Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Ekonomi

Fatih Erbakan: “Üreten ve ihraç eden Türkiye’yi hayata geçireceğiz”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Tarım ve hayvancılık alanında sanayi ve teknoloji alanında üreten ve ihraç eden Türkiye’yi hayata geçireceğiz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi için geldiği Tokat’ta pazar yerini gezdi. Pazar esnafına hayırlı işler dileyerek sohbet eden Erbakan, daha sonra 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye geçti. Erbakan, salona girişinde tezahüratlarla karşılandı. Divanın oluşturulmasının ardından İl Başkanı Ali Osman Daldal, açılış konuşmasını yaptı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan konuşmasında işsizlik oranları, nüfus ve ekonomik göstergelere değinerek, “Biz paylaşımda adaleti tesis edeceğiz, önce millet anlayışı ile hareket edeceğiz. Borçsuz, zamsız, vergisiz milli kaynak paketleri ile kaynak bulacağız. Bunun kitabını ortaya koyduk. 15 adımda bir yılın içerisinde 150 milyar dolar kaynak, borçsuz, zamsız, vergisiz nasıl bulunacak? Bunu Yeniden Refah Partisi olarak kitabını yazdık. Biz geldiğimiz zaman kamuda belediyelerde israfa, savurganlığa gelir gelmez ‘dur’ diyeceğiz. Mutlaka denk bütçeyi gerçekleştireceğiz. Havuz sistemine yeniden geçeceğiz. Milyarlarca doların her sene faize ödenmesini ortadan kaldıracağız. Aynen 54. hükümette Erbakan Hoca’mızın yaptığı gibi bu milletin alın terinin emeğinin götürülüp faize ödenmesini İnşallah durduracağız. Kaynaklarımızı, imkanlarımızı adil bir şekilde bölüştüreceğiz. Vergi sistemine adaletli hale getireceğiz. Bugün olduğu gibi fakirden daha çok zenginden daha az vergi alan adaletsiz vergi sisteminin yerine adil bir vergi sistemine hakim kılacağız. Borç faiz ekonomisi, beton çimento ekonomisi, AVM rezidans ekonomisi, trafik cezası ekonomisi yerine üretim, istihdam, ihracat ekonomisine geçecek. Tarım ve hayvancılık alanında sanayi ve teknoloji alanında üreten ve ihraç eden Türkiye’yi hayata geçireceğiz. Yeniden Refah iktidarında borçlanma yok, faiz yok, vergi artışı yok, zam yok, israf yok, kemer sıkma yok, acı reçete yok. İmtiyazlara kaynak aktarmak için milleti sıkıp suyunu çıkartmak yok. Yeniden Refah iktidarında ne var? Milli kaynak paketleri var. Önce millet anlayışı var. Memura, işçiye, emekliye yüzde 50 maaş zammı var, çiftçiye, köylüye ucuz mazot, ucuz elektrik var en yüksek taban fiyatları var. EYT’lilere atama var, emeklilik hakkı var, atanamayan öğretmenlere atama var, üretim var, istihdam var, ihracat var, bolluk var, bereket var, adalet var, yeniden büyük Türkiye var İnşallah” diye konuştu.

Erbakan’a konuşmasının ardından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ekonomi

Bakan Bolat: ABD, Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat pazarı

İstanbul’da düzenlenen ABD Ticaret Bakanlığı liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu Trade Winds Europe/Eurasian’ın ikinci günü ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın konuşmaları ile başladı.

Şara Zehra ÖZBEY, Erdi DEMİR
İSTANBUL-ABD Ticaret Bakanlığı tarafından 13- 15 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenen ‘Trade Winds Europe/ Eurasia’ ticaret misyonu ve iş geliştirme forumunun ikinci günü kapsamında ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat açılış konuşması yaptı. Organizasyona ABD Başkonsolosu Julie Eadeh, ABD Ticaret Bakanlığı uluslararası ticaretten sorumlu danışman Marisa Lago ve 300’den fazla yerli ve yabancı iş insanı katıldı.

ABD Büyükelçisi Jeffry Flake konuşmasında ABD ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin gelişerek büyüdüğüne dikkat çekerek, hem savunma hem de turizm açısından iki ülke arasındaki iş birliklerinin de altını çizdi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise Türk ve ABD Hükümetlerinin ikili ticaret ve karşılıklı yatırımları artırma konusundaki kararlılıklarına vurgu yaparak, “Trade Wins Organizasyonun 16 yıl sonra tekrar İstanbul’a geri dönmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu ivme sayesinde, son 10 yılda ticari ilişkilerimiz oldukça iyi gitmektedir. 2008 yılında İstanbul’da Trade Winds programı yapıldığında, 16 milyar dolar olan ticaret hacmi, yüzde 110 artarak 2023 yılında 33,5 milyar dolara erişmiştir. O dönemde 4,3 milyar dolar olan ABD’ye ihracatımız bugün 14,8 milyar dolara çıkmıştır. Bugün ABD, Türkiye’nin en büyük ikinci ihracat pazarı haline gelmiştir. Bu durum iki ülke arasında farklı sektörlerdeki yatırımları da arttırmaktadır” dedi.

