Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Asayiş

Eski Bakan Suat Kılıç yol arıyor…

İşadamlarının ‘Bize bağış yaptırdı’, tutuklu eski savcının ‘Bize ev tahsis etti’ ve müsteşarın, ‘beni tehdit etti’ dediği Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Samsun’da ardı ardına yaptığı ziyaretlerle ‘Kılıç seçim kokusu aldı’ yorumlarının yapılmasına neden oldu.

AK Parti’de Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış olan ve FETÖ darbe kalkışmasının ardından siyasi arenadan uzak kalan Suat Kılıç, ülkede erken seçimlerin konuşulmaya başlanması üzerine AK Parti kimliğiyle tekrar ortaya çıktı. Uzun süredir ismi FETÖ ile anılması sebebiyle kamuoyunda görünmeyen Kılıç, ülkede erken seçimlerin yapılabileceğinin dillenmesi üzerine seçim bölgesi Samsun’da ardı ardına ziyaretler yapması, “Kılıç, kan kaybeden AK Parti’de kendisine yer arıyor” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

KILIÇ’IN ADINI VEREN KURTULDU!

Çok sayıda FETÖ soruşturmasında birçok işadamları tarafından kendilerini FETÖ’ye bağış yapmak için Suat Kılıç’ın yönlendirdiği savunmalarını yaptıkları biliniyor. AK Parti’nin FETÖ’nün siyasi ayağına dokunulmasını istemediği için FETÖ soruşturmalarında Suat Kılıç gibi siyasilerin ismini veren işadamlarının soruşturmalarına takipsizlik verildiği kamuoyunda en çok konuşulan konular arasında.

Kılıç’ın FETÖ ile bağlantılı bir isim olduğu öne sürülen haberler sıklıkla basında yer buluyor. Kılıç ile ilgili basına haber olan konulardan bazıları şunlar:

“KILIÇ’IN İSTEĞİYLE BAĞIŞ YAPTIM”

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Gürol Yılmaz’ın FETÖ’nün eğitim kurumu olan Başarı Üniversitesine 250 bin lira bağış yaptığı gerekçesiyle Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdiği ve verdiği ifadede ÇEAŞ’ta kurucu ortağı olduğu Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç’ın isteğiyle hareket ettiğini söylediği ileri sürülmüştü.

FETÖ’CÜLERE EV TAHSİS ETMİŞ!

Bir dönem Adıyaman’da başsavcılık yapan, Denizli savcısıyken de tutuklanan F.B., Hukuk fakültesi 4. sınıfta okurken, eski Bakan Suat Kılıç’ın Ankara’daki evinde kaldıklarını, Kılıç’ın burayı Cemaat’e tahsis ettiğini iddia etmişti. O evde Suat Kılıç’la birlikte kaldıklarını söyleyen cemaatçi savcı, “Suat Kılıç, o dönemde zaman zaman Dünya Radyosu’nda program yapıyordu. Kaldığımız evlerde de Risale-i Nur okunuyor, Fetullah Gülen’in vaazları dinleniyordu” demişti.

“PARA VERMEME ARACI OLDU!”

Metro Holding Onursal Başkanı Galip Öztürk kendisine ait sosyal paylaşım hesabından yayınladığı mesajlarında, AKP’li eski Bakan Suat Kılıç için “Suat Kılıç, FETÖ imamlarına para vermeme aracılık etmiştir. Ayrıca Samsun’da bir yurt yapımı için babasına para vermiştim” diye yazdığı biliniyor.

MÜSTEŞARI TEHDİT ETMİŞ!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’i 2013 yılında FETÖ adına tehdit eden kabine üyesinin dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olduğu basına yansımıştı. Tekin’in Trabzon’da katıldığı bir konferansta, “Milli Eğitim Bakanlığında 2013 yılında göreve gelir gelmez, tehdit edildim.

