpması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki kızı Zeynep Bektaş, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Zeynep’in 12 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle dünyaya geldiği öğrenildi.

7 Temmuz Çarşamba günü öğle saatlerinde İkizce’nin Seymenli Mahallesi’nde meydana gelen olayda, patika yoldan evlerine ulaşım sağlayan Ünal Bektaş aracıyla geriye doğru geldiği sırada arka sağ tarafında duran kızı Zeynep’i görmeyerek çaptı. Ailenin apar topar Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırdığı minik kız tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Minik kız için İkizce’nin Seymenli Mahallesi’nde bulunan Küçükgeriş Camii’nde cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Cenazede baba Ünal Bektaş kızının tabutu başında gözyaşlarına boğuldu. Kılınan namazın ardından Zeynep’in cenazesi aile kabristanlığında toprağa verildi.


Torununu yıllardır özlemle beklediklerini söyleyen dede Şükrü Tombul, “Babasıyla annesi torunumu benim eve bırakacakları zaman kenarda duran torunum arabanın sağ tarafına düşmüş. Kızım ve damadım da ne olduğunu bilmeden aldıkları gibi hastaneye yetiştiriyorlar torunumu. İlk sağlık ocağına, ardından ise Ünye Devlet Hastanesi’ne götürmüşler. Zaten orada torunum ölmüş” dedi.
Dede Ali Bektaş ise, “Ben evin önünde taş örüyordum. Çocuk beyaz bir gelinlik giyerek bize el salladı. Oğlumun arabasından eve vardıklarında gelinim arabadan indikten sonra torunum da iniyor. Çocuğu arkada göremedikleri için arkada yere düşüyor. Torunum çok akıllıydı. Hatta benimle beraber namaz kılardı. Bu çocuk için benim oğlum yıllarca uğraştı. Torunum dünyaya geldi, akıllı ve zekiydi. Oğlum evin önündeki yol için İstanbul’dan gelmişti. Yolun bitmesine kadar İkizce’de kalacaktı” diye konuştu.
Torununun yolu göremediğini söyleyen babaanne Sünkar Bektaş, “6 aydır benim çocuğum yol için uğraştı. Sağ olsun belediye yollarımızı yaptı ama Zeynep’ime nasip olmadı. Başkanımız ‘Senin için bu yolları yapıyorum’ dedi. Ama torunum yol yüzü göremedi. 3 sene önce Zeynep tüp bebek yöntemiyle oldu. Çocukları hiç olmamıştı” şeklinde konuştu.
Minik Zeynep’in anneannesi Hatice Tombul, “Torunum arabanın arkasında yatıyor bembeyaz kıyafetiyle. Herkes başına toplaşmış torunumun, sonra hastaneye kaldırmışlar. Torunumu kaybettik” ifadelerini kullandı.

Asayiş

İstanbul ve Kırıkkale’de ‘Daltonlar’ suç örgütüne operasyon: 6 gözaltı

İstanbul’da bir işyerine Kırıkkale’de de bir otele silahlı saldırı düzenleyen şüpheliler polis ekiplerince tespit edildi. Daltonlar suç örgütüne üye olduğu belirlenen şüpheliler evlerine düzenlenen operasyonla yakalandı. Saldırı anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Derya EVREN KORKMAZ
İSTANBUL-İstanbul emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başakşehir’de bir işyerine düzenlenen silahlı saldırının faillerini bulunması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda ekipler, şüphelilerin Kırıkkale ilinde faaliyet gösteren bir otele de silahlı saldırı düzenlediğini belirledi. Bunun üzerine organize polisi, Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle ortak çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin çalıntı motosiklet ile olayı gerçekleştirdikleri saptadı.

Çalıntı motorun izini süren polis, E.B. isimli kişinin motosikleti kullandığını, E.S. isimli şüphelinin ise silahlı saldırıları düzenlediğini belirledi. Şüphelilerin ‘Daltonlar’ suç örgütüne üye olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin adreslerini tespit eden polis, eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda E.B. ve E.S. ile birlikte onlara yardım ve yataklık eden 4 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 şüphelinin adreslerinde yapılan aramalarda 2 adet otomatik tabanca ile çok sayıda fişek ele geçirildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

3 çocuğunu öldüren baba: Ne yaptığımı, yengem beni telefonla arayınca anladım

Bursa’da, çocuklarından Zeynep (11) ve Aslı’yı (6) bıçaklayarak, Muhammet Ali’yi (3) ise boğarak öldürüp polise teslim olan Murat Kılıç’ın (39) mahkemedeki ifadesinde, “Olay anını çok fazla hatırlamıyorum. Ne yaptığımı bilmiyorum. Yengem beni telefonla arayınca anladım. Üzerim kan olmuştu. Yaralandığımı sandım. Serbest bırakılmamı istiyorum” dediği belirtildi.

