Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Spor

Galatasaray, St. Johnstone maçı hazırlıklarını sürdürdü

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda İskoçya temsilcisi St. Johnstone ile oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla başladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenmanda dün akşam St. Johnstone ile oynanan ilk maçta 45 dakikadan fazla süre alan oyuncular günü yenilenme çalışmasıyla tamamladı. Diğer oyuncular ise antrenmana ısınma hareketleri ile başladı. Daha sonra sınırlı alanda dayanıklılığa yönelik dar alan oyunları oynandı.

Antrenmanın ana bölümünde ise taktik varyasyonların üzerinde durulan bir çift kale oyun gerçekleştirildi.
Antrenman, dayanıklılık koşusu ve soğuma hareketlerinin ardından tamamlandı.
Galatasaray, St. Johnstone maçının hazırlıklarına yarın akşam Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapacağı antrenmanla devam edecek.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Spor

Trabzonspor’dan Pepe veda etti; gözler Onuachu’da

Süper Lig’i 64 puanla 3’üncü sırada tamamlayan Trabzonspor’da gözler yeni transferler ile ayrılacak isimlere çevrilirken, takımdan ayrılan ilk Nicolas Pepe oldu. Bordo mavililerde gözler golcü oyuncu Paul Onuachu ile ilgili gelişmelere çevrildi.

Nurgül GÜNAYDIN
TRABZON-Trabzonspor’un sezon başında büyük umutlarla transfer ettiği ancak sakatlığı ve sonrasında Afrika Kupası’na katılmasından ötürü takımda çok fazla süre bulamayan Fildişi Sahilli oyuncusu Nicolas Pepe bordo-mavili takımdan ayrılan ilk isim oldu. Sosyal medya hesabından veda paylaşımında bulunan Pepe, “Herkese günaydın, Bir sezonun sonuna geldik. Tüm destekleriniz için teşekkür ederim. Bir özel teşekkür ise başkanımız, beni buraya getiren yöneticimiz İbrahim Şahinkaya’ya, hocamız Abdullah Avcı’ya, teknik ekibe, sağlık ekibine ve tabii ki takım arkadaşlarıma. Sezonu üçüncülük ile tamamladık, kupa finaline ulaştık. Bu bende pişmanlıklar da bırakıyor. Tabii ki bir teşekkür de taraftarlarımıza. Bu kadar tutkulu taraftarı nadiren görmüştüm. Sıcak karşılamanız için teşekkür ediyorum. Milli takıma katılmak üzere ayrılıyorum. Yeni bir macera beni bekliyor. Son olarak… 1, 2, 3 Trabzon…!” ifadelerine yer verdi.

6 GOL, 4 ASİSTLE VEDA

Nicolas Pepe Trabzonspor formasıyla 19’u Süper Lig 4’ü Türkiye Kupası olmak üzere çıktığı 23 maçta 6 gol 4 asist üretti. Süper Lig’de bin 123 dakika, Türkiye Kupası’nda 133 dakika süre alan Pepe toplam bin 256 dakika sahada kaldı.(DHA)



Okumaya devam et

Spor

Capoeira festivalinde Samsun damgası

BELÇİKA’nın Diest kentinde 17-19 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen 27. Uluslararası GI Mundo Capoeria Festivaline katılan Samsunlu sporcular festivale damga vurdu.

Gökhan İÇKİLLİ
SAMSUN-30 farklı ülkeden 400 sporcu ve üst düzey eğitmenlerin katıldığı organizasyona çoğunluğunu Samsunlu sporcuların oluşturduğu 15 sporcu ve eğitmen katıldı. 3 gün süren organizasyonda kuşak töreni yanı sıra gurubun kurucusu Brezilyalı baş antrenörün 50. Yıl Capoeira kutlamaları da yapıldı.

