Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Kayıp çobanın cesedi bulundu

Bursa’nın Keles ilçesinde sabah hayvanlarını otlatmak için evden çıkan çobanın bir gün sonra ormanda cesedi bulundu.

Edinilen bilgiye göre, çobanlık yapan Ramazan Özdemir (72) geçtiğimiz sabah saat 09.00 sıralarında Alpagut Mahallesi’ndeki evinden hayvanlarını otlatmak için çıktı. Akşam geri dönmeyen çobanın hayatından endişe eden ailesi jandarma ekiplerine haber verdi.
Jandarma ekiplerinin yönlendirmesiyle kısa sürede 11 jandarma, 4 AFAD, 12 BAKUT, 5 DASKUT, 7 Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma, 6 YAK, 17 ANDA, 5 İHH Arama Kurtarma, 8 İNDAK ve 50 sivil vatandaş olmak üzere toplam 125 kişi gece saat 02.00’de kayıp çobanı ormanda aramaya başladı. Ekipler gecenin karanlığında havadan termal drone ile, karadan da yürüyerek kayıp çobanı ormanlık alanında bulabilmek için seferber oldu. Yaklaşık 1,5 saatlik aramanın ardından Ramazan Özdemir’in cansız bedeni saat 03:30’te çalıların içerisinde ekipler tarafından bulundu.
Jandarma olay yeri inceleme ve Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından Özdemir’in cesedi otopsi için morga gönderildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

Asayiş

Yapay zeka kullanarak sınavda kopya çekerken yakalandı

Isparta’da YKS Temel Yeterlilik Testi’nde kurduğu elektronik düzenek sayesinde yapay zeka kullanarak kopya çektiği belirlenen M.E.E., polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Ali ÇEVİKBAŞ
ISPARTA-İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Haziran’da gerçekleştirilen TYT’ye katılan M.E.E.’nin hareketlerinden şüphelendi. Polis, sınav esnasında salondan çıkarıldıkları M.E.E.’nin ayakkabısının iç astarında kopya düzenekleri olduğunu tespit etti.

Sınavda kopya çektiği belirlenen M.E.E.’nin yapılan üst aramasında ‘router’ denilen ve internet bağlantısı sağlayan cihaz, kredi kartı görünümünde cep telefonu, düğme görünümü verilmiş kamera ve kulaklık ele geçirildi.

2 KİŞİ YAKALANDI

Şüphelinin router cihazıyla internet bağlantısı sağladığı, düğme görünümü verilmiş kameraya soruyu okutup yapay zekaya gönderdiği, yapay zekanın da sorunun çözümünü yapıp, cevabı kredi kartı görünümündeki cep telefonu vasıtasıyla şüpheliye kulaklıkla ilettiği tespit edildi.

‘6114 sayılı Ölçme ve Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmet Kanununa muhalefet’ suçu kapsamında M.E.E. gözaltına alınırken, kendisine yardım ettiği belirlenen A.B. de yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.E.E. tutuklandı, A.B. serbest bırakıldı.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

ABD’de aynı günde yaşanan 2 köpek balığı saldırısında 3 kişi yaralandı

ABD’nin Florida eyaletinde aynı günde iki köpek balığı saldırısı sebebiyle 3 kişi yaralandı, yetkililer plajları geçici olarak kapatarak alarma geçildiğini duyurdu.

Şara Zehra ÖZBEY
ABD’nin Florida eyaletinde Cuma günü South Walton bölgesinde bir plajda iki ayrı köpek balığı saldırısı yaşandı. Yetkililer saldırı ile ilgili olarak, “South Walton İtfaiye Bölgesi ve Walton County Şerif Ofisi, Florida Cuma öğleden sonra köpek balığı ile ilgili iki olaya müdahale etti. İki kişi ağır yaralanırken, bir kişi de hafif yaralanmıştır.

İlk olay, saat 13:20 sularında 911’i arayan birden fazla kişinin yaklaşık 45 yaşındaki bir kadının kumsalın yanından yüzerken bir köpek balığı tarafından ısırıldığını bildirmesiyle ortaya çıkmıştır. Yetkililer olay yerine vardıklarında kadının kalçasında ve sol kolunun alt kısmında ciddi yaralanmalar olduğunu tespit etmişlerdir. İkinci olay, ilk olayın dört mil doğusunda, saat 14:55 sularında meydana gelmiştir. Olayda 15 yaşlarında iki kız yaralanmıştır” ifadelerini kullandı. Polis yaptığı son açıklamada, birimlerin devriye olarak gezdiğini, plajların açıldığını fakat hala tehlikeli olabileceğini belirtti.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Öldürdüğü babasının cesedi bulununca gözyaşı döküp, taziyeleri kabul etmişti; ağırlaştırılmış müebbet istendi

Bursa’da kız arkadaşı ile evlenmesine karşı çıktığı için tartıştığı babası Mustafa Demirel’i (60) öldürüp, cesedi bulununca gözyaşı dökerek taziyeleri kabul eden Hakan Demirel (34) için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Davada tanık olarak ifade veren, tutuklu sanığın ağabeyi H.D. (37) ise babasının sinirli ve zor bir insan olduğunu söyleyip, kardeşinden şikayetçi olmadı.