Denizhan KARAHANCI
BURSA-Olay, 29 Mayıs’ta, Bursa’nın Nilüfer ilçesi Çamlıca Mahallesi Bağlar Sokak’taki 4 katlı apartmanın bodrum katında meydana geldi. Geçimini evlerde boyacılık yaparak sağlayan Murat Kılıç, kızları Zeynep ve Aslı Kılıç’ı bıçaklayarak, oğlu Muhammet Ali Kılıç’ı da boğarak öldürdü. Kılıç, olayın ardından polis ekiplerine giderek suçunu itiraf etti

Belirtilen adrese giden ekipler, üç çocuğun cansız bedenleriyle karşılaştı. Çocukların cenazeleri, Cumhuriyet savcısının incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan otopside, Murat Kılıç’ın kızlarının vücudunda yaklaşık 20 bıçak yarası tespit edildi. Çocukların cenazeleri, babalarından ayrı yaşayan anneleri Gülay Kılıç’ın yaşadığı Erzurum’un Karayazı ilçesinde toprağa verildi.

‘ÜÇ KEZ CANIMA KIYMAK İSTEDİM, BAŞARAMADIM’ 

Murat Kılıç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Kılıç, çıkarıldığı Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. DHA Muhabiri, Kılıç’ın nöbetçi mahkemede verdiği ifadeye ulaştı. Olay günü babasının evinde kaldığını belirten Kılıç, “Sabah, işe gitmek üzere uyandım. Sigara almak için markete gittim

Bu sırada eşimin, çocuklarımı yanından zorla alıp getirdiğime ilişkin şikayeti üzerine güvenlik güçlerinden hakkımda tedbir kararı çıktığını öğrendim. Kafam attı, işe gitmemeye karar verdim.

Olay yerine gittim. Çok fazla hatırlamıyorum. Ne yaptığımı bilmiyorum. Ne olduğunu yengem beni telefon ile aradığında fark ettim. Bir anda üzerime baktığımda her tarafın kan olduğunu gördüm. Bu sırada yaralandığımı düşündüm. Ne yaptığımı o anda anladım. Evde üzerimi değiştirip dışarı çıktığımı, kağıtlara yazılar yazdığımı hatırlıyorum. Üç kez canıma kıymak istedim, başaramadım. Çok pişmanım. Tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmemi talep ederim” ifadelerini kullandı.

CEZAVİNDE TEK KİŞİLİK KOĞUŞTA KALIYOR 
 Tutuklandıktan sonra Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Murat Kılıç’ın, can güvenliği açısından tek kişilik koğuşta kaldığı öğrenildi. (DHA)









Okumaya devam et

Asayiş

Terör örgütü PKK adına eylem yapanlara operasyonda 15 tutuklama

Adana‘da, terör örgütü PKK adına ateş yakıp yol kapatan, bu eylemlerde molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı kullandıkları belirtilen 38 şüpheli gözaltına alındı. Eylemler sırasında çektikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşan şüphelilerden 15’i tutuklandı, 23’ü adli kontrolle serbest kaldı.

Anıl ATAR
ADANA-İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK sempatizanlarının 21 Mart ve 2 Nisan’da kentte ateş yakarak yol kapatıp, eylemlerde de molotofkokteyli ile el yapımı patlayıcı kullanan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis, şüphelilerin cep telefonuyla kaydedip, sosyal medyada paylaştığı görüntüleri incelemeye aldı. Görüntülerde yüzlerini bezle kapatan bir grubun, Seyhan ilçesi Güney Kuşak Bulvarı’nda molotofkokteyli attığı sırada motosikletle yolda ilerleyen 2 kişinin, son anda yanmaktan kurtulduğu anlar yer aldı. Ayrıca başka bir grubun da Obalar Caddesi’nde yaktığı ateşin içine 2 el yapımı patlayıcı attığı ve ardı ardına patladığı görüldü. TEM ekipleri, söz konusu görüntülerdeki eylemlere katıldığı belirlenen 38 şüphelinin kimliğini tespit etti. Çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, şüphelileri gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca ile 2 av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15’i tutuklandı, 23 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.