Festival hakkında bilgi veren Capoeira Derneği Başkanı Güngör Doğanay, “2004 yılından bu yana bu büyük ailenin Türkiye temsilciliğini yürütüyoruz. Pandemi döneminde verdiğimiz ara ile biraz gerilesekte son bir yıldır yeniden yoğun çalışmalarımıza başladık. 1.5 ay önce aynı festivali güzel bir katılımla Samsun’da gerçekleştirdik. Burada dünyanın her yerinden arkadaşlarımız var. Kendi kültürümüzü ve ülkemizi tanıtmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Samsun’da kuşak alamayan bazı öğrenci ve eğitmenlerimiz burada yeni kuşaklarını aldılar. Samsun’dan getirdiğimiz yerel lezzetleri katılımcılara ikram ederek onları tatil için şehrimize davet ettik” dedi.

Yüzlerce yeni öğrencinin yeni kemerlerine kavuştuğu festival sürecinde Samsun’dan katılım sağlayan Capoeira eğitmenleri katılımcılara farklı Capoeira eğitimleri verdi. Festival ardından yapılan Belçika gezisi ardından kafile Samsun’a dönüş yaptı. (DHA)

Okumaya devam et

Spor

Galatasaraylı futbolculardan şampiyonluk açıklaması

Galatasaray, Süper Lig’in 38’inci ve son haftasında deplasmanda Konyaspor’u 3-1 mağlup ederek 24’üncü şampiyonluğunu yaşadı. Karşılaşmanın ardından Galatasaraylı futbolculardan; Mauro Icardi, Fernando Muslera, Berkan Kutlu ve Kerem Aktürkoğlu basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sacit GÖNCÜ – Serhan TÜRK
KONYA- MAURO ICARDI: HER FIRSATTA BİZİM HAKKIMIZDA KÖTÜ LAFLAR EDİLDİ

Rekorlar kırarak şampiyon olduklarını ifade eden Mauro Icardi, “Bu bir cevap niteliğindeydi. Biliyorsunuz futbol dışında sezon boyunca birçok faktörle mücadele etmemiz gerekti. Fenerbahçe Başkanı’nın bizim kulübümüz ve başkanvekilimizle ilgili bazı sözleri vardı. Her fırsatta bizim hakkımızda kötü laflar edildi. Biz de sahada kendimizi gösterdik. Bugün buradayız görüyorsunuz zaten. İki sene üst üste şampiyon olduk. Sahada yaptığımız şeylerle şampiyon olduk. Türkiye’de bizi çok seven bir taraftar var. En büyük taraftar kitlesine sahibiz. Biz de onları ikinci kez üst üste şampiyon yaptığımız için çok mutluyuz. Hak ederek şampiyon olduğumuz buradan belli oluyor. Rekorları kırarak bunları başardık. 11 zor ayın sonunda bunları başardık” şeklinde konuştu.

“SON AYLAR ÇOK ZORLUK YAŞADIM”

Şampiyonluğu Galatasaraylılara armağan eden Arjantinli golcü, “Buraya kadar zor bir süreçti benim için. Özellikle son aylar çok zorluk yaşadım. Evimizdeki Beşiktaş maçından sonra biliyorsunuz bilekten bir sakatlık yaşamıştım. Ondan sonra da kaslarla ilgili birçok sakatlığım oldu. Bunları siz de takip ettiniz zaten. 5-6 ay boyunca anestezi ile antrenman yapmam ve maçlara çıkmam gerekti. Bazen antrenman kaçırdım ağrılarımdan dolayı fakat maçlarda her zaman takımımın yanında olayım, gollerimle takımıma yardımcı olayım istedim. Elimden geleni yapmak ve yüzde 100 olmasam da orada bulunmak benim için çok önemliydi. Benim için bazı kötü dilekleri olan insanlar var. Çok az sayıda da olsalar onların karşısında işte şu an burada olmak benim için mutluluk verici. Tekrar kupa kaldırdık, şampiyon olduk. Bizi seven insanlara bunu armağan ediyoruz. Bunun için çok mutluyuz” dedi.