 Denizhan KARAHANCI
BURSA-Olay, 9 Şubat 2023’te Osmangazi ilçesi Kükürtlü Mahallesi’nde meydana geldi. Eşinden ayrıldıktan sonra çalıştığı apartmanın bodrum katında kalan 2 çocuk babası Mustafa Demirel’in oğlu H.D., 3 gün haber alamayınca kardeşi Hakan Demirel ile gittiği evde babasının cansız bedeni ile karşılaştı. Demirel’in tüfekle sırtından vurularak öldürüldüğü belirlendi. Çalışma başlatan polis, önce bina ile çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi.

ŞÜPHELİ OLARAK OĞLU GÖZALTINA ALINDI

Olay yerinden parmak izi alıp, Mustafa Demirel’in cep telefonu kayıtlarını inceleyen ekipler, oğlu Hakan’ın babasına, “Baba kredi kartlarının birinde para yok. Diğerindeki altın hesabını bozdurup, paraya çevirip alacağım. Bilgin olsun” yazılı mesaj gönderdiğini belirledi. Ekipler, babasının otomobilini de kullandığı tespit edilen Hakan Demirel’i gözaltına aldı.

Emniyetteki ilk ifadesinde, soğukkanlı hareketleriyle dikkat çeken Demirel’in, “Suçsuzum. Babamı akrabalarımdan bazı kişiler de öldürmüş olabilir. Beni, gereksiz yere sorguluyorsunuz. Müsaade edin, son görevimi yapmam için babamın cenaze törenine katılayım” dedi.

‘HABERİM YOKMUŞ GİBİ CESEDİNİ BULDUM’

Ancak daha sonra suçunu itiraf eden Demirel, babasını kaldığı odasında tüfekle öldürdüğünü belirtti. Demirel, ifadesinde, şunları söyledi: “Uzun süredir konuştuğum kız arkadaşım var. Kendisini çok seviyorum. Her gün saatlerce konuşuyoruz. Bir hafta önce çalıştığım fabrikadan ayrıldım. İşsizdim. Olay günü babamın yanına gittim. Sohbet ettik. Konu, kız arkadaşımdan açılınca ona evlenmek istediğimi söyledim. Babam da küfrettiği kız arkadaşıma hakaretler yağdırıp, ‘Ondan sana hayır gelmez. Evlenmeyeceksin’ diyerek son sözünü söyledi. Bunun üzerine aramızda kavga çıktı. Yan taraftan aldığım babama ait tüfek ile kendisine rastgele ateş ettim. Sonra da kredi kartlarını alıp, olay yerinden ayrıldım. Cinayeti işlediğim belli olmasın diye olaydan 30-40 dakika sonra cep telefonuna mesaj gönderdim. 3 gün sonra da ‘Babamdan haber alamıyorum’ diyerek kardeşimle kaldığı yere gittim. Haberim yokmuş gibi cesedini buldum.”

‘BABAMI KİM, NEDEN ÖLDÜRDÜ’ DİYE SORMUŞ

Hakan Demirel hakkında ‘üstsoya karşı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Demirel’in babasının cesedini bulduğunu söylediği gün dikkat çekmemek için evin yanından ayrılmadığı, gözyaşı döktüğü, polislere ‘Babamı kim, neden öldürdü?’ diye sorup, cep telefonu ile kendisini arayan kişilerin taziyelerini kabul ettiği ortaya çıktı.

‘BANA KİMSE CANİ GÖZÜYLE BAKMASIN’

Demirel’in Bursa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, savunma yapan Demirel, “Kız arkadaşımı çok seviyordum. Babam, onunla evlenmek istediğimi söyleyince bana ve kız arkadaşıma küfürler yağdırdı. Tartışma kavgaya dönünce, babamın tüfeğini alıp, rastgele ateş açtım. Babamı evlenmeme karşı çıktığı ve kız arkadaşıma küfrettiği için öldürdüm. Daha sonra suçumun ortaya çıkıp, tutuklanacağımı tahmin ettiğim için, babamın kredi kartı ile cezaevinde kullanmak için kendime kıyafet aldım. Babamı öldürdüğümü kimseye söylemedim. Ağabeyim beni aradı, babamı bulamadığını söyledi. Önce kayıp ilanı verdik, sonra eve gittik. Birlikte evin asma katına çıktık. Babam orada yatıyordu. Ağabeyim bana cani gözü ile bakacağı için babamı öldürdüğümü o anda söyleyemedim. Vicdan azabı çekiyorum. Bana kimse cani gözüyle bakmasın” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.