“ABD KAYNAKLI YABANCI YATIRIMLARIN TUTARI 15 MİLYAR DOLARA ULAŞTI”

Bakan Bolat, ABD kaynaklı yabancı yatırımların tutarının 15 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Böylece ABD, ülkemizdeki en büyük ikinci yabancı yatırımcı haline gelmiştir. Bu dönem zarfında, 2 binden fazla Amerika firması Türk ekonomisinin gücüne ve potansiyeline inanarak Türkiye’ye yatırım yapmıştır. Bu firmalar, Türk ekonomisine 60 milyar doların üstünde katkıda bulunuyor ve 110 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Amerikan firmalarının üretim, istihdam ve ihracatımıza katkıda bulunduğunu ve bu firmaların sayısının da her geçen gün arttığını büyük bir memnuniyetle görüyoruz” dedi. Bakan Bolat ayrıca, organizasyon için İstanbul’un seçilmesinin ABD Hükümetinin ve firmalarının Türkiye’nin Amerikalı firma ve yatırımcıları için öneminin farkında olduklarının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Organizasyon kapsamında konuşan ABD merkezli ‘Chobani’ adlı süzme yoğurt üreticisi ve şirket CEO’su Hamdi Ulukaya, şirketin ABD’de kuruluşu ve iki ülke arasındaki yatırımların önemine vurgu yaptı.

“HEDEFİMİZ İKİLİ TİCARET HACMİNİ 100 MİLYON DOLARA ULAŞTIRMAK”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz hafta ABD’nin başkenti Washington’da Amerikan-Türk İş Konseyi (ATC) 39’uncu Yıllık Toplantısı’na katılmıştı. Bakan Bolat, resmi temasları kapsamında yaptığı açıklamada, “2023 yılı itibarı ile ABD ile 14,8 milyar doları ihracat olmak üzere, 33,5 milyar dolar olan ticaret hacmimizi sürdürülebilir bir ivme ile 100 milyar dolar düzeylerine çıkarmakta kararlıyız. Ticaret Bakanlığı olarak ABD ile olan dış ticaretimizi ülkemizin faydasına olacak şekilde arzuladığımız düzeylere ulaştırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve ABD Ticaret Odası’na ülkemizin dış ticaretini doğrudan etkileme potansiyeli bulunan bu müstesna etkinliği düzenledikleri için teşekkürlerimi iletiyorum” demişti.

Okumaya devam et

Ekonomi

TÜİK: Tavuk eti, yumurta ve içme sütü üretimi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayında bir önceki aya göre tavuk eti, tavuk yumurtası ve içme sütü üretiminin arttığını açıkladı.

ANKARA-TÜİK, Mart 2024 dönemine ilişkin kümes hayvancılığı üretimi ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıkladı. Buna göre; tavuk eti üretimi mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6 oranında artarak 204 bin 912 ton oldu. Tavuk yumurtası üretimi de yüzde 3,3 oranında artarak 1 milyar 790 milyon 81 bin adet oldu. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,6 arttı, kesilen tavuk sayısı yüzde 3,4 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 2,7 arttı, hindi eti üretimi yüzde 16,9 arttı. Ocak-mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,7 arttı, kesilen tavuk sayısı yüzde 7,3 arttı, tavuk eti üretimi yüzde 7,5 arttı, hindi eti üretimi yüzde 26,5 arttı.

TOPLANAN SÜT MİKTARI YÜZDE 9 ARTTI

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, mart ayında bir önceki aya göre yüzde 9 oranında artarak 982 bin 322 ton oldu. İçme sütü üretimi, yüzde 4,7 oranında artarak 139 bin 794 ton olarak gerçekleşti. Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,7 arttı. Ocak-mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 arttı. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi yüzde 5,3 arttı, ayran üretimi yüzde 10,6 arttı, yoğurt üretimi yüzde 5,1 arttı, içme sütü üretimi yüzde 0,8 arttı, tereyağı üretimi yüzde 13,3 arttı. Ocak-mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi yüzde 9,3 arttı, ayran üretimi yüzde 16,8 arttı, yoğurt üretimi yüzde 10 arttı, içme sütü üretimi yüzde 2,5 arttı, tereyağı üretimi yüzde 17,7 arttı. (DHA)

Okumaya devam et

Ekonomi

Hepsiburada Moda Haftası başladı

Hepsiburada, 10 bin marka ve birçok üründe geçerli olan Moda Haftası‘nın başladığını duyurdu. 16 Mayıs’a kadar sürecek olan etkinlik kapsamında moda, kozmetik ve giyilebilir teknoloji ürünlerinde müşteriyi, peşin fiyatına 12 taksit, Hepsiburada limiti ve kapıda kolay iade gibi avantajlar bekliyor.

İSTANBUL-Moda Haftası kapsamında 4 gün boyunca erkekler ve kadınlar için giyim, çanta-ayakkabı, saat, gözlük & aksesuar, kişisel bakım, giyilebilir teknoloji ürünlerinde cazip kampanyalarla alışveriş yapılabilecek.

Peşin fiyatına 12 taksit imkanı ile bütçeleri zorlamadan alışveriş keyfinin yanı sarı, Hepsiburada limiti ile kartsız taksitle ödeme ve kapıda kolay iade gibi avantajlar da Moda Haftası’nda kullanıcıları bekliyor. Moda tutkunları, ‘İyi fiyata süper görün’ mottosuyla hayata geçen etkinlikte tarzını yansıtacak ürünlere uygun fiyatlarla sahip olabilecek.

ÖZEL İNDİRİMLERLE AVANTAJLI ALIŞVERİŞ

Erkekler ve kadınlar için geniş bir yelpazede, binlerce markanın milyonlarca ürününün yer alacağı Moda Haftasında, giyim ürünleri, saat, gözlük ve aksesuar çeşitleri, kişisel bakım ve kozmetik ürünleri, akıllı saatler ve bileklikler gibi giyilebilir teknolojiler avantajlı fırsatlarla sunuldu.(DHA)

Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.