“GALATASARAY’A TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM”

Yeni nesilleri futbolcu olmaya motive edebildiği için mutlu olduğunu söyleyen 31 yaşındaki santrfor, “Çok güzel ve gurur verici kesinlikle. Ben Galatasaray’a teşekkür etmek istiyorum. Paris’teyken acaba kalsam mı veya devam etsem mi dediğim sırada eşim beni ikna etti. Aynı zamanda Erden ikna etti beni. Onlar sayesinde buraya geldim. Aynı zamanda kulüpte çalışanlara da çok teşekkür etmek istiyorum. Her zaman bizim yanımızda oldular. Bir sürü zorluğa rağmen geçen sene şampiyon olduktan sonra bu sene de tekrar şampiyon olmamız bunlar sayesinde oldu. Yeni nesilleri futbolcu olma hayalleri ve bizi görüp büyük hayaller yaşamalarında motive edebildiğim için çok mutlu oluyorum elbette. Aslında en güzel duygu bu diyebiliriz. Sahada herkesin farklı rolleri var. Ben de kendi rolümü yapmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Şampiyonluk kutlamaları ile ilgili de konuşan Mauro Icardi, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

“Yarın anneler, babalar, büyükanneler, büyükbabalar, çocuklar hepsiyle birlikte umarım kutlayacağız. Uzun bir yıldı bizim için. Galatasaray’ın en iyisi ve Türkiye’nin en büyüğü olduğunu tekrardan göstermiş olduk. Yarın kutlamalara bekliyoruz.”

FERNANDO MUSLERA: KIRILABİLECEK BÜTÜN REKORLARI KIRDIK

Galatasaray’ın şampiyonlukları hak ettiğini ifade eden Fernando Muslera, “Öncelikle takım arkadaşlarımı, başkanlarımı, bütün yönetim kurulu üyelerini, teknik ekibi ve çalışanları kutlamak istiyorum. Bu çok önemli, iki sene üst üste şampiyon olduk. 13 senede 17 tane kupam var benim. Hayallerimizi zaten buna odaklı bir şekilde çalışıyoruz ve benim için çok önemli bir şey bu. Haziran’dan beri maçlara çıkıyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde büyük maçlar oynadık. Bunun hepsinin sonucunda bir sürü rekor kırdık. Kırılabilecek bütün rekorları kırdık. Bu kulüp de bunları hak ediyor. Tekrardan tebrik ederim herkesi” şeklinde konuştu.

“BURAYA GELDİĞİMDE NE KADAR BÜYÜK BİR KULÜP OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİM”

Kupa kazanmanın önemine değinen Muslera, “Beşiktaş bir kupa aldı. Çok önemli bir şey kupa almak. Biz de ligi kazandık. Kupalar kutlanır tabii ki. Şimdi biz dinleneceğiz. Ondan sonra Süper Kupa’da Beşiktaş ile karşılaşacağız. Şu an da mutluyum. 2011’de geldiğim zaman zaten bu kulübün ne kadar büyük bir kulüp olduğunu, şampiyonluklar için mücadele ettiğini söylemiştim” diye konuştu.

“SEZON BOYUNCA REKORLAR KIRDIK”

Fenerbahçe maçında iyi oynamadıklarını söyleyen Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera, “Futbolun üç tane sonucu vardır. Geçen hafta en iyimizde değildik onu söylemek lazım. Kaybettik maçı ama sezonun tamamını etkileyecek bir şey değil bu. Biz bu sezon boyunca rekorlar kırdık. Sonucu tek bir maç almaz, bunu göstermiş olduk” yorumlarında bulundu.

“TEKRAR ŞAMPİYONLUK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Gelecek sezon tekrardan şampiyonluk için mücadele edeceklerini ifade eden 37 yaşındaki tecrübeli file bekçi, “Öncelikle sadece önümüzdeki sezona bakacağız. Tekrar şampiyonluk için mücadele edeceğiz. Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceğiz. Ben futboldan sıkıldığım zaman zaten başka şeylere odaklanırım ama sahada olduğum sürece yüzde 100’mü her zaman vereceğim” ifadelerinde bulundu.

Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera, konuşmasını ise Türkçe olarak tamamladı ve şu yorumlarda bulundu:

“Mauro Icardi’yi tebrik ederim. Gol kralı oldu. Galatasaray taraftarını da kutluyorum.”

BERKAN KUTLU: BÜTÜN SEZON BOYUNCA ÇOK DOMİNANT BİR GALATASARAY İZLETTİK

Şampiyonluk için çok mutlu olduklarını ifade eden Berkan Kutlu, “Çok mutluyuz. Ben de bireysel olarak çok mutluyum. Bütün takım arkadaşlarımın yüreğine sağlık. Gerçekten inanılmaz bir karakter koyduk. Bütün sezon boyunca çok dominant bir Galatasaray izlettik. Bu çok önemli bir şey. Zaten çok kaliteli bir takımız. Bütün bu zorlu sezona rağmen iki kupayla kapatmak güzel ama daha iyisini de yapabiliriz” dedi.

“BERKAN KUTLU’YLA DA ŞAMPİYON OLUNABİLİYORMUŞ”

Çok çalıştığını ifade eden 26 yaşındaki milli oyuncu, “Canları sağ olsun, yapacak bir şey yok. Ben ama hiçbir zaman kendime inanmayı bırakmadım. Çok çalıştım her zaman. Çok çalışmaya da devam ediyorum. Bunlar sadece beni motive ediyor. Birkaç video görmüştüm rakip kulübün muhabirleri ile ilgili. Ama demek ki Berkan Kutlu’yla da şampiyon olunabiliyormuş” yorumlarında bulundu.

Berkan Kutlu, sözlerini ise şöyle tamamladı:

“Önce sezona başlayalım. Çünkü ülkemizde ne yazık ki çok çabuk gaza gelebiliyoruz. Biz ayaklarımız yerde, sağlam, çalışarak ve değerimizi bilerek daha da iyisini inanıyorum yapacağız.”

KEREM AKTÜRKOĞLU: BİRAZ UMUT VERMEK GÜZEL OLDU

Sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk olduğunu ifade eden Kerem Aktürkoğlu, “Şampiyonluk gerçekten şu son düdükten sonraki o an, o his, o mutluluk… Tüm sezon, hatta geçen sezondan beri bu şampiyonluğu hayal ettik. Sonunda da gerçekten gülen taraf biz olduğumuz için çok mutluyuz. Biz inanıyorduk, geçen hafta olmadı. Üzüldük. Camiamız, taraftarımız ve biz üzüldük. Ama böylesi daha güzel, daha tatlı oldu. Çünkü biraz umut vermek güzel oldu herkese. Biz de biraz silkelendik diyelim. Sonunda gülen taraf biz olduk. Şampiyon olan taraf biz olduk. Altını da çizelim hak edilmiş bir şampiyonluk. Sakın yanlış anlaşılmasın. Sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk. Kimse bizim emeğimize, yaptıklarımıza laf uzatamaz. Çünkü yaklaşık 11 aydır, neredeyse 1 sene olacak mücadele veriyoruz. Sezonu çok erken açtık, Şampiyonlar Ligi ön elemeleri oynadık. O serüvenden buralara gelmek zordu ama bir o kadar da güzeldi. Dediğim gibi çok güzel hak edilmiş bir şampiyonluk. Takım arkadaşlarımı tebrik ederim. Camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

“GALATASARAY’IN HEDEFLERİ BİTMEZ”

Şampiyonluğu ailesine armağan ettiğini söyleyen Aktürkoğlu, “Galatasaray’ın hedefleri bitmez. 25’inci şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi’nde tabii ki yine play-off’ları geçip gruplara kalmak istiyoruz. Ben bu şampiyonluğu aileme armağan ediyorum. Çünkü benim her zaman destekçim kendileri. Bugün de buradalardı sağ olsunlar. Onlar olmasa belki de çok daha farklı bir kariyerim de olabilirdi benim. İyi günde kötü günde her zaman benim yanımdalar. Tabii ki aileme armağan ediyorum” dedi.(DHA)


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.