Vizyon Kuyumcu
Connect with us

Genel

Turgay Başyayla’dan MHP’ye yeni marş “DEVLET ATAM”

Şarkılarıyla, türküleriyle, köy köy Türkiye’nin dört bir köşesini dolaşarak yaptığı televizyon programlarıyla ve toplum yararına gerçekleştirdiği projeleriyle halkın gönlünde çok ayrı bir yeri olan sanatçı Turgay Başyayla Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye marş hediye etti.

Daha önce MHP’nin ‘Selam Anadolu’ya, ‘Biz Türkiye’yiz ve ‘Davet’ gibi seçim şarkılarında imzası bulunan sanatçı Turgay Başyayla, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile “DEVLET ATAM” marşını tanıttı. Başyayla, paylaşımında, “Atayurt’tan, Anayurda. Atam asil, boyum soylu. Ülküm millet, sonsuza kadar var olsun Devlet…” ifadelerini kullandı.


Kısa sürede büyük beğeni toplayan DEVLET ATAM marşının sözleri 27. Dönem MHP İzmir Milletvekili Adayı da olan gazeteci ve yazar Gökhan Çelik’e, müziği ve arenjesi ise müzisyen Volkan Sönmez’e ait. Sanatçı Turgay Başyayla’nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ithaf ettiği marşın video klip yönetmenliğini ise Rafet Ogeday Erdoğan yaptı.

“Devlet Bahçeli Türk gençliğinin umududur”

2020 yılında Covid-19 salgınının başladığı süreçte İzmir’in Çeşme ilçesine yerleşen Başyayla, “İzmir de 9 Eylül 2020 tarihinde Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım öncülüğünde gerçekleştirilen ‘İstiklal İçin Kararlılık Yürüyüşü’ beni çok etkiledi.

Sonrasında yeni bir marş yapma fikri ortaya çıktı. ‘İstiklal için kararlılık yürüyüşü’ bize gösterdi ki Sayın Devlet Bahçeli sadece MHP Genel Başkanı değil aynı zamanda Türk gençliğini gelecek nesillere hazırlayacak umudun adıdır. Yani Devlet Bahçeli Türk gençliğinin umududur. Sonrasında Gökhan Çelik kardeşim Türk tarihinin dinamikleri ile bugünü özetleyen ve adını da çok yakışır bir şekilde ‘DEVLET ATAM’ koyduğu bu güzel marşın sözlerini ortaya çıkardı. Çok kıymetli müzisyen kardeşim Volkan Sönmez de müzik ve aranjesini yaptı ve böylelikle ‘DEVLET ATAM’ marşını ortaya çıkarmış olduk” dedi. (iha)

Ekonomi

CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Aral: Atatürk’ün ‘tam bağımsızlık’ meşalesini ülkemizin dışa bağımlılığını ortadan kaldırarak taşıyoruz

Milli Mücadele’nin ilk adımlarının atıldığı Samsun’dan ihraç ettiği ürünleriyle dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticilerinden biri olan CANiK, yayımladığı mesajla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. CANiK, CANiK USA, AEI Systems, MECANiK, CANiK Academy alanlarında öncü şirketleri bünyesinde barındıran Samsun Yurt Savunma‘nın Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, mesajında, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşı’nı Samsun’dan, bizim de şirketimizin doğduğu topraklardan başlattılar. Milli Mücadele meşalesinin yakıldığı günün 105’inci yılında, özgürlüğü ve umudu simgeleyen Samsun’dan dünya markası olarak gurur verici çalışmalara imza atmayı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-Samsun’da 26 yıl önce kurulan büyük ateşli silah üreticilerinden CANiK ve bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma(SYS) Grup şirketleri; geliştirdiği tabanca, uçaksavar, top ve atış kontrol sistemleri ile hem Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve güvenlik güçlerinin hem de gerçekleştirdiği ihracatlar ile dünyanın alanında lider şirketlerinden biri konumunda yer alıyor. SYS Grup şirketleri, yayımladığı mesajla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

CANiK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral’ın imzasıyla yayımlanan mesajda, “Biz, ‘milli mücadele’ kavramından yalnızca ordularla yapılan savaşı değil, bir toplumun hayatın her alanında geleceğini kurma yolundaki mücadelesini anlıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyor, onun zamanın ötesindeki, çağları aşan fikirlerinin ışığında yolumuza devam ediyoruz. Her alanda daha parlak bir geleceğe yürümek için bilimin yolundan sapmayan, yenilikçi bakış açısıyla ve akılcı düşüncelerle donatılmış, evrensel değerlere yürekten bağlı ‘fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür’ gençliğimize inanıyoruz. Bu duygularla Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı 105’inci yılında kutluyor; bağımsızlık ve medeniyet meşalemizi yakan, başta ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını saygıyla ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verildi.

Aral, mesajında “Atatürk’ün ‘tam bağımsızlık’ için yaktığı meşaleyi bugün savunma sanayisinde ülkemizin dışa bağımlılığını ortadan kaldırarak taşıyoruz” ifadelerini kullanarak şu vurguları yaptı:

“Samsun Yurt Savunma olarak kurulduğumuz günden bugüne ülkemizin savunmasına güç katıyor ve gerçekleştirdiğimiz ihracatlarla da ülkemize ekonomik katma değer sunuyoruz. Ülkemiz için ateşli silahlar ve savunma sanayi alanında geleceğin ürünlerini, hizmetlerini ve çözümlerini tasarlıyor, geliştiriyor, üretiyoruz. Sağladığımız genç istihdamıyla Atatürk’ün çizdiği rotada gençliğimize güveniyor, geleceğimizi onlara emanet ediyoruz. Yerli ve milli değerlerimizle savunma sanayisinde dünyaya meydan okuyan bir güç olarak, dün ve bugün olduğu gibi yarın da ülkemiz için çalışmayı sürdüreceğiz.”

Okumaya devam et

Genel

Eski milletvekili Ahmet Türk 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kobani davasında eski milletvekili Ahmet Türk hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.(DHA)


Okumaya devam et

Asayiş

MSB:47’si son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1000 terörist etkisiz hale getirilmiştir

MSB:47’si son bir haftada olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar 1000 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

– Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist daha Habur’daki Hudut karakolumuza teslim olmuştur.

– Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca; muhtelif miktarda Temel Eğitim Helikopterinin ve modernize edilen M60 T tankının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

– Bakanlığımız da önümüzdeki dönemde, açıklanan tasarruf tedbirlerini hassasiyetle uygulamaya devam edecektir.


Okumaya devam et

Trendler

KÜNYE
Copyright © 2021 O Haber Neydi - Tüm Hakları Mahfuzdur.