Bu tekelleşmenin, ülkenin bağımsızlığına, ülkenin geleceğine ciddi bir ihanet olduğunu alenen söylediğim için, bu ülkenin çocuklarını, gençlerini, dershaneler üzerinden devşirip beyinlerini yıkayarak yabancılaştırdıklarını, alenen söylediğim için 2013 yılı Ocak ayından itibaren bu anlamda şahsım, çalışma arkadaşlarım, ailem, çocuklarım üzerinden inanılmaz bir karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldım. Ve çok açık bir biçimde çok üst düzey bir kişi bir bakan tarafından, 2013 yılında ‘Fetullah Hoca’nın selamı var. Tayyip Bey seni Milli Eğitim Bakanlığına müsteşar olarak alacak, seni uyarıyoruz. Gidersen, kabul edersen seni rezil edeceğiz, insan içine çıkamaz hale getireceğiz’ bunu arkadaşlar bakın, bir Bakan söyledi” açıklamalarını yaptığı biliniyor.

KILIÇ’IN SON GÜNLERDE SEÇİM BÖLGESİ SAMSUN’DA YAPTIĞI ZİYARETLER:

Samsun Üniversitesi’ne ziyaret

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ziyaret

Samsun Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaret

Çarşamba TSO’ya ziyaret

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine ziyaret

Fildişi Fahri Konsolosluk Binası açılışı

Borsan Grup Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak ile spor yürüyüşü

Kaynak: www.samsunetikhaber3.com

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Asayiş

Gaziantep’te tramvaya yıldırım düştü

Gaziantep’te şehir içi yolcu taşımacılığı yapan tramvaya yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Olayda can kaybı veya yaralanan olmadı.

Kadir GÜNEŞ
GAZİANTEP-GAR durağından saat 15.30 sıralarında Gaziantep Üniversitesi istikametine hareket eden tramvayın üstüne seyir halindeyken yıldırım düştü.

Tramvayın elektrik telinin kopması sonucu yangın çıktı. Can kaybı veya yaralananın olmadığı olayda tramvaydaki yolcular kısa sürede tahliye edildi.

Gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.
Durdurulan tramvay seferleri, yapılacak inceleme ve onarımın ardından yeniden başlayacak.

Okumaya devam et

Asayiş

MSB: Suriye’nin kuzeyinde 7 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

ANKARA-Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Teröristlerin saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam ediyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için saldırı hazırlığı yapan 7 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi. Terörü kaynağında kurutmakta azimliyiz, kararlıyız” denildi.(DHA)

Okumaya devam et

Asayiş

Beton mikseri ile minibüs çarpıştı: 8 ölü, 11 yaralı

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton mikseri ile minibüsün çarpıştığı kazada 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kadir GÜNEŞ-Ahmet ATMACA
GAZİANTEP-Kaza, öğle saatlerinde İslahiye-Hatay yolu Hatay istikametinde meydana geldi. Hatay yönüne seyir halinde olan minibüs ile beton mikseri çarpıştı.
Çarpışmanın etkisi ile hurdaya dönen minibüs şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre kazada minibüsteki 8 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı. Ekiplerin olay yerindeki incelemesi sürüyor.

VALİ ÇEBER: ÖLENLERDEN 7’Sİ KADIN

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İslahiye ilçesinde TIR ile minibüsün çarpıştığı, 8 kişinin öldüğü kazanın ardından yaralıları tedavi gördükleri İslahiye Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Vali Çeber, ölenlerden 7’sinin kadın olduğunu ifade etti. Vali Çeber, “İslahiye ilçesinden Yeşilyurt köyüne giden köy dolmuşumuz var. Şoför dahil 19 yolcusu ile beraber köye dönerken Beton mikseri karşı tarafa geçerek bu dolmuşa çarpıyor. Maalesef 8 vefatımız var. Bunların 7’si kadın, 1’i erkek, 2’si de aynı zamanda öğrenci. 11 de yaralımız var. 2 şoför de tabi haliyle yaralı ancak hafif yaralı” dedi.

‘YARALILARDAN 2’SİNİN DURUMU AĞIR’

Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu belirten Vali Kemal Çeber, “Onların sevki görünüyor Gaziantep merkeze. 4 hastamızın Gaziantep’e sevki gerçekleştirildi. Süreçle ilgili adli ve idari soruşturmalar başladı. Rabbim vefat edenlere rahmet eylesin. Yaralılarımıza Allah acil şifalar versin. Şu anda gözaltı yok. Olayla ilgili herkes bizim gözetimimiz altında. Sürücüler yaralı tedavileri sürüyor. Bu süreçten sonra gözaltı işlemi olacak” diye konuştu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.